Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (755. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir (1 Mobil) - 15 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.959
Cevap
181
Favori
2.552.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 753754755756757
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok çamaşır suyu koyarsanız deterjanın ve parlatıcının etkisi azalıyor, kurutma performansı ciddi anlamda düşüş gösteriyor, hiç dikkat eden oldu mu acaba?

    Ben zaten kullandığım Pril ve Jeden Tag tabletler için çamaşır suyuna hiç gerek duymuyorum, eskiden kullanırdım ve hem makinenin iç aksamı hem de bulaşıklar mahvolurdu...

    Eco programında 3,5 saat yıkama sonrası bulaşıklar temiz konulmuşsa eğer bakteri, virüs kalmaz diyebiliriz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    SMS4EKI60T ile SGS4EKI60T arasında ne gibi farklar var bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

  • tubytube kullanıcısına yanıt
    Deterjanla aynı çevrime koyarsanız deterjanın etkinliği azalabilir. Deterjanlar enzim ve perkarbonat aktifi içerir. Kısa programlar deterjanı ilk çevrimde makineye verilir. Çamaşır suyunu ya önce ya sonra vermeniz lazım. Hastane gibi yerlerde sonra durulama öncesi verilir.

    İlk çevrim ıslatma çevrimiyse ve ilk çevrime koyarsanız yıkama ve koku giderme performansı düşmez artar.

    Durulamada gavurların durulama ilacı dedikleri bizim parlatıcı dediğimiz şeyi kullanmazsanız gene durulama performansı düşer.

    Günlük bulaşıkta gerek yok. Çatal bıçak alüminyum çelik vs uzun vadede paslandırma riski var o yüzden zaten bu zamana kadar ev tipi makinede kullanılmadı.

    Hastane yemekhane vb yerlerde bulaşıklar yıkandıktan sonra gerek varsa dezenfekte etme amaçlı kullanılır sonra durulanır.

    Ben ne zaman kullanıyorum?

    Özellikle balık yumurta et tavuk vs yağlı koku tek yıkamada çıksın diye
    Bardaklarda kahve çay lekeleri vs için
    Makinenin koku birikim yapmaması için
    Süt tenceresi fırın tepsisi demlik vb kazıyarak hasar vermemek çizmemek için yıkama öncesi direk tepsiye tencereye demliğe sonra makineye
    Misafir sonrası yağlı bardak bulaşık için


    Kullanmak şart mı?

    Değil. Koku yoksa veya rahatsız etmiyorsa gerek yok. Normal deterjan zaten sodyum perkarbonat içeriyor sıcaklık ve enzimlerle beraber belli bir miktar dezenfekte ediyor. Elde yıkamadan kat kat iyi.

    Benim amacım kokuyu ve bakteriyel rezidansı oluşmadan düşük maliyetle ekstra yıkamaya gerek kalmadan önlemek. Çamaşır suyu iş görüyor.

    Çamaşır suyunu deterjan kabına koymayın. Deterjanla aynı çevrime koymayın. Durulama çevrimine de koymayın, sodyum hidroksit yağ kalmadığı için tam durulanmaz. Jel çamaşır suyu kullanmayın köpürür, bir sonraki çevrime sarkar.
    Makine çalışdıktan sonra suyu almasını bekleyin, pervane dönünce haşır huşur ses gelince koyun. Yoksa ilk çalıştırmada pompa çalışınca giderden tahliye olur.
    Çamaşır suyu içerdiği sodyum hidroksit sebebiyle yağları ilk etapta halledeceği için deterjan miktarını gerekiyorsa azaltın yada parlatıcıyı bir tık arttırın ki deterjan durulansın.

    Kafa karışıytıysa direk kullanmayın es geçin, gerekiyorsa 2 kez yıkayın bulaşıkları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 17 Kasım 2021; 4:8:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Ne güzel izah etmişsiniz, detaycılığınıza aşık oldum desem yeridir

    Parlatıcı gözüne sıvı çamaşır suyu koysak ne olur çok merak ediyorum. Mesela Ace çamaşır suyunun kullanım tavsiyelerinde yumuşatıcı gözüne koyabilirsiniz gibi bir yazı var, hiç denemedim ama bana pek sağlıklı bir işlemmiş gibi görünmüyor. Bu konuda bir deneyiminiz oldu mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tubytube kullanıcısına yanıt
    Parlatıcı gözüne koymayın göz kısa zamanda bozulur muhtemelen. Yumuşatıcı gözüne koyabilirsiniz, gene misal ameliyathane önlüğü çarşafı vs yıkıyorsanız doğru oranda koyabilirsiniz.
    Yada yere attığınız sildiğiniz ıslak havlu paspası koku ve bakteri mikrop yapmaması için makinede yıkarsanız çamaşır sulu çıkarmak içinde yumuşatıcı yerine koyabilirsiniz.
    Bu tamamen sizin ne amaçla hangi makineyi kullandığınıza bağlı.

    Ciddi dezenfeksiyon & sterilizasyon için dezenfekte edilecek cisim bez depo vb her ne ise daha önce temizlenmiş olması gerekiyor. Devamında klor uygulanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Kasım 2021; 2:30:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bulaşık makinesinin sepetlerinin kaplamaları kalkınca pas yapmış ne yapmak lazım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar,


    Biz de yeni evli olup mecburen beyz eşya arayışı içine girenlerdeniz, bizim gibi olan herkese bol bol sabır diliyorum


    Bulaşık makinesi olarak daha çok arçelik almak taraftarı gibiyim, ancak eğer gerçekten "aradaki farka değer" bir değişikliği varsa Bosch/Siemens/LG/Samsung vs. de düşünebilirim.


    Tahminimce altta yine çatal/bıçak sepeti olan ama üst kısımda ayrıca 3.sepeti olan makineler daha kullanışlı olabilir gibi geliyor. En alt sepete büyük şeyler koymak gerekince alttaki çatal/bıçak sepeti çıkarıp 3.sepete konabilir gibi avantajları olur diye düşünüyorum. Ekonomik, sıkıntısız bir makine arıyoruz. Her ne kadar şu an 2 kişi olsak da misafir ve ilerisi için daha fazla kişi kapasiteli makine almak daha mantıklı gibi geliyor. Hijyen özelliği, kapak açma gibi işe yarayan özellikler de olursa daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.


    Göz gezdirirken Vestel'in yeni enerji sınıflandırmasında B sınıfı makineleri olduğunu gördüm. Ancak diğer markaların hiçbirinde yeni enerji sınıflandırmasında B sınıfı bulaşık makinesi yok, bir de Vestel'in kendisine pek güvenemedim açıkçası


    Konu hakkında bilgisi olanlar neler önerirler acaba





  • M i M kullanıcısına yanıt
    Paslı kısmı kesip uygun boyayala boyayabilirsiniz. Bir tamirciden rica ederseniz belki yapar. Yoksa yenisini almanız gerek. Yada gittiği yere kadar diyip paslı kullanmaya devam edebilirsiniz ancak pas gide daha da artar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pyros P kullanıcısına yanıt
    Size tavsiyem hangi marka olursa olsun sessiz bir makine almanız. Sessiz makinelerin ses ve ısı yalıtımları daha iyidir, motorlar daha verimlidir. Haliyle kağıt üstünde daha az enerji harcar.

    İç aksam herşeye rağmen çelik olması makinenin ömrü açısında, bakteri ve koku oluşumunu önlemek açısından önemli.

    Kapasite olarak 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynıdır. Boyutlar standart sonuçta. Çatal bıçak çekmecesi koyunca kapasite arttıyor kağıt üstünde.

    Çatal bıçak çekmecesine çatal bıçağı tek tek yerleştirmek zor geldiği için çekmeceyi kullanmıyorum. Uzun bardak vs sığmadığı için de söktüm kenarda duruyor. 3. Çekmece pozisyon itibariyle iç hacmi daraltıyor. Uzun haşlama tencereleri ve uzun bardaklar vs sığmıyor. 3. Çekmecenin avantajı alt sepeti kaldırınca altta yer artısı olarak ortaya çıkıyor. Haliyle kağıt üstünde kapasite artıyor. Ancak 4 kişi için üst sepetle uğraşmaya pek gerek yok bence ama siz bilirsiniz tabi.
    Ben 2. Çatal bıçak sepeti aldım tamirciden, birini temiz diğerini kirli kullanıyorum ikea usulü.

    Bunun dışında otomatik filtre temizliği iş görüyor baya. İonizer bakteriyi kokuyu önlüyor hesapta. Ekstra durulama çocuk olursa ileride gerekebilir belki. Kapak açma aslında gerekli ama tabi arıza çıkarmaması gerek. Wifi yada gecikmeli başlatma çalışanlar için kolaylık.
    Program sayısından ziyade programlanabilir olması yani yıkama sıcaklığı, yıkama süre ayarı, ekstra durulama vs gibi konular önemli.

    Bunun dışında yedek parça tedariği konusunda yerli firmalar gayet başarılı, orjinal veya yan sanayi bir şekilde temin ediliyor parça.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 20 Kasım 2021; 2:42:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Araştırdım biraz ve boya işi pek önerilmiyor da bi arkadaş teflon bant ile sarmış paslı yerleri 2 yıldır da sıkıntı çıkarmamış. Ben de bu yöntemi kullanıcam bakalım nereye kadar gidecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pyros P kullanıcısına yanıt

    Vestel BM 10502 KX GI Pro Bulaşık Makinesi


    Bu model dediğiniz gibi B sınıfı. Ben almayı düşünüyorum ancak internette 1 tane bile yorum yok. galiba makine yeni olduğu için.

    Siz neye karar verdiniz.

  • xsileah X kullanıcısına yanıt

    Mrblar hocam. aldınız mı bu makineyi?

  • yer_cekimi kullanıcısına yanıt

    Bunun tam ankastresi BMA 9001 kullandık biz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yer_cekimi kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Biz halen kafamızı kaşıya kaşıya fellik fellik bakmaya devam ediyoruz maalesef. Vestel'in mağazalarında bile makineyi görmek nasip olamadı bir türlü.


    Bunun yanında Arçelik 6166 (Bunun tıpkısının aynısı Beko modeli de var) ve Grundig 9062 de bizim seçenekler arasında. Yine iyi bir model görürsek ona da yönelebiliriz.


    Ama ne hikmetse, her nasılsa B enerji sınıfı başka makine hiçbir markada yok

  • asau kullanıcısına yanıt

    Siz memnun musunuz makineden, deneyimleriniz nasıldır acaba?

  • Pyros P kullanıcısına yanıt
    B sınıfı olması için bu fiyat bandında tabanın ısı yalıtımı için muhtemelen plastik olması gerek. Çelik kazan her zaman daha sağlıklıdır.

    Suyu ısıtacak daha ekonomik bir yol bulmadığınız sürece, klasik rezistans ile ısıttığınız sürece, ısı enerji verimliliğini yükseltmek için tek çözüm yalıtım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 26 Kasım 2021; 3:17:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, yeni evliyim bulaşık makinası almam gerekiyor.


    2.500'ü çok aşmamaya çalışıyorum ama gerçekten çok kaliteli birşey söylerseniz yükseltebilirim fiyatı.


    türk mallarına karşı bi önyargım var Vestel Arçelik hiç kullanmadığım için bilmiyorum tavsiye alabilir miyim.

  • Arcelik veya beko düşünen varsa fırsat linki bırakıyorum


    İnverter ve 46 db arcelik 6166 model - beyaz - 6 program

    4438 TL - KK : 3 + 3 = 6 Taksit - peşin fiyatına

    ben aldım. diğer bayilerde 4834 TL

    HATAY DORTYOL


    Bu da Beko olan modeli BM 6046 inox gri ankara'da 4500 TL - Diğer bayilerde 4834 TL

     BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???
     BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???www.4kavm.com
    Beko BM 6046 I Bulaşık Makinesi
    https://www.4kavm.com/urun/beko-bm-6046-i-bulasik-makinesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 27 Kasım 2021; 16:19:13 >




  • Vestel BM 3111 3 Programlı baktım bayi 3200 dedi,Media Markt tan 2700 e aldım 150 puan verdi.bayide baktım fena değil içi komple metal.kullandığım plastik taban beko ve arçelikler 5 yılda bozuluyordu buda okadar gider en kötü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt

    Çamaşır makinesinde iyi midir peki LG, sizdeki nasıl? (

    @bjkyener   Hortlatma bir cevap olacak kusura bakmayın, ama diğer teknolojik aletlerle ilgili tersine mühendislik yapan isabetli yorumlarınız vardı, bunlarla ilgili de var mı? )


    Mesela şu makinenin fiyatı nasıl 3600 iyi mi? Zaten sahte olan 8000 tl'ye bakmayalım diğer satıcılar da sahte zamlar koymuş gibi mi? Bence bu para etmez bu makine...)


     BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???
     BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???lg türkiye
    LG AI DD™ 9 kg |1400 devir | Çamaşır Makinesi - Grafit | LG Türkiye
    https://www.lg.com/tr/camasir-makinesi/lg-f4r3vyw3we




     BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???


     BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???

    Mesela Almanya'dakilerle de bire bir karşılaştıramıyoruz. Fiyat olarak onlarda benzer özellikte 9kg 1400 devir vs. vs. 300€ desek bizdekiler nasıl 200€ altında benzer özellikte olabiliyor?

    https://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/1941F178568.html




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 18 Aralık 2021; 1:55:49 >




  • 
Sayfa: önceki 753754755756757
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.