Şimdi Ara

Bu suç değil mi? (Ticari plakayı özel kullanma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar daha önce bir çok kez denk geldiğim ve konusunu açmak istediğim bir durum. Ticari plakalı araç alıp vergi kaçırıyorlar ve bunu hiç utanmadan söylüyorlar. Bunu bizler görebiliyor iken devletin bu vergi hırsızlığına bir denetim ve müdahale etmemesi gerçekten şaşırtıcı bir durum. Binlerce memur ve müfettiş vergi dairelerinde ne iş yapıyor.
    Bu suç değil mi? (Ticari plakayı özel kullanma) Bu suç değil mi? (Ticari plakayı özel kullanma)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Vergi indirimi dönemi alenen yapıldı bu işlemler, küçük yerlerden cüzi rakamlara plaka alıp taksicilik yapacakmış gibi evraklarını tamamladılar. Ticari araca vergi indirimi zaten mantıksız iken üstüne tuzu biberi oldu bunlarda, cezai bir yaptırımı olduğunu sanmam, taksinin kaç km yol yapıp ne kadarında yolcu taşıdığını takip eden, buna göre vergi tahsis eden bir sistem yok. Bir daha vergi indirimi yaparsalar en az 3-5 yıldır aktif olan plaka tarzı bir koşul koyarlar muhtemelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim dediğim de bu zaten, niye takip edilen bir sistem yok. Her şey apaçık ortada. Adamlar Skoda Wolksvagen suv ları yarı parasına alıp hususi kullanıyor. Arabayı kaplatıyor 1 tane yolcu taşımadan hususiye dönüyor. Büyük vergiler kaçırılıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cihad0699 C kullanıcısına yanıt

    Bir tanıdığım var. Kendine ve oğluna şahsi kullanım için birer araç aldı. Fakat araçlar şirket üzerine. Yani araç başı ödediği paranın 150000 liralık kısmını şirket vergisinden düştü. Araçları alırken çektiği kredinin faizini de vergiden düştü. Üzerine araçların sigorta, kaskolarını da vergiden düştü. Ek olarak araçlara yaptığı harcamanın da %70'ini gider olarak gösteriyor. Ki bu oran ilk zamanlar %100 idi.


    Ben ise 100000 liralık bir araç için ayrıca KDV ve ötv adı altında devlete ayrıca 90000 lira ödedim. Ki araç için yaptığım harcamanın tek kuruşunu gider gösteremiyorum. Çünkü beyaz yakalı olduğum daha maaşımı almadan vergi kesiliyor.


    Sistemin açığı değil bizzat teşviki var. O yüzden niye denetim yok diye sorgulamayı bıraktım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mythology kullanıcısına yanıt
    Kesin bu işi denetlemesi gerekenler de bunun içinde başka açıklaması olamaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ozellikle bu T plakalar icin konusuyorum bunu yatirim aracli alip calistirmayan adamin da ciddi masrafi oluyor
    Yani sen bunun hic marşina basmasan bile senede 15.000 tl net masrafi var normal sigorta ornegin 1000 tl ise taksi sigortasi 6000 tl kasko da ayni sekilde muayenesi ticari oldugu icin her yil bunun muhasebe parasi var belediye parasi var durak aidati var. Var oglu var
    Duraktaki diger arac sahiplerinin de bu durum işine geliyor ne kadar az arac o kadar cok iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burası Turkıye uber fln yasak yanı adamların 10 tane taksısı var mılyonlarca TL kazanıyorlar bıde ustune lüks araba alıp vergıden 3-4 sene yatırıp vergıden kar edıyorlar. Buna sebep olanlar zaten bellı ulkenın gelişmesini istemeyen iç mihraklar

  • sinoplu kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru haklısınız her dediğinizde ama adamlar kendi demiş 9 ay durdu vs diye bir de zaten 1 milyonluk arabayı 300 400 bine aldıktan sonra yaptığı 20 30 bin lira masraf gözüne görünmez herhalde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cihad0699 C kullanıcısına yanıt

    Otv den aldiklari araclari belli bir muddet satamiyorlar zaten ayni engelli indirimli alinan araclar gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.