Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (214. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
74
Favori
267.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zaris kullanıcısına yanıt

    İnfinix ve Tecno markasının modellerine bakin. Genelde 6.8 inç ve üstü ekranlara ve büyük pillere sahipler. Fiyatları da fazla yüksek değil. Yazılım desteğinin iyi olmadığı söyleniyor yani kolay kolay güncelleme gelmeyebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış anlaşılmasın hocam, S20Fe almadim, alma fırsatını kaçırdım, şimdi fiyatlar artmış. Ben 5000 liraya M52 aldim, lakin bence onun da fiyati 5000 olmamali. Ama Türkiye koşulları ve alınan vergiler belli işte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba forum sakinleri, geri döndüm tekrardan. Elimden geldiği kadar dönüş yapayım.


    @WarForFears , X3 Pro sırf donanım cihazı hocam. Zaten pil tüketiminin derecesinden durumu görmüş olmalısınız. Öte yandan M52 5G ise donanım bakımından orta segmentte Dimensity 1000/1100/1200 serisi haricinde en üst performansı sunan tek çipsete sahip (Snapdragon 778G 5G) cihaz.

    Bence bunu sorguladığınıza göre MIUI size hitap etmiyor ve ONEUI'ı özlediniz. Bence mantıklı bir dönüş olabilir.


    @x_ir Hocam Helio G80/G85li cihazları alt sınır olarak belirleyecek olursanız. Ya biraz üstüne çıkıp Nord N10 5G, POCO M3 Pro 5G modellerine bakacaksınız ya da bu limitte tam sınır cihaz diyebileceğimiz Galaxy M32'ye bakarsınız. Altında da güncelleme konusunda sıkıntı yaşayacağınız fakat donanımı benzer özellikte olan GM21 Pro, Tecno POVA modellerini inceleyebilirsiniz. Ben risk almak istemiyorum derseniz M22 3000 TL sınırında gayet mantıklı.


    @Cerade Hocam mantıklı bir tercih olmuş zaten M22, A22 ve Redmi 9T 3000TL sınırında eğer farklı markalara yönelmek istemiyorsanız kala kala kalmış 3 model. A22 aldığınıza kötü etmemişsiniz bence. İyi bile etmişsiniz. Samsung bence yeni yıla özel bu cihazları eritmeye çalışıyor. Yeni çıkacak modellerin fiyatlarından umutsuzum.


    @ksph Hocam kulaklık girişi artık segmentin ölü derecesine geçti. Ki makul bir sebebi var. Eğer AUX kullanmayacaksanız yaygın olarak Bluetooth kulaklık kullandırılmaya özendiriliyor. Niyet daha fazla harcama yapmak. M52'nin sorunu aslında bu değil. Asıl sorunu A52'nin yanında zayıf kalması ve OIS eksikliğinin hissedilmesi. A32'de bile olan yanlış bilmiyorsam bazı kaynaklar A22'de de var diyor tam emin değilim. Bu OIS'in sırf bütçe kaygısı ile cihazdan çıkarılmış olması. Yoksa geri kalan her konuda M52 aslında piyasaya sürülmemiş eksik bir A72s klonu. Sadece daha zayıf o kadar.


    @Zaris Hocam en önemli sorun bütçeniz nedir? Arkadaş doğru yazmış eğer kısıtlı bir bütçeyse Tecno POVA olsun Infinix Note 10 olsun oldukça büyük panele sahip cihazlar ama derseniz ki ben uzun süre yazılım desteği bekliyorum yazılımsal sorun istemiyorum bu sefer M52 5G'ye kadar çıkın derim çünkü SoC bazen her şey demek oluyor, özellikle f/p dengesi yüksek bir cihaz arıyorsanız. Tabi 5binlerde POCO F3-S20 FE önerdiğim günler geldi aklıma şimdi.


    Haklı olarak iPhone listesi hazırla diyenler oluyor. Bütçeniz iPhone cihaza yetiyorsa bu konuda yapılacak tek şey sizin için hafızanın miktarıdır. Eğer iCloud ile idare ederim, Skydrive kullanırım derseniz en düşük konfigürasyon dahi işinizi görecektir. Bence 64 almak pek mantıklı değil, fakat en ucuz iPhone'un SE 64GB, 12Mini 64GB ile 11 64GB olduğunu düşününce bu aralıkta mantıklı cihazlar oluyor. Bu saatten sonra 2 yıllık iPhone'a 12bin TL vermeyi düşünüyorsanız zaten sizin böyle bir konuyu takip etme gereği duyduğunuzu düşünmüyorum. Zaten en mantıklı tercihi yapacak düzeydesiniz. Bütçe kaygınız yok. Ancak Android cihazlar 4 adet iPhone (*3 tane hafıza çeşiti) modelinden ibaret değil. 500 TL aralıkta 50 tane cihaz var. Bunların 3 tane kombinasyonu var hafızaları ile değişen modelleri sıralamak problem.


    Şimdi konunun neden böyle yaban kaldığına gelecek olursak receep_32 hocama teşekkür ederim. Maalesef forumda eskisi kadar kalıcı değilim hatta bu konu son zamanlarını yaşıyor desem yeridir. Zaten 3000 TL'ye kadar önerebileceğim içten tavsiye edebileceğim bir tane bile model yok, sadece kötünün iyisi buna bakın diyorum. Fakat bir sıkıntım var. Ben eskisi gibi başlığı takip edemiyorum. Beni etiketlemenizi rica ediyorum. Evet bu akla hemen gelen bir rica değil fakat konu başında da belirttiğim için göz önüne alınacağımı umuyorum. Şu zamana kadar yardım edebildiysem ne mutlu. Benim de aklımdan bu kadarı çıkıyor.


    Şuraya da not iliştireyim eğer güncelleyemezsem konuyu en azından hatırda kalır bir karalama bırakmış olurum.


    • 2000 TL'ye kadar Reeder ve GM modelleri kaldıysa.
    • 2500 TL'ye kadar TCL 20 SE, Vivo Y11s, Tecno POVA, Tecno Spark 6
    • 3000 TL'ye kadar Galaxy M22, Redmi 9T, Realme C25S
    • 3500 TL'ye kadar Galaxy M32, Redmi Note 10S
    • 4000 TL'ye kadar Nord N10 5G, POCO M3 Pro 5G
    • 4500 TL'ye kadar ---
    • 5000 TL'ye kadar ---
    • 6000 TL'ye kadar; Galaxy M52 5G, GALAXY A52s 5G


    Eğer aklıma başka bir şey gelirse ekleme yapacağım. Şu durumda S20 FE 8k, POCO F3 9k iken aklımdan uzun zamandır olduğu gibi başka bir telefon önermek geçmiyor ne yazıktır ki. Eleştirilere hak veriyorum bu sebeple. Çünkü önerebilecek bir telefon bulamıyorum bile. Konuyla ilgilenmemek de ayrı bir konu. Sizin aklınızdan başka bir model geçiyorsa ekleyelim lütfen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 24 Aralık 2021; 18:13:5 >




  • bütçe max 3000 lira hocam. gerçi hemen almayacağım, bir telefon modeli belirleyip fiyat takip edeceğim.


    @High Sierra




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 23 Aralık 2021; 23:43:44 >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam hoş geldin
    Samsung A52s hakkında ne düşünüyorsun 778 g işlemcisi Optik sabitleyici ip67 ile gayet alınabilir gibi duruyor
    Şu anda fiyatı 5 1600 TL civarında görünüyor
    Yalnız birkaç yerde okudum ekran kalitesinden bazı kullanıcılar şikayetci o konuyu araştırmak gerek
    Aslında ben elimden gelse konuyu boş bırakmam Aktif olmaya çalışırım ama hem değişken piyasa yüzünden önerdiğin bir cihaz birkaç saat sonra tamamen farklı bir fiyata çıkabiliyor ki zaten piyasada doğru düzgün cihaz kalmadı
    Ve özellikle 3000 TL'ye kadar olan cihazlar hakkında pek bir bilgim yok o yüzden pek cevap veremiyorum ama yine de elimden geldiğince Aktif olmaya çalışacağım
    Bu arada iki haftadır donanım haber uygulaması bana hiçbir şekilde bildirim göndermiyor uygulamayı sildim yükledim aklıma gelen her şeyi yaptım ama yok bildirim gelmiyor☺

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt

    Hocam ben uygulama kullanmayı bıraktım geçen yıldan beri, Samsung Browser ile mobil foruma giriyorum. Zaten bu da bir sebep.


    A52s güzel bir cihaz. Snapdragon 778 dediğim gibi tartışmasız Qualcomm'un bıraktığı en iyi miras oldu Gen serisine geçilmeden önce. Yoksa minik minik hız artımı yapılan Snapdragon 710'un üstüne bir kere bile geçilmemiş vasat alt orta segment çipsetlerle dolmuştu 7XX serisi. 778 ise tam olmuş. Devamı da kesinlikle gelmeli yoksa Mediatek Dimensity 8000 ile segmenti domine edecektir.


    Fakat dediğiniz sorun can sıkacak gibi duruyor. A52'deki kasa sorununu anlayabiliyorum her ne kadar tasvip etmesem de. İlk defa burada birleştirilen bir kasa ile kullanıcıya sunuldu. Pek tabi talihsizlikler bekliyorduk fakat A52s'in durumu işçilik gibi değil bahsettiğiniz gibiyse bu bir sorun.


    Hocam ben bile bilmiyorum ki sizde suç yok ki. Görüyorsunuz 2 yıl önce en az 7 cihaz koyduğum segment için bir telefon bile koymuyorum. İçten önerebileceğim bir cihaz yok 2500'e kadar. Burası da zaten belli.


    Desteğiniz için ayrıca teşekkürler eksik olmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zaris kullanıcısına yanıt

    Hocam kesinlikle takip edin fakat ani çıkışlara da hazırlıklı olun. Samsung stok eritmeye çalışıyor özellikle de M serisinde. 2020 serisinde sıkıntı yaşamıştılar zaten stokta, bu yüzden s'dir plus'dır çok model gördük. Bu yıl geçen yıla göre biraz daha durgun çip krizinden ötürü Exynos 9611 üretimi azaldı Samsung tüm gücü 2100 üretmeye verdiği için 1080,880,980 gibi orta segment çipsetleri de eser miktarda üretti daha çok Qualcomm ve Nvidia siparişlerine odaklandı. Bu yüzden de bu yılki Samsung cihazları genel olarak Unisoc, Qualcomm, Mediatek çipsetlerden güç alıyor.


    ...


    Tecno Pova, GM21 Pro, Realme C25s, Galaxy M22 modelleri akılda kalmalı. İlk ikisi güncelleme konusunda eksi fakat 6GB RAM avantajı bulunuyor. Son ikisi daha bilindik markanın modelleri ve bu modellerin güncelleme alma olasılığı oldukça yüksek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    tecno pova hoşuma gitti hocam teşekkürler öneriler için. gm21 pro özellik olarak daha iyi ama kötü yorumlar okudum vazgeçtim sanırım. realme c25s de iyi gibi ama onun 4gb olmasından ötürü eledim gibi bir şey.


    tecno pova alacağım sanırım 2 adet alacağım bir de şimdi güzel bir indirim kupon kampanya vs. bakayım teşekkürler tekrar.

  • Merhabalar,



    @High Sierra


    Öncelikle forum üyelerinin sorularına ve bilgi taleplerine bıkmadan usanmadan cevap verdiğiniz için sizi tebrik ediyor ayrıca teşekkür ediyorum.


    Nacizane benimde bir sorum olacak hocam.


    4 yıldır iphone 6s kullanıyorum ve son dönemlerde telefondan soğudum. 8000 TL bütçem var. Aklımda Xiaomi 11 Lite 5g modeli var. Tasarımı hafifliği ve işlemcisi iyi güzüküyor. Sizce almalı mıyım ?


    Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler saygılar.

  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Tam net olarak bu sorun var mı bilmiyorum hocam araştırmak gerek ama Birkaç kişiden şikayet duydum
    Bu arada Sizce ikinci el iPhone 6s Plus mı yoksa General Mobile 21 Pro mu öncelik kamera ve performans
    Şahsen benim 6s Plus diyesim geliyor sizin görüşleriniz Benim için değerli yorumunuz nedir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Zaris Hayırlı olsun hocam, umarım aradığınız deneyimi bulabilirsiniz.


    @VLX Hocam ben teşekkür ederim, eleştiriler haklı yönde fakat ben de artık yorum yapabilecek bir konumda bulamıyorum kendimi. Bildiğim 2-3 model kaldıysa onlar üzerinden yorum yazabileceğim durumda kıyaslama yapılmasında yardımcı oluyorum o kadar. 6S ömrünün son demlerine geldi, Apple da iOS 16 ile SE, 6S ve 6S+'a güç veren A9 çipsetli Apple modellerinin fişini çekecek zaten. Yeni telefon araştırmalarına başlamanız oldukça normal. Hocam 8000 TL bütçe için orta segment bir model almak sizin canınızı sıkmıyor mu acaba biraz? Mi 11 Lite 5G gayet iyi güçlü bir model fakat fiyatı bence rekabetten oldukça uzak bir seviyede. Özellikle POCO X3 GT olsun sonra fiyatları çok yükselse de POCO F3 olsun bahsettiğiniz cihazdan daha rekabetçi bir düzeyde. Epey sitesindeki fiyatları kıyasa alıyorum. Ben olsam A52s ya da M52, eğer bunlar değilse de üstte belirttiğim iki POCO cihazına da bakarım. Bir de S20 FE SM-G780G Snapdragon 865 ile gelen model var bunun fiyatı da arttı bayağı fakat göz gezdirilmesi uygun görünüyor bence. F3 ile S20 FE G modelinin artısı amiral gemisi donanımı eksisi de 6GB RAM ile gelmeleri. Diğer modeller 8GB RAM ile geliyor. Hocam ben olsam pil kapasitesi görece küçük bir modele körü körüne bu kadar para saymazdım ama kullanacak sizsiniz, belki sizin için hafiflik daha çok önemlidir şarj sürelerini pek umursamıyor da olabilirsiniz. Eğer Mi 11 Lite Samsung'un Türkiye'ye özel kurdan satış sunması gibi bir kur ile gelseydi fiyatı 7.5Kları bulmasaydı kesinlikle alınabilir bir modeldi. A52s 5G bozdu bütün işi aslında. Daha rekabetçi bir fiyat, OIS'e sahip arka kamera ile çok daha tatmin edici titreşimleri sıfıra yaklaştırabilen video kayıtları derken çoğu kullanıcı A52s'e yöneldi bu sebepten. Eğer aklınızda bir şey kaldıysa çekinmeden sorabilirsiniz. Biraz yuvarlak bir cevap oldu benimki.



    @receep 32 Hocam kullanacak kişinin yaş düzeyine bakar bu cevap. Eğer yaşlı bir birey için telefon bakılıyorsa bence iPhone alınabilir 2 3 yıl da idare eder. Sorun şu iOS 16 alması imkansız bir model 6S Plus. Bir de ikinci el bir cihaz, pil kapasitesi haliyle düşmüş olacak kaç yıllık kullanım yapılmıştır. Sorun şu ki artık destek almayacak, güncelleme almayacak ve uygulamalar iOS için yazılan uygulamalar 2 sürüm üstüne eski sürümün uygulama desteğini kesiyor. Bir Whatsapp, Facebook elinden geldiği kadar destek veriyor. Onun da kullanıcı kitlesi belli. Yoksa genel günlük kullanım için kullanılabilirliği gün geçtikte azalan modeller artık 6S serisi de. Dediğim gibi 2 yıl normal bir kullanım yapılır. Sonunda fişi tam olarak çekilir ve arama, whatsapp telefonu haline gelir. Sebebi Apple'ın eski iOS sürümlerine karşı olan tutumu. Android 4.4.4 ile gelen cihazla bile en basitinden bankacılık işlemlerimizi yapmak mümkünken bir de.


    Bu soruyu cevaplamak zor, tabi mantıklı olan burada GM21 Pro olacaktır hocam, bir de Tecno POVA var. Tabi GM'nin de kabarık bir kronik sorunlar defteri var, ama segmente göre değerlendirdiğimizde en güçlü cihaz. Eğer kulanacak kişi f/p oranına bakıyorsa en güçlü cihaz yine GM21 Pro olacak. Helio G90, Cortex A76 büyük çekirdekleri, 6GB RAM artık 3000 TL bandında arar olduğumuz seçenekler oldu. Eğer daha makul bir cihaz bakıyorsanız M22, Realme C25s'e dönmeniz lazım hocam. Bu iki cihazda Helio G80 ve G85, 4GB RAM kullanılıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 24 Aralık 2021; 13:18:59 >




  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam kullanacak kişi yaşlı değil normal günlük oyun oynayacak kamerayı falan kullanacak
    O zaman General Mobile 21' puronun daha uygun olduğunu söyleyeyim veya Sizin mesajı direk atayım kendisine
    Cevap için teşekkürler
    Güncelleme desteği tamamen anlık olarak aklımdan çıkmış benim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi receep 32 -- 24 Aralık 2021; 13:19:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Hocam Uzatmaya gerek yok diye düşündüm. A52s bir tanıdıkta varmış sıfır açılmamış kutu. 5500 TL gittim aldım. Teşekkür ederim. Boşuna 2500 TL vermekten kurtuldum. Allah razı olsun sizden. Selamlar.

  • VLX kullanıcısına yanıt
    Hocam Öncelikle hayırlı olsun
    Ilk izlenim olarak ekran kalitesi hakkında ne diyorsunuz siz de bir sorun var mı sizin eski cihaz neydi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt

    Eyvallah teşekkür ederim. Allah razı olsun.

    İş yoğunluğu sebebiyle daha açmadım kutuyu. Birde bugün 24 saat if halindeyim açım birşey yemedim akşam yemekten sonra kendime gelince açıp bilgi veririm :)

    Eski cihazım iphone 6s. ilk çıktığında aldım. Ekim 2015 den bari bende.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLX -- 24 Aralık 2021; 17:31:28 >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaş ile konuştum
    Bütçesi 2500 ile 3500 arası
    Öncelik kamera ve performans ikinci el de olur fark etmez
    Yalnız her markadan cihazı pek istemiyor marka sıralaması var Buna göre bir tercih yapmak istiyor
    IPhone, Huawei vivo, tcl Samsung
    Öncelik bu markalar
    Ben piyasaya Şu an için pek hakim değilim O yüzden ne var ne yok bakmam gerekiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt

    Hocam o zaman markaları değiştirelim biraz daha, Oneplus hakkındaki düşünceleri nedir alacak kişinin? Nord N10 5G gayet makul oluyor 2. el kısmında.


    Samsung konusunda zaten tek seçenek bulunuyor o da GALAXY M32 (6/128GB), M22 de olur fakat 4GB RAM, kamera hariç tek farkları RAM kapasiteleri.


    Zaten Oppo bulamıyoruz, Realme 8 Pro fiyatları uçtu bir Realme C25s kaldı performanslı diyebileceğimiz cihaz.


    Huawei zaten eser miktarda, en ucuz iyi cihazı P40 Lite fiyatı 4000 TL üstü, HMS kullanıyor GMS kullanmıyor, ikinci el fiyatları uygun olabilir akılda dursun.


    VIVO, Snapdragon 665 662 460 çipsetli cihazlarını 4000 TL üstünden sattığı için mantıklı bir model göremedim. Dimensity 700 cihazı 6000TL bandında satışa sunduğunu da hatırlatmak isterim.


    Bir de aklıma ikinci el POCO X3 GT bakılması geliyor, performansı aşırı iyi fakat ne hikmetse Band 20 gibi ülkemizde yaygın kullanılan bir bandın desteklenmediği hakkındaki eleştiriler yüzünden geri duruyorum. Şu an böyle bir cihaz kullanıyorum, Galaxy C7, kırsal veya şehir dışı uzaklıklarda bu bandı arıyor ve kullanmadığı için çoğu zaman internet bağlantısı gidiyor.


    iPhone olarak önerebileceğim bir cihaz yok. Yani 7 serisinin fiyatları ortada, 8, X, XR hak getire. SE 2020 de oldukça pahalı.





  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam Çok teşekkür ederim
    Peki pil değişimi yapmak şartıyla ikinci el 8 bazen 3500 civarında bulunabiliyor veya 7 Plus falan nasıl çok mu eski kalıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Bilgi için teşekkür ederim. Cihaz fiyatlari biraz dusuyor gibi 2 gün önceye göre 300 500 düştü.

    Önünüzdeki hafta almak istiyorum samsung a32 mantıklı geldi. Xiaomi de 9t mantıklı olur mu? Yada birazdaha iyi birsey varmı? Oppo a54 kafama yatmadı kanun yerine bir cihaz varmi? Sonuç a32 gibi ama o aralıkta başka bir öneriniz var mı? (3750 liraya kadar diyelim)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VLX kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam Tekrardan hayırlı olsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.