Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.608
Cevap
74
Favori
267.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Yardımseverliğiniz için çok çok teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @x_ir Hocam sınırda Nord N10 5G modeli de kalıyor, eğer f/p bir cihaz bakınıyorsanız bu modeli göz önünde bulundurun derim. Tabi anneye alınacaksa M32, A32 de düşünülebilir. M32, M22 gibi ONEUI Core ile gelmiyor. Normal ONEUI ile geliyor. A32 de aynı şekilde ONEUI 3.1 ile geliyor. İki cihaz da son sürümde. Yani tercih size kalmış. Bildiğim kadarıyla M32 daha yüksek hızda şarj olabiliyor fakat kutudan yine 15W çıkarsa pek bir avantajı yok bu durumun, cihaz 25W destekliyor. A32 direkt 15W destekliyor. M serisi güncelleme sıklığı konusunda A serisinin gerisinde. İki cihaz da en azından 2 Android güncellemesi alacaktır.


    @receep 32 Hocam iPhone 8, daha yeni nesil bir model. Güncelleme desteğinin kesilmesi için en az 3 versiyon geçmesi gerekir diye düşünüyorum eğer Apple bir sürpriz yapmaz ise. iPhone 7 için de yolun sonu yavaş yavaş görünüyor. Apple artık bütün odağını 2+4 çekirdek yapısı ile sunduğu 8 ve üzeri iPhoneları desteklemek için çeviriyor. 7 serisi 2+2 diye hatırlıyorum. Uygulamaların git gidie daha yüksek sistem gücü tükettiği de ortada. Burada iPhone 8'in 2GB RAM ile gelmesi sorun oluşturur mu, bilemiyorum fakat Apple'ın eğer kaideyi bozmazsa bildiğim kadarıyla RAM yüzünden cihazdan desteği çektiği görülmemlştir şimdiye kadar. Ki iOS zaten RAM canavarı bir işletim sistemi değil Android, Linux ve Windows gibi. Sizin durumunuzda kalsam çok kararsız kalırdım. Sanırım 8'e yönelirdim fakat pil süresi de korkutucu bir etmen. 7+ ile aralarında çok fark yok fiyat olarak. Biraz eski, çift kamera ve 3GB RAM mı, yoksa biraz daha yeni, tek kamera ve 2GB RAM mı? bütün soru bundan ibaret.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 25 Aralık 2021; 15:53:20 >




  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim bana 8k cihaz önerirmisin?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba eşime 256gb çok alt segment olmayan 6000civarı f/p telefonu arıyoruz. Ben oppo reno4 pro ya baktım ama sizinde önerebileceğiniz başka cihazlar varmı? Huawei p30 pro ayarında bişey istiyoruz aslında ama fiyatı çok geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snmozbek -- 27 Aralık 2021; 11:15:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • snmozbek S kullanıcısına yanıt

    Hocam normalde direkt POCO X3 GT (256GB) alın geçin derdim fakat bu cihazın oldukça sıkıntılı bir durumu bulunuyor. Band 20 desteği yok ve bu band özellikle kırsal, şehir dışı alanlarda yaygın kullanıldığı için şebeke sorunları ile karşılaşmanız olası. Bu bandı özellikle Vodafone sonra da TT çok kullanıyor.


    Seçenekler oldukça dar bir Turkcell'in sattığı Zte nubia red magic 5G Lite modeli var. Bu model ülkemizde pek yaygın değil ve bant bilgilerine ulaşamadım. Pil kapasitesi görece iyi denebilir. Bir de pil kapasitesi küçük fiyatlandırması anormal Reno 4 Pro bulunuyor. Bir de aynı durumda TECNO Phantom X.


    Oldukça mantıksız manasız cihazlar, sırf avantajları 256GB olmaları.


    Yerinizde olsaydım bu modellere sırf hafıza yüzünden bakmazdım. Çünkü 256GB kapasiteli modeller segment boşluğundan yararlanıp fiyatları bu kadar yükseldi. En kolay POCO F3 ve S20 FE fiyatlarına bakabilirsiniz.


    Halbuki 128GB ile gelen M52 5G, A52s 5G daha fazlasını vaat edip daha uygun fiyata satılıyor.


    Tabi Reno 4 Pro da alınabilir. En azından günlük kullanımda memnun eder diye tahmin ediyorum ortalama bir donanım ile.





  • Enes6172 kullanıcısına yanıt

    Hocam donanım konusunda iyi bir model arıyorsanız POCO F3 // S20 FE modelleri akıla gelebilir. Bir de bütçenizin üstüne çıkarak Realme GT bulunuyor Snapdragon 888 ile. Zaten Oneplus 10, S21 serisi vs 10k ile başladığı için değinmiyorum.


    Bütçenizin altındaki orta segment modellerden Mi 11 Lite 5G bulunuyor, fakat yaklaşık 2000 TL daha uygun A52s 5G ile M52 5G daha mantıklı duruyor konumları itibariyle. Bu iki modeli de araştırmanızı öneririm.


    Önceliklerinizi bilemediğim için daha detaylı fikir üretemiyorum.

  • Hocam merhaba, A32 ile Redmi note 10s arasından hangisini önerirsiniz?

  • Selam hocam. Bütçem kısıtlı 3000-3500 civarında max. Bu paralara da pek seçenek yok TR şartlarında. 3 tane cihaz buldum. Gün içinde telefon genelde elimde olur ama oyun oynamam, genel sosyal medya kullanımı ve ara konuş yani, kamerasi idare etse yeter beni.
    Samsung M32- A32 ve realme c25s
    Samsung tarafı fiyatı yakın ama realme de olmayan 2 gb ram için arkadaki farka değer mi orasini bilemedim.

    @High Sierra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3500 Tl kadar normal günlük kullanım için telefon almak istiyorum. Benim için öncelik kamera.
    Samsung M21
    Samsung M32
    Oppo A74
    Xiaomi Note9 pro
    General Mobile Gm21 pro
    modelleri arasında kaldım. Samsunglarda amoled ekran var. Hangi modeli tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Wilter Hocam 10s daha güçlü bir SoC ile geliyor. A32'nin güncelleme takvimi biraz daha düzenli olur Samsung güncelleme işini gerçekten çok önemsiyor artık. MIUI 12.5 ve 12.5 EE versiyonlarında gördüğümüz kadarıyla Xiaomi yalnızca Mi serisi cihazlarını takvime uygun güncelliyor; POCO-Redmi serisi cihazları 2. 3. plana atıyor ve çok geç güncelliyor. Samsung bu konuda daha dikkatli. Ben olsam önem verdiğim konu üstüne giderim hocam. Eğer performans çok önemli derseniz 10S, yok ben günlük kullanım deneyimime bakarım ONE UI daha rahat oluyor derseniz A32.


    Tabi bu cihazların yanına Nord N10 5G ve POCO M3 5G de eklenirse kıyaslama değişir. A32 ile 10s 2019-2020 yılı orta segment donanımı ile geliyor, Cortex A75-A76 gibi CPU büyük çekirdeklerinden ötürü.


    ---


    @KOMANDO ASTEĞMEN Hocam üç cihazın da donanımı birbirine yakın, dediğiniz gibi temel fark RAM kısmında. Normal bir kullanımda 4GB RAM yetecektir ama Android için resmi sınır 4GB'dır. Çünkü yapısı gereği ne kadar fazla RAM görürse o kadar tüketen bir sistem kaynağı bulunuyor Android içerisinde. Hatta Samsung ve OPPO (MIUI 12 EE ile bu özelliği getirdi.) RAMplus özelliğini tanıttılar, kısaca Linux'da çok kullanılan RAM SWAP yöntemi ile çok sıkışılan durumda dahili depolama biriminin belli kısmını RAM Bellek gibi kullanmaya yarayan bir sistem.


    Dediğim gibi eğer normal bir kullanım yapacaksanız çok sıkıntı çekmezsiniz ama ileriyi düşünerek ve swap yönteminin RAM bellek kadar verimli olmadığını da düşünerek 4GB ile sıkışmaktansa 6GB RAM'e sahip bir cihaza sahip olmak daha mantıklı olacaktır.


    ---


    @mustafa434 Hocam Uzun süre RN9 Pro kullanmış biri olarak kamerasından memnun kaldığımı söyleyebilirim. M21 önermem donanımı out-dated, en güçsüz cihaz olabilir bu listedeki. Şöyle bir durum var ki alt-orta segmentte genel olarak ya sıkıntılı Omnivision (özellikle Reno serisinde çok gördük bu sensörü) ya IMX 582, 682, 686 gibi SONY sensörler ya da ISOCELL Bright GM2, GW1 gibi Samsung sensörler kullanılıyor, yani kamera donanımı neredeyse aynı, kamera yazılımına bakacak olursak da ONEUI kamera uygulaması da MIUI 12 kamera uygulaması da gerçekten başarılı fikrimce. Zaten alt-orta segment bir cihaz baktığınız için en büyük kaybınız 1080p 60fps video kaydı olur o da RN9 Pro'da 60fps diğer modellerde değişiklik gösterebilir. Arasında kaldığınız cihazların kamera yapıları birbirlerine yakın. Donanıma bağlı tercih yaparsanız da RN9 Pro aşırı güçlü, GM21 Pro'yu kesinlikle alın demiyorum ama 3000 TL sınırında 128GB+6GBRAM+Helio G90 performansını sunan başka bir model daha yok maalesef. Oppo A74 zayıf donanıma sahip. Yani fikrimce ne seçerseniz çok büyük bir kayıba uğramazsınız. Ben olsam M32 ya da RN9 Pro seçerdim sanırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 30 Aralık 2021; 14:41:3 >




  • x3 gt mi m52 mi?


    @High Sierra

  • maestro2 kullanıcısına yanıt

    Hocam saf donanım olarak X3 GT, fakat Band 20 desteğinin olmaması problem. Neden böyle bir tercihte bulunduklarını anlamış değilim Çin'e özel bir cihaz diye mi yaptılar belli değil.


    Şu ana kadar çoğu kaynak bunu işaret ediyor. Band 20 özellikle Vodafone sonra TT'nin kullandığı bir bant.


    Eğer çoğu yerde belirtildiği gibi bu bant yoksa 800 Mhz sinyal veren vericiden cihaz sinyal alamaz. Sinyalizasyon sorunu yaşanır.


    M52 kendi başına gayet başarılı bir model. Tercih edilebilir diye düşünüyorum hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 1 Ocak 2022; 0:15:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    süpersin yalnız var ya.. çok teşekkürler. aynen devam dostum, bilelim, bilgilendirelim. selamlar, sevgiler..

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim


    a52s düşünüyordum ekranı sarımsı geldi. M52 ekran olarak nasıldır?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maestro2 -- 1 Ocak 2022; 18:48:58 >
  • 10bin TL’ye ne önerirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maestro2 kullanıcısına yanıt

    Hocam A52s'in panelinden yana şikayet bulunuyor söylediğiniz gibi. M52 tercih edenler ise bu kadar sesli biçimde eleştiride bulunmadı A52s kadar.


    Ama işin sonunda bu cihazların birer orta segment model olduğunu hedefledikleri pazar itibariyle ekran kalitesine önem vermediklerini anlayabiliriz. En basitinden nit parlaklık değerleri üst segment modellerin yarısı kadar performans veriyor çoğu orta segment model. Tavsiyem kendi elinizle görmeniz yanında olurdu ama M serisinde bu imkan bulunmuyor çünkü Realme gibi HONOR'un çoğu serisi gibi bu Galaxy M serisi de online satış kanallarında satışa sunuluyor. Tavsiyem kullanıcı kulübünden bilgi almanız yönünde panelden memnun musunuz şeklinde.


    Ama diğer türlü donanım performans bakımından M52 üstün, sadece kamera konusunda OIS eksikliği olduğu için M52, A52s'in gerisinde kalacaktır.

  • Enes6172 kullanıcısına yanıt

    Hocam şu an 10k bütçede çok telefon bulunmuyor tahmin edeceğiniz üzere. Aşağısında Realme GT gibi güçlü fakat birçok özelliğinden feragat edilen ya da Huawei P40 gibi geçen senenin amiral gemisi gibi özelliklere sahip modeller bulunuyor. S20 serisini içtenlikle öneremiyorum Exynos 990'ın ısınma ve pil tüketimi sorunlarından ötürü. S20 FE Snapdragon 865 bayağı bir eski kalıyor 8000 TL bütçede. Zaten Apple konusuna giremiyoruz bile. Geriye S21 düz 128/8GB RAM kalıyor. S21 serisi hafıza kartı desteği sunmuyor aklınızda bulunsun.


    Biraz sıkıntılı bir durum, bütçe yüksek alınacak cihaz yok denecek kadar az. S21 modeline bakılabilir, Realme GT'ye bakılabilir. Geri kalanında Mi 11 olsun Oneplus 9 serisi olsun fiyatları 13-14k seviyelerine yükseldi zaten.

  • 3500 liraya redmi note 10 5g tavsiye eder misiiniz

  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt

    Kaçırmayın derim hocam, Dimensity 700 5G çipsetli iyi bir cihaz. Nord N10 5G de 4000 lira bandına yerleştiği için bulunmaz bir nimet olmuş durumda bu fiyatla.

  • 
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.