Şimdi Ara

Bu Sabah Öldürülüyordum. ( Polis bu tiplere bulaşma dedi) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
3
Favori
44.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
234 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üstadım bazen polislere kızıyoruz iş yapmak istemiyorlar falan diye ama maalesef memleketin kanunları hakikaten suçlulardan yana. Polisler bunu bildiğinden sana o şekilde söylemişlerdir. Ben de 2 yıldır buna benzer olmasa da farklı bir mevzu ile uğraşıyorum. Ve şunu anladım suçluların yanına çoğu şey kâr kalıyor. Olan doğru, dürüst olana oluyor. O yüzden çoğu insan hakkını kendi yoluyla arıyor. Sonra da cinayet haberleri çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi bir avukata danışmalısınız polisi boşverin, dh den çıkar bu davayı alacak avukat bence
  • kardeşim sen nerede yaşıyorsun onu söyle önce ? Amerika ? Almanya ?

    Türkiyede adaletsizlik yaşayan haksızlığa maruz kalmış 10 binlerce vaka mevcut.

    Sende onlardan biri oldun işte neden şaşırıyorsun ? Polisler doğruyu söylemiş . Şikayetçi olsan bile sonuç alamazsın ispat edemezsin. Bir insanın gizlice görüntüsünü çekmek suç bu durumda sende ceza alırsın git bir avukata sor.

    Üstelik sana bıçak salladığı ve küfrettiği ana ait bir ispatın yok.

    Kamera kaydı var diyorsun bul o zaman o kamera kaydını ver savcılığa ?

    ha diyelim kaydı buldun. şikayetçi oldun. ben az çok mahkeme duruşma görmüş biri olarak yorumlayım.

    adamda senden şikayetçi olacak . hakim ona ceza verecekse sanada ceza verecek. ikinizde 5 yıl suç işlemezseniz cezanız silinecek. işlerseniz 6 ay 1 yıl 2 yıl o civarda ceza alıcaksınız sicilinize göre. Veya takipsizlikde verebilir yeterli delil olmadığından veya karşılıklı orda anlaşmaya şikayetlerinizden vazgeçme durumuna bile gelebilirsiniz.

    Sonrasına gelince her toplum hak ettiği şekilde yönetilir. Halk bundan memnun ki bu işler böyle.




  • Ben daha komik bir olay anlatayım. Bizim bir arkadaşın motorbisikleti çalındı. Polise gitti böyle böyle işte olayı anlattı , ifadesi alındı. Polisler açık açık söylemiş bir şey çıkmaz sen unut diye işte , bu manada. Arkadaş tamamen kendi çabasıyla kamera görüntüsü buldu , plaka buldu. Adamın TC'sini bile buldu.(arkadaş sigortacı olduğu için).
    Hiç bir sonuç alamadı.

    Vallahi polisin organize bir operasyonunda güme gitmezseniz , bu hırsızlık riskli iş değil dedim.
  • polis basindan savmis resmen. bugun bir yerde daha okumustum 2 polis bir kiza tecavuz ediyor kiz sikayet ermek icin karakola gidince biz ilgileniriz diyip evine gondermisler.

    polis teskilatinin en ustunden en altina kadar tamaminin degismesi gerekiyor.
  • Türkiye iyice Amerika'ya dönmeye başladı geçmiş olsun. İnşAllah cezalarını çekerler...
  • Olm adam öldüren 2 gün sonra çıkıyo ne bekliyon .
  • Mafya olmak lazım bu ülkede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden erkeklik başkaydı. Sözün bittiği yerde yumruklar konusurdu. Şimdi artık öyle değil.sorunu var çıkar bıçağı yada tabancayı.o yüzden trafikte bulaşma haklıysan bile pardon de geç.el kol sallama.yanına gitme. gül geç kurtulduk de. Yetişemezsin eğitimsiz cahillere kural ve adamlık öğretmeye. Sevdiklerini düşün hele arabada esin çocuğun varken hiç sinirlenme.bosver geç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direk Adliyeye gidin.

    Adliyede savcılık önce sizin ifadenizi alacak sonra polise yazı yazacaktır. Kamera kaydı bakın, şunu yapın bunu yapın diye... Eğer siz sürecin takipçisi olursanız bir şey çıkacaktır. Hele elde bıçak olması ve size doğru sallaması kamera kaydı da varsa TCK m. 86'nın silahla ilgili bendine girer ki. Deliller sabit olunca tüm süreç en fazla ama en fazla 1 yıl sürer.



    Polislere de hak veriyorum. Çünkü her bir b.k onların üzerinde adamlar yedi kocalı Hürmüz gibi kendi amirleri, savcılar vs. vs.



    Bir de o kadar çok şikayet geliyor ki polislere bir gününüzü orada geçirin ne demek istediğimi anlarsınız. Adam, burnuna karabiber kaçıp hapşırsa hemen şikayete geliyor. Karşımdaki adam pilavına karabiber ekerken çok salladı onun yüzünden hapşırdım gibi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karakolların bu tarz olaylardaki umursamazlığına şaşıyorum. Bana bulaşmayın da ne yaparsanız yapın gibi bir havaları var.

    2 yıl önce aracımın plakası gece park halindeyken sökülüp çalındı. Yani öyle yolda düşme falan değil baya plakalığı kırıp söküp almışlar. Farkeder etmez karakola gittim. Karakoldaki polis arkadaşlar bize niye geldin ki, trafik tescile gideceksin dediler. Dedim sayın hocam, ben plaka çıkarmaya değil şikayette bulunmaya geldim. Bu plakayla bir suça karışırlarsa sorumluluk altına girmek istemiyorum dedim. O aralar yine her yerde terör saldırıları vesaire oluyordu zaten. Yok dedi bunun için dosya açılmaz sen trafik tescile git yeter dedi. Ne yaptıysam adamları ikna edemedim. Yani anlamadığım bu tarz işlere neden eğilmiyor polisler. Sizinki de bunun gibi olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erAn_ -- 22 Ocak 2019; 8:12:53 >




  • Polisimizin kendine göre bi suç derecelendirme skalası var. Hastanelerde yeşil-sarı-kırmızı bölge muhabbeti gibi.

    Zamanında arkadaşın oturduğu sokak hemen tren yolu kenarındaydı, dizel yük treni geçince hırsızlar da camları patlatıp alıyordu herşeyi. Yahu arkadaşlar adamlar arabayla gelip sen bu sokağa sen şu sokağa diye bölge paylaşımı yaparken görüp polise haber veriyor, yine de hiç bişey yapılmıyordu.

    Neyse, yine bu şekilde arkadaşın arabayı patlatıp küçük bi çantayı aldılar içinden. Gittik karakola, içerisi bomboş (öyle sanıyormuşuz), bankodaki polisin elinde Tetris, şöyle bi göz ucuyla bize baktı "ne vardı" dedi. Dedik böyle böyle hırsızlık vakası...

    "Aaameeeeeeeet, bi tutanah örneği getirseneee, üst sokahta hırsızlıh olmuş" dedi. Sigorta var mı diye de sordu. Sigorta varsa iş iyice sallanıyor zaten, rahatlıyor adamlar iş çıkmayacak daha fazla diye...

    Arkadaş o arada sövecek zor tutuyo kendini, bu tavır yüzünden.. Oğlum yapma şimdi alacaklar seni falan diyoruz Ama insan polise olan tüm güvenini ciddi ciddi kaybediyor böyle işte. Sonra diyorlar ki niye önyargılısınız, niye sizce?

    Herneyse, arkadaş tutanağı doldururken içeri koşarak bi adam girdi nefes nefese. Bizim tetrisçi "hayırdır kardeş" dedi.

    "Abi başıma silah dayadılar!!!" dedi.

    Demesiyle o bomboş dediğimiz karakolda odalardan 30 tane adam fırladı aynı anda. Nerede? Kim? Arabada mıydın? Ne zaman? Hepsi ayrı bişey soruyo

    Dandik suçlar adamları boşa uğraştırıyor diye ilgilenmiyorlar. Evet bunda muhteşem hukuk sisteminin de etkisi var. Hırsızı yakalasa ne olacak yakalamasa ne olacak. Sigortan var mı, tamam geç...

    Bi polis anlatıyordu, ben adamın işlemlerini yapmaya uğraşırken, onun bunun çocuğu çıkıyo gidiyo diyordu.


    Ama şu tip olaylarda nasihat verip göndermesine de uyuz oluyorum.

    Bir arkadaşım trafikte böyle kavga ediyor. İkisi de birbirinden şikayetçi, bizim arkadaş haklı ama... Karakola gidiyorlar, polis diyor ki "hadi kardeşim uzatmayın barışın boşverin".

    Arkadaş çıkışmış, abicim demiş biz barışacak olsak senin yanına niye gelelim, ben bu adamın cezalandırılmasını istiyorum, adamla barışacaksak yine barışırız ama ben adamın yaptığı eşeklikten ders almasını, bi daha yapmamasını, 1-2 yıl mal mal davayla uğraşmasını istiyorum demiş. Polis gönülsüz şekilde yapmış işi, açmış dosyayı falan filan...

    Uğraştığı adam da halk otobüsü şoförüydü, trafikte bi yöne tek şerit dönülecek yerde, klasik, sıranın dışından gelip geçmeye çalışmış, arkadaş da yol vermemiş. Zoruna mı gitti demiş bi de beyinsiz herif. İnip girişmiş arkadaş da

    Niye barışayım ben bu hıyar ile diyor, karakol sanki anlaşma yeri anasını satayım




  • Kardeşim Bu Ülkede Bu Adama Ceza Verecek Kanunlar Kesinlikle Var. Konunun Üstüne Git Bence. İspatlarsan -ki ispatlanacak gibi duruyor- Bu Adam Kodese Gider.
    Ayrıca Savcılığa Git Karakol Hikaye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Del Toro kullanıcısına yanıt
    Fikri olmayanın zikri bu kadar olur. BLOK

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimifuloydhezılbenk kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle

    Benimde geçen aküler çalındı polis şikayetçi olup dava açar mahkemeye gider gelirsin istersen tutanak tutalım dedi. Yok kalsın dedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deveyehendekatlatanadam kullanıcısına yanıt
    Adam hapse gidince bu adamı sence rahat bırakırlar mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakırlar Kardeşim Niye Bırakmasınlar. Genelde Mafyalığa Soyunur Böyleleri veya Aileleri, Karşıdakinin Korkacağını Sanarak Ama Höt Edince de Kuyruğunu Kıstırıp Kaçarlar.
    Tecrübe ile Sabit.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçmiş olsun
  • deveyehendekatlatanadam kullanıcısına yanıt
    Yapma hocam adama polisler bile uğraşma demiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.