Şimdi Ara

blizzard artık çöptür (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
5.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1BB4C024C

    Hangi yayıncılar onlar?
    Quin69, Krip_, Ryker bunları seyrettim dediklerinizi söyleyeni görmedim, genel olarak o kısa demoyu bile beğendiler? Kaşının üzerinde gözün var diyerek eleştiri yapılmaz.
    Grafik, yeni motorun grafiği değil nasıl diyebiliyorsunuz? Örneğin oyun oynarken oyun içi grafiklerle cinematicler giriyor, yakın çekim vs Modellerin, kaplamaların, ışıklandırmanın, animasyonların, classların, talent ağacının D3 ile alakası yok. Ölürken farklı düşseler ha bunlar farklı düşüyor D3 değil mi diyeceksiniz, D3'de rigid/soft body fiziğinde sorunlar vardı, ölen moblar ve characterler kağıt gibi rüzgara kapılıp uçup gidiyorlardı mesela...
    Siz neden bu kadar eleştirme ihtiyacı hissettiniz, ben ortada olandan hareketle "savunuyorum", Blizz'i çok sevdiğimden toz kondurmamak gibi bir derdim yok.

    @
    "neyse siz kurtlarınız arındıra durun. oyun yapılmaya başlandığı zaman sonra oyun içi gerçekler gelince anlayacağız."

    Ee bunları görmeden bilmeden neden önceki mesajlardakileri neden yazdınız o halde? Adamlar açıkladılar diyoruz, açıp bir zahmet tanıtımlarını, açıklamalarını seyredin Türkçe altyazılıları d açıktı bakın, beklemenize gerek yok yani. Oyuncuların istek ve görüşlerini dikkate alıyoruz, alacağız, oyun halen geliştirilme sürecinde de dediler daha ne gerekiyor. :)
    Burası bir forum, eleştiri de yapılır, çürütme de, savunma da... Siz eleştiriyorsanız başkaları da karşıt görüşler belirtebilir, mesele söylediğinin altını doldurabilmektedir, ha bir dipnotla yazdıklarımı ciddiye almayın derse biri orası başka, şahsen yazılanları ciddiye aldığımdan cevap vermeye gayret ediyorum.
    İyi forumlar.
    kardeşim sen grafik ile class talent ağacını nasıl bir tutuyorsun? yaw birisi oyunu nasıl oynayacağın ile ilgili seçenek biri görsel... hala olayı başka yerlere çekmeye çalışmanız işte tam olarak budur daha 2 sinin ayrımını yapamıyorsunuz.

    yeni grafik motoru demek eskisi ile farklı bir görüntü demek neredeyse keskinlik dışında aynı sadece yeni skiller havalı skiller insanlara yeni imajı yaratıyor.

    eleştirme ihtiyacı hissetmedim ben bunu direk söyledim. oyuna skillere gameplaye bir lafım varsa buyrun gelin. ama grafikler bana farklı bir hava vermedi.

    aynı o dediğin yaratıklar ölme efektleri birebir aynı duruyor. kağıt gibi uçtuğu noktalar da sinematik de mevcut.

    benim dediklerimin altını doldurmak veya seninkileri doldurmak için oyunun ortada mevcut olması lazım. ki ben hala diyorum adamlar ortada oyun yok dediler.

    ben gördüklerim ve çevremde türk yayıncılarla izlediklerim fark ettiklerim sohbet ortamlarında konuşulanları söylüyorum.

    hala üstüne diyorsun ki bunların diablo 3 ile alaksı yok bence tamamen aynı gibi duruyor yine dediğim gibi izlediğimiz demo d3 motoru cilalaması modu şeklinde.

    sizde cevap verin ama gidip te oyun kötülüyormuşum gibi hala skill gameplay talent v.s diye gelmeyin. üstte yazılarımda bununla ilgili hiçbir olumsuz yazım yok.

    ama ısrarlar bu noktaya niye çekiliyor anlamıyorum




  • Saygısızlık olarak almayın ama aynı şeyleri yazmamın alemi yok, ben burada yalnızca Blizzcon'da seyrettiğim panellerde yapılan açıklamaları anladığım ölçüde aktardım, subjektif yorumlarım yok, naçizane görüşüm ben bu oyundan umutluyum.
    Maksat bildiiklerimizi paylaşmak fakat "blizzard artık çöptür" isimli bir başlıkta yazışıyoruz sonuçta. :)
    Birkaç seneden önce çıkması büyük sürpriz olur. Oyun çıkınca emin oluruz artık.
  • bir zahmet, animasyonlar vs. farklı olsun onlar da aynı olursa yuh yani

    tarayıcıdan iki sekme aç
    birine şunu açhttps://www.youtube.com/watch?v=wcfx3Wll3XM
    diğerine de d3 game play aç yan yana koy.

    birilerinin söylemesine gerek yok. kendi görme yetiniz mi yok ?

    ortada oyun yok tamam da. bu kadar tutucu olmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 4 Kasım 2019; 17:1:20 >
  • Konuyu açanın avatarına hastayım. Kaynağı da iyiydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1BB4C024C

    Saygısızlık olarak almayın ama aynı şeyleri yazmamın alemi yok, ben burada yalnızca Blizzcon'da seyrettiğim panellerde yapılan açıklamaları anladığım ölçüde aktardım, subjektif yorumlarım yok, naçizane görüşüm ben bu oyundan umutluyum.
    Maksat bildiiklerimizi paylaşmak fakat "blizzard artık çöptür" isimli bir başlıkta yazışıyoruz sonuçta. :)
    Birkaç seneden önce çıkması büyük sürpriz olur. Oyun çıkınca emin oluruz artık.
    ben oyunu alacağım zaten ki ben beğendim de benim işim gameplay eğlence ama grafikler konusunda hassas ım o nedenle zaten burada bunu söyledim.

    bu konu blizz çöptür olması benim de diabloya çöp demem anlamına gelmez.

    ama blizzard a hala kızgınım starcraft konusunda hala adım atmıyorlar güzelim evreni harcıyorlar.

    ow2 yerine starcraft ın iptal edilen aksiyon oyununu görmek isterdim.

    diablo 4 çıkana kadar ömrümüz kalır mı bilmem ama bekleyeceğiz bakalım




  • Starcraft ın devamını getirirler umarım ya. Remastered, 2 campaigns ve commanderlar hepsini ilk çıktığında aldım alıyorum artık devamını getirsinler direk ön sipariş geçeyim. Coop da güzel ben seviyorum ama hikaye de istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-5993D5759

    Starcraft ın devamını getirirler umarım ya. Remastered, 2 campaigns ve commanderlar hepsini ilk çıktığında aldım alıyorum artık devamını getirsinler direk ön sipariş geçeyim. Coop da güzel ben seviyorum ama hikaye de istiyorum.
    gelsin ya strateji mi olur aksiyon FPS mi olur ne olursa gelsin böyle bir evreni kenarda eskitiyorlar boş boş. hikayesi güzel yap bir oyun işte.
  • Benim anlamadıgım şey şu arkadaş? madem algı kasmıyorsun ve blizzard için eleştri yapmak istiyorsun . ozaman neden "blizzard çöptür" diye başlık açıyorsun ? şurada gene blizzard ı yerin dibine sokan 3-4 kişi var. savunanları da funboi olmak ile eleştiriyorsun . e sen eleştirme hakkını kendinde görüyorsan o adam da savunma hakkını görüyor kendinde. yaptıgınız şey en az funboi olmak kadar hatalı.

    Son olarak konuyu baglayım . shadowlands başlıgı var. eleştirecekseniz oradan eleştirin . ayrı ayrı blizzard çöp. lore bitti vs.. gibi başlıklar açmaya gerek yok.

    Eğer okuyan mod.lar varsa şu iki başlıgı shadowlands başlıgına dahil etmelerini öneriyorum. konular dagılmasın .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alen Doğu Gencer -- 5 Kasım 2019; 12:40:51 >
  • Sorun, firmalarin hedeflerinde. Ozellikle sirketler halka acildiklarinda malesef hedefleri guzel urunler cikarmak yerine surekli yaptiklari kari artirmak uzerine sekilleniyor ki yatirimcilarini mutlu edebilsinler. Bu sarmalinda icinde malesef olay oyun firmalari icin her sekilde kaliteyi dusur ve inegi sag metoduna donmekte.

    Bir firmanin surekli kar etmesi ise mumkun degil. Hele hele cikardigi urunlerdeki kalite (orjinallik , icerik, ruh vsvs) asla daha iyiye gidemez. Bunun orneklerini hep goruyoruz. Mesela Ubisoft %94 gelir kaybi yasamis gecen seneye gore.
    Sozun ozu simdi guzel oyun yapan firmalar olur da bir gun halka acilirsa ayni kaderi paylasmaktan kendilerini kurtaramazlar.

    Toplantilar icerik , oynanis vs vs uzerinden degil hep kari nasil artiririz , su mikro transaction i nereye yerlestirelim. Grinding i agirlastirip level 5ten sonra shopu gozlerine mi sokalim filan uzerine doner... Ben su an profesyonel olarak oyun firmalariyla UX uzerine calisiyorum kontrat usulu. Malesef tum AAA butceli oyun yapan firmalar bu sekilde. Kucuk butceli oyun yapimcilari da baska dertlerden muzdaripler tabi.

    Ama bu durum hic suphesiz Activision Blizzard'da da nuksediyor.




  • Şimdi şöyle, direkt çöp diyerek eleştiri olmaz sebebini düzgünce yazmak lazım.

    WoW = kesinlikle lore saçmalamaya başladı ve ben wow loreunun artık sonuna geldiğine inanıyorum ya da artık final bi lore hazırlamaları gerekiyor onuda bi pakete dönüştürüp noktayı koymalılar. Artık heyecan verici bi durum yok wow loreunda bence buna hepimiz katılıyoruz. Shadowlands'in lore dan cok gameplay i tutarsa tutar, onu da başarılarsa bunu göreceğiz.

    Overwatch 2: Tam anlamı ile Overwatch a gelmiş bi patch gibi bir şey. Yeni görünüm vs dedi trailer da ama tam anlamı ile aynı görünüyor, değişiklik yok. Sırf 60$ dan satmak için yeni bi oyun yapmak yerine overwatch'e exp paket olarak getirselermiş yeterliymiş. Alt tarafı pve görevleri var birkaç tane hepsi bu.

    Diablo 4: En önemli duyurusu buydu blizzardın bu sene. Bilindiği üzere immortal sonrası reputationlarını geri kazanmak için son blizzcon sonrası bu oyunu yapmaya başladılar. Tahmin ediyorum ki immortal developerlarının %90 ını alıp D4 e verdiler. 1 senede kolay değil cinematic,gameplay trailer ve demo sunabilmek. Haliyle daha d4 e yorum atmak henüz yersiz. Oyun zaten rahat 2-3 sene gelmiyor, 2-3 senede çok değişikliğe uğrar baya gelişir. İzlediğimiz demo sadece 1 senelik bi çalışma.

    Warfact 3 reforged: Bence hayal kırıklığı, eski oyun ile arasında çok bi fark yok, remasterı yapamamışlar ya da ucuz yoldan kaçmışlar bilmiyorum, nostalji olması zevkli fakat bence parasını hak etmiyor, olmamış bu remaster tam anlamı ile aynı cidden aynı w3 ile.

    Heartstone: Pek ilgili alanım değil, yorumum yok.

    SC2 ve Hots zaten bitmiş.

    Bence blizzard'ın artık yeni bir mmorpg oyun yapması gerekiyor, yeni karakterler yeni lore. Bu oyunlar artık blizzardı kurtarmaz, özellikle Riot o kadar oyun getiriyor 2020 ye. Onlarla kolayca yarışabileceğini sanmıyorum blizzardın bu şekilde.




  • IcyTea Lemon kullanıcısına yanıt
    Benim ifa ediş şeklime takılıyor insanlar bende bunları söylüyorum. bana tercüman olmuşsun
    hs'da text yazıp ekliyorlar, en başta wow evreni olacak dediler. sonra alakasız şeylere dönüştürdüler. paket satmak için eski kartları metadan siliyorlar direkt.
    çıkardıkları her pakette tekrar ediyorlar kendilerini, hs.
    sc de sadece commmmannnder. onuda korelilerden baaşka oynayanı yok.

    wow tarafında game play olarak toparlayamıyorlar sorun burada zaten. paketi çıkarıp skill'e %100 buff atan bir ekipten game play bekler misin ? soruyorum. oyun alfa değil beta değil, çıkmış paket ?
    lore olarak saçmalamaca olduğunu zaten siz söylüyorsunuz ? geriye ne kaldı. oynayanlar eskilerin hatrına oynuyor veya alışkanlıktan dolayı. arada bir hypelanıp 1 ayda gazı sönende çok.

    kısaca ellerinde adam akıllı ekip yok. ellerindeki malzemeleri değerlendiremedikleri için blizzard tam anlamıyla çöp.

    bak bir riot kadar bile olamadılar. adamlar sözde lol evreninden bir sürü oyun çıkarıyorlar. aslında başarılılarda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aschil

    Benim ifa ediş şeklime takılıyor insanlar bende bunları söylüyorum. bana tercüman olmuşsun
    hs'da text yazıp ekliyorlar, en başta wow evreni olacak dediler. sonra alakasız şeylere dönüştürdüler. paket satmak için eski kartları metadan siliyorlar direkt.
    çıkardıkları her pakette tekrar ediyorlar kendilerini, hs.
    sc de sadece commmmannnder. onuda korelilerden baaşka oynayanı yok.

    wow tarafında game play olarak toparlayamıyorlar sorun burada zaten. paketi çıkarıp skill'e %100 buff atan bir ekipten game play bekler misin ? soruyorum. oyun alfa değil beta değil, çıkmış paket ?
    lore olarak saçmalamaca olduğunu zaten siz söylüyorsunuz ? geriye ne kaldı. oynayanlar eskilerin hatrına oynuyor veya alışkanlıktan dolayı. arada bir hypelanıp 1 ayda gazı sönende çok.

    kısaca ellerinde adam akıllı ekip yok. ellerindeki malzemeleri değerlendiremedikleri için blizzard tam anlamıyla çöp.

    bak bir riot kadar bile olamadılar. adamlar sözde lol evreninden bir sürü oyun çıkarıyorlar. aslında başarılılarda.
    blizzard'a çöp deyince borsası düşüyor herhalde hocam, yatırım yaptılar sanırım ondan öyle sert giriyorlar.

    yoksa elin oyun firmasını bu kadar korumak için başka bir sebep olamaz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: IcyTea Lemon

    Şimdi şöyle, direkt çöp diyerek eleştiri olmaz sebebini düzgünce yazmak lazım.

    WoW = kesinlikle lore saçmalamaya başladı ve ben wow loreunun artık sonuna geldiğine inanıyorum ya da artık final bi lore hazırlamaları gerekiyor onuda bi pakete dönüştürüp noktayı koymalılar. Artık heyecan verici bi durum yok wow loreunda bence buna hepimiz katılıyoruz. Shadowlands'in lore dan cok gameplay i tutarsa tutar, onu da başarılarsa bunu göreceğiz.

    Overwatch 2: Tam anlamı ile Overwatch a gelmiş bi patch gibi bir şey. Yeni görünüm vs dedi trailer da ama tam anlamı ile aynı görünüyor, değişiklik yok. Sırf 60$ dan satmak için yeni bi oyun yapmak yerine overwatch'e exp paket olarak getirselermiş yeterliymiş. Alt tarafı pve görevleri var birkaç tane hepsi bu.

    Diablo 4: En önemli duyurusu buydu blizzardın bu sene. Bilindiği üzere immortal sonrası reputationlarını geri kazanmak için son blizzcon sonrası bu oyunu yapmaya başladılar. Tahmin ediyorum ki immortal developerlarının %90 ını alıp D4 e verdiler. 1 senede kolay değil cinematic,gameplay trailer ve demo sunabilmek. Haliyle daha d4 e yorum atmak henüz yersiz. Oyun zaten rahat 2-3 sene gelmiyor, 2-3 senede çok değişikliğe uğrar baya gelişir. İzlediğimiz demo sadece 1 senelik bi çalışma.

    Warfact 3 reforged: Bence hayal kırıklığı, eski oyun ile arasında çok bi fark yok, remasterı yapamamışlar ya da ucuz yoldan kaçmışlar bilmiyorum, nostalji olması zevkli fakat bence parasını hak etmiyor, olmamış bu remaster tam anlamı ile aynı cidden aynı w3 ile.

    Heartstone: Pek ilgili alanım değil, yorumum yok.

    SC2 ve Hots zaten bitmiş.

    Bence blizzard'ın artık yeni bir mmorpg oyun yapması gerekiyor, yeni karakterler yeni lore. Bu oyunlar artık blizzardı kurtarmaz, özellikle Riot o kadar oyun getiriyor 2020 ye. Onlarla kolayca yarışabileceğini sanmıyorum blizzardın bu şekilde.
    diablo immortalı blizzard yapmıyor, netease isimli firma yapıyor.

    gecen sene kotaku nın haberi vardı. 1 tane yazar sızrdırm yapmıstı zaten. blizzard 4 tane diablo ,1-2 tane de starcraft projesini iptal etti diye. cinematiclerin hiç birinde oyun devleri çalısmıyor. blizzard ın in hounse cinematic ekibi tamamen farklı.


    overwatch dediginiz gibi gereksiz geldi gözümü. neden expansion degil de 2 dediler? buyuk ihtimalle marketing yuzunden. acaba overwatch gibi 40 dolar mı olur yoksa 60 dan mı satarlar?




  • Onvious kullanıcısına yanıt
    Diablo immortalın olayı şöyle hocam;

    NetEase mobil oyun yapımında usta bi firma olduğu için, D:I'ın sadece temelini yaptı. Blizzard tüm oyunu kendilerine yaptırmadı yani, NetEase kendi payına düşeni hallettikten sonra Blizzard devir aldı, kendi developerları üzerinde çalışmaya başladı ve hala daha çalışıyorlar. Eğer blizzard dokunmasaydı, son yayınlanan gameplay trailerındaki güzellik asla olmazdı. NetEase'i en iyi tanıyan kişilerden birisiyim, asla öyle güzel oyun yapamazlar mobile imkanı yok. Blizzard'ın dokunduğu çok belli oluyor ve Wyatt Cheng'in dediğine göre daha onlar için blizzard kalitesine ulaşmamış bu sebeple çıkarmıyorlarmış oyunu henüz. Öncelikleri D4 idi, developerların çoğunu D4 e verdikleri belli, 1 senede alt tarafı 1 mobil oyununda sadece sınıf cinsiyetleri ve 3-5 legendary eşya tamamlanmış olamaz. Anca 1-2 dev çalışırsa bu mümkün olur ki muhtemelen öyle oldu.

    Blizzard'ın birkaç proje iptal ettiği doğru. Belki istedikleri kaliteyi yakalayamamışlardır.

    60$ dan satılacak gibi görünüyor, çoğu söylenti 60$ üzerine kurulu şu an ve kesinlikle o paraya değeceğini düşünmüyorum.




  • Şöyle bi DH forumu ne yapıyor diye gireyim dedim de girmez olaydım :d Yahu arkadaş siz kendinizi hiç mi geliştirmiyorsunuz hiç mi karakter gelişiminize katkı sağlayacak aktivitelerde bulunmuyorsunuz? Hayatı bu stabilitede yaşamak için nasıl bir effor sarf ediyorsunuz aklım almıyor gerçekten.. Her expansion öncesi İSTİSNASIZ aynı yorumlar.. Lore bitti, oyun bitti, çok değişti, yok WoW'un son günleri.. Arkadaşlar bakınız, WoW ancak ve ancak Blizzard isterse bitebilir. Lore'un falan da bittiği yok adamlar kozmolojide işlenecek her şeyi işliyorlar sırayla işte. Levelling olayının kısa süreye düşmesi de ben dahil birçok oyuncuyu sevindiren bir haber. Ben her classtan karakterim olsun istiyorum ama leveling olayını hiç sevmiyorum ve sıkılıyorum. Quest yapmak da sıkıyor, dungeon'a girmek de. Özellikle başlangıç bölgelerine dayanamıyorum bile. Yeni gelen özellikle hem questlerin değeri artacak hem de her expansion'ın olayını daha iyi kavratacak. Umarım dungeon'lardan gelen exp de düşer herkes questlerle hızlı hızlı level alır. Beni yeni expansion çok hypelamadı açıkçası ama oturup da yersiz yersiz yorumlar yapacağıma sabırla bekliyorum. Belki müthiş bir expansion olacak oynamadan bilemeyiz.

    OW2 saçma olmuş, gereksiz buldum açıkçası. OW'si olanlardan tekrardan para alınacaksa özellikle berbat bi hamle olmuş olur. Alınmayacaksa da yine çok hypelatacak bi hali yok.

    HS klasik aynı HS işte.

    Diğer oyunlarla ilgili bir fikrim yok.




  • Hayal edin;

    Wow alıyorsun, uzun süre bütün classları ve specleri denedikten sonra ret palaya aşık oluyorsun ve zevkle yıllar boyunca oynuyorsun.
    Glad alıyorsun, bütün replerini üşenmeden kasıyorsun, kendini geliştiriyorsun gün geçtikçe daha iyi bir ret oyuncusuna dönüşüyorsun, karakterinle arandaki bağ artık kopamayacak kadar güçlü.

    Sonra legion çıkıyor blizzard classını sil baştan tasarlıyor sana da güzel bir nah çekip gidiyor.


    Legion çıktığından beri oyunu toplam 5 ay falan oynadım sanırım. İstedikleri expansionu çıkartsınlar istedikleri contenti mountu tasarlasınlar, benim o contenti tecrübe ediş şeklim bir gram zevkli değilse ben o contentten nasıl zevk alayım?

    Classlar derin ve zevkli olsa yeniden millet kendi contentini kendi yaratır zaten. Ulan bu insanlar 10 sene durotarda elwynnde sabahdan akşama kadar duel atardı wotlk/cata/mop/wodda kimsenin umrunda değildi oyuna yeni content gelmemesi çünkü oyunun kendisini oynamak zevkli. (wotlk ve catanın 1 sene süren son patchlerini hatırlayın)Ama legion çıktı dueling öldü mesela, neden? Çünkü classlar bok gibi kimse bi gram zevk almıyor. Umurlarında mı sen hangi yeni mountu hangi yeni achievementi eklemişsin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gece Şarkısı -- 10 Kasım 2019; 17:46:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hearthstone WoW evreninde geçiyor bu arada.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.