Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (758. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.959
Cevap
181
Favori
2.552.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 756757758759760
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hoover kullanan varmi memnun musunuz? Seg ve hoover arasinda kaldim bulasik makinasi icin?
  • Malibu21 M kullanıcısına yanıt

    Hocam memnun muusunuz

  • Biraz araştırdım ama gördüm ki her markadan bir miktarda şikayet oluyor. Kupon ile biraz daha uygun düşürerek Grundig GDF 6503 D aldım, yarın kurulumu yapılacak. Eski vestel hera 11 yıldan sonra sürekli arıza vermeye başlamıştı. Bakalım sonuçları burdan paylaşırım.
  • Huddleston kullanıcısına yanıt
    Bende arçelik var. Memnun değiliz. Bardakları çiziyor. Yıkama performansı kötü. Ondan önce elektrolüx vardı beğenmeyince iade etmiştim. Bulaşık makinasından şikayet etmeyen ben görmedim. Bizdeki makinalar avrupayla aynı değil. Bunu bilmek lazım.
  • Bosch SMS46JI00T 10.300TL

    Bosch SGS4EKI60T 8400TL

    Vestel BM10502XGI 7400TL

    Bu 3 ürün arasında kaldım.
    1. Eski üretim
    2. Yeni üretim
    Ama forumdan takip ettiğim kadarıyla Bosch pek tavsiye edilmiyor.

    Vestel bir çok kişi önermiş ama çok fazla da şikayet okudum.

    Bu ürünler arasında önerebileceğiniz ya da bu segmentte önerebileceğiniz ürün tavsiyesi alabilir miyim....

    https://www.epey.com/bulasik-makinesi/bosch-sms46ji00t.html
    https://www.epey.com/bulasik-makinesi/bosch-sgs4eki60t.html
    https://www.epey.com/bulasik-makinesi/vestel-bm-10502-x-gi-wifi.html



    Bu link de 3 ürünün karşılaştırması
    https://www.epey.com/bulasik-makinesi/karsilastir/96481-630933-717119/bosch-sms46ji00t_vestel-bm-10502-x-gi-wifi_bosch-sgs4eki60t/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsileah -- 28 Şubat 2022; 12:0:20 >




  • Merhaba kıymetli forumdaşlar,

    4 gün önce Ankara'da Siemens yetkili bayisinden Siemens SN23EI60KT Bulaşık makinesi satın aldım ve ürünün kendi deposundan kapalı kutu şeklinde teslim edileceğini teyit ettim. Bayi daha öncede yakın zamanda sorunsuz bir şekilde ürün satın aldığım kurumsal satışları olan beyaz eşya toptancısı bir bayi. 2 gün önce ürünün Ankara da eve teslimatı yapıldı ve ürünün paketinin her tarafını iyice bir kontrol ettim paketin dışından görülen bir hasar, Defo var mı diye ve bir hasar yoktu, ürünün paketinde de herhangi bir hasar görünmüyordu. Ürünün servise montaj kaydı açılması işini bayi halletmişti ve dünde servis montaj için geldi. Gelen servis elemanı ürünün paketini açtığında bulaşık makinesinin üst tablasında kırılma ve ortadan yarılma, sağ yan sacda ezik ve çökme, sol yan sacda ezik ve çökme olduğunu gördük. Ben de servis elemanına ürünü kurmadan hemen hasar ve defolu ürün tutanağını tutmasını ve fotoğraflamasını istedim ve KESİNLİKLE Parça değişimi istemediğimi, makinenin hemen değişimini istediğimi belirttim ve tutanağa da bu şekilde yazıldı.Gelen eleman gerekli işlemleri yaptıktan sonra merkezlerini aradı, merkezdeki çalışan faturayı ve fotoğrafları görüp teyit ettikten sonra gelen servis elemanına ürünün parça değişiminin yapılabileceğini belirtince hemen orada araya girip kesinlikle ürünün birebir aynısıyla sıfır değişimini istediğimi belirtip başka bir şeyi kabul etmediğimi söyledim. Ardından servis elemanı tutanağı teslim edip kaydın sonuçlanmasını beklememi söyleyip gitti.

    Hemen satın aldığım yeri aradım durumu anlattım. Bayi durumu çok normal karşıladı sanki hiçbir şey olmamış gibi ve sorunun artık siemens in çözümünde olduğunu ve parça değişimini kabul etmememi, kendilerinin en fazla benim için servise değişimin hızlandırılması için ricada bulanacaklarını söyledi. Teyit için dün ve bugün siemens müşteri hizmetlerini aradım sürecin devam ettiği klasik lafını söyleyip ne zaman sonuçlanacağını bilmediklerini ve sonuç hakkında aranacağımı söylüyorlar.

    2 gündür koridorun başında o kadar para verdiğim makine gözüme batıp duruyor. Bu hasar durumlarının olabileceğini bildiğim için daha az riskli olduğunu düşündüğümden internet yerine bayiden satın aldım. Ancak gel gör ki sonuçta hiçbir şey değişmedi. Tüketici kanunu md.11 tüketiciye çok fazla hak vermiş gibi görünse de uygulama da hiçte öyle işlemiyor süreç. En son aşama tüketici hakem heyeti var ama burada hem çok zaman kaybı var hemde para iadesi durumu olursa o zaman aynı ürünü yada benzerini bu ekonomide o parayla satın alamam gibi duruyor. Yani kısa sürede değişim yapmazlarsa her halükarda zararlı çıkmam ihtimali artıyor.

    Bir de bayi hemen topu siemens e atıp kurtulmaya çalışıyor. Sanki tek suçlu var o da mal satın alan tüketici gibi hareketler sergiliyorlar. Bayinin durumu açıkça söylemese de ben malı sattım gerisine karışmam ne halin varsa gör demek yani. Bana göre siemensten çok bayinin ilk aşamada sorumluluğu daha fazla gibi. Çünkü belki depoda hasar gördü belki taşıma sırasında. Ama yine de şimdilik bayi ile zıtlaşmamaya çalıştım ve yardımcı olmalarını istedim. Şikayet var a baktığımda çok fazla sayıda hasarlı teslimat problemi görünüyor. Siemens in aylarca süreci sonuçlandırmadığı yazılmış. Benim çocukluğumdan hatırladığım bildiğim müşteri memnuniyeti odaklı siemens ile şimdiki siemens arasında olumsuz yönde çok çok büyük fark var. İnsanlar tüketici hakem heyetine gittiklerini ve lehlerine çıkan değişim ya da para iadesi kararlarlarını Siemens yada bosch un aylarca süründürüp yerine getirmediğini yazmışlar.

    Satın aldığım bayiye daha fazla baskı yapmaya çalışıp oradan da bir sonuç almaya çalışmalımıyım sizce. Yoksa sürecin siemens tarafından sonuçlandırılmasını mı beklemeliyim? En nihayetinde süreci şekillendirmemde buradaki deneyimli üstadların fikir ve önerilerini bekliyorum.

    Güncel durum: Siemens ten değişim kararı çıktı ve ürün stoklarında olmadığından, 1 ay sonra yeni sıfır ürün gelinceye kadar hasarlı gelen ürünün şimdilik kurulup kullanabileceğimizi söylediler. Bende bu öneriyi kabul ettim.
    Bu olumsuz durumu olumlu sürece doğru yöneltmeme Serdar beyin büyük katkısı oldu. Defalarca bu süreçte telefonla konuşup bana bilmediğim hususlarda fikir verdi. Sağolsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAİM MAKAM -- 12 Mart 2022; 1:22:8 >




  • F/p onerebileceginiz urun var mi arkadaslar? Goruntu olarak hoover guzel duruyor ama emin olamiyorum.


    butce 5000 max

  • Öncelikle geçmiş olsun.

    Bayiden de alsanız internetten de almış olsanız fabrikadan bir şekilde bu ürün alıcıya taşınma durumunda kalıyor doğal olarak.

    İnternetten alınan ürünlerde taşıma işlerini firmalar kargolar yerine lojistik firmalarına veriyorlar. Bunlar daha ziyade ağır eşya hususunda çalıştıkları için daha iyi taşınıyor olsa dahi sorun çıkması muhtemel.

    İnternetten benimde satın almış olduğum bulaşık makinesi üst tablası ve yan sac hasarlı çıktı. Ürün değişimi daha zahmetli ve uzun süreceğini düşünerek parça değişimi istedim.

    Aynı şekilde satın aldığım çamaşır makinesi ki çok daha büyük ve ağır olmasına rağmen hiçbir taşıma sorunu olmaksızın teslim edildi.

    Bulaşık makinesinin parçaları iki günde geldi ve takıldı. İç aksam da hasar yok ise dış kaporta daki parçaların değişimi daha uygun kalıyor benim kanımca.

    Zira gelen parçalar fabrikada takılan aynı parçalar ve bu parçaları bir iki vida tutmakta yani makinanın ağır bir tamiratı söz konusu değil.

    Tabiki kararınız size ait ve saygı duymak lazım.

    Kısa sürede sorununuz çözülür umarım.





  • Merhabalar.

    Tahir bey bir bayiden ürün almış ve sorun çıkmıştı.

    Söz konusu ürünle ilgili değişiminde kendisine izlemesi gereken yol ile ilgili yardımcı olmaya çalıştım ve yaklaşık 2 3 gün önce sanırım en son konuştuğumuzda ürün ile ilgili sıfırı ile değişim kararı aldırtmıştık.

    Saygılar.

    Serdar Çetin
    05533976676
  • osmanli18 O kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, sağolun. Evet dediğiniz gibi parça değişimi çok kolay bir yol ama bizim makinenin üst tabla yarılmıştı neredeyse o yüzden hiç risk almak istemedik. Beklemeyi göze aldık.

  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim serdar bey bu süreçte çok yardımcı oldunuz. Bir kaç gündür biraz yorgun ve yoğun olduğum için size yazıp teşekkür edemedim. Sağolun, varolun.

  • Tahir bey merhabalar. Sonucun sevindirici olması sizden çok beni memnun etti.
    Sonuçta benim satışını yaptığım marka, bir şekilde katkımız oldu ise ne mutlu bize.

    Saygılar.

    Serdar Çetin
    05533976676



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shopsiemens -- 12 Mart 2022; 23:19:40 >
  • Mazurek kullanıcısına yanıt

    umarım almamışsınızdır. kesinlikle önermiyorum. 1.5 yıl önce aldım yıkamada problem yok ama kurutmuyor. servis de kabullenmış aradığımda bizim makineler zaten plastikleri kurutmuyor. makina da ıslak kalabilir diyor. buhar ile kurutuyormuş. alırken bahseden olmadı bundan. ayrıca cam ve porselenleri de hafif nemli bıraktığı oluyor. siemens kalitesi diye tercih ettim ama önermiyorum. internette de bu şekilde çok şikayet var bakabilirsiniz. çamaşır makinası bakıyorum şuan siemens. bosch grubundan uzak duracağım. buzdolabımda da bosch tercih etmiştim hayırlısı artık :)

  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

    Üstat yakın arkadaşım evlenecek

    ödeme yönteminden dolayı Arçelik beyaz eşya alacak model öneririmisiniz

    buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinesi set oradan alacak

    yada neye dikkat etmemiz lazım


    tşekkürler

  • merhaba. Simens bulaşık makinem 3 yıldır birsürü arıza veriyordu en son merkez yenisini göndermeye karar verdi.

    Bana önerdiği makine bu. iQ300

    Solo Bulaşık Makinesi

    60 cm

    Beyaz

    SE23EW60KT


    İnceleyin isterseniz bunu gönderelim dediler. Sizce nası makine





  • yokmu kimse hocam ?

  • Siemens SN23EW6KT aldım daha yeni. ama sesli çalışıyor. yoksa bütün makineler böyle mi çalışıyor?
    yeni model bulaşık makinesi ve fiyatı da pahalı bir ürün sebebi nedir ?
    acaba eski model bir ürün mü bu ama ben yeni sanıp aldım.

    bir de beyaz rengi mutfak dolaplarımın beyaz rengine uymadı
    ankastre için ahşaplar duruyor. bunu satıp ankastre bulaşık makinesi mi alsam? yada yarı ankastre


     BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 22 Mart 2022; 22:42:26 >




  • Evde 6 kişiyiz kaliteli uzun ömürlü gidecek bir bulaşık makinesi arıyorum bütçe 10 k yı geçmesin önerebileceğiniz makineler nelerdir
  • Sonunda ben de aldım. Evde patron siyam cam olacak dedi. Biz de siemens SN23HB60MT� Aldık. Siyah cam seçeneklerine baktık sadece mecbur.
    Başak mağazadan İnternet sitesinden aldım. 6 iş gününde geldi ve akşamı hemen servis gelip kurdu. Evimin yanındaki mağazadan 500 TL daha ucuza geldi. Ben de 500 TL ile 5 yıl garanti ve çatal kaşık sepeti aldım.

    Eski makine 15 yıllık arçelik di. Yenisi gerçekten çok sessiz çalışıyor. Bir kaç defa home connect ile telefondan çalışıp çalışmadığını kontrol ettik. Daha bir defa kullandık. Otomatik programı seçtik. Patron memnun olduğunu söyledi. Servis apartmanda arıtıcı olduğu için tuz koymayın dedi. Sorusu olan var ise alabilirim.
     BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yer_cekimi -- 23 Mart 2022; 22:31:25 >




  • Selamlar,
    Bulaşık makinasi almak ne kadar zormuş, bugun bosch sms45jı00t siparişi vericektim ki, forumu okuyunca bosch grubundan çok şikayet olduğunu, çok ariza verdiğini okudum.. ek garantisiz sakın almayın deniyor, 4-5 yıllık ek garanti ne kadar acaba ?
    Birde detarjanlarin zarari yüzünden extra durulama olan bir model bosch hariç ne alabilirim ? Açıkcasi fam kurutma ve ek durulama olmassa olmaz gibi ….
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 756757758759760
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.