Şimdi Ara

BMW F30 TAHRİK ARIZASI (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
223
Cevap
13
Favori
350.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 2012 1.16i aldım, motor tahrik uyarısı veriyor. Ustanın dediğine göre motora fazla hava giriyor.. ama hangi parça onu çözemedim. Aynı hatayı alıp çözenler nasıl bir yol izlediniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 14 Kasım 2019; 11:43:5 >
  • Herkese merhabalar ,
    Dün evden yola çıktım yaklaşık 60km sonra Motor sıcaklığı çok yüksek soğutmak için hızınızı azaltın yeniden aşırı ısınması durumunda böw yetkili servisine götürün uyarısı aldım ve aracın gaz tepkisi kesildi o anda. Özel servisi aradım çekiciyle aldılar servise geldik baktılar sürdüler herhangi bir problem olmadığını söylediler.Eve giderken sıcak havalandırmayı açayım dedim sol taraf sıcak verirken sağ taraf soğuk veriyo iki tarafta son sıcaklıkta ayarlı olmasına rağmen. Yaklaşık 1 hafta önce de soğutma sıvısı uyarısı vardı özel servise götürmüştüm(xdriveservice avcılar) kursak’ta problem
    olduğunu söylediler ve değiştirdiler aynı zamanda aracın bakımınıda yaptırdım. Aradan 1 hafta geçtikten sonra böyle bi sorun beni çok korkuttu. Bu sorunu yaşayan varmı bu durumu nasıl çözeriz.

     BMW F30 TAHRİK ARIZASI




  • (plug)buji olarak Ngk kullanin,
    ancak sorun bu degil. buji ,(ignition coil) bobin ,enjektor ile derdinden ustalar anlamaz. bmw yetkili servis kendisi de kalici tamir edemez,
    Cunku bu ECU beyinden kaynakli,beyini yaniltan ise NOX sensor,
    1. vanos temizle, (degistirme temizlemen yeterli)
    2. tiger zincir uzamasina bak (bmw mini benzinli motorlarda kroniktir erkenden uzar ve zamanlamayi bozar)
    ve ardindan nox sensoru emulatoru ile ilerle(bunu ya emulator ile kandir , iptal ettir veya tuning/mapping yapan bir yer ile software iptal ettir. )

    titreme,sallama, kerkinme gaza basinca tereddutlu gidis, motor lambasi ve farkli silindirlerde de tekleme yapabilir,( clynder misfire)

    nox emulatoru olarakhttps://bimmerprofs.com/noxem-402/




  • 2014 veya 2015 F30 almayı planlıyordum, buradaki hatalardan sonra 2 kere düşünmeye başladım, gerçekten acayip sorunlu bir arabaymış.
  • Teşekkürler bilgi için. Nox emulatorü yazdım bi kenera, lazım olabilir bir gün.
  • Selamlar arkadaşlar. Bu uyarıyı aldıktan sonra eğer hata kodu olarak p0304 alıyorsanız, 4. silindir ateşleme bobininizde sorun var demektir. Değiştirdikten sonra kodu silip sıkıntısız kullanmaya devam edebilirsiniz.
  •  BMW F30 TAHRİK ARIZASI

    Konuyu hortlattım ama bendede bu hataları verdi.Aracı biraz sıkıştırıp dip gaz yaptığımda tahrik hatası veriyor araçda sarsılma titreme olmuyor.Çekişde çok farketmedi gibi geldi bana olsa olsa yüzde 20 çekişi düşmüştür.
    120308 arızası turbo basınç valfi sanırım bu valfi söktüm herhangi bir yırtık deforme gözükmüyor ama bmw özel servisinde bu valfden dolayı arızanız değişmesi gerekiyor 600 tl dendi ben yaptırmadan çıktım
    1c0201 arızasıda motor yağı basıncını ayarlayan valf imiş.Usta ekranda sıklık olarak gösterdi 255 gösteriyor mutlaka değişmesi gerekiyor dendi bunada 1250 tl fiyat verdiler.

    Direk bu kodla arıza alan oldumu.Ben parçaları dışarıdan alıp kendim değiştirmeyi düşünüyorum.Özel servisde dahi parça fiyatı kadar işçilik koyuyor ve bu iki parçada sökülüp takılması kolay yerlerde.




  • Merhaba,

    Cumartesi günü kilometresi geldiğinden ötürü bujileri değiştirmeye gittim.Bujiler değiştikten sonra yola çıktından bir süre sonra gaza yüklenince (sert değiş normal olarak) araba teklemeye başladı. Bir süre sonra tahrik hatası verdi.Geri götürdüm arabayı bir adet buji değiştirip tekrar taktılar. Problem düzeldi. Ancak ertesi gün tekrar hafiften vuruntu başladı. Kapatıp açtıktan sonra arabayı sorun gitti ben de deneme amaçlı dip gaz yaptım ve tekrar tahrik hatası verdi. Servise geri gittim. Bütün bujileri ve 1 adet bobini değiştirdim sorun çözüldü. Aracı sıkıştırdım dip gaz yaptım hata vermedi. Anladığım kadarıyla motor sogukken dip gaz yapmamak lazım. Hatta hiç dip gaz yapmamak lazım. Genelde hiç dip gaz yapan biri değilim ve bu tarz bir sorunla hiç karşılaşmadım. Ani dip gazlardan kaçınmak sanırım en doğrusu.( araç f30 328i)
  • Merhaba,

    Makyajlı kasa 320ied alma arifesindeyim, yalnız sorunları okuyunca çekinmedim desem yalan olur.
    Aynı sorunlar 318 1.5 litre motorda da var mı ya da n20b16 kodlu f10 520i'de?
  • fifa_05 kullanıcısına yanıt
    İyi günler tamiri istanbulda mı yaptırdınız aynı sorun bendede var sanırım
  • Aksl A kullanıcısına yanıt
    Gaziantep Döş Otomotiv hocam
  • fifa_05 kullanıcısına yanıt
    merhaba sanırsam aynı arıza benim aracımda da var. Paylaşımınız için teşekkürler. bende geçenlerde bilgisayar bağlantısı yaptırdım aynı arızayı verdi. Kardeşim bu egsoz manyetik valfi aracın neresindedir? yardımların için teşekkürler




  • fifa_05 kullanıcısına yanıt
    Üstad ilgin için teşekkür ederim.Müdahale etmesi inşallah kolaydır. Çok uzun süren bir işlem değildir umarım..
  • berkaydemirel92 B kullanıcısına yanıt
    Motor soğukken tabiki dip gaz yapmamak lazım, bu araçların bu kadar hata sorun vermesinin en büyük nedeni bilinçsiz apaçi tabir edebileceğimiz, arabanın kullanım kılavuzunu bir kere dahi açıp okumamış kesimin bu araçları kullanmasıdır. Kullanma kılavuzunda bile araç ilk çalıştırıldıktan sonra ilk 5-10 dkka 3 bin devir üzerinde kullanılmaması gerektiğini söylüyor, ayrıca araç kapatırkende araç durduktan yaklaşık 20 sn ila 1 dkka arasında rolanti beklemesi yapmak gerekiyor. Bunların hiç birini bir gün dahi uygulamamış adamlar sonra arabaya bok atıyor. Kazasız sürüşler diliyorum herkese.
  • merhabalar,

    benim araç p0303 hatası verdi ve titreme yapmaya başladı. Sanırım 3 nolu slindirde verimli yanma oluşmuyor. Bobin yada buji arızası diye düşünüyorum.

    Bu yadıklarınız p0303 hatası için de geçerli mi ve Anadolu yakası /İstanbulda hangi servisi öneririsiniz?
  • Konu hakkında ihtiyaç duyabilecekler için tecrübemi paylaşmak istedim.

    2014 F30 aracımla giderken kalkıştan yaklaşık 3 km sonra motor birden sallanmaya başladı ve tahrik arıza verdi aracım. Tam olarak hatırlamıyorum ama "Tam tahrikte sürüş mümkün değil, en yakın servise gidin, yavaş sürün" gibisinden birşeyler yazdı. Şansıma Şaşmaz yakınlarında olduğumdan 5-6 dk içerisinde Şaşmaz Şimşek BMW'ye gittim. Bu sürüşüm esnasında sarsıntının en az olduğu 50-60 km hızı geçmedim. Ama hafif yokuşu bile zor çıkabildi araç. Aracım 112.000'de.

    Şimşek BMW'de sorunu söyler söylemez bobin arızası olduğunu söylediler. 2 bobin arızalanmış ancak bujilerle beraber 4'ünü de değiştirmeyi teklif ettiler. Necdet ustaya güvendiğim için tereddüt etmeden tamam dedim. Ancak bobin arızasının aracın beynini de bozma ihtimali olduğunu da söylediler.

    15 dakikada 4 bobin ve 4 buji değişti. Ancak sorun düzelmedi. Bindik arabaya gittik Anka Otomotiv'e (oto elektronik). Beyin tamiri için 2000 TL istediler, pazarlıkla nakit 1300'e tamam dedim. 2 saat bile olmadan aracı teslim ettiler. 4 bobin (tanesi 190) ve 4 buji (takımı 260) için de işçilik dahil 1100 TL ödedim. Özetle sorun bana 2400 TL'ye mal oldu.

    Bobin ve buji değişimi tamam ama beyin tamiri kapsamında ne yaptıklarını anlamadım. Teşhis sırasında gözlemlediğime göre bobine giden konnektörlerden biri çalışmıyordu. Sorunun 40-50 bin km araçlarda bile yaşandığını duydum.

    Tecrübelerim bu kadar, umarım birilerine yardımcı olur.




  • ysnugur7878 Y kullanıcısına yanıt
    1c0201 bende de var. Çekiş normal ama tahrik hatası veriyor. Yağ müşürü olabilir dediler. Virüs işi bitsin bilen bir ustaya göstereceğim.
  • Merhabalar arkadaşlar 2017 BMW 3.18 15.000KM aracımda 2 ay çalıştırmadım arada 5 kere filan çalıştırdım 2 gün sürdüm eve geldim park ettim bıraktım araba tahrik mümkün değil yazdı ve birdaha çalışmadı. sonrasında servise götürdük Benzin pompası arızalı olduğunu garantiden değişeceği söylendi belki yardımcı olur size.
  • Herkese merhaba,
    Ben bu konudan cok faydalandim bu sebeple kendi tecrubemi de anlatmak istedim. Cunku benim çözüm bu konuda tek olabilir. İyi okumalar;
    2016 bmw 318 f30 B38 60 bin km (sadece yetkili servis bakimli) aracimda servis bakimindan ciktiktan 2 saat sonra bir tekleme
    ( misfire) yapti yeni bujidendir diye önemsemedim. Ertesi gün teklemesi arizaya dönüştü burdaki herkesin bahsettigi Tahrik arizasi kısıtlı sürüş vs. geldi.
    Araçta titreşim cok artti, durur halde vitesi N yada P ye attigimda azaldi onun disinda D deyken zangırdama halindeydi.
    OBD den baktım P0303 Cylinder 3 misfire
    Ertesi gün tüm gün yatti ( Pazar gunu) Bu sirada arabayi servise cekiciyle mi gotureyim diye dusunurken Pazartesi bir calistirayim dedim dedim sorunsuz calisti. Sadece Sari ikaz isigi duruyordu ama tekleme misfire vs yoktu. Bende cok devir cevirmeden max 2500rpm Eskiden tanidigim bir BMW özel servisi ustama geldim. Serviste bujiler yeni degisti deyince geriye bobin kaliyor dedi. 3ünü de degistirttim. Orjinal parca ile. Test surusune ciktim. Tüm devir araliklarinda kullandim. Start stop hic olmadigi kadar hizli gayet iyi derken stopstart esnasinda araba daha zor calisti ve tekrar titresim ve onu takiben ayni ariza. Tahrik problemi ve ayni hata kodu P0303. Bu sefer o sekilde goturdum servise.
    Usta bu sefer motordan bobine giden elektrik kablosunu kontrol etti. Birde ne gorsun Kabloyu saga cevirince motor titremeye basliyor
    ( biraz daha tutsalar misfire olacak) kabloyu düz tutunca hic bir sorun kalmiyor temassizlik var.
    Hemen o giris soketi yenisiyle degisti ve bobine takildi. Sonrasinda 2 saat kadar kullandim yogun trafik dur kalk ve yuksek devir vb şuan icin hiçbir problem yok gibi duruyor. Olursa ekleyecegim.

    O kablo degismeseydi beyinden supheleniliyordu ve ciddi masraflar cikabilirdi. Beyin degistirmeden önce bobin kablolarina baktirmakta yarar goruyorum. İletkenligi bitmis kablo yeni beyni de bozacaktir.

    Motor sıcak calisiyor malum. OBD den bazen log aliyorum. Yag sıcaklıgı bu 100 derecenin altina inmiyor ortalama 108-110 arasi hep. Bu da kronik sorunlar yaratabiliyor




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.