Şimdi Ara

BOYANDIĞI BELLİ OLMAYAN BOYA (HAYIRLI OLSUN) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
2
Favori
40.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adamlar resmen dolandırıcılığa aracılık yapmak için ilan açmış
  • İyi artık yamalı bohça gibi gezen araçları görmeyiz daha güzel, boya takıntısı olanın aklından süphe ediyorum zaten tampon misal sürtmüş bir yere boyuyorsun aman tanrım boya var 500 TL kes, kapı altını bir yere takmış ya da başka araç sürtmüş 10 cm boya var inanamıyorum aman tanrım araçta boya var 100 TL düş. Harbiden ruh hastası bunlar.

    Koltuğa ayran dökülmüştü aldığım araçta bir önceki görmeye gelen sırf bunun için pazarlığa düşmüş, satıcı da vazgeçmiş göndermiş adamı, ben gittim orayı gösterdi bagajda duran sonax temizleyicisi sıktım fırçayla temizledim hiç bir şey kalmadı, fazla takıntılı olmamak lazım.
  • Var mı böyle bir şey gerçekten? Bire bir fabrika gibi boyayabiliyorlar mı?
  • Benim bir tanıdık var, makine kullanmıyor, boyaya dokunarak ve Bakarak anlıyor,

    Aslında dikkatlice bakarsanız sizde anlarsınız, fabrika boyası tüm yüzeyde aynı dokudur, renk tonu farkı olmaz hatta simli boya daha kolaydır anlaması,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redferrari

    Benim bir tanıdık var, makine kullanmıyor, boyaya dokunarak ve Bakarak anlıyor,

    Aslında dikkatlice bakarsanız sizde anlarsınız, fabrika boyası tüm yüzeyde aynı dokudur, renk tonu farkı olmaz hatta simli boya daha kolaydır anlaması,
    Sizin tanıdık bu galiba hocam




    Şaka bir yana fabrikasyon standartlarda boyanan bir aracı işinin ehli ustalar ve eksper arkadaşlar dışında anlaşılması zordur.




  • ernn93 kullanıcısına yanıt
    parçaların üretim tarihleri köşeye bir yere işleniyor.parça ve şase aynı yaştaysa sorun yok falar parça arabadan 2 yaş genç ise parçanın çıkma olduğu anlaşılabilir.ama aynı yaş olduğunda söküp bakmadan anlamak zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyide sifir almak işi çözmüyor ki, oradada boyali çikiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • milletçe kafamız sadece sahtekarlığa çalışıyor
  • öyle bi belli olur kiii...

    Tamponda belli olmaz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserkaan

    Olay boyanın anlaşılmaması ise,Parçayı komple değiştirdiğiniz zamandan anlamak zor.
    Komple değişim yaptığınız zaman civatalardan sökülüp takıldığı belli oluyor Aracın orijinal parçası mı değil mi anlaşılması zor ama sökülüp takıldığını kaçırmıyorlar Civataları incitmeden söküp takmamaları ve belli olmaması imkansız Alıcıya "eğildi söküldü düzeltildi takıldı" gibi cümleler söylüyorlar
  • İlandaki fotoğrafa iyi bakın.Tampon da boya makinası ölçüm yapamaz çünkü boya makinası plastik parçaları ölçemez.Bir araçta yaklaşık olarak 140 mikron civarı boya olur.(her araçta değişiklik gösterebilir bazen ortalama 98 -105 aralığında bazende, 180 mikrona kadar orjinal olduğunu bizzat gördüm.)Araç alırken eğer işim erbabı değilseniz 2 boyacı 2 kaportacıya gösterin.Makina hata yapsada usta boyalı parçanın içine giren toz taneciğinden veya lokal boyanmış parçanın renk tonundan anlar.Kusursuz boya işi yapmak için :
    1.Mükemmel işçiliğe sahip olmalı
    2.Mükemmel şansa sahip olmalı(Örneğin bir aracın 2 kapısından birisini dışarıda ikincisini fırında boyayın.Havadaki nem farkından dolayı bile fark edecektir.)
    Evet mkinayı yanıltmak için boya zımparalanıp pasta ile inceltilerek yaklaşık değer yakalanabilir fakat doğrultma yapılmış bir yüzeye macun çekilmeden boya atılamaz ve bu işlemde de kralı gelse fabrikasyon değerini yakalayamaz.Ayrıca bir arkadaş 400 mikron boyaya kalın demiş.Şöyle düşünelim.Parça düzeltildi.Macunlandı ve astarlandı.ÜZerine boya sıkıldı eğere araç baz kat veya metalik ise bir de vernik sıkıldı.Sonuçta ortaya 400 mikron çıkması doğaldır.Bir parçayı alıp tekrar boyasınız bile araçda 2 kata yakın boya olacağından yine kalın çıkarSanayide çalışan bir usta ve yan komşusu boyacı karşı komşusu kaportacı olan bir kişi olarak son sözüm ne kadar iyi yapılırsa yapılsın iyi bir göz(ekspertiz de elinde boya makinası ile ahkam kesenler değil) farkı ayırt eder.




  • Onu bile beceremez bizimkiker rengi tutmaz merak etme sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyaya kafaya takan insanın kafa yapısını merak ediyorum la temiz araba varken çizik solmuş araça binmekten ne zevk alıyorsunuz allasen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DXM06 kullanıcısına yanıt
    aynı model 2 araç ikiside 80bin lira
    birisi 3 parça boyalı
    diğeri boyasız, sahibi gözü gibi bakmış.

    en ufak bir sürtme yapsan hadi 2 parçada sen boyadın desen, 5 parça boyalı olacak araban, 70bine zor satarsın.
    +8-10 bin hasarkaydi varsa 15 bin olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero-man -- 28 Mart 2019; 2:13:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay önce 2002 model palio sporting aldım. 126 binde araç kullanılmamış gibi bişey neyse adam orjinalliği bozulmasın diye boyatmamış araba yamalı eşşek gibi aynı her tarafında güneş yanığı. sanırsın bana 2018 model orjinal araç satıyor. nasıl bi şizofrenliktir bu çözemedim. neymiş orjinalliği bozulmasın. lan ne alakası var o zaman herkes çürük çarık arabayla gezsin. kaportacımdan randevuyu aldım 2 hafta sonra komple boyaya veriyorum. uzun sürede satmayı düşünmüyorum aracı. satarken de 20 yaşındaki araca boya soran olursa direk yolu gösteririm affetmem.
  • Sıfır aldığımız boyasız, gerçekten boyasız, aracı satmaya kalksak şimdi ona da belli olmayan boya ile boyanmıştır bu deyip fiyat kırmaya kalkar ölücü tayfa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep biz son kullanıcılar yüzünden böyle. Çuvaldızı kendimize batıralım. 90 model araca boya soran bir millet değil miyiz? Yurt dışında boyanan arabanın boyama parası, araç satılırken ekstra olarak fiyata eklenir. Bizde neden böyle? Çünkü üç kağıtçı çok.Sebepler şunlar
    1- Galeriler araba alırken yok şurası boyalı, burası boyalı diye fiyat öldürme algısı yapıyorlar yıllardır ve bu algı gayet iyi işledi şimdi boyalı araba cüzzamlı muamelesi görüyor.
    2- Helal haram bilmeyen, araba 2-3 parça boyalı deyip, 2 arabayı birleştiren, kesme birleştirme yapan ve bu arabayı sanki orijinalmiş gibi satmaları.

    bakın araba pertten toplama olabilir, alan bu riski göze alıyorsa ve satan da bunu bildiriyorsa bunda sıkıntı yok. Gel gelelim kesilme biçilme aracı sadece boyalı veya orijinal diye satanlar ise şu anki durumun en büyük sebepçilerinden.

    Ben boyayı dert etmem. Dünya malı sonuçta, güvenlik zaafı oluşturmayacak şekilde ufak sürtme olmuş, çizik olmuş, vs olmuş araba boyanmıştır. Arabanın motoru, şanzımanı, elektronik aksamı ve güvenlik unsurları (şase, airbag, emniyet kemeri vs) sıkıntısız ise o arabayı iyi bir ekspertiz yaptırıp alır binerim. Yeter ki sıvama macun olmasın, boyanmış yerler güzel boyanmış olsun.

    İşte bu şartlardan dolayı bu ilandaki gibi olaylarla çok karşılaşacağız. Doğaldır. Arz-talep meselesi. Biz bu kafadan kurtulamadığımız müddetçe bu işler böyle devam eder. Ha hırsızın suçu yok mu, bu işi hakkıyla yapmayıp, hak yiyenin, insanları mağdur edenlerin de Allah belasını versin...




  • Çok iyi olmuş, insanlar artık boyaya değil gerçek fiziki kusurlara baksın. Eli kesilsin bi şu boya bahanesinin..
  • şu videoyu izleyin o zaman....



    https://www.youtube.com/watch?v=ZQLGQHwf5H4&t=838s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 31 Mart 2019; 17:22:24 >
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Orjınal her aracı mikron ve mikron lokal yaparım mıkron yama benım icadım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.