Şimdi Ara

Boş/Protesto oy atacaklar BU SİZE! Protesto için oy vermeyecekler de!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Oy kullanmayanlar gizli akp'li / Atılan her boş oy akp'nin işine geliyor" gibi sözleri yukarıda olduğu gibi çok görüyorum o yüzden genel bir cevap yazma ihtiyacı duydum


    Kumpas davasın da boş yere içeri attıkları General/Amiral veya üst rütbeli diğer komutanlarımızda oy kullanmayacaklarını belirtiyor o zaman bu adamlar kendilerini içeri atan kişiye mi oy atmış oluyorlar ?


    Muhalefet muhalefetliğini yapamıyorsa suç kararsız kalan Türk Milletin de değil muhalefet işini beceremeyen Genel başkanların suçudur


    Anketlerde akp'den sonra en yüksek oyun kararsızlarda olmasına hiç mi şaşırmıyorsunuz

  • Sayiyla anlatalim

    100 kisi oy kullanacak ve 51 oyu alan başkan olacak.yada 2 ci turda cogunluk.

    İktidar muhalifi 20 kişi oy kullanma gibi tek hakkini kullanmayi beceremedi diyelim.
    Artık o liderin sadece katilanlar arasinda 41 (40.05 aslinda) oya ihtiyacı var ve tamda bu kadar oyu var ilk turda seçiliyor.
    20 kisi secim hakkını kullansa adam 41 de kaliyor karsindaki blok secimi 2 ci tura atıyor. Ve tek adayda birleşirse oy firesi vermezse(içlerindekiler yolundan dönmezse ki ben bu kalan çatı adayi sevmedim bas ampule amuha diyebilir ) 59 oyla muhalefeti iktidara getiriyor.
    Secim matematik işi dir. Gerçekten istemiyorsanız oyu karşındaki boş koltuk olsa atacaksınız.
    (Tabi ki git teröriste teröristen beter duble hain feto gecmisi olana bende atmam at da diyemem ama ufak kusurlarını (misal laz müteahhit ve ya asiri milliyetçi duygulari olmasi) tek secimlik gormezden gelebilirsiniz.

    Ama Denemeden de Yapamaz edemez diyemezsin Arkadaş. Adama hele bir imkan ver neler neler olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 16 Temmuz 2021; 14:54:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Olay çok basit aslında. Siz zorlaştırıyorsunuz. Bu ülkede yaşanan her şey bu milletin hakettiği şeylerdir. Akpnin neden iktidarda olduğunu düşünürseniz ve bu sebepleri bertaraf ederseniz o zaman AKP'yi iktidardan indirirsiniz. Ama bu sebepleri bertaraf etme işi aşırı mesai isteyen bir eğitim işi olduğu için öyle kısa sürede kolayca iktidarın değişeceğini düşünmeyin. Ekonomik sebeplerden dolayı iktidar değişmezse başka hiç bir sebepten dolayı kolay kolay değişmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim merak ettigim bir sey var;
    Simdi oylarin %50si a, %30u b, %20si c partisi.
    Bos oylarin %50si a, %30u b, %20si c partisine gitmiyor mu? Yoksa farkli oran mi var?
    Oran boyleyse akpnin oylarinin %30 altina dustugu ortamda bos oylar karsi ittifaka yaramaz mi?
    Eskiden olsa neyse de gunumuzde neden her bos oy akpye gidiyor onu anlamiyorum. Bir de neden her bos oyun kullanilmasi yonunde chpye gidecegi algisi var onu hic anlamiyorum.
    Kararsizlar almis basini yurumus, chp yillardir sahip oldugu ayni oy oranina sahip, akp eriyor; ama gel gelelim bos oylar akpye verilmis oydur goygoyu donuyor.
    Bence bu oylari kazanmak icin boyle salakca bir argumandan baska arguman bulmak gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sandığa bile gitmeyeceğim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mevcut iktidarın bu denli uzun süre iktidar olmasının temel sebebi karşısında muhalefet olacak herhangibir partinin olmamışındandır. tamam boş oy kullanmasınlar ama adam akıllı bir partimi varda boş oy kullananlara sallıyorsunuz. kimseyi beğenmiyorsa sırf bunlar gitsin diye yine beğenmedi bir partiyemi oy verecek zaten akp de o şekilde başa gelmedi mi oy verecek parti yok hadi akp verelim demek ki sorun bu şekilde çözülemez.

  • Boş oy atacak veya oy atmayacakların, eğer oy kullansalardı kime verirlerdi sorusunun cevabı her partiden birazdır ama bu oran partilerin seçmenden aldığı payla doğru oran olmayabilir ve sürekli değişim halinde.

    Boş oyların akp'ye gitme mevzusu da şöyle; bu sistemde ve bu koşullarda kullanılmayan oylar seçmen sayısı bakımından en güçlü partinin kazanma ihtimalini artırır o da akp. Ayrıca şöyle şeylerin ve daha neler nelerin yaşandığı bir yerde her oya ihtiyacımız var:


    Fifa mobile ustasıyoutube
    Çorlu Unilever İlköğretim Okulu 1235 nolu sandık, Sandık başkanı boş pusulaya ak partiyi basalım diyor. İZLE VE İZLETTİR...
    https://www.youtube.com/watch?v=p9d9dooEKJE


    Buradaki asıl mesele boş/ptotesto oy atacakların, kararsızların ve oy atmayacakların değişimden yana oy kullanmaları. Demokrasi budur; mevcudiyetten memnun değilsen değiştirirsin, yeni gelenden de mi memnun kalmadın değiştirirsin. "Ne fark eder sanki bi şey değişecek iktidar değişse" diye düşünmek ülkeyi daha büyük felaketlere sürüklemekten başka bir işe yaramaz, bu düşünce yanlıştır. Demokrasi değişimi esas kılar, eğer biz oy verip de iktidarı değiştirmezsek buna artık oligarşi denir.





  • EjderLefLef kullanıcısına yanıt

    Çözülür, demokrasi böyle çalışır, mevcuttan memnun değilsen değiştirirsin yeni gelenden de mi memnun kalmadın, değiştirirsin, önceden akp de o şekilde seçildi demişsin doğrudur bence asıl hata sonrasında 2008-2013'lerde iktidarı değiştirmemek oldu çünkü güce alıştılar ve verimlilikleri düştü, yozlaştılar. Değişim şart, seçimler bu yüzden yapılır zaten; değiştirebilelim diye. Eğer mevcudiyetten memnun olmayıp da iktidarın değişmesi için oy kullanmazsan veya boş/protesto oy atarsan bu sistem artık oligarşi olur demokrasi değil. Ve evet kimseyi beğenmiyorsa sırf bunlar gitsin diye yine beğenmedi bir partiye oy vermelisin, bir parti ülkedeki herkesin ama herkesin istediği özellikleri taşıyamaz zaten emeklisi başka kafada, öğrencisi başka kafada, işsizi başka, memuru, işçisi, ev hanımı, rant edilecek yerde dairesi/arazisi olanı vs herkesin ihtiyaçları ve istekleri bazı yerlerde kesişse de farklı. "Hangi parti her kesimden insana daha yararlı olur (en azından zararı olmaz)" diye düşünmeliyiz sadece bizim işimize yarayacak vaatler eden partiye/kişiye oy verirsek bu da bencillik olur. Çoğulculuk yani herkesin ihtiyaç ve isteklerinin kesiştiği yerde çoğunluğu sağlamak... Sorun bu şekilde çözülebirir.





  • Ben oy kullanmayacağım!


    Nedeni çok basit:


    ben, ötv zammı, vergi zammı vs istemiyorum. bunu bu ülkede yaşayan kimse istemez. ama hükümetler zora girdimi, ilk yaptıkları şey, ötv zamları.


    ben her yerde inşaat istemiyorum, bu ülkeyi kalkındıracak bir şey değil, günü kurtarmaktır.


    ben, siyasi partilerin rant merkezi olmasına karşıyım, MV'in ticarete dahil olmalarına bu işlerden tüm akrabalarını kayırmasına karşıyım.



    varsayıyorum: Chp iktidar olsa, ötv'mi indirecek yoksa halk sessiz zaten aynen devamı mı? inşaatı mı durduracak.

    ihaleyi verirken, işi iyi yapana mı yoksa, yandaşına mı verecek? internete yatırım mı yapacak?


    İp iktidar olsa, bunu yapacak mı, hayır... artagan projesi ülkede olmaz şu anda. vaatten öte değil.


    Akp, o da aynen devam zaten..

  • sorunda orada zaten bugün akp ne ise diğer partilerde öyle aralarında bir fark yok bu gerçeği fark edip ona göre çözümler üretilmeli beğenip beğenmemeden çok daha ötesinde bir durum var. yoksa düşündüğün bir partinin kendi içince bile bazı icraatlarını beğenmeyebilirsin ki orada iste herkesi memnun edememe kuralı işler ama şuandaki konum bunun çok uzağında. Bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, ilimde, fende onu yüceltecek tarihini, geçmişini, benliğini kaybettirmeyecek ve bütün bunları gerçekleştirebilecek toplumu yetiştirebilecek bir parti yok. Durum böyle iken o gitsin bu gelsin ne değişecek sanıyor musunuz fark edecek. Kötünün iyisini seçerek bu ülke düzelmez kaldı ki mevcut durumda oda yok herkes kötü.

  • EjderLefLef kullanıcısına yanıt

    Muhasır medeniyetlere ulaşmak için daha önümüzde uzun yol var, aceleci düşünüyorsun. Evet şu anda bizi muhasır medeniyete ulaştıracak parti yok ama bu bir süreçtir, ilk önce demokrasinin iyi oturması lazım, değişimden çekinmeden iktidarları değiştirebilmemiz lazım, zamanla senin bahsettiğin özellikleri taşıyan bir parti de ortaya çıkacaktır. Bence önceki cevabımda yazdıklarım muhasır medeniyete ulaşmak için ilk adımlardandır, bu süreci başlatmak için cesur davranmalıyız. O hedefe ulaşmak belki 50 yılda değil 100 yılda olur ama illaki adım adım iyileşmeyle o hedefe ulaşabiliriz. İlk adım dinamik bir demokrasiyi yaşatmaktır, bildiğim en iyi yol bu.

  • Bilge Türk kullanıcısına yanıt

    HDP terör partisiyse kapatsınlar kanka? Çoğunluk onlarda.


    Ben de bunu bir türlü anlayamadım.


    HDP terörist HDP şu bu ama kapatmaya gelince kimseden ses yok. HDP - CHP ortaklığı bozulsa daha 2 saat geçmeden AKP atlar gelin beraber gezelim diye ondan sonra bir anda çiçekler böcekler dağlar ne hoş partisi olur.


    10 sene önce yapılan çok farklıydı çünkü.(Açılım vs...)


    Ama adamlar da haklı, böyle balık hafızalı milleti 50 senedir CHP CHP diye kekliyorsun, 100 sene daha keklersin.

  • Bak işte "onlar gelse bi şey mi değişecek" düşüncesi değişimin önüne geçer akp iktidarda kalır ve yolsuzluklar, kayırmalar, torpiller, işsizlik vs bütün sorunlar daha ne varsa artarak devam eder çünkü sistemlerini oturtmuşlar. Değişim şart, diğerlerine verdiğim cevapları da okursan sevinirim.

  • Mansur Yavaş aday olmadığı sürece oy kullanmayı düşünmüyorum. Baştaki gitsin de ne olursa olsun mantığına da sıcak bakmıyorum. Yaptığım şey de bir protesto değil, gönül rahatlığıyla beni temsil edecek birisine oy veremiyorum, çünkü yok. Sadece muhalif diye birisine oy vermek benim için yeterli bir sebep değil. İş kişisel bir olaya dönüşmediğinde gider oyumu kullanırım, referandumda "hayır" verdiğim gibi.


    İlle de birisine oy kullanmak zorunda değilim. Belki Ümit hoca için faaliyetlerine göre partisi için oy kullanabilirim ancak CB seçiminde muhtemelen kullanmayacağım. İleride "bu herife oy verdim" pişmanlığına girmek istemiyorum ve bu endişemin sebeplerini günümüz iktidarı ve günümüz öne çıkan muhalefeti çok güzel örneklerle destekliyor.

  • Sahibkıran kullanıcısına yanıt

    Yaptığın eylemler kadar yapmadığından da sorumlusundur. Ümit hoca kim bu arada?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: stableRevulation

    Yaptığın eylemler kadar yapmadığından da sorumlusundur. Ümit hoca kim bu arada?

    Ümit Özdağ.


    Hiçbir şeyden sorumlu değilim. Vatandaş olarak hakkımı böyle kullanıyorum.

  • Su olmazsa oy vermem bu olmazsa oy vermem, kullanmam diyen arkadaşlar dolaylı yoldan yolsuzluğu, adaletsizliği ve hırsızlığı destekliyor demektir.


    Hele ki iyice ayyuka çıkmışken yapılan işler.

  • Sahibkıran kullanıcısına yanıt

    evet hakkın ama bu seni sorumluluktan münezzeh kılmaz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: stableRevulation

    evet hakkın ama bu seni sorumluluktan münezzeh kılmaz

    Benim bu kararı almamın sorumlusu olan kişiler sorumluluğu üstlenebilir o halde. Gidecek olanla aynı kefeye koyduğum insanlara oy veremem. Bizi yönetmeye namzet bir kişi var kanaatimce, umarım aday olur. O zaman gider kullanırım.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.