Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (757. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.952
Cevap
179
Favori
2.551.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 755756757758759
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CallOfTheWild kullanıcısına yanıt

    İkisi de inverter motorlu.

    İnverter motor programa program aşamalarına göre suyun püskürtme basıncını değiştirebilme özelliğine sahip bulaşık makinelerinde.

    İkisi de genel model olaraktan kötü değildir Arçelik in donanımı nispeten daha iyi. Ancak Arçelik de de yeni modellerde kronikleşmiş sepetleri paslanma yapabiliyor. Aynı zamanda 3 4 sene sonra taban saçının delinip çöp olduğunu bir kaç modelde gördüm duydum.

    Profilo Nun hatta genel olarak Bosch Siemens Profilo Nun bulaşık Makinelerinde de 3 4 sene sonra yıkama motoru ile dâhili ısıtıcı kronikleşmiş arıza yapabiliyor.

    Ben ikisi arasında Profilo yu tercih ederdim ancak +4 garantiyi uzatmak şartıyla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Elektronik eşya almayı hiç sevmiyorum çünkü doğru ürünü bulmak karar vermek oldukça bir iş :)


    Sizin tavsiyeniz ne olurdu peki ?

  • CallOfTheWild kullanıcısına yanıt

    Evet kesinlikle çok haklısınız.

    Eğer 1000₺ daha bütçenizi çıkarabilme imkanınız varsa ben Electrolux un kendimin de kullandığı bu bulaşık makinesini tavsiye ederim

    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_electrolux-esf9500lox-a-enerji-s%C4%B1n%C4%B1f%C4%B1-6-programl%C4%B1-bula%C5%9F%C4%B1k-makinesi-1190399.html?rbtc=cim%7Cops%7C%7C%7Cp%7C%7C

    3 sepetli, kurutmanın son aşamasında kapağını otomatik açıyor. Ayarlardan ekstra durulama eklenebiliyor, miele harici çoğu markanın 3. Çatal kaşık sepetini yıkayan fiskiye bulunurken Electrolux de pervane bulunuyor.

    Bana göre dezavantajları ;

    Kısa program olaraktan sadece yarım saat var. Ayarlardan ekstra durulama ekleyince 40 dk oluyor 45-50 dk civarında bitiriyor gerçi ana yıkama sıcaklığı da 60 derecede olduğu için az kirli bulaşıklar da hiç sorun yaşamadım.

    Üst sepeti biraz küçük ve dizilimi değişik.

    Süre kısaltma opsiyonu sadece Yoğun 70 programında çalışıyor onda da yaklaşık 3 saatlik programı yaklaşık 2 saate indiriyor.


    Ancak Electrolux un bulaşık Makinelerinde ben pek kronikleşmiş sorun duymadım genel olarak görmedim 2 aydır kullanıyorum genel olarak çok memnunum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

    Hocam bende beko aldim 6166 muadili cihaz hatta ustte sepetide var sanirim bir ust model olabilir


    Sorum su olacakki program bitisinde kapak neredeyse en asagi gelecek kadar aciliyor bu normalmidir?


    bir de ilk acilista sanirim su tahliyesi sirasinda biraz fazla ses yapiyor gibi yani titresimli bir ses ve yikama genelinde 4-5 defa bunu yapiyor boyle bir ses normalmi karsilanmali yoksa servismi cagirayim? İsterseniz videoya da cekip atabilirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

    Yeni bulaşık makinelerin artık çoğunda otomatik kapak açma özelliği yaygınlaşmaya başladı. Muhtelemen sizin aldığınız bulaşık makinesinde de o özellik var.

    Kurutmanın son aşamalarında makine kapağı 45 derece açıyla yani yarım olarak açar. Ben de Electrolux kullanıyorum benimki de böyle yapıyor. Amaç içindeki buharı nemi tahliye ederek daha yüksek kurutma performansı sağlamak.

    Su tahliyesi yaparken çoğu markalar sesli oluyor maalesef. Arçelik Beko nun son zamanlarda üretilen yıkayıcı grubunda kullanılan pompalar çok sesli özellikle. Benim Electrolux de bu aşamada nispeten sesli oluyor.

    Bence makineniz normal gibi geldi bana kapak açma kendi özelliği pompa olayı da dediğim gibi ama içinize sinmiyor ise servis çağırabilirsiniz tabii ki de.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

    Cevap ocin tesekkurler hocam, kapak olayini servise soracagim sanirim fanli kurutma oldugu icin tam aciyor genelde bulasiklar kuru zaten ama o kapagi dediginiz gibi 45 derece acsa sanki kurutma performansi daha da artacak gibi


    Pompa sesi konusunda ise aksam makineyi acinca bir video cekip buradan da yorum siteyecegim, dediginiz gibiyse ses normal demektir benim sasirdigim konu 2 sene evvel aldigimiz orta model arcelik makine bu konuda daha sessiz ama onun da yikama sesi yuksek :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kizilat K kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.

    Fanlı kurutma Arçelik Beko grubunun orta üst segment bulaşık makinelerinde uzun zamandır var zaten ama şimdi ise yeni yeni otomatik kapak açma özelliği bulaşık Makinelerinde yaygınlaşmaya başladı.


    Dediğim gibi son zamanlarda Arçelik Beko nun çamaşır ve bulaşık makinelerindeki kullanılan su tahliye pompaları çok sesli çalışıyor. Ancak gene de anormal bir durum varsa dinlemek daha iyi olur.

    Bulaşık Makinesi model segmentine göre sadece program sayısı özellikleri değil kaliteleri hatta sessizlik için ses yalıtımları dahi değişiyor. 2-3-4 programlı makinelerde pek ses yalıtımı bulunmaz iken 6-8-10 programlı makinelerde epey ses yalıtımı bulunuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, yeni taşınacağım evime ankastre bulaşık makinesi almam gerekiyor. bütçem 6000-8000 tl gibi yardımcı olabilirmisiniz ?

  • Merhabalar,


    Yeni evlenecegim icin, genellikle 2 kisinin kullanacagi bir bulasik makinesi bakmaktayim.


    Genel olarak Bosch ve Arcelik baktim, soyle 4 tane urun gozume carpti. Sizin arasinda bunu alabilirsiniz dedikleriniz varsa, veya benzer fiyatta yine tavsiyeleriniz varsa acigim.


    Arcelik 6144I https://www.arcelik.com.tr/bulasik-makinesi/6144-i-bulasik-makinesi


    Arcelik 6155 https://www.arcelik.com.tr/bulasik-makinesi/6155-bulasik-makinesi


    Arcelik 6055 UH I https://www.arcelik.com.tr/bulasik-makinesi/6055-uh-i-bulasik-makinesi


    Bosch SGS4EKI60T https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/bulasik-makineleri/solo-bulasik-makineleri/60cm-genisliginde-bulasik-makineleri/SGS4EKI60T#/Tabs=section-technical-overview/Togglebox=accessories/Togglebox=manuals/Togglebox=accessoriesOthers





  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

    Grundig 6503 ü aldım fakat malzeme kalitesi ve yıkamasından hiç memnun kalmadık. Bir kere değişim oldu sonrasında yeni gelen üründe de aynı problemler olunca iade talebinde bulundum.

    Şimdi tekrardan arayışlara girdim ve önüme profilo’nun ekli makinesi geldi. Grundig ile aralarında 1000tl civarı fark var. Bu makine hakkında yorumu olan var mıdır? Genel olarak yorumlar iyi gözüküyor.

    www.profilo.com
    PROFILO - BM5220MA - Solo Bulaşık Makinesi
    https://www.profilo.com/urun-listesi/beyaz-esya/bulasik-makineleri/BM5220MA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaTeeH kullanıcısına yanıt
    İyi günler bulaşık makinasının yıkasından nasıl memnun kalmadınız ne yapıyor makina kirli mi çıkarıyor ? Bulaşık makinası çamaşır makinası çok basit mantıkla çalışan cihazlardır. Suyu alır ısıtır bulaşıklara fırlatır ve bu işlemleri tekrarlayarak işlemi bitirir sonrasında alt yüzeyi ısıtıp programı bitirir. Acaba bulaşıkları dizme şeklinizde sorun olabilir mi ? Ya da bulaşıkları dizdikten sonra alt ve üstte bulunan su springlerinin dönmesini engelleyecek bir durum mu oluyor ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Parlatıcı kullanmamıza rağmen bulaşıklar ıslak kalıyordu, ayrıca program süreleri çok tutarsız. Kapı açma özelliği kapatmazsanız 20-30dk ek süre ekliyor programa.

    Ek olarak kapak yamuk bildiğiniz, ilk gelen ürün hem yamuktu hemde program tuşları genel olarak takılı kalıyordu. Kapak sorunu kronikmiş zaten, servisin kendisi söyledi. İkinci üründe de yamuk, bariz bir biçimde. Artı üst pervaneyi çevirdiğiniz de, makinede hiç bulaşık yokken sepete değebiliyor.

    İade etmemem için ücretsiz 2 yıl ek garanti teklif ettiler, kabul etmedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaTeeH -- 16 Şubat 2022; 17:1:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siemens SN23EW6KT aldım daha yeni. ama sesli çalışıyor. yeni model bulaşık makinesi ve fiyatı da pahalı bir ürün sebebi nedir ?

    acaba eski model bir ürün mü bu ama ben yeni sanıp aldım.

  • Benim de almayı düşündüğüm bulaşık makinesi bu. Ne dersiniz? Siemens'in kendi sitesindeki yorumlarda bulaşıkları çizip matlaştırdığı, iyi yıkamadığından şikayetçi olanlar var.


    SIEMENS SN234W00DT iQ300 Solo Bulaşık Makinesi 60cm Beyaz






  • FaTeeH kullanıcısına yanıt

    Merhabalar.

    Mesajınız gözümden kaçmış kusura bakmayın.

    Bahsi geçen Profilo modeli tercih edilebilir alırsınız ancak ek garanti şartıyla tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulaşık makinesi ihtiyacım vardı, bir süre beklemeye aldım. O zamanlar baktığımda kimse Bosch önermiyordu, herkes Vestel diyordu.
    Şu anda da Vestel yorumu göremiyorum.

    Tavsiye edebileceğiniz gerçekten kaliteli ve sorunsuz bir model var mıdır acaba.

    Şimdiden teşekkür ederim...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • xsileah X kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, ne renk istiyorsunuz bulaşık makinesini acaba? Beyaz mı inox renkmi, veya ankastre bulaşıklar var bunlardan mı düşünüyorsunuz ona göre ürün önerebilirim size.

    Saygılar.

    Serdar Çetin
    05533976676
  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Renk olarak gri istiyorum. Ankastre değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. 9 senedir kullandığımız Profilo 4220 model bulaşık makinemiz ısıtmamaya başladı. Ne kadar masraf açar bilen var mıdır? Ya da yeni makine almak istesem hangi markayı önerirsiniz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • blackcurse B kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Sanırım makinenin rezistansına su temas etti ve arızalandı. Yıkama sonunda E09 hatası alıyorsanız rezistans uçmuş oluyor. Muhtemelen makinenizin motor kodu 651956


    Eğer kendinize güveniyorsanız aşağıdaki linkten satın alın. Ben LILLIPUTSTORE satıcısından aldım ve kendim monte ettim. Eğer pahalı gelirse muadili piyasada 500 lira civarına bulunabiliyor. Satın alma öncesi motor kodunu netleştirirseniz ona göre sipariş verin mağdur olmayın. Geçmiş olsun.


    amazon
    Isıtma pompası, tahliye pompası, alkali pompası, 100 Volt orijinal Bosch Siemens 00651956 651956 Küppersbusch 437844 hortum kelepçesi ile Neff Balay Constructa Gaggenau Pitsos Profilo Tecnik Viva Junker&Ruh
    https://www.amazon.com.tr/orijinal-Siemens-K%C3%BCppersbusch-kelep%C3%A7esi-Constructa/dp/B0728NV94Q




  • 
Sayfa: önceki 755756757758759
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.