Şimdi Ara

opelde gaza basınca gelen su sesi ve aracın su eksiltme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım opel ecotec 1.6 atmosferik ve araçta lpg sistemide mevcut, son servis bakımında üç kuruş fazla olsun ama işçiliği temiz olsun diyerek opel yetkili servisine gitmeyi tercih ettim.Bu bakımda aracın antifrizide değişmişti ve buna mütakip aracı servisden aldığımda genleşme kabındaki antifiriz seviyesinin maksimum seviyenin bir tık üzerinde olduğunu farkettim ancak aracı kullandıkça olması gereken seviyeye geleceğini düşünerek pek önemsemedim ki zaten biraz yol yaptıkdan sonra soğutma sıvısı tam maksimum seviyesine geldiğini gözlemledim.Daha sonra aralıklı olarak kontrol etmeye devam ettim ve herhangi bir eksilme olmadığından emin olduktan sonra takip etmeyi bıraktım.


    Ancak aracı yaklaşık üçbin kilometre kadar kullandıktan sonra, ilk çalıştırmalarda park yerinden çıkmak için manevra yaparken gaza bastığım zaman motor bölümünden şırıl şırıl su sesi gelmeye başladığını duydum, bunu sadece ilk çalıştırmada park yerinden çıkarken yapıyor sonrasında yolda veya trafikte herhangi bir su sesi gelmiyordu.İlk sesi farkettiğimde hernekadar motor kaputunu kaldırıp radyatör ve su hortumlarını incelesemde ilk başta herhangi bir kaçak göremedim.


    Fakat araç birkaç gün park halinde kaldıktan sonra çalıştırmadan önce yağını suyunu kontrol etmek amacıyla kaputu kaldırdığımda, tam şanzıman kulağının altına denk gelen yerde karter muhafazasının üzerinde bir ıslaklık farkettim.Hortumları tekrar kontrol ettim ama o sıvının nereden geldiğini bir türlü bulamadım, motor bloğunda da yağ terlemeleri mevcutdu o yüzden daha sonra bunun yağ olabileceğini düşündüm ancak son bir iki ay içerisinde aracı çok sık kullanmama rağmen soğutma sıvısının seviyesi bir iki santim daha azaldı.


    İşin ilginç tarafı artık aracı çalıştırıp kaputu kaldırıp incelediğimde herhangi bir ıslaklıkda göremiyorum.Karter muhafazasına akan sıvı antifiriz veya yağ artık herneyse orada kuruyup iz bırakmış, ancak aracı kullanmaya devam etmeme rağmen herhangi bir kaçak gözlemleyemiyorum.Şahsen problemin lpg sisteminden kaynaklandığını ve regülatöre giden hortumlardan birinin buna sebep olduğunu düşünüyorum ancak nereden eksilttiğini bir türlü bulamadım.


    İstanbul avrupa yakasında önerebileceğiniz güvenilir bir usta varsa aracı gidip göstermek istiyorum, çünkü görünen o ki usta bakmadan anlaşılmayacak bu arıza.Aynı araçtan daha önce kullanıp benzer bir problem yaşamış olan arkadaşlar veya soğutma sistemindeki kaçaklarla ilgili bilgisi ve önerisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Bu arada opel aksesuarları satan bir yerde, bu araçlarda su eksildiğinde herhangi bir uyarı vermediği için genleşme kabına bunun için bir sensör takıp onun tesisatınıda aracın içinde ki gösterge paneline çektikleri ve aracın suyu aşırı azaldığında o göstergedeki ışığın yanıp uyarı verdiğini gördüm.Sizce böyle bir uygulama yaptırsam araca bunun herhangi bir zararı olur mu, önerir misiniz ?








  • Araci park et. Su deposu kapagini sök direksiyonun ustune koy eve git. Ertesi gun eksilen suyu tamamla kapagi tak.sür.
    Hava yapmis icindeki hava bu sekilde. Disari.cikmasi lazim
  • Hocam şahsi düşüncem gerek olmadığı yönünde, zaten hararet göstergesi kesinlikle mevcuttur aracınızda öyle düşünüyorum. Çoğu araçta ( extrem durumlar hariç) su kabında sensör mevcut olmaz, zaten su bittiği durumda araç hararet yapacaktır ya da gostergesi mevcutsa direk artış olacaktır.
    Aracınızın genleşme kabında max çizgisi vardir diye düşünüyorum. O çizgiye kadar saf su ekleyin ve aracı normal kullanın. Kaçak olup, olmadığını detaylı anlayın. Kaçak mevcutsa sorunu çözmeye odaklanın.

    Bazen araçlar böyle saçma sapan şeyler yapabiliyor, şöyle ki uzunyol çıkmadan önce 200ml eksik olduğunu soğutma suyun fark ettim. Max çizgisine kadar ekleyerek doldurdum ve uzun yol sonunda Max çizgisinin üzerinde olduğunu gördüm (1 gün sonra). Nedenini hala çözemedim

    Ayrıca yetkili servis herşeyi 4/4 bilecek ve yapacak diye birşey yok. Adam soyuyorlar resmen, gerçi sanayideki ustalarda öyle. Kendim direkt nokta atışı yaparak sorunu gideriyorum. Araştırıyorum, sorunu buluyorum, kendim halledemiceksem sanayiye gidiyorum parça ile işçilik verip çıkıyorum. (Çoğu usta beni sevmez bundan dolayi )
    Şimdi size sanayide şu parçayı değiştirelim, deneyelim felan diceklerdir, öyle ustalardan muhakkak kaç. Deneme yanılma yöntemi ile problemi çözmeye çalışırlar. Genleşme kabına bi madde atıyorlar, o aktığı yerde iz yapıyor kaçağı o şekilde çok kolay bulabilirsiniz.




  • hava kalmıs sistemde. gidin havasını alsınlar, ya da arkadasın üstteki arkadasın dediği olayı bir deneyin.

  • @realitych @facepunchS Olabilir, servis belkide yoğunluktan dolayı havasını almakla uğraşmamış olabilir.Önerileriniz için sağolun, havasını almayı deniyim bir olmazsa başka bir yoluna bakarım artık.



    @9FiestaM6 Hararet göstergesi herzaman işe yaramıyor, bir kere araç yolda hararet yaptığı için radyatör hortumu şişip patladı kaputtan dumanlar çıktığında ancak farkedebildim çünkü o an hararet göstergesine baktığımda hala 90 dereceyi gösteriyordu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: realitych

    Araci park et. Su deposu kapagini sök direksiyonun ustune koy eve git. Ertesi gun eksilen suyu tamamla kapagi tak.sür.
    Hava yapmis icindeki hava bu sekilde. Disari.cikmasi lazim

    Bunu bende öneriyorum.

    Ama sofor kapagi kapatmayi unutmasin diye, bidonun kapagini sofor koltugunun uzerine koy diye tembihliyorum :D

  • Gelen su sesi kalorifer radyatöründen geliyor büyük ihtimalle. Sistemde korozyon olabilir. Temizletmeniz gerekebilir. çok ilerlemişse temizlik sonrası kaçak yapabilir. Dikkatli olmak gerekli.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.