Şimdi Ara

BYD'nin hibrit modeli Seal U Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
5.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elektrikli araç üreticisi BYD, yeni modellerini Türkiye’de sunmaya devam ediyor. BYD’nin D-SUV segmentindeki şarj edilebilir hibrit modeli BYD SEAL U DM-i, lansmana özel 2.090.000 TL’lik fiyatıyla BYD bayilerinde yerini aldı.



    BYD Seal U, özellikleriyle neler sunuyor❓



    BYD'nin hibrit modeli Seal U Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri
    Markanın D-SUV hibrit modeli BYD SEAL U DM-i, standart donanımında LED ön farlar ve LED fren lambaları, 19 inç alüminyum alaş­ımlı jantlar, panoramik cam tavan, 10 hoparlörlü Infinity ses sistemi, ön cama yansıtılan renkli bilgi ekranı (head-up display), 15,6 inç elektrikli dönebilir dokunmatik multimedya ekranı, 360 derece panoramik görüş kamerası, elektrikli ayarlanabilir havalandırmalı ve ısıtmalı ön koltuklar gibi özelliklerle birlikte sunuluyor.



    Şarj edilebilir hibrit BYD SEAL U DM-i, BYD markasının yenilikçi Super DM (Dual Mode) teknolojisini kullanıyor. Bu sayede yüksek performansı, yüksek verimliliği ve konforu bir arada sunan premium SUV, dört silindirli 72 kW’lık (96 hp) 1.5 litrelik benzinli motoru, 145 kW’lık elektrikli motorla kombine ediyor. BYD’nin 8 yıl/200.000 km garanti sunan, öncü Blade Batarya teknolojisini kullanan BYD SEAL U DM-i, Türkiye’nin tek DC şarj özelliği olan şarj edilebilir hibriti olma özelliğini taşıyacak.



    18 kW DC hızlı şarj desteği



    18.3 kWsa kapasitesiyle birlikte WLTP ölçümlerine göre ortalama sadece elektrikli motoru ile 80 kilometrelik elektrikli sürüş menzili sunuyor. Aracın kombine olarak menzilinin 1.080 kilometre olması, şarj edilebilir hibrit BYD SEAL U DM-i modelini konforlu bir uzun yol otomobili haline getiriyor. Modelin 18 kW DC hızlı şarjı destekleyen bataryası da rakiplerinden ayrışmasını sağlıyor.



    DC hızlı şarjı kullanarak otomobilin bataryasını %30’dan %80 doluluğa ulaştırmak sadece 35 dakika sürüyor. Her koşulda yüksek performans sunan BYD SEAL U DM-i, 0-100 km/s hızlanmasını 8.9 saniyede tamamlıyor. BYD SEAL U DM-i, WLTP normlarında 0.9 lt/100 km ağırlıklı karma tüketim ortalamasıyla oldukça yüksek verimlilik sunuyor.



    Etkileyici tasarım



    BYD'nin hibrit modeli Seal U Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri
    ‘Okyanus Estetiği’ tasarım dilini taşıyan BYD SEAL U DM-i, dinamik görünümü ve markanın yeni tasarım diliyle dikkat çekiyor. Güçlü omuz çizgileri ve şık tavan çizgisiyle sportif görünüme sahip bu yeni model, aynı zamanda araç kabininde de yüksek teknoloji, pratikliği ve konforu bir arada sunuyor.



    Yüksek kaliteli malzemeler ve işçiliğe sahip kabinde, markanın teknolojik DNA’sını yansıtan iki büyük dijital ekran yer alıyor. Tercihe göre yatay veya dikey formatta kullanılabilen 15.6 inç’lik elektrikli dönebilir multimedya ekranı ve birçok bilginin de yer aldığı 12.3 inç’lik sürücü göstergesi her şartta kolay kullanım sağlıyor.



    Ayrıca Bkz.Elektrikli Mercedes G-Serisi yakında geliyor: Neler sunacak?



    Sınıfının en uzun ve en geniş araçlarından biri olan BYD SEAL U DM-i, 4.775 mm uzunluğa, 1.890 mm genişliğe ve 1.670 mm yüksekliğe sahip. 2.765 mm aks aralığı ve düz zemin tasarımı sayesinde arka yolcular için bol miktarda diz mesafesi sunarken tüm yolcular için eşsiz bir yaşam alanı sunuyor. Buna ek olarak 552 litrelik bagaj hacmi arka koltuklar katlandığında 1.440 litreye çıkıyor.



    BYD her modelinde olduğu gibi bu yeni modelinde de yüksek güvenlik standartlarından ödün vermedi. Sınıfındaki en güvenli araçlardan biri olarak tasarlanan BYD Seal U DM-i, Gelişmiş sürücü destek sistemlerine sahip premium SUV, Ön Çarpışma Uyarısı, Otonom Acil Durum Freni, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Arka Çarpışma Uyarısı, Şerit Takip Asistanı, Şerit Değiştirme Asistanı, Trafik İşareti Algılama Sistemi ve Akıllı Hız Limiti Kontrolü gibi birçok sistemle donatıldı.









  • Güzel kardeşim 2016 da Samsung s7 edge almıştım o dönem 95 model şahinim vardı. Satarken alıcı telefonumu görmüştü ve aramızda geçen şaka amaçlı diyalog güzel telefon dedi ben de şahini satarken senin şahinle takas edebiliriz demiştim. O dönem 3500 tl aldığım telefon ile sattığım Şahin ise 5500 tl idi. Aldığım maaş ise asgari ücretin 100 tl fazlasıydı. 1400 tl maaş alıyordum. Şimdi aynı Şahin 200 bin tl. O dönem ben o aracı 4 maaş ile almıştım şimdi aynı arabayı 12 maaş ile ancak alırsın. İyi hatırlamadığın kesin.

    otomotiv sektörü simdi cikmis matrah düzenlemesi olsun cünkü araclarimizi satamiyoruz diye aglamaya basladilar,daha önce matrah düzenlemesi varken bilerek fiyati yukari cekib,olan matrahin üzerine cikardiklarinda karlarina kar katiyorlardi,simdi a,b, ve c segment araclarin hepsi %80 olunca,cocuk gibi zirliyorlar,piyasaya sifir araclari galericiler ve al satcilar üzerinden mahveddiniz simdi ciktiniz agliyorsunuz satamiyoruz diye...

    Nissan E-Power'ın her açıdan daha gelişmiş versiyonu gibi.


    Elektrik motor

    Nissan: 140 kw (190 beygir)

    BYD: 145 kw (198 beygir)


    Batarya

    Nissan: 1,9 kwh

    BYD: 18,3 kwh


    Benzin motoru

    Nissan: Sadece menzil uzatıcı

    BYD: Hem menzil uzatıcı, hem de hareket için kullanılabiliyor (70 km hız limiti var yazıyor bazı sayfalar)


    Şarj

    Nissan: Yok

    BYD: Hem AC, hem DC


    Bagaj

    Nissan: 452 litre

    BYD: 552 litre


    Yakıt tüketimi

    Nissan: 5,4

    BYD: 5,1 (Bundan emin değilim, farklı farklı değerler var)


    Donanım açıklanmadı ama sanırım en dolusu olacak, bu durumda Nissan'dan 300.000tl daha ucuz olacak. Cidden çok mantıklı bir araç olmuş

    Hep böyle falan değildi, ben hem kira ödeyip hem ev kredisi ödediğim yılları biliyorum.


    Dışarıda yeme içme çok daha uygundu.şu anda 1 porsiyon iskender 600 700 TL civarı.


    4 5 yıldızlı otellerde tatil çok daha ulaşılırdi.


    Cep telefonu, notebook daha bir rahat ulaşılabilirdi.

    alkol daha ucuzdu.

    Arabalar, vergilerden ve ekonomiden dolayı çok daha makuldü,ulaşılabilirdi.


    TL yi geçtim, Dolar bazında bile ülkemiz coşmuş durumda,


    Ha bu araç bence çok başarılı, hem az yakan ,hem iyi giden hemde full teknoloji yüklü bir suv.

    Byd markası çin de 1 numara. Bence şu haliyle ,ülkeye 5000 6000 adet gelse tadından yenmez, sportage tucson 3008 vs..vs.. alayını dize getirir.

  • Ne güzel paralar milyonlar havada uçuşuyor. Aylık 30 bin tl maaş alan birisi bile bu aracı alamaz. Eğer illegal bir iş yapmıyorsa.
  • Nissan E-power'ın rakibi gibi, ancak bu D sınıfı imiş.


    Ben hala aracı şarja takma fikrine tamam değilim. En iyisi, Nissan gibi Benzinli jeneratör ve elektrik motoru.


    Düzeltme; Sanırım bunda da şarj etmeye gerek yokmuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 15 Nisan 2024; 12:45:24 >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    O para ile anca evini gecindirir bu aracı almak icin kredi cekmek lazım oda aracın kaç katı olur en az 100 bin alan birisi rahat alır 60 bin kredi öder 40 bin işini görür...
  • Batarya bitikken test etmek lazım. Sistem 96 beygir atmosferik motoru ne kadar destekleyebiliyor acaba. Toyota gibiyse iyi. Daha kötüyse phevin bir anlamı yok 80km menzil ile

    Phev tonalede 1.3 180 beygir motor var mesela, total sistem 280 beygir 0-100 6.2sn. Bu aracı batarya boşken de çok keyifli kullanabiliyorsun
  • Nissan E-Power'ın her açıdan daha gelişmiş versiyonu gibi.


    Elektrik motor

    Nissan: 140 kw (190 beygir)

    BYD: 145 kw (198 beygir)


    Batarya

    Nissan: 1,9 kwh

    BYD: 18,3 kwh


    Benzin motoru

    Nissan: Sadece menzil uzatıcı

    BYD: Hem menzil uzatıcı, hem de hareket için kullanılabiliyor (70 km hız limiti var yazıyor bazı sayfalar)


    Şarj

    Nissan: Yok

    BYD: Hem AC, hem DC


    Bagaj

    Nissan: 452 litre

    BYD: 552 litre


    Yakıt tüketimi

    Nissan: 5,4

    BYD: 5,1 (Bundan emin değilim, farklı farklı değerler var)


    Donanım açıklanmadı ama sanırım en dolusu olacak, bu durumda Nissan'dan 300.000tl daha ucuz olacak. Cidden çok mantıklı bir araç olmuş

  • TOGG'u millet olarak sahiplendik ama bunca zorlu rakip arasında tutunması çok zor olacak. Umarım yenilikçi çözümler getirirler. Özellikle batarya konusunda başkalarının ürettikleri teknolojilere bağımlı kalırsak kısa sürede silinir gider...
  • swat882 kullanıcısına yanıt

    E-Power ile ilgisi hiç yok. Bu bildiğimiz PHEV olarak geçiyor. E-Power'da benzinli motor, elektrikli motora güç sağlamak için bir nevi jeneratör görevi görüyor. Son kullanıcıyı ilgilendiren bir tarafı yok aslında, kelime oyunu sadece.

  • zero fear kullanıcısına yanıt

    Bildiğimiz PHEV değil hocam. Buradaki benzinli motor ister PHEV gibi hareket sağlayabiliyor, isterse E-Power gibi jeneratör olarak görev yapabiliyor.


    Kendi sitesinde şu şekilde yazıyor.

    • Batarya gücü, kullanıcı tarafından belirlenen batarya doluluğunun altına düştüğünde, benzinli motor, menzili uzatmak için otomatik olarak devreye girer.
    • Xiaoyun Benzinli Motoru bataryayı şarj eden bir jeneratör görevi görürken tekerlekler elektrik motoru tarafından çalıştırılır, bu da hibrit sürüş (HEV) modunu menzili uzatmak için ideal bir seçenek haline getirir.


    Yabancı videolarda da bununla ilgili detay videolar var ama çok fazla değil. Sonuçta avrupada ilk bize geliyor.

  • williamwallace88 W kullanıcısına yanıt
    Nissan hangi modeli ile kıyas yaptınız?
  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt

    E-Powerların hepsinin teknik özellikleri aynı değil mi?

  • Araç güzel ancak çok pahalı, 1700 gibi fiyatlarda olsa alınabilirdi.

  • slamdunk393 kullanıcısına yanıt
    Pahalı değil vergimiz çok, ve paramız pul olmuş, fakiriz. başka ülkelerde ÖTV diye birşey yok, motor hacmine göre vergi de yok emisyona göre vergi var. Volvo yada Japon marka olsa 3 milyondan başlar plugin hybrid araç.
  • vw tiguan eğer adam gibi paraya gelmezse geçmiş olsun. araba çok güzel

  • Ya ne güzel araç yapmışsın, dışı, içi, teknolojisi harikulade; şu iklimlendirme, koltuk ayar tuşlarını dokunmatik yapmasana. Sırf o sebeple alınmayacak bir diğer araç daha.

  • Portraitclub kullanıcısına yanıt

    eskiden sanki 1.5 asgari ücret alan çok iyi geçiyordu da. şimdi kötü oldu. hep böyleydi kardeşim bu işler.

  • cihanair kullanıcısına yanıt
    Passat olmuş 2.750, Tiguan'ın kaça geleceğini düşünüyorsunuz :D
  • cihanair kullanıcısına yanıt

    Güzel kardeşim 2016 da Samsung s7 edge almıştım o dönem 95 model şahinim vardı. Satarken alıcı telefonumu görmüştü ve aramızda geçen şaka amaçlı diyalog güzel telefon dedi ben de şahini satarken senin şahinle takas edebiliriz demiştim. O dönem 3500 tl aldığım telefon ile sattığım Şahin ise 5500 tl idi. Aldığım maaş ise asgari ücretin 100 tl fazlasıydı. 1400 tl maaş alıyordum. Şimdi aynı Şahin 200 bin tl. O dönem ben o aracı 4 maaş ile almıştım şimdi aynı arabayı 12 maaş ile ancak alırsın. İyi hatırlamadığın kesin.

  • cihanair kullanıcısına yanıt

    Hep böyle falan değildi, ben hem kira ödeyip hem ev kredisi ödediğim yılları biliyorum.


    Dışarıda yeme içme çok daha uygundu.şu anda 1 porsiyon iskender 600 700 TL civarı.


    4 5 yıldızlı otellerde tatil çok daha ulaşılırdi.


    Cep telefonu, notebook daha bir rahat ulaşılabilirdi.

    alkol daha ucuzdu.

    Arabalar, vergilerden ve ekonomiden dolayı çok daha makuldü,ulaşılabilirdi.


    TL yi geçtim, Dolar bazında bile ülkemiz coşmuş durumda,


    Ha bu araç bence çok başarılı, hem az yakan ,hem iyi giden hemde full teknoloji yüklü bir suv.

    Byd markası çin de 1 numara. Bence şu haliyle ,ülkeye 5000 6000 adet gelse tadından yenmez, sportage tucson 3008 vs..vs.. alayını dize getirir.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.