Şimdi Ara

Bu matematiği nasıl anlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lise 3.sınıfım. Pandemi nedeni ile lise 1 ve lise 2 bilgim neredeyse yok. Ve ben ne yaparsam yapayım matematiği anlamıyorum. Tm öğrencisi olarak bir şeklide yapmam lazım bu dersi. Benim gibi matematiği anlamayıp sonradan anlayan abilerim varsa nasıl yaptınız söylermisiniz? Sonuç olarak güzel bir üniversite = güzel bir matematik sonucu.



  • Mert hoca'dan başla. Özellikle ikinci d.d., eşitsizlikler, lti çok iyiydi.
  • Mert hoca'dan başla. Özellikle ikinci d.d., eşitsizlikler, lti çok iyiydi.

  • bulmaca / oyun gibi düşün, kavraması ve anlaması daha da kolaylaşıyor.

    hesaplama yöntemi veya formülü farklı olan her matematik problemi = farklı kuralları olan bir yeni bulmaca / oyun.


    cafelerdeki kutu oyunlarını düşün mesela, her birinin farklı oynama yöntemi var.

    üzerindeki açıklamayı okuduktan sonra hangi birini anlamayıp oynayamıyorsun? hiç birini.

    halbuki matematik kurallarından hiçbir farkı yok kutunun içinden çıkan kitapçıkta yazan oyun kurallarından.


    olay tamamen önyargıda bitiyor. birini eğlence olarak görürken, diğerini zorunluluk olarak görüyorsun.

    bunun haricinde; eğitim hayatında her başarısız olduğun bir problem çözme sonucunda özgüvenin kırılıp bilinçaltında o alana karşı bir korku başlıyor. gözünde büyütmeye başlıyorsun her başarısız olunan çözme girişimi sonucunda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWing -- 30 Ekim 2021; 23:48:7 >
  • bace3434 kullanıcısına yanıt

    Hayırdır gardaş bizim mekanımızda bizimle mi eğleniyün

  • matematiği anlamamanın sebebi anlamak istememendir. net söylüyorum. beynin kolaya kaçarak anlamak istemiyor. kendini biraz zorlarsan yapabilirsin.

    edit, imla

  • Şöyle; Matematik dediğin şey, test kitaplarında 3 5 sayı ile ilgili problemleri çözmek değildir. Matematik bir bilimdir, bir araç ve amaçtır. Bir noktası dahi eksik kalırsa büyük bir zarar alır. Bu yüzden en baştan eksiksiz ve adam gibi çalışman gerekir. Ben de pandemiye kadar matematikten kaçardım ancak pandemide kendim çalışmaya başlayınca ne kadar muazzam olduğunu tekrar fark ettim. Tekrar dedim çünkü ortaokulda da severdim.


    Lise matematiği, ortaokula göre çok daha farklıdır öncelikle. Ortaokul temelin de temeli iken lise matematiği temel matematiktir. Türev-integral konuları bile 1680-1700 yılları arasındaki matematikçilerin (ki bunlar zaten türev integrali ilk defa geliştiren kişilerdi) temel olarak çalıştığı şeylerdi. Bunları neden anlatıyorum ? Matematiğin zor olmadığını göstermek için.


    Benim yöntemim ise şunlardı: test kitapları, dershane vs yerine youtube ve internet üzerinden ciddi bir şekilde matematiği öğrenmek oldu. Öyle 1 2 formül ezberleyip soru çözmek falan iğrenç benim için. Giderdim o formülün ispatını ve mantığını öğrenirdim. 11 olduğuna göre sin(a+b) açılımını bilirsin, işte onla ilgili yazılar okur ve video izlerdim. Bunlar öyle saatlik falan değil he toplasan 10dk süren şeyler. Bunları yapa yapa zaten birçok şeyi kendin şak diye anlamaya başlıyorsun ve kendin deneyip 10dklik şeyi 10 saniyeye indiriyorsun.


    Kısacası matematiği soru çözümü, üniversite sınavında bir engel olarak görüyorsan yapamazsın veya çok ama çok zorlarsan anca yaparsın ama adam gibi çalışır da mantığını anlarsan ders çalışmana bile gerek kalmaz. Ben YKS'de AYT için sadece 1 matematik kitabı bitirmiştim mesela  


    Kanal olarak Matematik Evi ve Tunç Kurt öneririm. 1. olan yukarıda anlattıklarımı yapıyor 2. olan ise yukarıdakileri daha basit ve sade olarak anlatıyor. Başka Türkçe kanallara da bakmamıştım hiç.


    Baya uzun olmuş ama açıklayıcı olmak istedim   





  • derece yapmadigin surece tm cop
    Ya sayisala gec ya da uni okuma sanayiye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-289234E80 -- 8 Mart 2024; 18:30:50 >
  • hocam ülkede matematiğe büyük önyargı var yapabileni üstün zeka olarak falan görüyorlar. bizim dershanenede mal bir sınıf vardı her dersten çıktığımızda oha beynim yandı knk tarzı laflar edip dururlardı işlediğimiz konu çarpanlara ayırmaydı amk. gördüğün matematiğin ileri düzey bir matematik olmadığının, eğer olsaydı bu kadar öğrencinin önüne konulmayacağının farkında olman gerek. bu temel matematik. herkesin yapabileceği seviyede bir matematik yani, üstün zeka gözüyle bakmaya gerek yok
  • satranc oyna etüt ve problemlerini çöz 6 ay sonra matematigi seversin bende öyle oldu

  • General Tao kullanıcısına yanıt
    Ben dershaneye gidince özel ders gibi haftada 1 saat bire bir ders alınca anlıyorum ancak. Eve gelip ne kadar video açsamda ya odaklanamıyorum yada anlamıyorum. O yüzden evdeki çalışma sonucu hiçbirşey yapamıyorum. Sorun bendemi yoksa hocalardamı anlayamadım gitti.
  • Kimya ve fizik çöp benim. Hiçbirşey kazanamam sayısalda.
  • Temelin kötü belli ki onu düzelt önce
  • matematik zor geliyorsa anla ki temelinde eksiklikler var. yoksa matematik kolay bir şey üni seviyesi de dahil olmaz üzere (mat bölümü falan okumuyorsan)

  • Lisenin ilk 3 senesi ben de senin gibiydim 0 birikimim vardı matematikte. son sene çalışmaya başladım 1 sene de mezuna kalıp tm yerine sayısaldan hazırlandım ve 30 ayt netim vardı yks de. makine mühendisliği okuyorum şuan o yüzden gözünde büyütme hiçbir şeyi.

    youtube lise ders videolarıyla dolu bir sürü farklı hocadan dinleme imkanın var. ben gerekirse anlamadığım konuyu 3-4 farklı hocadan dinleyip bir şekilde kavrıyordum. youtube dan dersi dinleyip üstüne de bol bol soru çözersen büyük ihtimalle halledersin. konuları çalışırken temiz bir şekilde not çıkar mutlaka çünkü unutuyorsun. gördüğün kaliteli soruları da kaydet aradan zaman geçtikçe tekrar tekrar çözmeye çalış ki iyice otursun konular.

    ayrıyeten analitik geometri ve fonksiyonlar konularına extra önem ver bu konuları iyi kavradığın zaman başta lti olmak üzere birçok konu daha anlaşılır hale geliyor.





  • General Tao kullanıcısına yanıt
    Esasen zor değil ama anlamada güçlük çeken birinin belki de matematiğe karşı bir yeteneği olmayabilir.
  • _.Burak._ _ kullanıcısına yanıt

    Belki de matematik kapasiten yoktur. farklı alanlara yönelebilirsin

  • General Tao kullanıcısına yanıt
    Keşke öyle olsa ama durum bunu zorunlu kılıyor. Sözelde alan olsa inanın hiç düşünmeden sözel seçerdim ama öğretmenlik dışı bir meslek yok. Sayısalda okusamda kazanamam. Eşit ağırlıkta matematiği halletsem sorun kalmayacak ancak şu matematiği anlayamıyorum. Hayır sadece lisede olsa hadi neyse. İlkokuldan beri en zorlandığım ders matematik. Ortaokulda güzel not alıyordum ancak lisede o da yok.
  • EA öğrencisiyim. Sizce ben bu eksiklerimi nasıl kapatarım ve bu eksikleri nasıl tespit ederim. Ona göre dershanede buna göre çalışma isteyip yazın bunun için özel hoca tutacağız.
  • sadece çalış ve ilk zorlanmada pes etme. Bazen zor gelir anlamazsın. Ama çalışırsan anlarsın. Olay bundan ibaret.


    Göktuğ Karahüyükyoutube
    Benedict cumberbatch motive eden muazzam konuşması
    https://www.youtube.com/watch?v=vgoJW-G4KrQ
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.