Şimdi Ara

BMW 5 SERiSi G30- (234. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.576
Cevap
105
Favori
569.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sk67a

    Hocam, kafamda sadece Surround var. Yan ayna otomatik kararacak diye yüzlerce dolar masrafa girmek istemiyorum. Surround hallolsun önce.
    Bence de hocam 360 olduktan sonra ayna kararmış kararmamış hiç dert değil Ama kararan ya da kararmayan diye parça ayrımı olmaması çok ilginç orayı anlayamadım. Fabrika çıkışlı sağ aynada kararma olan G30 olduğundan emin olmak lazım merak ettim ben de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murmuro

    Hocam cevabınız için teşekkür ederim, evet hatırlıyorum daha önceki konuyu hortlatmış gibi oldum ama görünce heyecanlandım belki oluru vardır diye
    Şöyle söyliyeyim, aracı kullanmadım, android auto için menüsüne bakarken denk geldim sürüş destek sistemleri kısmında. Aracın tampon altında radar sensör yoktu ona eminim. Sadece menüsü benim 2 gc deki menüyle aynıydı, direksiyon müdahelesi diye bir seçenek var ekstradan, ona tik atınca şeritte tutmak için müdahale ediyor. Bunu diğer araçtaki tecrübemden biliyorum sadece. Öndeki aracı takiple ilgili veya Acc ile ilgili bir özellik yoktu araçta, dediğim gibi radar sensör de yoktu tamponun alt kısmında görülen, ama tabi iç kısımda köşelerdeki sensörler var mı bilmiyorum. Ama menüsünde direksiyon müdahelesi seçeceğini görünce heyecanlandım acaba olur mu diye . Çünkü aracın dışarıdan görülen hiçbir donanım farkı yoktu bizimkilerden. Ama dediğiniz gibi belki de tampon içi sensörleri eklediler. Peki bunu anlamanın bir yolu var mıdır?
    O zaman vardır hocam o menü varsa. Kodlama ile de geliyor o menü ama onu açabildim bi ama çalışmadı

    Anlamanın yolu kolay. Ön köşe radarlar kavşak yardım sisteminin bir parçası. Bizim araçlarda otoparktan geri geri çıkarken v.s. arka yanlardan gelen araç olursa ve kameranın geniş açısının da dışında göremediğimiz bir yerlerdeyse bibip bibip diye 2li ötüp kamera görüntüsü üzürinde de aracın geldiği yönü kırmızıya boyuyor ya; ön radar varsa aynı şeyi önden aracın burnunu yola çıkarınca da yapıyorsa ön radar var demektir (menüde de kavşak yardımcısı ön diye ek seçenek olması lazım park kısmında)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: by_bulbul

    Teşekkürler hocam cevabın için. Siz kendiniz mi kodlama yapıyorsunuz ?
    Şu sağ aynanın çok inmesine takıp onun için gimiştim hocam bir de hareket halinde video'yu açarım diyip giriş o giriş sonrasında kendimi tabela tanıma sistemi kodlarken falan buldum Hobi amaçlı aslında seviyorum böyle şeyleri kurcalamayı
  • ejlover kullanıcısına yanıt
    O zaman diyebilir miyiz sağdan direksiyonlu kör nokta asistanlı araçlara özel yapılmış bu karartmalı ayna.
    Edit: evet w205 aracımda istediğim gibi sağ aynayı ayarlayabiliyordum, koltuk hafızasına da kaydediyordum.
    W213 fl eblek eblek baktığı için araca hiç ısınamadım. Gerçi canlı görünce nasıl hissederim bilemiyorum. G30 u keşke diyorum keşke çok daha dolu dolu alsaydım. Yine de aracımdan son derece memnunum. Executive luxury donanım olarak yeterli, sürücü asistanları yönünden eksik sadece.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 038poyraz

    O zaman diyebilir miyiz sağdan direksiyonlu kör nokta asistanlı araçlara özel yapılmış bu karartmalı ayna.
    Edit: evet w205 aracımda istediğim gibi sağ aynayı ayarlayabiliyordum, koltuk hafızasına da kaydediyordum.
    W213 fl eblek eblek baktığı için araca hiç ısınamadım. Gerçi canlı görünce nasıl hissederim bilemiyorum. G30 u keşke diyorum keşke çok daha dolu dolu alsaydım. Yine de aracımdan son derece memnunum. Executive luxury donanım olarak yeterli, sürücü asistanları yönünden eksik sadece.
    Karartmalı sağ ayna işini çözemedim Poyraz hocam cidden Ama illa ki sağdan direksiyonlu araçların sağ aynaları da karartmalı geliyordur kör nokta olsun olmasın Onlarda da kesin sollarda karartma yok, çözüm o zaman Kıbrıs, UK, belli Asya ülkelerinden almak ama bu seferde geri vitese takınca tüm aynalar aşağı inebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejlover -- 25 Ağustos 2020; 1:40:22 >




  • ejlover kullanıcısına yanıt
    Aşağıda muhtemelen A.B.D. satılmış bir araçtan çıkan yolcu tarafı sağ dış ayna var; otomatik kararma özellikli:

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1426051/731ce8c8-9442-4186-b319-b180fff84271.jpeg

    İlave olarak ebay’deki bir satıcı ile yazıştım. Çıkma olarak sol ve sağ dış aynaları satıyor. Bilhassa sordum; iki ayna da otomatik kararma özellikli mi diye. Olumlu yanıt verdi; aynaların alındığı aracın teknik özelliklerinde iki aynanın da kararma özelliği bulunduğunu belirtti. Yalan beyân yapmış olabilir ama düşük ihtimal.

    Fakat daha önce yazdığım üzere ben bu sağ ayna otomatik kararma tertibatı olayına girmeyeceğim. Oldukça masraflı ve öncesinde halletmem gereken diğer retrofit olayı var.

    >.>.>.>.>.>.>.

    İlave bilgi olarak; Bimmerpost forumundan bir yazı. Araç sahibi sağ ve sol taraf için otomatik kararmalı ayna ve kör nokta uyarı retrofiti yapmış. Yolcu tarafı için satın aldığı aynanın tertibat olarak otomatik kararma özelliği var. Fakat yolcu tarafındaki aynanın otomatik kararma özelliği için kablo/soket bağlantısı yok. Olay sadece otomatik kararma özellikli ayna tertibatı ile bitmiyor; bir de kablolama ve soket gibi altyapı problemi var. Sürücü tarafında bu altyapı mevcut. Yolcu tarafı için kablolama işi ve soket değişimi gerekiyor. Bu da ilave bir sıkıntı. Bütün bu sıkıntıları aştıktan sonra üzerine bir de kodlama işi çıkacağını tahmin ediyorum.

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1426051/43f534b3-62ac-4b92-9b6c-4ccd70194c84.jpeg

    Edit: çok uzun bir mesajdı; nispeten kısalttım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 25 Ağustos 2020; 18:58:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar otomatik park standart donanımmı yoksa ekstramı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlave not: ebay ilanlarında dış ayna soket bağlantılarını satıcılar bilhassa bildiriyorlar; “9-pin connector” veya “6-pin connector” diye. Benim tahminim bizim TR G30 araçlarda sürücü tarafındaki dış ayna 9-pin connector; yolcu tarafındaki dış ayna da 6-pin connector tertibatında. Benim diğer retrofiti yaptığım zaman bunu bizzat doğrulama fırsatım olacak (zira dış aynalar sökülecek); fotoğraflarını çekeceğim.

    Dış ayna bağlantısı; 6-pin connector:

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1426051/cde25fe8-63ee-42ca-bddf-524379f45b1c.jpeg

    Dış ayna bağlantısı; 9-pin connector:

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1426051/dbee80ad-bd41-4024-8067-e679188f2e1a.jpeg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 25 Ağustos 2020; 18:59:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Hocam benim eski Mazda'da da vardı yanlış hatırlamıyorsam Peugeot'larda da vardı. Japon, Avrupa, US üretildiği ülke ya da ithal edildiği ülkeye göre değişiyor kullandıkları standardlar.

    Benim bahsettiğim sizin söylediğiniz bimmercat sitesindeki BMW parça listesinde Kore için olan aynalarda yazı var (3,4,5 ve 6. aynalar). 8 ayna tipinin hiçbiri için de kararma var/yok diye bir seçenek vermemişler. Bu da muhtemelen tüm dünyada standard (kararmalı ya da kararmasız) olduğunu ve çok az sayıda ülkede bu standard dışında ürün olduğu için de bu sitede o ürünün olmadığı anlamına geliyor (ki tahminimce bizim gibi pinti ülkerin kararmayan 2.dış aynası).

    BMW 5 SERiSi G30-


    Yine aynı mantıkla ayna iç kısmında da kararma var ya da yok diye donanım farklılığı yok bimmercat'te. Soketlerdeki pin sayısı da kararmadan çok aynalarda kamera, kör nokta uyarı, hafıza ve aşağı otomatik eğilme özelliklerinin olmasından etkileniyor yine bu siteye göre. Ama evet kararma özelliği gözlük camı colormatic'i gibi analog bir sistem değil araç aynalarında. Elektronik olarak çalışan bir mekanizma (bazı araçlarda iç dikiz aynasının kararma özelliği üzerindeki düğme ile kapatılabiliyor mesela) ve bunun için de illa bir elektriksel bağlantı şart aynaya ama buna dair de parça kodu/donanım listesi eşleşmesi bulamadım. Bu yüzden de bu iş hakkında net bilgi yok dedim. Sanırım yanlış anladınız dediğimi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejlover -- 25 Ağustos 2020; 16:44:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Northsun

    Arkadaşlar otomatik park standart donanımmı yoksa ekstramı ?
    Otomatik park standard donanım
    Anahtar üzerinden uzaktan park opsiyonel (akıllı anahtar ve surround camera da olması gerekiyor ön koşul olarak).
  • ejlover kullanıcısına yanıt
    Hocam, estağfurullah, yazımın fikir tartışması şeklinde algılanmasını istemem; sizinle de güzel bir diyalog içindeyiz.

    Şunu belirtmek istiyorum. Şu veya bu şekilde sağdaki ayna tertibatını belki ebay üzerinden otomatik kararma fonksiyonu ile satın almak mümkün olabilir. Fakat pahalı. Bir de üzerine kablo çekilmesi, soket değiştirilmesi gibi baş ağrıları var. Bir sonraki aşama muhtemel kodlama olayı. Böyle bir retrofit düşünen varsa, meşakkatli bir olay olduğunu ifade etmek istedim.

    Bu arada ebay üzerinde yolcu tarafı ayna için otomatik kararan özellikli olabilir durumu mümkün deniyor; fakat yüzde yüz emin olamayız. Ancak satın alınıp yapıldığında ve çalıştığını gördüğümüzde emin olabiliriz. Satıcı mümkündür der; alırız, montaj esnasında olmadık bir teknik problemden veya uyumsuzluktan dolayı çalışmayabilir.

    Önceki mesajlarımda sizi rahatsız eden bir nokta varsa, özür dilerim. Mesajı silebilirim; bildirmeniz yeterli.

    Edit: Mesajları kırptım; daha az ve öz oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 25 Ağustos 2020; 19:0:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ejlover

    O zaman vardır hocam o menü varsa. Kodlama ile de geliyor o menü ama onu açabildim bi ama çalışmadı

    Anlamanın yolu kolay. Ön köşe radarlar kavşak yardım sisteminin bir parçası. Bizim araçlarda otoparktan geri geri çıkarken v.s. arka yanlardan gelen araç olursa ve kameranın geniş açısının da dışında göremediğimiz bir yerlerdeyse bibip bibip diye 2li ötüp kamera görüntüsü üzürinde de aracın geldiği yönü kırmızıya boyuyor ya; ön radar varsa aynı şeyi önden aracın burnunu yola çıkarınca da yapıyorsa ön radar var demektir (menüde de kavşak yardımcısı ön diye ek seçenek olması lazım park kısmında)

    Alıntıları Göster
    Anladım hocam çok teşekkür ederim bilgilendirici paylaşımınız için, dediğinizi ilk fırsatta kontrol ettirip ön tampon içi radar var mı yok mu Öğreneyim, ama zaten siz uğraşmışsınız bunun için zamanında, muhtemelen makyajlıda bu donanım bir şekilde var, demek ki söylenmeyen ayrıntılar olabiliyor.
    Bu arada bu G20 konusu gördüğüm kadarıyla muhtemelen otomobil forumundaki en kaliteli konu. Herkes birbirine saygılı, Nazik, seviyeli ve düzgün kaliteli insanlardan oluşuyor, herkese teşekkür ederim bu konudaki katkılarından dolayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • murmuro M kullanıcısına yanıt
    Hocam sehven G20 konusu yazmissiniz, bir an gercekten g20 konusundan bahsediyorsunuz ve bende o konudayim sandim. Allah allah dedim bir insan forumdaki G20 konusunu nasil bu kadar sevebilir. Zira forumun en kotu arac model konusu olabilir kendileri.

    Bu konu gercekten forumdaki en nezih arac konusu olabilir. Ozellikle konuya yon veren 2 akademisyenimiz sayesinde. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 25 Ağustos 2020; 21:39:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada bugün bir 5.30i gördüm ilanlarda dolanırken. Gördüğüm en dolu 5.30i buydu sanırım. Benim aracımın üzerine 150.000 civarı eklemem lazım sanırım ama bu donanımlara değer mi bilemedim.

    18 YÖNLÜ BELDEN KIRMALI AYARLANABİLİR ÖN KOLTUKLAR

    DOKUNMATİK KLİMA PANELİ

    AYAKLA BAGAJ AÇMA

    ACC

    APPLE CARPLAY

    HEAD UP

    ARKA KOLTUK ISITMA

    DİREKSiYON ISITMA

    MAKAM PERDELERİ

    19" OPSİYONLU JANT

    ARKA ÇİFT YÖNLÜ DİJİTAL KLİMA

    Özellikle 4 bölge klima, makam perdeleri ve arka koltuk ısıtma gerçekten işime yarayacak donanımlar. Ama yukarıdakilerin hepsi 150.000 eder mi bilemedim. Araçta HK, akıllı anahtar, dakota ve adaptif far da var ama benim araçta bunlar olduğu için yazmadım. 5.30i'lerde genel olarak 5.20i kadar dolu araç yok sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 25 Ağustos 2020; 22:0:7 >
  • ejlover kullanıcısına yanıt
    Hocam, EU Spec. bir G30 için sol ve sağ ayna tertibatları; muhtemelen farklı soketler gerekiyor; sol aynada ilave kablo var. Ayrıca sol aynada (sürücü tarafı) beyaz renkli bir soket var; sağ aynada bu soket mevcut değil.

    .................[SOL AYNA]...................[SAĞ AYNA].............

    https://store.donanimhaber.com/cd/cd/ca/cdcdca97e115e81276594a687e8dbfcb.jpeg

    BMW 5 SERiSi G30-

    Bu da ebay’de bir satıcı; A.B.D.’de; direksiyon sol tarafta; ülkemizdeki gibi. Sağ ayna tertibatını satıyor; otomatik kararma özelliği var. Sağ aynanın kablo ve soketleri EU modeldeki sol aynaya benzer. Manufacturer part# G018123400000. Sağ aynada (yolcu tarafı) yukarıdaki EU modelin sol aynası (sürücü tarafı) gibi beyaz renkli soket mevcut.

    .....................[A.B.D. SAĞ AYNA]......................

    https://store.donanimhaber.com/82/05/1b/82051b0025bcd997647e0d42241736f7.png

    BMW 5 SERiSi G30-

    https://store.donanimhaber.com/79/5d/0e/795d0e11269d89dcd14e655b37c35600.png

    BMW 5 SERiSi G30-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 25 Ağustos 2020; 22:35:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ejlover kullanıcısına yanıt
    Akıllı anahtar var ama iklimlendirmenin dışında hiçbirşeye yaramıyor hoş iklimlendirmede gereklimi anlamadım. Akıllı anahtar yazılım ile dışarıdan çalıştırma yada farklı işlevler yüklenebilirmi acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Yok hocam hiç olur mu öyle şey ben yanlış anlaşıldım herhalde diyerek açıklamak istemiştim :) ne demek sağolun, yanlış anlaşıldıysam ben özür dilerim
  • murmuro M kullanıcısına yanıt
    Vardır hocam çok büyük olasılıkla çünkü şerit değiştirmede aktif müdahale için aracın yan tarafı komple kontrol etmesi gerekiyor. Siz sorun aracın ön kavşak yardımcısını kontrol etsinler en kolayı o anlamak için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    Hocam sehven G20 konusu yazmissiniz, bir an gercekten g20 konusundan bahsediyorsunuz ve bende o konudayim sandim. Allah allah dedim bir insan forumdaki G20 konusunu nasil bu kadar sevebilir. Zira forumun en kotu arac model konusu olabilir kendileri.

    Bu konu gercekten forumdaki en nezih arac konusu olabilir. Ozellikle konuya yon veren 2 akademisyenimiz sayesinde. :)


    Teveccühünüz hocam Hep diyorum 3 serisinin ülkemizdeki kullanıcı kitlesinin yarıdan fazlası daha çok genç ergen öğrenci v.s. kitle tarafından ve BMW olsun noolursa olsun diyen kişilerden oluşuyor. Durum böyle olunca da kimse aracına toz kondurmuyor. Burada dikkat ettiyseniz bende o donanım yok ah keşke olsa falan modundayız biz Kimse ego patlaması ya da üstünlük derdinde değil ki o yüzden de büyük olasılıkla gün içinde mutlaka bir kaç kez göz atası geliyor insanın ya da biri bir şey sorduğunda zamanımıza acımayıp girip gerekli araştırmayı v.s. yapıp elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz bu tamamen buranın ortamı ile ilgili


    Hocam ekranlı klima zaten 4 bölge klima, ayakla bagaj açma orjinal mi bi bakmak lazım. ACC dediğiniz Aktif cruise mu (sürüş asistanı plus ile gelen)? Öyleyse eğer tüm bu donanımlar için 70 civarı verilebilir.

    Perde makam aracı olmadıkça bana çok anlamsız geliyor camlar zaten oldukça koyu. Perdeler illaki bir kaç yıl kullanımdan sonra ses yapmaya başlıyor sallantılarda.

    Direksiyon ısıtma kesinlikle kışlar soğuk geçen bir yerde yaşıyorsanız harika bir eklenti

    Sürüş asistanı plus pek çok + donanımla geliyor

    Bunlara ek olarak bir de nappa/merino havalandırmalı masajlı koltuk, deri göğüs, 360 kamera, integral direksiyon olsa 150 verilir işte üstüne Bower de olsa demiyorum tek başına Bower farkı 60+K zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejlover -- 26 Ağustos 2020; 0:16:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sk67a

    Hocam, EU Spec. bir G30 için sol ve sağ ayna tertibatları; muhtemelen farklı soketler gerekiyor; sol aynada ilave kablo var. Ayrıca sol aynada (sürücü tarafı) beyaz renkli bir soket var; sağ aynada bu soket mevcut değil.

    .................[SOL AYNA]...................[SAĞ AYNA].............

    https://store.donanimhaber.com/cd/cd/ca/cdcdca97e115e81276594a687e8dbfcb.jpeg



    Bu da ebay’de bir satıcı; A.B.D.’de; direksiyon sol tarafta; ülkemizdeki gibi. Sağ ayna tertibatını satıyor; otomatik kararma özelliği var. Sağ aynanın kablo ve soketleri EU modeldeki sol aynaya benzer. Manufacturer part# G018123400000. Sağ aynada (yolcu tarafı) yukarıdaki EU modelin sol aynası (sürücü tarafı) gibi beyaz renkli soket mevcut.

    .....................[A.B.D. SAĞ AYNA]......................

    https://store.donanimhaber.com/82/05/1b/82051b0025bcd997647e0d42241736f7.png



    https://store.donanimhaber.com/79/5d/0e/795d0e11269d89dcd14e655b37c35600.png

    Hah hocam o beyaz soket otomatik kararma ile ilgili zaten çıkan kablolar da ayna camına lehimli

    O da tahminimce kapıdan gelen sokete aynadaki diğer soketle ortak bağlanıyordur bu da kapıdan gelen kablolama tesisatının da komple buna uygun olması demek ki cidden değmez uğraşmaya




  • 
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.