Şimdi Ara

Çalışılan Yerden Maaş Alamama / Kadına Tehdit Ne Yapmamız Gerekir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, abiler uzun uzun anlatacağım, okuyup ne yapmam gerektiğini söyleyip yardımcı olursanız sevinirim. Annem Ankarada bir ağız ve diş sağlığı polikinliğinde yemek ve temizlik işlerine bakmak için 3 ay önce bir işe girdi. Bu polikinliğin patronu çok değişik bir adam zaten işlettiği yer bir polikinlikten başka her şey olabilir. Annem işe başladığında 1 ay boyunca lagar patlağıyla boğuştu. Müşteriler de şikayetçi olmasına rağmen bir ''DİŞÇİ''de bu problem sırf emlak sahibi/kiracı çekişmesi nedeniyle giderilmedi. Bunun dışında bu adamın 1 rotweiller cinsi köpeği zincirlenmiş bir şekilde inanılmaz namüsait bir ortamda ya saçma sapan bir yemeklerle ya aç bırakılarak besleniyordu çok şükür başka biri aldı gitti köpeği, umarım daha iyi durumdadır.Ayrıca polikinliğin alt katında (annemin daha çok bulunduğu mutfağın olduğu kattır) bir odada süs köpeği tarzı bir köpek yeni doğum yaptığı için yavrularıyla birlikte getirildi ve bunların işleri de anneme kitlendi. Bir sağlık kurumunda bu kadar çok ''bakımsız hayvan'' bulunması bir suç olduğu için biz bunları gizli gizli kaç defa şikayet ettik. Ancak her seferinde incelemeye gelindiğinden haberi olunuyordu ve köpekler saklanıyordu. Neyse köpekleri bırakalım devam ediyorum. Annemi bu adam ev değiştirdiği için neredeyse zorla diyeceğim temizliğe götürdü 2 3 gün boyunca iş saatlerinde kendi evini temizlettirdi. Şimdi para konularına geliyorum. Annem sigortalı ve asgari ücret ile başladı işe, ilk girdiğinde elden 500 TL avans aldı. İlk ayın sonunda ise 500 TL daha verdi adam 1000TL içeride kaldı. Kalan 1000 TL yi saçma sapan bir şekilde kah 100 lira kah 200 lira şeklinde zor kıyamet 2. ayın sonuna kadar ödedi ve 2. ayın parasını ise yine elden 1500 tl olarak verdi ki bu parayı da inanın zar zor aldık. Ekmek parası işte annem çalışmaya devam etti burada 3. ayın 3. haftasında iş sahibinin ailesinin de sürekli orada olması evine götürecekleri yemekleri bile orada annemden yardım isteyerek yapmaları, gereksiz ve saçma laf sözleri üzerine annem ile adamın annesi arasında bir sürtüşme oldu. Sürtüşme tartışmaya dönüştü ve annem onlara küstah dediği için işten kovulmadı ama çıkmak zorunda bırakıldı diyeyim. İçerde kalan 500 TL ve 3 haftalık maaşını haftaya gel vereyim dedi adam annem ayrılırken. Bugün ise polikinlikte çalışan bir başka bayan annemi aradı ve ''patron bey senin maaşını vermeyecekmiş, o gün seni dövmediğine şükretsin'' dediğini söyledi. Bu konuşmanın kaydı var. Bir kaç saat önce ise annem parasını istemeye polikinliğe gitti. Olacakları bildiğimizden buradaki konuşmaları da ses kaydına aldık. Adam önce para için ben sana salı çarşamba gel dedim dedi, daha sonra anneme laf sokar biçimde giderken kimseye çatışma dedi. Annem de öyle bir şey yok ama çataşırsam ne yaparsınız dedi adam bunun üzerine ''ezerim, yerden yere vururum seni, defol'' gibi kelimeler kullandı.

    Bugün çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığını aradık ancak annem işten ayrıldığı için artık onların bakmadığını arabulucuya gitmemiz gerektiğini söylediler. Ancak şimdi işe tehditler karıştı. Sizce biz ne yapmalıyız mağduriyetimiz nasıl giderilir? Kime, neye başvurmalıyız?







  • Geçmiş olsun. Öncelikle işçi alacakları için başvurulacak ilk mercii arabuluculuk olmak zorunda. Annenize yönelik hakaret ve tehditler için ise Savcılık makamına şikayette bulunmalısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.