Şimdi Ara

BOSCH&VARTA AKÜ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
44.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracıma 70ah. 760a agm akü alıcam, sizce tercihimi hangi markadan yana kullanmalıyım. Varta aküler iyi olsalar da satış ve servis ağı zayıf olduğunu düşünüyorum.Bosch ise car servis ağı sayesinde daha tecrübeli hizmet verdiğini düşünmekteyim. Fiyat olarak da aralarında çok yok galiba. Düşüncelerinizi alabilirmiyim.



  • Varta alma da ne alırsan al hocam. Varta akü vardı 72 ah. 2 sene garantisi var. 2 yıl 1 ay sonra bozuldu. 300-330 tl para durduk yere cebimden çıkacak şimdi. Bosch-mutlu veya inci aküden hangisi uygunsa onu al.
    Edit : Bu arada akü mutlaka son 6 ay içinde üretilmiş olsun. Ona dikkat et gerekirse 10 lira daha ver üretim tarihi en yeni olanı taksınlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 26 Ocak 2018; 10:51:28 >
  • AGM'de pek seçenek yok. Yerliler zaten internet harici bayide dahi bulunmuyor. Ben Varta 60 AGM'yi 500'e aldım yılbaşından önce.
    Varta'yı tercih etme sebebim önceki aracımda 9 yıl dayanmış olmasıydı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • İster Varta alın, isterseniz Bosch akü alın ikiside Johnson Controls firmasının ürünüdür. Her ikisi de aynı fabrikadan aynı kalitede ürün olarak çıkar aralarında en küçük fark yoktur.

    Kaliteli akü olarak size İnci aküyü öneririm. Yiğit akü kalitesizdir, Mutlu akü ise eskiden çok iyi ürün çıkarırdı ancak yabancılara satıldıktan sonra çok kalite düşürdü.

    Akü alırken 6 aydan daha eski olmamasına dikkat edin. Yatık akü alırsanız kısa zamanda ömrünü tamamlar.
  • Mutlu yada inci bakın o saydığın Bosch ve varta fason isim basılan aslında başka firmaların ürettiği aküler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbulur

    İster Varta alın, isterseniz Bosch akü alın ikiside Johnson Controls firmasının ürünüdür. Her ikisi de aynı fabrikadan aynı kalitede ürün olarak çıkar aralarında en küçük fark yoktur.

    Kaliteli akü olarak size İnci aküyü öneririm. Yiğit akü kalitesizdir, Mutlu akü ise eskiden çok iyi ürün çıkarırdı ancak yabancılara satıldıktan sonra çok kalite düşürdü.

    Akü alırken 6 aydan daha eski olmamasına dikkat edin. Yatık akü alırsanız kısa zamanda ömrünü tamamlar.

    Gebze de Johnson Controls fabrikasında 1 gün çalışmıştım. 😊
  • En iyi akü Vartadır bence.
  • @anaconda41

    Zirvede bıraktınız sanırım.
  • Varta eski varya değil alınmaz mutlu akü alın devam edin
  • Varta alan arkadaşlarım hep sorun yaşadı. ikisi de 72 Amper

    İnci , Çelik ,EAS , YUASA , HELLA , ENERGIZER gibi markalarda tercih edebilirsiniz.
  • Yerli malı yurdum malı: Mutlu, İnci ...
  • Biz 1-2 hafta önce mutludan yana kullandık 68ah yüksek düz 600a sıkıntı yaşarsak her yerde mutlunun bayisi var. Çok kullanıcısı var memnun olan çok kişi var...



    İnciye iyi demişler ama bana testlerde vaat ettiği değeri vermiyor vs dediler emin olamadım vazgeçtim. Bilmiyorum doğrusu nedir dikkat etmekte fayda var...
  • Kıyaslamanın dışında bir yorumda ben yapayım. 4 sene Delphi'nin yan ürünü olan Freedoom marka akü kullandım. Şuan kullandığım akü ise Povver bu aküde mutlu akü üretimi bir aküdür. Aynı banttan çıkar farklı etiketle satılır naçizane tavsiyemdir.
  • 2011 yılında aldığım 77 Ah Silver serisi Varta aküyü 1.6 hdi dizel araçta 6 yıl kullandım, 2017 kasım ayında değiştirdim. Bir diğer Varta akü 2014 mayıs ayında aldım 74 Ah Blue serisi halen kullanıyorum en küçük sorun yok.
    Toyota Corolla 1.6 benzinli aracımıza 2011 yılında aldığımız 60 Ah İnci akü soğuk iklimde olan bir ilimizde kullanılıyor kış ayında olmamıza rağmen en küçük bir sorun yok. İnci aküyü alalı 7 yılı geçti ve 8. yılda halen kullanıldığına dikkatinizi çekerim.

    Akü yapısı itibariyle çok basit ve abartılacak tarafı olmayan bir parçadır. Akünün kalitesini içierisindeki plakaların kalınlığı belirler. Dandik akülerde bu plakalar zayıftır. Eşdeğer amperde iki akünün ağırlıklarına bakın kalitesine zaten anlarsınız. Merdiven altı üretim dandik akülerse genelde üzerinde yazandan daha düşük kapasiteye sahiptir. Yani üzerinde 72 Ah yazarken akü 65 Ah kapasiteye sahip olabilir. Ayrıca dandik akülerin anlık marş gücü (CCA) düşüktür. Örneğin 74 Ah Varta akünün anlık marş gücü kapasitesi 680 amperken, 74 Ah kapasiteli ortalama akülerde bu değer 640 amper, 74 Ah yazan dandik akülerde ise 560 amperdir.




  • bana da 70 amper ince akü lazım ama boyutlarından ötürü kolay bulamıyom
    üstelik uçuk fiyatlı (375 tl)
  • Bosch 60 Amper aldım. Mayısta 1 yıl olacak. Bir sorun yok. Bosch alabilirsiniz
  • 2012 de sıfır aldığım arabamın üzerinde varta 55 amperlik akü var hiçbir sorun yaşamadım. Bulunduğunuz ilin sıcaklığı aracın ilk çalıştırmada garajda yada sokakta olması akü ömrünü etkiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tietze -- 4 Şubat 2018; 1:28:10 >
  • Akü teknolojisi konusunda Türkiye iyi durumda. Yerli markaları bu konuda daha başarılı buluyorum. İnci akü tavsiye ederim. 2 aracımda kullandım, hem fiyatı uygun hemde kalite iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Am I Evil ?

    Varta alma da ne alırsan al hocam. Varta akü vardı 72 ah. 2 sene garantisi var. 2 yıl 1 ay sonra bozuldu. 300-330 tl para durduk yere cebimden çıkacak şimdi. Bosch-mutlu veya inci aküden hangisi uygunsa onu al.
    Edit : Bu arada akü mutlaka son 6 ay içinde üretilmiş olsun. Ona dikkat et gerekirse 10 lira daha ver üretim tarihi en yeni olanı taksınlar.

    Varta akünün üretim tarihi yan bölümde mi yoksa kaputu açınca görünen üst yüzeyde de yazıyor mu hocam?

    Kutunun sağ üst plastik köşesinde 212A yazıyor ama 2012 üretimi olması imkansız. Ama çalışıyor.

    Servis geçen benim araca Silver serisi D15 sanırım Varta takmıştı. O yüzden sordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 4 Şubat 2018; 13:18:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.