Şimdi Ara

BİZİ MAKASLAMAYA KALKTI ÖLÜMDEN DÖNDÜK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
537
Cevap
5
Favori
15.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O gelmiş manyak manyak sürüyor o zaman sonuçlarına katnalıcak arkadaş. Yarış pisti mi ora. Kendi hayatını önemsemiyor olabilirsin ama başka hayatlara zarar veremezsin ve tehlike oluşturamazsın. Ben bunun gibi bi durumla karşılassam ve makascı ölse hiç vicdan azabı çekmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samir_Rallye -- 30 Aralık 2013; 22:15:29 >
  • UML kullanıcısına yanıt
    U çekip dönmemdeki amaç ''belki yaralandıysa yapabileceğimiz bir şey vardır'' işin bir ucundan tutup belki aracımdaki tutanağı vermek veya çekici çağırmak . Kabadayı gibi diklenmesi saygısızlık, geçmiş olsun bile demeyi hak ettiğini zannetmiyorum.

    Olur yani dalarsın bi an gider park halinde araca vurursun pert edersin aracını. Ama göz göre göre yapılacak işler değil trafiktekiler. İyi mi kişiden kişiye değişir işte :)

    Teşekkür ederim ayrıca
  • Oyle yapmasaydim soyle olurdu tarzindaki varsayimlarin tadindan yenmiyor..

    yol verseydin , 20 m varken görmüşsun adamin geldiğini. O adama bişey olsaydi ?

    ( not : makas atani ben de sevmem , ufak bir kaza bu bence , iyi olmuş , ders alir bir daha yapmaz inşallah. )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklı başına gelmiştir inşallah."Bir musibet bin nasihatten iyidir" demiş atalar.
  • İyi yapmışsınız, ne yol vercen.
  • Zaten olay anlık gelişiyor, anlık karar veriliyor. Gaza basıp yol vermediğin de ya da frene basıp yol verdiğinde kendisi de zarar görebilirdi. O durumda herkes kendisini düşünür. Enes* de öyle yapmış, kendisini kurtarmış. Tam tersi de olabilirdi. Yol vermek için frene basıp kendisi de kaza yapabilirdi, arkadaki araçlarla beraber zincirleme kaza olabilirdi vs... Olayın anlatılış şekline göre Enes* anlık bir kararla kendisi için doğru olanı yapmış. Olması gerektiği gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enes*

    (Yoğun yargıdan dolayı düzenlenmiştir) Bugün 11.30-12.00 civarı Çekmeköy'den Sultanbeyli'ne doğru (Ford Atılgan'ın az gerisi yolu bilenler için) sol şeritten 60-70 arası seyrederken sağdan taraftan sokaktan bir Corollalı eleman yola atladı tabir olarak yapıştırmış bizi makaslamaya geliyor. 20 metre kadar önümde iett otobüsü (sağ şeritte) durakta durmak için yavaşlıyordu. Bizi makaslamasına izin vermeyip son gaz yapıştırmamızla onun acı fren yapıp iett aracına arkadan bindirmesi bir oldu.

    Edit: Şoför soğukkanlılığı refleksi çok önemli rol oynuyor

    [simage]http://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://store.donanimhaber.com/12/7a/c5/127ac5d634a02ecaf7bdb2f6d576c292.jpg&size=6&border=1&bound=3[simage]

    Bu arada bizim araç Mercedes Vito 115 CDI
     BİZİ MAKASLAMAYA KALKTI ÖLÜMDEN DÖNDÜK

    Bu ne kurgu böyle. Kusura bakma ama o corolladaki adamın acil işi varsa ve yetişmek için basıyorsa ? Bunu neden düşünmediniz ? Kaldı ki bir araba sizi geçerken gaza basmanız çok büyük bir hata. 60-70 ile giderken 50ye düşürseydiniz hiç bu kaza olmazdı. Başıma böyle çok olay geldi. Genelde tecrübesi olmayıpta sırf makas yemeyim diyen insanlar olduğunu anladım. Bence bu kadar senaryo normal bir insan için anormal. Kısa zaman içinde bir sağlık kurumuna başvurmanızı öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şimdi bakin benzer 2 farkli olay trafikte benimde basima geldi.1.Ayni arkadsin durumundaydim ben otübüsün yerindeki arac birden yavaslayinca adamin makasi atamiyacagini anladim frene yapistim.ikincisindede 2 arac yaris yapiyolardi aynadan gördüm 4 seritli yoldu biri soldan yapistirip gidiyodu digeri kalan3 sertte hizla geliyodu bende ortadaydim ve 3 seritteki aracla yanyana gidiyodum baktim o hizla bu duramicak ya bana yada digerlerine carpacak bende hemn bastim gaza boşluk yarattim aradan gecti.şimdi bunlari yapmasaydimda adamlar kaza yapip ölsemiydi.sirf ders cikarsin die buna izin verip kaza yapip ölsünlermi.can bukadar basit biişey deil.yolda kurala uymayanlara siz akillarinizca ders ceza filan veremezsiniz bu polisin devletin iş !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Bence de haklısınız.

    O değil de olaydaki Corolla'nin makas videoları burada paylasilsaydi herkes oraya patlasin şuraya carpsin diyecekti. Şimdi ne değişti ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi yapmışsın. Olan beyinsize olmuş o otobüslere bişey olmaz
  • Onlara vuranlar her türlü suçlu diyorlar
  • El insaf yani bence de DH yargı ekibimiz çok acımasız ya
  • seiko0606 kullanıcısına yanıt
    Bunu anlatmaya çalışmıştım tam da
  • İyi yapmışsın kardeşim, herif adam gibi sürmeyecek onun uymadığı kuralları ben üstlenecem oh ne ala. Böyle itlere az bile, sorarım size bu arkadaşımız yerine çocuklu bi bayan olsa idi nasıl konuşurdunuz acaba!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeonarT

    İyi yapmışsınız, ne yol vercen.

    Yol vermeyi öğrendiğimizde gelişmekte olan ülkelere 1 adım daha yaklaşabiliriz belki. Herkes ne yol vercen derse gidecek yol bulamazsınız. Biraz medeniyet lazım yıl 2014 oldu yahu.

    Makas atanı gördüğümde bir benmi özellikle yol verip çekip gitsin belasını başkasından bulsun diye düşünüyorum anlamadım ki? Şahinden de makas yerim, amg dende makas yerim hiçte gücenmem, bu nasıl bir egomania dır ki makas yiyince gurura dokunsun çözemedim.
  • Zaten ölümüne bastığı fotoğraftaki fren mesafesinden belli. O fren mesafesinden makas atan terzidir şoför değil, + otobüs haraket halinde bile sayılmaz. Arkadaşlar fren yapsaydın diyor işte mesajı başta bi okusalar :)))))) Vicdanen rahatım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Hata kesinlikle sizde. Gece rahat uyuyamamanız lazım.

    Hiç bir araç 60-70km/h hızla giderken takla atıp karşı tarafa geçmez. Kendinizi kandırmayın.

    çok talihsiz bir mesaj olmuş..

    inşallah ironi falan yapmışsınızdır da ben anlamamışımdır..
  • Yol vermeme inadına girmişsiniz. Adam tam burnunu çıkaracak ara bulmuş siz engellemişsiniz ve size çarpmamak için direksiyonu(Lastiklerin duruşundan belli) kırıp otobüse girmiş.

    Siz hatalı değilsiniz fakat, tabiricaiz ise sütten çıkmış akkaşık da değilsiniz. Vicdanınızı rahatlatmak için bir sürü teori uydurmuşsunuz. Evet size çarpsa daha büyük bir kaza olacaktı fakat siz takla vs. atmazdınız, aracınız büyük hasar alırdı(sol,sağ ve belkide arkadan)

    Yaptığınız bu hareket birinin ölümüne sebep olabilirdi, bunu unutmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O vatandas olseydi belki size kusur yazip basiniza is acabilirlerdi. Burasi turkiye. iett nin arka stoplari calismiyordu belki de. Ben olsam cocukla cocuk olmaz yol verme sansim varsa yol verirdim. Sonucta cahil. Bana biraz da mercedesle guc gosterisi yapmissiniz gibi geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CemUsUs

    quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Hata kesinlikle sizde. Gece rahat uyuyamamanız lazım.

    Hiç bir araç 60-70km/h hızla giderken takla atıp karşı tarafa geçmez. Kendinizi kandırmayın.

    çok talihsiz bir mesaj olmuş..

    inşallah ironi falan yapmışsınızdır da ben anlamamışımdır..

    İroni falan yok. Arkadaş egosunu tatmin ederken bir kazaya sebebiyet vermiş.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.