Şimdi Ara

BMW 1,16 SPORTLINE TESTİ (GOLF TDI DSG HIGHLINE KARŞILAŞTIRMA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
11.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Golf TDI DSG Highline aracım var, iki hafta önce sabahın erken bir saatinde kosifler de BMW 1.16i Sportline testi yapmıştım. Forumda BMW ile VW arasındaki çekişmeyi görünce fikirlerimi yazmak istedim.

    Golf hakkındaki kısa fikrim.

    GOLF : Kaliteli şık elit bir iç mekanı var malzeme kalitesi yüksek, gece aydınlatmalar şık, ergonomi süper, koltuklar şahane bel desteği ve yanal destekleri ile son derece konforlu. Kapı içlerine kadar highline serisi iç mekan kalitesini belli ediyor. VW nin gövde konstrüksiyonu oldukça başarılı, kapılar kalın ve tok bağlantı işçilikleri çok iyi, yolda oldukça sessiz, süspansiyonu konforlu, yüksek hızlarda stabil, 1.6 tdi yeterli ve ekonomik bir motor, dsg de hızlı ve yeterince konforlu ve son derece ekonomk bir şanzıman. Fiyatı bence kalitesine göre yerinde.


    BMW testine gelelim.

    1.16 alacaklar bütceleri yetiyorsa direk urbanline veya sportline a yönelsinler, bariz kalite farkı var.

    İlk hayal kırıklığım kapıyı açınca oldu, kapılarda vw nın tok ve ağır kapı hissi yok, tabiki sağlamlığı belirleyen bir faktör değil bu ama yine de insan kağıt gibi açılan değilde daha tok bir kapı arıyor. Kapılar tasarlanırken efor faktörü vardır belki BMW buna önem verdi bilmiyorum.

    İç mekan otomatik vites tasarımı sanat eseri gibi, ekrana bayıldım, albenisi yüksek bence, iç tasarım konusunda sportline da iyi golf de. Golf de bir düzen ve ağırlık var. Bence bu konuda kazanan bir taraf yok. İki araba da duygulara hitap ediyor. Premium'a göre sportline da bariz bir kalite farkı var.

    Koltuklar Golf daha konforlu ve yanal destekleri daha iyi. BMW kalitesiz kotuklara sahip değil ama sürüş karakteri daha iyisini hakediyordu . Yanal destekler eh işte sertliği fena değil. Bel desteği varmı diye sormadım muhtemelen vardır.

    İç mekan Golfun ferah ve geniş iç mekanına alışmış olduğum için BMW dar ama çok da yakınacak kadar değil. Daha çok tek veya 2 kişi geziyorum bana hayli yeter. Oturuş pozisyonu BMW alçak ve sportif buna bayıldım. Golf bir aile arabası olduğunu BMW da daha genç arbası olduğunu burda belli ediyor.

    Bagaj kesinlikle golf ten büyük buna şaşırdım biraz. bagajdan çalıp iç hacme verebilirlermiş. Uzun lafın kısası Golf bildiğiniz daha iyi bir yaşam alanı sunuyor, eğer sportif bir ruh aramıyorsanız.

    Kullandığım 1.16 nın süspansiyon konforu şaşırtıcı derecede yüksekti, bu konuda golften pek de farklı değil. Süspansiyonlar sessiz ve darbeleri iyi absorbe ediyor. Ben daha çok tangır tungur bir araba bekliyordum şaşırttı beni.

    Otomatik şanzıman konusunda en iyisi diyebilirim. DSG de olan tepki süresi beklemesi BMW da yok, seri ve hızlı bir şanzıman. Konforu DSG den iyi. Tüketimi nasıl bilemiyorum. DSG çok iyi bir şanzıman ama BMW daha iyi bir iş çıkartmış.

    Direksiyon muhteşem diyebilirim. Golf deki sürüş keyfini engelleyen ruhsuz direksiyona göre nereye oynatırsanız oraya gidiyor keskin ve spor araba sürüyormuşsunuz hissi veriyor. Çok başarılı ve keyifli. Sert de değil.

    Motor 1.4 tsi kullanmadığım için karşılaştıma yapamayacam. TDI a göre çok daha seri ve arkadan itiş bambaşka birşey. Araba her komutunuza harfiyen uyuyor ve şasi oldukça kıvrak. Keyifli bir araba yapmış BMW taktir ettim. Golf ise daha bir donuk ve heyecansız. golf de süpriz olmaz güvenli bir yolculuğa başlarsınız ve sizi konforlu olarak gideceğiniz yere bırakır. Golf yoldan daha izole bir araba Türk halkı genelde bu duruma bayılır. Ben daha çok yolu hissetmeyi seviyorum.

    Yüksek hızda test edemedim. Muhtemelen stabil ve az ses alıyordur diye düşünüyorum. Bu konuda golf muazzam bir araba yüksek hızlarda güvenli ve oldukça sessizdir.

    Ekran da araba ile ilgili bir çok bilgiyi görüyorsunuz. Sürüş modlarını test edemedim.

    Sonuç şu ki gençseniz ve ekstradan ödeyeceğini 25 30 bin tl niz var ise, keyifli bir araba arıyorsanız, BMW sizin için.

    Konforunuza düşkünseniz bir aile arabası arıyorsanız. Golf dururken ne A3 alınır ne de BMW 1.16 alınır 25 bin Tl niz de cebinizde alır.

    Scirocco ile kıyaslamak isterim arada fiyat farkı da var nasıl bir araba merak ediyorum.

    Bana soruyorsanız iki araba da gayet iyi ve hedef kitleleri biraz farklı BMW nin sürüş karakteri muazzam VW konforu kalitesi muazzam. Genç olduğum için, BMW aklımı çelmedi değil sportif sürüş arkadan itiş ve direksiyon. Fiyat farkı fazla düzgün bir kampanya olursa Golfü satıp BMW a geçebilirim.

    Son olarak iki araba da son derece başarılı.







  • 25 bin lira büyük bir fark... bu fark ödendikten sonra üst segment daha mantıklı geliyor...
  • önden yerimi alıyım yorumumu sonra yazıyım.bmw forumu satın alıp 1 serisi karşılaştırması yapanları banlıcak artık
  • Güzel objektif bir inceleme teşekkürler, hemen hemen aynı şeyleri düşünüyoruz araç ile ilgili.

    Şanzuman benim de çok hoşuma gitmişti, akıcı ve seri. Tork konvertörlülerin gelişmesi için çift kavramalı rakipler gerekiyormuş demek ki.
  • Konunun bsina yetistim.
  • Leon'la yapılan karşılaştırmadan sonra biraz daha objektif bir test olmuş sanki.
  • Güzel bir test olmuş.Sonuçta 25 bin fark dizeliyle galiba.Benzinlisiyle 30bin kadar fark var.
  • Guzel bir inceleme olmus, tesekkurler.

    Ben de Kasim ayinin basinda 2012 model Opel Astra J aldim, aractan genel anlamda memnunum ama canimi sikan birkac sey var aracla ilgili olarak.
    Ornegin aracin arka tarafinda buldugum parmak buyuklugundeki vida! Sebebini bir turlu cozemedim fakat inanilmaz derecede can sıkıyor.
    Bir digeri ise aracin on konsolu montaj sirasinda tam oturtulmamis, biraz dokununca girc girc diye ses geliyor. Bunlar belki ufak tefek aorunlar fakat ilk aracim oldugu icin biraz kıllandım bu durunlardan.
    Araci almadan once baktigim ilk arac yeni Bmw 1 serisiydi, ilk aracim olacagi icin tum israrlara ragmen Bmw'ye biraz soguk yaklastim acikcasi fakat su aralar yukarida saydigim nedenlerden oturu pismanim. Keske imkanim varken Bmw'yi alsaydim diyorum kendi kendime..
    Sonrasinda Golf'e yoneldim. Oncelikle soylemeliyim ki Golf'e saygim buyuk fakat asla bir genc arabasi degil, sirf bu nedenden oturu de listeden Golf'u eleyip suanki aracim olan Yeni Astra'ya yoneldim.
    Kisacasi Aracimla ilgili olan sikintilarim buyuk capli sikintilar degil ve aractan performans ve konfor olarak oldukca memnunum yalniz ben sofor koltugunda otururken arkama oturan biraz sanssiz olabiliyor :)




  • Kime inanacagiz sasirdim, kimisi golfu yere goge sigdiramiyor, siz daha objektif yazmissiniz.
  • ellerine sağlık dsotum

    böyle test ve yorumlar güzel oluyor

    foruma net bilgi veriyor

  • 10 numara inceleme olmus bende tebrik ettim.
  • yerimizi alalım
  • Herkez beğenmiş.

    Bu sanki "Ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek" gibi.
  • 2 side bir leon degil tabiki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçekten yerinde ve net bir inceleme olmş. emeğinize sağlık.
  • BMW 1 serisi fena araba değil ama o kadar parayı bence hak etmiyor. O paraya dopdolu D sınıfı araçlar var.
  • En çok şuna tavım 1 serisine göre kıyaslanınca golf ucuz paranız cebinde kalır. Ya kardeşim bütün c sınıfı araçlar aşırı pahalı bmw'nin o aktarımı şanzumanı ve kalitesi o fiyat farkını fazlasıyla hakediyor.

    Bi tarafta BMW bi tarafta sıradan bi c sınıf aracı.
  • Muhabbete bak yok bmw hak etmiyormuş benim yorumum da ozaman şudur asıl golf ,hyundai i30 dan fazlasını hak etmiyor.

    yeni i30 gelince incelersiniz.

    zaten bmw ye parası yetmeyip tarzı olan bir hb arayan gider alfa alır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akifsari

    Muhabbete bak yok bmw hak etmiyormuş benim yorumum da ozaman şudur asıl golf ,hyundai i30 dan fazlasını hak etmiyor.

    yeni i30 gelince incelersiniz.

    zaten bmw ye parası yetmeyip tarzı olan bir hb arayan gider alfa alır.



    i30 ile golf arasında fiyat farkı çok az. bunuda hesaba katın.
  • Güzel bir inceleme olmuş.

    Ben de Golf TDI manuel kullanıcısıyım ve ben de BMW 116i ve 118i test ettim.

    Fikirlerim sizinkilerle ortak. BMW'nin 8 ileri tam otomatik şanzımanı sanat eseri niteliğinde. Direksiyon'a ben de bayılmıştım. Sürüş keyfine değinmiyorum zaten, 50-50 ağırlık dağılımı ve arkadan itiş...Konfor olarak BMW 1 serisi bana daha iyi geldi fakat bunun nedeni Golf'ün manuel olması olabilir, otomatikler daha konforlu geliyor manuel kullanan birisine.

    Golf ise ferah, geniş, ekonomik ve bir çok kesime hitap eden bir otomobil. Golf alan birisi aile olarakta kullanabilir ya da tek başına benim gibi genç ise de.

    Aradaki 20 bin TL'lik fiyat farkını hak eden bir otomobil bence. Bir kere o bir BMW, mükemmel ve sorunsuz bir şanzıman, sürüş keyfi - arkadan itiş, mükemmel direksiyon, sportif hatlar...Bunlar bence önemli şeyler.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.