Şimdi Ara

BMW 5 SERiSi G30- (104. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.536
Cevap
102
Favori
566.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 310 kaat civarına Pure-Plus veya Prestige donanım modeller fena değil fiyat olarak. Premium Selection bayi ilanlarını listeledim; diğerlerini filtreleyerek.

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1426051/6abb5b0d-e34d-4559-a379-70b9a0be2027.jpeg

    Aynı donanımın yeni araç için fiyatı şu an 404 kaattan başlar.

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1426051/f2857a9c-09ed-4999-9a30-eed80b19dbbf.jpeg

    Genelde edindiğim bilgi, değer kaybının Mercedes-Benz/Daimler modellerinde göreceli olarak daha az olduğu yönünde.

    Mukayese yazısı. 520i önde yazıya göre. Donanımı M-Sport.

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1426051/31531e4a-67ca-47c6-98e6-8bb8b9a59fd0.jpeg

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1426051/923b9f94-d285-4965-94a8-994c08a0f35c.jpeg

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1426051/bd7095eb-4fa9-42ad-99fb-5609f0a8ef12.jpeg

    G30 kasa 2017 senesinin ortalarında piyasaya çıktı. En az bir 5 sene güncel model olarak kalacaktır. Arada makyaj yer. 2 senelik bir pencere içinde güncel kasa olarak kalması, fiyat kaybında ciddi kayıp olması riskini azaltır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 6 Aralık 2018; 23:29:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aracımın bütün kaportasını Ziebart film ile kaplattım. 2 kalite film var Ziebart’ta; kaplama için üst kademe olan kullanıldı. Motor kaputu, bagaj kapağı, 4 adet kapı, kapı kollarının oyukları, dış ayna kapları, sağ-sol ön çamurluk, sağ-sol arka çamurluk, ön tampon ve arka tampon kaplandı. Geriye pek bir yer kalmadı.

    Eski bir kasa BMW forum başlığında bahsedilmiş bu filmler; ekran görüntüsünü aktarıyorum:

    https://store.donanimhaber.com/14/af/a2/14afa21b956d7637b044c3eda31d0682.jpeg

    Otoparklarda park yerinde yan araçtakiler pervasızca kapılarını açıp benim arabaya çarptılar diyelim. Problem yok. Benim kapıdaki filme bindirdiler demektir; boyaya zarar hiç yok veya minimal. Kadıköy Moda’ya gittik ve denize yakın otoparka parkettik. Şu canlarına yandığım martılar denizden ne bulup yiyorlarsa, o asit dolu dışkılarını motor kaputuma veya tavana hediye olarak bıraktılar diyelim. Aynı gün içinde silmeye kalksam bile taşlaşmış asitli bir tortu. Problem yok. O asit en fazla kaplama filmi soldurur; boyayı değil. Film kaplı alanlar UV korumalı olduğu için daha az solar ve film kaplı olmayan alanlar daha çok solar; bu da yan yana bulunan gövde parçaları arasında renk tonunda farklılıklar mı yaratır? Ne mümkün! Kaplı olmayan alan veya kaporta parçası yok ki. Hangi kaporta parçası bir diğerine nazaran daha fazla solsun ki?

    Para harcanacaksa NBT ekran, navi-mavi, şarz-ı farz (kablosuz şarj), apple troleybüs-play, konstrüktif-adaptif far yerine ben böyle boya-moya ve kaporta-maporta korumaya para harcadım. Bu arada Ziebart’ta film kaplama öncesinde seramik boya koruma da yaptırdım; o da listeye dahil.

    Araçta opsiyonel Metalik Safir Siyahı renk var; bu boyanın renk tonunu seviyorum. Önceliğim bu boyayı ve aracın görünümünü korumak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 7 Aralık 2018; 10:4:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cross climate tarzı ful sezon lastiklerden uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Hem kar performansı zayıf hem yazın çok ses yapıyor ve çabuk eriyor. Eski usule devam edelim firmaların arge oyuncağı olmaya gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canibeyaz C kullanıcısına yanıt
    Neye dayanarak? Referansınız nedir bu bilgi için? Kaynak gösterebilir misiniz?



    Forumlardaki yazılarınızdan aracınızın Subaru XV olduğunu tahmin ediyorum. Subaru aracınızda Michelin Cross Climate Plus lastiklerini kullandınız mı?



    Hayırlı forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım kendi subarusunda kullandı ve biz rizeliyiz, karlı yollardaki performansı çok zayıf. Kafadan atarak konuşmam az çok beni araştırdığınıza göre anlayabilirsiniz. Ayrıca aracım subaru outback. Bu araçtan önce f30 520 d kullanıyordum, 2 çocuk ve doğa gezmeleri olunca bütçeme uygun güvenilir bir suva geçeyim dedim. bmw konforlu ve güzel araç ama bana hitap etmiyor malesef, subaruya geçtikten sonra bmw benim gözümde dansöz gibi görünmeye başladı. :)) yinede bmw bmwdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canibeyaz C kullanıcısına yanıt
    Paylaşımınız için teşekkürler. İlginç bir tesadüf. 02 Mart 2018 sabahı Subaru Outback almak üzere İstinye Bayraktar Otomotiv’in yolunu tuttum. Pazarlık falan her şey hazır. Derken bir test sürüşü. Maslak Büyükdere Caddesi; 3 geliş 3 gidiş şerit. Trafik ışığındayız; sola dönüş lambasını bekliyoruz. Satış temsilcisi bayan önde yolcu koltuğunda. Acıbadem Hastanesi’nin olduğu sola dönüş ışıkları. Düz giden trafiğe yeşil ışık yanıyor. Her araba geçişinde bütün kasa lambada lambada zangır-zungur sallanıyor Outback’in içinde. Baktım; büyükçene bir araba biraz hızlı geçmiş. Hadi neyse, diyorum. Biraz sonra bir Opel Corsa hızlıcana geçiyor; anaa, biz ikimiz yine koltuklarımızda lambada-lumbodo sallanıyoruz ama ne sallanma. Yerden yüksek araç orası kesin; biraz da station wagon tarzında; rüzgâra maruz kaldığı yan alan fazlaca fakat o trafik ışığında şehir içinde sallanırsa diyorum, her gün Kavacık yolundaki Molla Gürâni Viyadüğü’ndeki rüzgârlarda ne yaparım diye düşünüyorum. O test sürüşü maalesef olayı sonlandırdı.



    Sadece geri görüş kamerası var araçta. Sesli ikazlı radar park mesafe sensörlerini istedim. Arkaya monte edeceez, öne de tamponu delerek monte edeceez dediler. Yahu sıfır araba; daha ben kullanmadan orası burası delinecek. Ön tampon sensörleri nasıl aktive edilecek diye sordum. Bozuk para haznesi var; onun içine açma-kapama düğmesini saklarız dediler. Her defa açıp kapayacağım yani. Bagajda 12 volt elektrik çıkışı istedim; hermen servis yetkilisini çağırdılar; “bizim elektrikçi usta kablo döşer arkaya” dediler. Yine delme işi. Araç sıfır. Bagaja elektrik çıkışı istememin sebebi elektrikli soğutucu var Igloo. Geri görüş kamerasındaki araç hizalama çizgileri direksiyon dönüş açısına göre eğilip bükülüyor mu; aracın manevra güzergâhını gösteriyor mu? Hayır, dediler. Navigasyon, Türkiye haritası, güncelleme? Hayır. Dört cam elektrik düğmesi tek basışta camı indiriyor mu? Bu detayı pek hatırlayamadım; sadece sürücü camı tek dokunuş otomatik olabilir veya 4 cam birden. Kısacası “donanım olayına pek takılmayın” yorumu geldi.



    Simetrik AWD olayı güzel; Boxer dizel motor yahşi; fakat 2.0-litre hacim için 150 PS güç biraz düşündürücü. Otomatik hissi verilmiş Lineartronic CVT şanzıman; pek tecrübe dahilinde değil; biraz soru işareti. İlave aksesuarlar ve aracı matkapla delme-hat çekme işlemleri dahil fiyat 286k.



    Teşekkür edip Bayraktar’dan çıktım; sahile doğru gidiyorum; o da ne; Borusan İstinye. Girdik içeri. Satış temsilcisiyle sohbet; modelleri gözden geçirme. Test sürüşü. Orada G30 olayı bağlandı. Fiyat 305k. Bu arada G30 arabada da bagajda elektrik çıkışı yok; neyse dedim, onu da boşvereyim. Fakat aksesuar açısından yelpaze geniş. Bir de ikinci elde satabilme zor mu yoksa kolay mı olayı var; bu açıdan BMW avantajlı. Neye niyet, neye kısmet.



    Yazdığınız gibi; kişilerin ihtiyaçları ve beklentileri farklı olabiliyor. Araçlarımızın cümlemize birden hayırlı olmasını temenni ediyorum; kazalardan belalardan uzak olarak. İyi forumlar, saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 6 Kasım 2018; 12:53:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam farklı düşüncelerde değiliz fakat detaylıca yazmışsınız bende kullanıcı olarak yaşadıklarımı anlatayım; Ben sarıyerliyim ve o bayanda muhtemelen sema hanımdır ve ben aracı çok faZla araştırdığımdan her konuya hakimdim, malesef oyle bir satıcıdan bilinçli bir insan araç almaz bende almaktanda vazgeçtim 6 ay daha araştırdım gittim çekmeköyden aldım. Hep vw ve alman araçları kullandığım için dediğiniz eksiklikler hep kafamı kurcaladı ama kendimce karar alıp bu topa girdim. Şu anki durumumda şunları söyşeyebilirim; İç kısmı 5 kasaya göre baya baya geniş ferah ama izolasyon tipik japon yüksek hızlarda rüzgar sesini duyorsun ama motor sesi nerdeyse yok. 4 cam otomatik :))) (subarularda sadece outbackde var resmen komedi) geri sensörlerine gıcık olduğumdan iyiki yok ama kamerası çok net, arka araç takip olduğundan geri geri kör çıkışlarda çok işe yarıyor, direksiyon hissi zayıf ve bana göre sert, kullanılan malzemeler kaliteli fakat detay eksikleri var.



    Araç farkını 4x4 te bariz belli ediyor (plajda kuma gömülmüş x6 nın yanında durup kalkınca yemişim rüzgar sesini dediğimi hatırlıyorum) ve eyesight muhteşem birşey.



    Sizin sallantı durumu o ışıklarda durduğunda her araçta oluyor, bmw dede baya baya oluyor oralarda dolaştığım için iyi biliyorum ama bu araçta birazdaha faZla oluyor oda çok normal ama şunuda belirteyim ankara otobanda çamlıdere virajlarında bmwyle 200le dönmeyi cesaret bile edemezken subaruyla gülerek dönüyorum.



    Malesef herşeyi birarada bulamıyoruz biraz ondan biraz bundan bu hayatı geçirecez. Yada en iyisi El altında her zaman iyi bir alman ve iyi bir japonu bulundurmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • canibeyaz C kullanıcısına yanıt
    Michelin Cross Climate Plus model 4 mevsim lastikler Run-flat olarak ithal edilmiyormuş. Ben de Michelin Alpin 5 Run-flat kış lastikleri almaya karar verdim. İlave jant seti almayacağım. Fabrikadan gelen 4 adet Run-flat Goodyear yaz lastiğini söktüreceğim ve lastikçide depolatacağım; yeni Michelin Alpin 5 lastikleri taktıracağım. Olay böyle sonuçlandı. 4 tane Michelin bayisini aradım; en hesaplı olan bayiyi seçtim; ayrıca uğradım ve yüz yüze görüştüm. Hayırlısı ile Salı günü lastikleri teslim alacağım. Michelin firmasının ana deposundan getirilmesi için sipariş geçildi. Bismillah diyelim.






    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Bende F48 X1 var. Geçen sene kış lastiği araştırmam neticesinde ben de Michelin Alpin 5 almıştım. Yol gürültüsü anlamında en iyisiydi seçenekler arasında. Diğer özellikleri de gayet iyiydi. Konfor olarak çok memnun kaldım. Umarım siz de memnun olursunuz.



    Aracın üzerinde gelen lastikler Bridgestone ve hiç memnun değilim. Para verip Bridgestone almam kesinlikle. Çok gürültülü ve konforsuzlar.



    Lastik ararkenhttp://www.tyrereviews.co.uk sitesini kullanmıştım. Arayan kişilere bakmasını öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdknt E kullanıcısına yanıt
    Paylaşımınız için teşekkürler. Satın aldığınız Michelin Alpin 5 lastik Run-flat özellikli miydi? UK tyre review web sitesine ben de göz attım; faydalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 6 Aralık 2018; 23:23:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    RFT aldım. Zaten testleri incelerken de RFT olup olmadığına bakıyorum. Normali versiyon ile RFT olanları arasında da değerlendirmede farklar var gördüğüm kadarı ile.



    “Cam silme terörü” maalesef var ve lüks araçlara daha fazla geliyorlar. İnsan ister istemez tedirgin oluyor. Ben BİMER’e şikayet etmenizi öneriyorum. Benzer durumdan şikayet ettiğim bölgede artık cam silenleri görmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 10 gündür kullanmadığım aracımın acil çağrı sistemi mevcut değil uyarısı verdi bunun sebebi ne olabilir ayrıca serivisi aradığımda aracımın acil çağrı sistemi bataryasının değişmesi gerektiğini söylediler üstelik aracım daha sıfır.

    BMW 520i 2017-2018 ocak trafiğe çıkışlı

    6.500 km'de böyle bir arızanın vermesi normal karşılanabilir mi?


    BMW 5 SERiSi G30-


    ayrıca bazı sitelerden edindiğim bilgilere göre BMW Mulf TCU parçasının değiştirilmesi gerektiği söylenmektedir... bu sorun ile karşılaşan arkadaşlar lütfen bizi aydınlatsınlar sıfır bir aracın böyle saçma sapan sorunları olması beni şüpheye düşürdü...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciwanbilisim -- 10 Kasım 2018; 1:43:31 >




  • Bilgilendirmek amacıyla güncel fiyatları geçiyorum. BMW Connected şemsiyesi altında 12 aylık abonelik ücretlerim: 230 TL BMW Online; 120 TL Uzaktan Erişim.

    https://store.donanimhaber.com/0b/fc/aa/0bfcaab9426fa3b39ee6b17b5d06af02.jpeg

    https://store.donanimhaber.com/26/c3/2f/26c32f3dc644d77bf9cb4e1e21616c7a.jpeg

    https://store.donanimhaber.com/34/d8/38/34d838c082684a67f6e00280aa8b60d3.jpeg

    https://store.donanimhaber.com/fe/23/6d/fe236da3c450cb90e6f05256d60eaa35.jpeg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 7 Aralık 2018; 10:24:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese merhabalar, bende aracıma kışlık lastiklerimi takmış bulunuyorum. Benim de tercihim 18” jant ile continental ts 830p rft oldu. Lastikler muazzam. 19. Hafta 2018 üretimli. Soğuyan havalarda Güvenliği sağlasın yeter

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanıp eskitmek nasip olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 038poyraz kullanıcısına yanıt
    Sizin de Continental kış lastikleriniz hayırlı olsun. Lastik değiştirmek için uygun bir zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 038poyraz kullanıcısına yanıt
    Orijinal lastiklerin performansı sıkıntılı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 038poyraz kullanıcısına yanıt
    Kuşluk lastiklerin fiyatları hangi seviyelerde aceba. Bir de jantlar ile beraber mi almak gerekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4 adet Michelin Alpin 5 lastik: 4.500 kaat. 4 taksit.
    225/55/R17 97H. Run-flat tip. Yeni jant-mant yok.
    Yazlık lastik orijinal janttan sökülür; paketlenip lastikçinin deposuna gider. Yeni kışlık lastikler de orijinal
    jantlara takılır. Evet; sök-tak sök-tak sök-tak.
    Problem mi?Yooo.

    Eski arabamda kışlık lastikler için ayrı jant seti
    aldım. Ulan onları satarken de ne uğraştım ha.
    Sahiplendiren siteden birisi talip oldu; hem jantları
    hem de üzerlerinde mis gibi az kullanılmış lastikleri
    yok pahasına 3-30 paraya verdim; bir de belim çıktı
    buluşma yerine kadar lastik+jantları taşırken.

    Koltuklar da kirlendi; mundar oldu. Değer miydi o
    eziyete? Hayır. Daha da ilave jant-mant almam.
    Alacak olanlara da hayırlar ola. Hayırlı işler, bol güneşler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 18 Kasım 2018; 22:8:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.