Şimdi Ara

BORUSANDAN ALDIGIM 0 KM ARACIN ÖN KAPUT BOYALI CIKTI.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BORUSAN AVCILAR BMW merkezinden aldığımız sıfır KM Mini Cooper aracımızı 1.5 yıl sonra servise götürdüğümüzde tesadüfen ön kaputun boyalı olduğunu öğrendik. Yaşadığımız şoku anlatamam. Türkiye de en güvenilir olduğunu düşündüğüm Borusanın böyle bir hata yapmasına anlam veremedim.

    Ancak Avcılar merkez ile görüştüğümde şokum iki kat daha arttı. Çünkü firma temsizlcileri bana garip garip (kaportanın o bölgesinde makina daha fazla boya atmış vs... gibi) açıklamalarla bunun normal olduğunu anlattılar. diğer araçları ölçtürüp anormalliği anlattığımda bu sefer fabrikasyon iki kat boyanmış vs demeye başladılar.

    Sonrasında elime de bir kağıt tutuşturdular. Ancak bu kağıdın Türkiye piyasasında hiçbir geçerliliği yok. Hatta kendi diğer bayileri bile aracıma boyalı değeri biçtiler.


    Bu süreç ilerlerken birazda işlerimiz bozulunca acil aracı satmam gerekti ancak piyasada kimseye bunu anlatamadım.
    Borusan gibi bir firma böyle bir yola başvurarak insanları mağdur ediyor.


    En son kendileriyle tekrar iletişim kurmaya çalıştım; bu yaptıklarının beni mağdur ettiğini, bana yardımcı olmaları gerektiğini aksi halde yaşadıklarımı her platformda anlatacağımı söyledim ancak sizi tekrar arayacağız diyerek konuyu kapattılar.


    Borusan yetkililerine burdan sesleniyorum; müşteri memnuniyeti yada mağduriyeti sizin için kağıt üzerinde bir parametre olabilir ancak bizlerin bütçesini, hayatını etkiliyor sizin bu yaptıklarınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenilmez26 -- 3 Aralık 2018; 22:10:29 >







  • Çoğu markada aracın ön tarafında daha kalın boya (çift kat) uygulması standart diye biliyorum. Eğer burada boyandıysa sistemde kaydı vardır diye düşünüyorum. Aynı model yada galerideki diğer araçlar üzerinde kontrol etme şansınız oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun.

    Garip olan BMW yada Borusan değil bizim ikinci el piyasası. Bu şerefsiz galericiler yüzünden herkes paronoyak olmuş durumda ve böyle durumları satarken açıklayamıyorsunuz.

    Fabrikada bazen boya daha kalın atılabiliyor, iyi bir kaporta ustası fabrikada atılmış kalın boyayı anlar. Diğer ihtimal de araç taşınırken yada bekletilirken oluşan hasarı kapatmak için yapılan boya. Bunu da borusan çoğu durumda müşteriye bildirirek satar. Sizinki muhtemelen fabrikasyon bir hata.

    Siz konuyu gerekirse Borusan Istinye'ye gidip yüz yüze görüşün, telefon ile olacak iş değil. Konuyu bastırın, olmadı avukata verin. Borusan ile çözemezseniz adli yol ile mutlaka çözersiniz, canınızı sıkmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SolidCerberos

    Çoğu markada aracın ön tarafında daha kalın boya (çift kat) uygulması standart diye biliyorum. Eğer burada boyandıysa sistemde kaydı vardır diye düşünüyorum. Aynı model yada galerideki diğer araçlar üzerinde kontrol etme şansınız oldu mu?

    cevabınıza teşekkürler. İnceleme için gittiğimizde hemen yanındaki benzer model/marka araçtaki ölçümler 90-100 seviyesinde çıktı kaput dahil. Yani %10-20 oynuyor

    Ancak bizim araçta bu değer 2 katına çıkıyor.
  • Borusan önce normal olduğunu söyledi, sonra piyasa değerinin 30.000 TL altına geri almayı teklif etti. Borusan bu arabaları refurbished olarak satmak yerine sıfır gibi satarak her yıl bu tarz araba satışından büyük paralar kazanırken müşterilerini mağdur ediyor. Fark eden müşterilerine çok sert ve soğuk tavırla püskürtmeye çalışıyor. Kurtulmak adına böyle caydırıcı bir yöntem uyguluyorlar.

    Başına benzer bir şey gelen kişilere tavsiyem hiç vakit kaybetmeden bilirkişi raporu alıp davanızı açın. Birkaç ay içinde size yeni teklifle geliyorlar. Dava sonlanmaya yakın da en yüksek tekliflerini veriyorlar. Bu sayede emsal olacak davanın önüne geçmiş oluyorlar.

    Ben borusanla çözmeye çalışarak vakit kaybettim ve sonunda maddi sıkıntılarımdan dolayı aracı başkasına satmak zorunda kaldım. Kendilerine inanarak onlara maddi sıkışıklığımdan bahsettim, onlar bunu aleyhime kullanarak sürekli oyaladılar!




  • olayın üzerinden bu kadar zaman geçti. Borusandan tek bir özür bile gelmedi.
    Bunu da profosyonel basarı olarak düşünüyor oradaki profosyonel çalışanlar. Muhtemelen olayı bir problem olarak görüp şirkete zarar vermeden çözmüş oluyorlar. bu sayede belki aferim belkide prim falan alıyorlar.

    Ama ben hem Borusan a hemde oradaki profosyonellere hakkımı ne bu dünyada ne de öbür dünyada helal etmiyorum.!!!!
  • ne kadar yazık. bu resmen dolandırıcılık olmasına rağmen firma hiç birşey yapmıyor. Devlet de konudan haberdar olmadığı için çözemiyor vs. Ben de borusanı beğenirdim ama bu tip olaylar iyice soğuttu. Kiralama şartlarında değişiklik istedim kurlardan ötürü. Devlet bile onlara yardım etti ve kuru TL'ye çevirme tarihini kiralama sezonu olan yılsonundan öne çekti.

    Hükümet hep güçlünün yanında. Borusan hep güçlü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xedos.

    ne kadar yazık. bu resmen dolandırıcılık olmasına rağmen firma hiç birşey yapmıyor. Devlet de konudan haberdar olmadığı için çözemiyor vs. Ben de borusanı beğenirdim ama bu tip olaylar iyice soğuttu. Kiralama şartlarında değişiklik istedim kurlardan ötürü. Devlet bile onlara yardım etti ve kuru TL'ye çevirme tarihini kiralama sezonu olan yılsonundan öne çekti.

    Hükümet hep güçlünün yanında. Borusan hep güçlü.
    Borusan için profesyönellik;
    satış sonrası müşteri temsilcileri ve yöneticileri tamamen müşterileri ya ayakta uyutma ya da her türlü yöntemi ve söylemi kullanarak manipüle ederek kar sağlamak...

    Şunu unutuyorlar, bu yöntemlerle daha fazla kar ederler ama insanların güvenini kaybederler!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenilmez26 -- 3 Aralık 2018; 22:8:21 >




  • Borusan bu konuda bana bir açıklama yapmadığı gibi tek bir kusura bakmayın ama durum bu budur gibi bile bir açıklama yapmadı.


    Müşteri ilişkileri ekibindeki insanlar kendilerine garip KPI/Kurumsal Hedefler koyup kendilerini başarılı göstermeye çalışırken benim gibi çok üzgün bir müşteriyi dinlemeyi bile reva görmediler.


    Azıcık empati gösterip derdin nedir diyen bir üst yetkiliyle bile görüştürmediler.


    Ben aracımı piyasa değerinden %30 aşağı satmak zorunda kaldım. Benim kaybımın SORUMLUSU kim?


    Ben sıfır araç istemedim. Bana aynı KM de aynı özelliklerde kusuru olmayan bir araç verin dedim. Onu bile dinlemediler. Yurt dışında olsa sıfır araç vermeleri gerekirdi...


    Borusan dan araç alırken aracı expertiz yaptırıp öyle teslim alın bence.

  • Fabrikalar 2 kat boya atabiliyor ve ne yazık ki bu durumun herhangi bir yaptırımı bulunmuyor. Satış sırasında iyi bir expertiz zaten fabrikanın 2 kat boya attığını orjinal olduğunu anlayabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emryrgc -- 8 Nisan 2024; 18:54:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.