Şimdi Ara

Bütçe ve kask sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1-Kask a ne kadar bir bütçe ayırmam gerekir ? 500 1000 1500 2000 ?

    Mevzubahis canımız olduguna göre ve en önemli donanımda kask olduguna göre ( sanırım öyle ) kasktan para kısmıcam.

    2-Kask ta el üretimi olması neyi ifade eder ? mototaşın sitesinden bi kask a baktım 18 saatlik sürede el yapımı üretilmiştir yazıyo ne anlama geliyor bu ? avantajmıdır dez avantajmıdır?

    3- marka olarak Arai yi nasıl bilirsiniz ? ve hangi markaları tavsiye edersiniz.

    4- ürünlerin açıklamalarında falanca testten geçmiştir filanca sertifikaları vardır yazıyo ancak bu sertifikaların ne oldugu konusunda hiç bir fikrim yok ben iyi bir kaskta hangi sertifikayı aramalıyım ?


    Hoşuma giden Arai Kaskları :
    KASK 1
    KASK 2
    KASK 3




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnsnr -- 27 Mayıs 2015; 0:50:21 >







  • Kask için o kadar fazla butçeye gerek yok. Ne tarz bir motor kullanacaksınız, piyasada çeşit çok. Önce kendi bütçenizi bir belirleyin ama varınızı yoğunuzu kaska ayırmayın. Daha bir sürü ekipman var. Kask almakla bitmiyor. Eldiven, mont (hatta 2 mont) vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paranın yettiği en iyi kaskı al tabiki ama diğer ekipmanlara da biraz fazla para ayır . Kevlarlı kot , dizlik , bot , eldiven , yazlık kışlık mont.Çok paran varsada bitane boyunluk (tam adını bilmiyorum) al.Kask kafanı korur ama boyunluk boynunun kırılmasını önler ama biraz pahalı kendisi
  • Arai en iyi kask markası piyasaki. Arkadaşların dediği gibi diğer ekipmanlara bütçen kalacaksa tabi ki Arai'yi al. Bu arada 2. seçeneğin kafa yapısı diğerlerinden farklı, uzun oval bir kafa yapısına sahip. Denemeden alma kaskını.
  • Bu aralar bende kask arayışına giriştim. Mt Revenge kask hoşuma gitti 250 - 260 lira gibi bir fiyatı var. Sharp testinden 5 yıldız almış. Aklıma takılan konu sharp testinden 5 yıldız alan diğer markalarla arasındaki fiyat farkı. Eğer kask almak için sharp testi yeterliyse bu kaskı önerebilirim. Eğer yeterli değilse bu konuyu takip edip ona göre kask alıcam. Bu kasktan şikayetçi olan yada yeterli görmeyen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bmwr80r

    Bu aralar bende kask arayışına giriştim. Mt Revenge kask hoşuma gitti 250 - 260 lira gibi bir fiyatı var. Sharp testinden 5 yıldız almış. Aklıma takılan konu sharp testinden 5 yıldız alan diğer markalarla arasındaki fiyat farkı. Eğer kask almak için sharp testi yeterliyse bu kaskı önerebilirim. Eğer yeterli değilse bu konuyu takip edip ona göre kask alıcam. Bu kasktan şikayetçi olan yada yeterli görmeyen var mı?

    kaskın fiyatını belirlemekte sharp testinin etkisi nerdeyse hiç yoktur. marka değeri, malzeme kalitesi üretim yeri vs faktörler var. siz kendinize uygun gördüyseniz kimsenin lafı olmaz.
  • hsnsnr kullanıcısına yanıt
    seçmiş olduğun arai kaskların hiçbirini almam. sebebi şu ki
    1. çok pahalılar o fiyatlara tüm ekipmanı alırım.
    2. komposit fiber olmalarına rağmen ağırlıkları 1500-1600gr yani ağırlar
    3. vizörleri küçük ve görüş açısı dar.
  • bmwr80r B kullanıcısına yanıt
    Sharp testi Resmidir, önemlidir. Mt Revenge kaskı kullanabilirsiniz.

    Ülkemizde özellikle 125+ cc motosikletlere binenlere gerek Devlet vergi uygulamaları ile ve gerekse satıcılar "Bunların parası çok, bize de versinler" mantığı ile yaklaşmaktadır.

    Sonuç olarak, gününün en pahalı kıyafetlerini üzerinde taşırken İstanbul'da bir arabanın sıkıştırması sonucu devrilip o anda tek korumasız yeri olan ensesini bariyerlere çarpıp rahmetli olan, bir zamanlar benim de üye olduğum motosiklet forumlarında çok sevilen Dr. Ömer Uzma ki imzası "Nereye bakarsan oraya gidersin" idi.

    Sanal da olsa, tanışmasak da rahmetli olduğunu öğrendiğimde gözyaşlarıma hakim olamamıştım.

    Pahalı ürünlerin çok satma sebebi, hepimizin TV'da seyrettiği motosiklet yarışlarında tulum giymiş motosikletçilerin yerlerde yuvarlanıp ayağa kalkmasından dolayı edindiğimiz algıdır.
    Onlar motosikletler ile aynı yöne giderken birbirlerine temas edip yuvarlanıyorlar.

    Oysa gerçek hayatta böyle değil, neyse daha fazla detaya girmeyim zaten hepimiz 3 gün önce Fransa'dan yurdumuza gelip emniyet şeridinde arkasında kocaman çektiği sarı renkli bagaj olan çek çeke rağmen gündüz gözüyle arkadan çarpılıp öldürülen 59 yaşındaki Fransız turisti okuduk.

    Ortaçağ zırhı da giyse şansı yoktu maalesef.

    Mesela Maraş-Malatya yolundaki virajlı ve yukarı bir tek yol, 30-40 gibi ancak gidebiliyorum, bir anda karşıma kamyonu sollamış bir 35 NC çıktı.
    En sağa kaçıp baktığımda daha fazla kaçacak yer kalmamıştı, aşağısı 3-5 metre taşlıklı şekilsiz bir çukurdu.
    Durdum ve ümitisizce bekledim, o anda kamyonu sollayarak virajı dönmekte olan 35 NC'nin beni görür görmez blok fren yaptığını, arka tekerlerinin duman çıkararak hopladığını ve yanımdan sıyırararak geçtiğini gördüm. Viraj çok dardı.
    Olası bir aksilikte kurtaracak hiç bir giyim yoktu.

    Yine mesela 2008'de Azerbaycan/İran sınırına 20 km. kala yerel bir bisikletliye ön tekerinden çarptım ve onun sağ tarafıma savrulup çarpmasından dolayı sola devrildim ve kask/ Korumalı ceket/dizlik ve aşağı koruması/yazlık kısa korumalı bot olmasına rağmen sol ayağımın motorun altında kalması dolayısıyla bilekten kırıldı.

    Netice itibariyle, karayolunda giderken sadece korumalara güvenmek anlamlı değil.
    Sharp testlerine güvenmek ise mantıklı.

    Yani şöyle kasklar da var tabi, konumuz bunlar değil:


    http://www.izlesene.com/video/100-liralik-cin-mali-kask-testi/7333087



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 28 Mayıs 2015; 0:10:04 >




  • MOtorun türüne göre ekipmanda değişir. VE LÜTFEN SADECE KASKA para ayırma.
    bacaklarının arasında depo olucak ise kesinlikle dizlik heleki hızlı bir motor olucaksa korumalı bot şart. Yoksa ilk devrilmede bacak ve ayakta sorun çıkar.

    Yok ben scooter alacağım diyorsan, dizlik yeterli olur.
    Ha yazmadım diye atladığımı sanma mont kask eldiven bu üçlü her ikisindede şart.
    Çok pahalı bir kaska gerek varmı ?ARAİ felan bilemedimki LS2 lerde epey iyiler kaza da da baya bi koruma sunuyorlar tamam belki normal sürüşte biraz sesli soğuk felan ama korumada iyiler.
    Tabi nolan arai bunlar hepimizin hayali bunuda saklamamak gerekli.
  • Ben de Arai kask düşünüyordum, Dainese deri mont düşünüyordum, Eldiven de keza öyle, kevlarlı pantolondu falan derken bir bakmışım bütçe 3-4 bin liraları görmeye başlamış. Ürktüm ve vazgeçtim.

    Şimdi tasarımdan dolayı Agv k3 serisinden (gerçi en büyük dezavantajı termoplastik olması) ve fiber&karbon karışımı olduğu için biraz daha hafif olan Agv k5 serisine ağırlık verdim. Agv'de dünyaca bilinen bir marka ve Rossi'nin genelde tercih ettiği marka olduğu biliniyor. Kaska varımı yoğumu yatıramayacağım malesef çünkü daha bütçe ayırmam gereken bir bisiklet, bir bilgisayar var.

    Bütçen varsa tabiki Arai ama bütçem yok diyorsan Agv ama özellikle k5 günü kurtarır.
  • Yorumlar için teşekkürler benim gibi düşünen arkadaşlara da iyi bir konu oldu bence
  • yardımcı olan herkese teşekkürler bu konuya denk gelmem benim için çok faydalı oldu
  • Kesinlikle bir malın fiyatının kalitesi ile eş değer olduğunu uzun süredir gözlemledim ve diyorum ki 300-500 liralık kask takmayınız bütçeniz varsa tek marka schubert veya shoei dir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panick666

    Kesinlikle bir malın fiyatının kalitesi ile eş değer olduğunu uzun süredir gözlemledim ve diyorum ki 300-500 liralık kask takmayınız bütçeniz varsa tek marka schubert veya shoei dir

    alakası yok, yanlış tespit. schuberte shoei ye verecek param yok benim, parası çok olan versin alsın. Ben Nolan ile memnunum. Arabam da mercedes bmw değil.
  • Hocam ekipman hayatınızda bir kere lazım olur ve o zamanda görevini tam anlamı ile yapmalıdır. Herkes ister BMW veya MERSO ya binmek ama bütçesi el veriyorsa. Dediğimi aslında sende onaylamışsın. Fiyat=kalite. Ben zaten illaki schubert veya shoei almali herkes demedim. Eğer imkanın varsa ikisinden biri tercih edilmeli dedim. Benim kaskımda bu iki markadan biri degil. benimde kaska 2000tl verecek durumum yok. Ama durumum olsa kesinlikle 2 markadan biri olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • panick666 kullanıcısına yanıt
    Pahalı olan kalitelidir kısmen doğru ama ucuz olan kalitesizdir veya güvensizdir anlamına gelmez. ben bmw ye binemiyorsam ve hyundai aldıysam bu öleceğim anlamına gelmez. benim durumum da olsa herşeyin en pahalısını alacak bir yapım yok. Nolan ve AGV nin de Schubert kalitesine yakın kaskları var. ve 3-4 kat daha ucuz. Benim itirazım bütçe varsa alınacak tek kaskın Scubert veya Shoei olduğu yorumunuz.
  • eğer testleri yapılmış ve güzel sonuç almış kaskları kıyaslıyorsan, verilen fazla para sadece konfor için derler. yani ls2'den başlayarak test sonuçlarını dikkate alıp kask seçebilirsin.
  • Mesela, LS2FF 370 bu testlerden 4 yıldız almış ve çene açılır kask olmasına rağmen % 100 olarak çene kilidinin açılmadığı vurgulanmış ve bu kaskın ülkemizdeki satış fiyatı 250 Tl. dolaylarında.

    Peki, bahsedilen SHOEI NXR kaç yıldız almış? O da 4 yıldız.
    Fiyatı ne kadar? İngiltere: 390 sterlin x 4 TL = yaklaşık 1.600 TL.
    Ülkemiz satış fiyatı ise: 1.450 Tl.
    Sonuç, aynı yıldız.

    Velhasılı kelam, bu x sitesini öneren kişi geçen yıl da ikiteker.org'a musallat olmuştu.
    Devamlı başlık açıyordu, X sitedeki şu ürün nasıldır diye: spidermen88.


    Böyle Pazarlama olmaz. Üstteki mesajı boşuna yazmadım ki ben bir uzun yol motosiklet kullanıcısıyım.




     Bütçe ve kask sorunsalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 2 Haziran 2015; 0:01:24 >




  • Ben shark speed-r kullanıyorum, çok memnunum. Fiyatı da arai-shoei-schuberte kıyasla çok daha uygun ama geçen gün ufak bir kaza sonucu kaskım darbe aldı, motorda çizik dahi yok ama ben çok kötü düştüm, 85 kb tüm ağırlığımla ve hızlı bir şekilde kafamı kaldırımın kenarına çaktım. İşte kask o an görevini yaptı, inanın darbeyi hiç hissetmedim bile ama kaskta çene tarafından ufak bir çatlak oluştu. Bu da darbenin şiddetini az çok belli ediyor zaten.

    Şimdi schubert S2 bakıyorum, TR de çok pahalı 1.800-2.000 TL civarı. Yurtdışında biraz da eski üretimlilerini 1.100 TL ye getirtebiliyorum (gümrük vergisi dahil)
    Olursa S2 düşünüyorum ben de.

    Bu arada bu arai, schubert astronomik kasklar falan diyoruz ama sharp testinden 3 yıldız almış kasklar bunlar. O yüzden ben sharp testine çok takılmıyorum. Hatta schubertin bir açıklaması vardı sharp testi ile ilgili, bulabilirsem buraya koyarım.

    Bence bulabiliyorsan DOT ve Snell onaylı kasklara yönelmek lazım...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.