Şimdi Ara

BMW 5 SERiSi G30- (233. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.539
Cevap
102
Favori
566.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Bunu bilmiyordum iyi oldu
    Böyle şeylerin aslında donanım listesinde belirtilmesi gerekmiyor mu hocam, hiçbirşey yazmıyor bununla ilgili.
  • murmuro M kullanıcısına yanıt
    Maalesef “çok ince bir detay” kapsamında kalıyor; bu sebeple de Borusan burada bu şekilde at koşturuyor.

    Yabancı bir forumda benzer bir olay kapsamında dalga geçmişler; Borusan gibi kurnazlara “bean counter” lakabını takmışlar. Hakikaten doğru. Cimrilik; bitmeyen bir kâr hırsı.

    https://g30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1548945



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 23 Ağustos 2020; 21:25:45 >
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Hocam merak ettim, fotoğraftan nasıl anlaşılıyor bu durum?
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    “Halo”/hale şeklinde bir durum var; içeride yeşil renge çalan daha koyu bir iç bölge; tam sınırda daha açık renkte ince bir şerit. Esasen aynanın ortasına photochromic özelllikli bir film yapıştırılmış; olay bu. Bu film aynanın bütün yansıtıcı yüzeyini kaplamıyor. Yeşil renge çalan daha koyu bölge bu filmden dolayı böyle. Tam sınırdaki ince şerit de aynanın kendi yansıtıcı yüzeyi.

    Benim sağ dış aynada böyle içerisi daha koyu ve kenarları daha açık şerit olayı yok; bütün ayna daha açık renkte yekpare bir görünümde. Çünkü üzerine yapıştırılmış photochromic film yok. Bildiğimiz gayet yansıtıcı ayna yüzeyi var.

    Murmuro forumdaşımızım paylaştığı foto; photochromic film mevcut:
    https://img.donanimhaber.com/upfiles/1426051/2bf0b46f-5507-44f3-a842-873835c0513c.png

    Sürücünün hemen üzerindeki dikiz aynasına bakarsanız, aynı olayı görürsünüz; dikiz aynasında bu photochromic film var. Hepimizin arabasında dikiz aynası durumu böyle; bizleri bundan da mahrum bırakmadığı için Borusan’a teşekkürler. Lütfetmiş Borusan.

    Sol dış aynalarımızda da photochromic film var. Sol ve sağ dış aynaları benim arabada mukayese edince olay belli oluyor. Arabayı satın aldığım ilk gün farketmiştim, sürücü koltuğunda otururken.


    Şu fotoğrafta olay daha net gözüküyor:

    https://img.donanimhaber.com/upfiles/1426051/e65d6c1a-fb91-4dc6-9c36-7a66dccd2e92.jpeg

    Objects in mirror are closer than they appear. Amerikanyan ayna.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 23 Ağustos 2020; 22:51:38 >




  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Her zamanki gibi detaylı cevap için teşekkür ederim hocam. Benimde sol aynadaki o şeridi görmüştüm, ne olduğunu şimdi öğrenmiş oldum.
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Sizin G30 hangi sene üretildi? 520i, 530i, 520d?
    LCI makyajlı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 23 Ağustos 2020; 23:2:32 >
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    5.30i.
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    2017 hocam, sanirim sadece 2017’de geldi 5.30i.
  • cismail C kullanıcısına yanıt
    Klima kompresörü ara ara devreden çıkıyormuş gibi görünüyor. Eğer ki soğutma yapıyor, arada sıcak üflüyorsa muhtemelen donanımsal bir hata var. Yani sensörün birisi yanlış çalışıyor. Bu duru arıza kodu verir mi bilemiyorum ama en azından bi klima ünitesi serviste resetlense olur.
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Üstadım bence aynada kararma özelliği yok. Çerçeve şeklinde bir çizgi olurdu ayna camı etrafında. Çekimler çok net değil, ancak olacağını sanmıyorum . Benim eski w205 te, arkadaşımdaki w213 te f10 da da sağ ayna kararma özelliğine sahip değil.
  • 038poyraz kullanıcısına yanıt
    Poyraz hocam, haklı olabilirsiniz. Fotolara tekrar baktım; evet, pek net değil. Yazdığınız gibi, şöyle keskin bir çizgi olmalıydı:

    https://img.donanimhaber.com/upfiles/1426051/731ce8c8-9442-4186-b319-b180fff84271.jpeg

    Yurtdışı G30’larda sağ dış aynalarda kararma özelliği var.

    Edit: Borusan olayını sildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 24 Ağustos 2020; 12:7:3 >
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Siz dedikten sonra merak edip Bmw Almanya konfigüratöründe 5 serisi oluşturdum. Außenspiegel dediği dış ayna paketinin açıklamasında, sadece sürücü tarafı için kararan ayna özelliği yazıyor.


    BMW 5 SERiSi G30-

    2015 yılında 2 serisi coupe aracım vardı. Onun sağ aynası kararıyordu. Hatta Mercedes’ten geçmiştim o araca, çok hoşuma gitmişti bu detay. Şimdiki aracımda olmayınca başta arızalı sandım ama hepsinin öyle olduğunu gördüm ve Bmw ile alakalı gibi geldi bana açıkçası.




  • pistachio kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için. Liseden kalan bir miktar Almancam var; gönderdiğiniz görseli okudum. Der Fahreraussenspiegel; die Abblendfunktion, vb.

    Bahsettiğiniz üzere, belki de BMW sağ dış aynanın otomatik kararma özelliğini kaldırdı. Fakat ebay üzerinde otomatik kararan sağ dış ayna tertibatları var; hatta araçlardan çıkma otomatik kararma özellikli komple sağ dış aynalar da satılıyor; G30 model için. Bu da ilginç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 24 Ağustos 2020; 11:55:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sk67a

    Hocam, sağ dış aynanın auto dimming/photochromic/ışığa duyarlı kararma özelliği yok. Sol dış aynada bu özellik var. Hepimizin TR araçlarında durum aynı galiba. Borusan’dan muhteşem bir “TR paketi” güzelliği.

    Acaba makyajlı LCI araçlarda durum nedir? O araçlarda sağ dış aynanın ışığa duyarlı kararma özelliği var mı?
    @murmuro

    Sağ aynanın sadece cam ayna ve arkasındaki elektrik tesisatıyla bir parça değişimi yapsak? Parça numarasını doğru bulmak mesele. Benim araba Kasım 2017 üretimi. Seat memory function var. Auto dipping (geri vitese alınca ayna selektörü soldayken sağ aynanın otomatik aşağı inmesi) var. Isıtma var (galiba). Surround View fonksiyonu (yakında olacak). Bimmercat’te çok fazla değişik parça numarası var. Hangi parça uygundur?
    @murmuro @Zerathull
    Hocam fotoğraflardan anladığım benim aynada kararma özelliği yok yalnız. Kenarlardan yaklaşık 3-4mm. içerde net gözüken iç kaplama olması lazım hiç bir fotoda göremedim ben onu.

    @pistachio hocam ben de aynı şeyi yaşadım Donanım listesinde aslında otomatik kararan aynaLAR olarak çoğul yazmışlar ben de alırken hiç sorgulamadım vardır diye ama ilk akşam üstü sürüşünde sağdan gözüme far patlayınca uyandım @038poyraz benim W205'te sağ ayna da kararıyor ama aktif kör nokta falan var araçta O donanımlarla gelmiş olabilir yoksa kararan sağ ayna diye bir paket yoktu siparişi verirken.


    Sami hocam aynanın camında size attığım mesajda olduğu gibi seçenekler yalnızca Kör nokta uyarı ve auto dip olup olmamasına göre çeşitleniyor (bir de Kore için alt kısımda uyarı yazısı). Aynalarda kararma özelliği var/yok diye ayrım bulamadım ben parça kodlarında.
    Aynanın geriye kalan donanınımda da sadece aynayı tutan çanak farklılaşıyor (sürüş asistanı, auto dip ve koltuk hafızasına göre) yine kararma ile ilgili bir farklılaşma yok :/

    Isıtma ve geniş açı standard gibi gözüküyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejlover -- 24 Ağustos 2020; 19:3:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murmuro

    Bir sorum olacak, makyajlı kasayla birlikte şerit ikaz sistemine takip özelliği de geldi, yani istenirse sistem direksiyon müdahelesi ile aracı şeritte tutuyor. Aynı şekilde kör noktada araç varsa üzerine direksiyon kırmanıza engel oluyor. Bu gerçekten güzel bir özellik, 2.18 gc de kullanıyorum, çok işe yaradığı zaman oldu.
    Şimdi soru şu, bu sadece yazılımla mı olan birşey acaba yoksa makyajlı kasada bunun için ekstra bir donanım mı var?

    Edit, gördüğüm makyajlı kasada bizimkilerden farklı bir donanım yoktu dışarıdan görülen, sadece kafas kamera vardı. Acaba kafas olan tüm araçlarda yazılım güncellemeyle olabilecek bişey mi bu?
    Hocam selam daha önce cevaplamıştım bunu konu konuşulurken hatırlarsanız.

    Makyajlı kasada bu özellikleri test ettiniz mi? Öndeki aracı takip özelliği de gelmiş mi mesela ve test ettiğiniz araçta ön tampon altı radar olmadığından emin misiniz? Ben özellik listelerinde göremedim çünkü hiçbirini.

    Ben kodlamayı denedim bu özellikleri hocam ama ön radar haricinde başka donanımsal eksikler de var araçta (ön tampon köşe radarları, direksiyon sensörü, iBrake sistemi gibi) o nedenle çalışmıyor bu özellikler.

    Bahsettiiniz aktif şerit değiştirme ve kör nokta sistemlerini KAFAS ve ön radarla bir ilgisi yok ama tampon köşelerindeki 4 adet radar gerekiyor bu sistemler için. Bizdeki araçlarda sadece arka 2 var. MAkyajlı kasalarda ön 2'yi de eklemiş olabilirler standard sürüş asistanı paketine




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sk67a

    Front camera replacement.

    https://www.newtis.info/tisv2/a/en/g30-m550i-xdrive-lim/repair-manuals/66-distance-system-cruise-control-remote-operation/66-53-reversing-camera-rfk-side-view-camera-top-view-camera/1VnYcRPDt2
    Kamera kolaymış Ben bi ara aydınlatmalı ön ızgaraya bakmıştım da bunun 5 katı kablolama gerektiriyordu nerdeyse




  • quote:

    Orijinalden alıntı: by_bulbul

    Merhaba arkadaşlar geri viteste sağ ayna aşağı iniyor aracımda ama fazla iniyor bunun bi ayarı var mıdır?
    Hocam kodlama işine başlama nedenim tam olarak buydu

    Araç ayarlarından ne yazik ki ayarlayamıyorsunuz tek opsiyon soldaki ayna dümesinden tamamen iptal etmek bu özelliği.

    Kodlama ile kolayca çözülür ama (normalde 100% indiriyor aynayı ben 60%'ta kullanıyorum hem arkayı hem yeri görebiliyorum )

    Bu özellik mesela W205'te ayarlanabiliyordu. ayna inikken ayna ayarları ile istediğiniz açıyı ayarlıyordunuz koltuk hafızasına kaydediyordu




  • ejlover kullanıcısına yanıt
    Hocam, kafamda sadece Surround var. Yan ayna otomatik kararacak diye yüzlerce dolar masrafa girmek istemiyorum. Surround hallolsun önce.
  • ejlover kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam cevabın için. Siz kendiniz mi kodlama yapıyorsunuz ?
  • ejlover kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkür ederim, evet hatırlıyorum daha önceki konuyu hortlatmış gibi oldum ama görünce heyecanlandım belki oluru vardır diye
    Şöyle söyliyeyim, aracı kullanmadım, android auto için menüsüne bakarken denk geldim sürüş destek sistemleri kısmında. Aracın tampon altında radar sensör yoktu ona eminim. Sadece menüsü benim 2 gc deki menüyle aynıydı, direksiyon müdahelesi diye bir seçenek var ekstradan, ona tik atınca şeritte tutmak için müdahale ediyor. Bunu diğer araçtaki tecrübemden biliyorum sadece. Öndeki aracı takiple ilgili veya Acc ile ilgili bir özellik yoktu araçta, dediğim gibi radar sensör de yoktu tamponun alt kısmında görülen, ama tabi iç kısımda köşelerdeki sensörler var mı bilmiyorum. Ama menüsünde direksiyon müdahelesi seçeceğini görünce heyecanlandım acaba olur mu diye . Çünkü aracın dışarıdan görülen hiçbir donanım farkı yoktu bizimkilerden. Ama dediğiniz gibi belki de tampon içi sensörleri eklediler. Peki bunu anlamanın bir yolu var mıdır?




  • 
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.