Şimdi Ara

BMW 5 SERiSi G30- (105. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.573
Cevap
105
Favori
569.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Görüşünüze katılıyorum. Eski Arabayla satarken verdin verdin. Yoksa uğraştırır insanı. Jantlı lastiği de bir heves alırsın araba ile satarken şu kadar üstüne koyar vs diye ama o işe de pek yaramaz genellikle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevdiğin

    Orijinal lastiklerin performansı sıkıntılı.
    Orijinal yazlık lastiklerim, 19” Pirelli cinturato. Lastikleri çok sessiz ve konforlu buldum ben. Kışlık lastiklerde de yine set yaptım. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum, bundan başka 2 aracım daha var, onlarda lastik çevirme işlemi yapılıyor. Fakat lastikler doğru sökülüp takılmazssa ileride jant ve lastik birleşim yerlerinde hem deformasyon oluyor, hemde hava kaçırma problemleri yaşadım. Bundan başka, en laneti de tutmayan Balans ayarı, 140/150 km aralığında lastikler bozuk balanstsn dolayı titreşim yaşatıyor. Düzgün kalibreli Balans yapılmış lastik, sök tak yapmayınca Balans ayarı bozulmuyor.
    Bende yeni lastikleri 245/45/18 ölçüde, adetini 1270 tl den aldım. Jantlarım da orijinal g30 18” jantı. İlk tecrübem gayet olumlu. Pazar günü Kapadokya turu yaptık, ben çok memnun kaldım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Sıfır kilometre satın aldığımda aracın jantları üzerinde Goodyear F1 Eagle yaz lastikleri vardı; 225/55/R17 97Y.

    “Aracın orijinal lastiğinin performansı” tanımı muallak.

    Her marka araç üreticisi, ki buna Bavyera Motor İşleri firması da dahildir; anlaşma yapıp dönem dönem farklı üreticilerden lastik temin edebilir; bu Goodyear olur, Michelin olur, Continental olur, vb. Farklı marka lastiklerin performansı bir olur mu?

    Eğer “aracın orijinal lastiği” lafından orijinal lastik ebatları kastediliyorsa... Bu da doğru bir tanım değil. Lastik ebadını değiştirebilirsiniz. O ebatta bile farklı üreticilerin lastikleri farklı performans sergileyebilir.

    Filmin 1. karesine geri döndük:

    “Aracın orijinal lastiklerinin performansı” nedir peki?

    Muallak.



    https://store.donanimhaber.com/eb/fe/f7/ebfef774ede016bd2a81c25ba2486163.jpeg

    https://store.donanimhaber.com/cb/2c/4f/cb2c4fc66bc82f6152465fcb78109539.jpeg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 6 Aralık 2018; 23:21:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sk67a

    Karda kullanmak istemiyorum. Belediye doğal olarak yollara tuz döküyor. Bu tuz da şasinin paslanmasına sebep oluyor. Daha ucuz fiyat etiketi olan eski araçlarımda bunu pek takmıyordum. Istanbul’da kar yağdığında hayyada-huyyada sokaklara vuruyordum arabayı. Şimdi durum farklı.

    Karda her türlü araç aksamı zorlanıyor. Buz tutan kapıyı açmak için kapı koluna asılmak mesela. Kapı çerçevesine buz çözücü solüsyon içeren Sonax sprey uygulanabilir ama bu da boyanın ve aksamın canına okuyor. Yan aynaları kapılar açıldığında otomatik olarak açılmaya ve kapılar kapandığında otomatik katlanmaya programladım. Yan aynaların da buz tuttuğunu düşünün. Kumandadan kapıları açıyorsunuz. Yan aynalar da katlanmış pozisyondan açılmaya çalışıyorlar. Ayna hareket motorları zorlanır ve yanabilir. Örnekler çoğaltılabilir. Tekerlerin savurduğu çamurlu bulamaç kar boyaya zarar verebilir, ve bunun gibi, et cetera, und so weiter...


    Bütün bu baş ağrıları ile uğraşmak yerine Istanbul’da kar yağdığında metroyu kullanırım; araba da kapalı garajda kalır.
    Kar eriyip gidince tuz kalintilari yok olmuyor maalesef. Tuzlama yapildiktan sonra 1 hafta 10 gün araci yola cikartmamaniz lazim.



    Arac altina koruma attırmak daha mantikli bi çözüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son günlerde sıfır 520i için fiyat teklifi almış olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,



    F30 320i ed 40th year edition kullanıcısı olarak şu aralar G30 520i var aklımda. M sport paket düşünüyorum; fakat en baz modeli; yani dakota deri koltuksuz, harman kardonsuz, next100 paketsiz olan. Donanım olarak tatmin eder sanırsam. Böylelikle ikinci el olarak 300 bandından aşağıda araç bulmak mümkün oluyor. Sıfır fiyatlarına moralim bozulmasın diye hiç bakmıyorum zaten :)



    Bir de; geniş ekran olmayıp carplay uygulaması yapılabiliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar fiyat merak edenler için yazıyorum 520i imperial blue luxury line 19'' jant comfort+plus paket olan aracı 422.000 e aldım 18 ay 150000 0 faiz kampanyası ile. Ama bugün yeni faiz kampanyası başlamış çok çok daha iyi plakayı dün çıkarmıştık eğer çıkarmasaydım bugün o kampanyaya geçerdim 30.000 gibi bir fark oluşturuyor faiz hesabında başımı taşlara vuruyorum :((
  • MRT MRT M kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun, kazasız belasız binersiniz inşallah. Bende m paket için fiyat almıştım, gerçek deri, vakum, navi de var. Beyaz renk için 456.000 TL fiyat vermişlerdi,(adaptif, koltuk soğutma ve comfort koltuklarla beraber almak istyorum aslında ama fiyat uçuyor) ekonomik sıkıntılar yüzünden ertelemek zorunda kaldım. Belkide hiç alamayabilirim. Sizde artık bence rakamlara takılmadan arabanızdan zevk alarak sürmeye bakın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MRT MRT M kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun. Ben aracımın kaporta gövdesini (tamamını; her parçayı saymak uzun iş) Ziebart firmasında bu yeni nano teknoloji film ile kaplattım; size de tavsiye ederim. Ziebart 2 kalite film satıyor; bu daha pahalı ve daha esnek olanı. Öncesinde seramik boya koruma yapıldı. Ufak tefek çarpma veya park yerinde sürtme olaylarında kesinlikle boyayı koruyor. Alışveriş merkezlerinde dar park yerlerinde yandaki aracın kapıları açıldığında benim kapılara çarpıyor; artık zerre umurumda değil çünkü boyaya zarar verme durumu artık mümkün değil. Toplam maliyet 9.000 civarı idi; dövizdeki artıştan önce. Fiyat muhtemelen arttı. Fakat onca parayı bu araca verdikten sonra bence yatırımı korumak için değer. Bu arada 422.000, 456.000 gibi miktarları okudukça başım dönüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Merakımdan soruyorum, kaplamadan önce neden seramik uygulaması yaptırdınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdknt -- 4 Aralık 2018; 9:44:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdknt E kullanıcısına yanıt
    Başta sadece seramik düşündüm. Sonradan nano film kaplama kararını aldım. Sakıncası olamaz; ilave dayanım sağlar. Otoparkta sağ arka çamurluğu park ederken sürttüm metal direğe. Seramik boya çizilmesini engelleyemezdi. Fakat film tahminimin ötesinde koruma sağladı. Film yüzeyi aşındı fakat altındaki boya katmanına zerre zarar olmadı. Bir ara foto yüklerim.

    Hoşuma giden şu ki; “film boyayı mat gösterir; görünümü negatif yönde etkiler; film sararır solar” diyenler var. Yetkili servis danışmanı; ki bayağı sağlam bir servis - güvenim tam; bu çamurluk olayını gösterdiğimde ve filmden bahsettiğimde; “aracınızda film olduğunu farketmemiştim” dedi. Demek ki Ziebart iyi bir iş çıkarmış. Servis danışmanı da film olayının yetkin bir yerde yapılmasının doğru bir seçim olduğunu söyledi.

    Kapı kollarının iç oyukları (tırnaklar temas ediyor), yan ayna kapları; ön tampondaki park sensörleri vb. film tarafından korunuyor. İyi işçilik çıkardılar; detaylı bir montaj oldu.

    Edit: fotoğrafları ekledim.

    https://store.donanimhaber.com/42/c0/98/42c0988eed6fcfbde67a56513b35995f.jpeg

    https://store.donanimhaber.com/91/6b/9a/916b9a4913b8d582e21f2542af755fb7.jpeg

    https://store.donanimhaber.com/90/9f/99/909f996f0c2b256d1351adf87a802657.jpeg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 6 Aralık 2018; 23:20:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada D ve E segmenti sedan araçlar için TR satış adetlerini ekleyeyim; forumdaki bir başlıktan aldım. Mercedes E serisi önde.

    https://store.donanimhaber.com/9b/1b/32/9b1b3240bffaee742fde19e7997d2bcd.jpeg

    https://store.donanimhaber.com/40/c4/f2/40c4f2a6b5820a41ebc129fcebbe56cf.jpeg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 6 Aralık 2018; 23:17:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman sorun edelim,ötekiştirelim empati kurmayalım; bunun çözüme katkısı zaten yok da bari bizi rahat ettirse diyeceğim o da yok; keskin sirke küpüne zarar misali biz kendimizi yer bitiririz demek istiyorum; yoksa pembe gözlük takmak değil bu; bir bahçeye girdiğinde dikenleri otları görüyorsak sadece ve bu yüzden bahçenin güzelliğini göremeyip keyif alamıyorsak bu sadece dikenlerin suçu değil bence; hocam tıpta A ve B tipi kişilik tipleri var ve A tipi kişiliğe sahip kişilerde kalp krizi riski 2 kat daha fazla; ne oluyor sonunda olan yine küpe oluyor; hocam ağabeyim(kendisi tam bir A tipi kişilikte) de X1 almıştı ilk zamanlar çok stresliydi; ta ki bir motorsikletli önden çarpıncaya kadar;arabayı yaptırdı sonrasında artık çok rahatım diyor o kadar stresin vücüduna verdiği zarar yanına kar kaldı; biraz kelime oyunu barındıran şu sözü çok severim: Mikrooplar bağırsakta yaşar bağırmasak da :)




  • hocam mesajdan alıntıyı silmeyi başaramadım ;nasıl silineciğini pm atabilirseniz silerim mesaj kutusunda sadece benim yazım var onun dışında alıntı ile ilgili birşey göremedim; sahne de komikmiş gerçekten bende şunu atayım:
    https://www.youtube.com/watch?v=JCJWAm7TrfM
  • M paketlerde kış lastiğine geçen var mı? Ön arka ebat farkından dolayı seçenek çok az gözüküyor. Tüm lastikleri tek ebat taksak sıkıntı olur mu?
  • mühendizz M kullanıcısına yanıt
    İnşallah gönlünüze göre bir araç alırsınız,
    Ben de luxury line düşünüyorum. 520 i donanımı ile ilgili bir sorum olacak.
    Son zamanlarda opsiyonel paket olarak sanırım comfort, Plus ve executive var. comfort'un içinde 1-OTOMATİK AÇILIR BAGAJ KAPAĞI
    2-SOFT CLOSE OTOMATİK KAPILAR ve 3-OTOMATİK KLİMA var
    otomatik klima COMFORT paket alınmazsa olmuyor mu? bazı araçlarda mesela sadece plus+executive paket var.
  • Görünen o ki yakında yarım milyon sınırını zorlayacak fiyatlar.
    Belki ulaştı bile. Mevzu bahis 520i.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 8 Aralık 2018; 15:25:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence fiyatlar bu bantta gidecek artık abartılı bir artış olmaz. Yani ortalama donanım için 400-450 bandında en fazla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün bayideki arkadaşım ile görüştüm. 365k ya tam takır araba kampanyası yapmışlar, az dolu olan paketler 400 üzeri.
    Beni full dolu luxury paket için aradı. Araç 2018 3k km de. Araçta Yok yoktu, nappa deri koltuk, 3 bölge klima, tüm güvenlik paketleri, vs vs. Çok da iyi fiyat verdi, ama renk istemediğim bir renk malesef. Sedefli beyaz, her ne olursa olsun asla almayacağım bir renk. Ufacık rütuş ta bile renk uymuyor.
    Başka bir renk olsa gözüm kapalı almıştım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aksesuar için kişisel görüşlerim; benim arabada olmayan fakat gerçekten istediğim aksesuarlar:

    1- Adaptif farlar. Ön sinyaller telli ampul normal LED farlarda. Adaptif olunca bu sinyaller bari LED oluyor. Ayrıca içteki 2 far sadece mercekten ibaret (sahte far!); içinde ampul bile yok. Adaptif olunca 4 adet farın her biri bari gerçek far oluyor; içinde ampul barındıran far oluyor.

    2- Park Asistanı Plus; 360-derece çok kameralı çevre görüş ve ilave özellikli park sistemi. Aracın 4,94 metre uzunluğu, geniş kasası bunun başlıca sebebi. Şehir ortamında sürekli bu aracı park etmek zorunda olan kişiler neden bahsettiğimi gayet net anlayabilirler. Olmazsa olmaz. Olmazsa olmaz. Ne rezalet bir durumdur ki Borusan’ın getirdiği bazı 540 veya M550 serilerinde bile bu özellik yok; fiyatlar 1.200.000 ve 1.550.000 TL seviyelerinde olduğu halde.

    3- Comfort koltuklar. Standart koltuklar konfor açısından yetersiz. Arabadaki zamanımın tamamı sürücü koltuğunda geçiyor. Leatherette denen sûni deriden de şikayetim var. Aracımda koltuk ısıtma var fakat Comfort koltuklarl beraber gelen koltuk havalandırma olsaydı iyi olurdu, sıcak havalar için.

    NBT ekran; prof. navigasyon; Harman Kardon (çok pardon); Bowers ve Wilkins biraderler; kablosuz şarj; Apple Car Play (ki önceki özelliklerin bazıları olmadan tek başına Apple Car Play alınamıyor), elektrikli bagaj kapağı; vakumlu kapılar benim için kritik değil. Olsa yâhşi olur. Fakat olmayadabilür. Sübjektif görüşlerim böyle. Yukarıdaki aksesuarları elde ettiğinizde zaten bunlar da paket kapsamında eklenmiş olabiliyor. Toplam fiyat mı? Tahminen yarım milyonu aşar.


    İlave: Adaptive Steering de elzem listesine girebilir. Gerek virajlardaki performans; gerek park ederken ön tekerlerle beraber dönen arka tekerlerin dönüş yarıçapını azaltması, park manevralarını kolaylaştırması açısından. Bu özellik ile 7 serisine ulaşır artık fiyat. Peki bu şartlar altında bütün bu ilaveleri 1,6-litre 170 PS benzinli bir altyapıya yüklemek ne kadar mantıklı? Bu da ayrı bir konu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 9 Aralık 2018; 14:47:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.