Şimdi Ara

Bitcoin fiyatı sert düştü, sebebi Celsius Network (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
5.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Eleştirilerin hepsine tek tek cevap vermeyeceğim.

    Kaybedenler klübü diyen arkadaş, 23 yıldır borsalarda trade yapıyorum. Kazancımda oldu kaybettiğimde oldu. Sonuçta burada yazıp pozitif konuşabiliyorsam kaybım kazancımdan az olmuş demek ki. Elimde ki malın çoğunu btc 55 binlerde gezinirken sattım. Sahibinin Türk olmasından dolayı özel ilgi gösterdiğim Avax 70 dolara çıktığında sattım. Ha sonradan 140 dolarları gördü ama üzülmedim çünkü hedef olarak 50 doları belirlemiştim. An itibariyle Avax 15 dolarlarda geziniyor. Tek zararım luna da oldu onuda sıfırlanmadan önce elimden çıkardım.


    Altcoinlerin silinmeyeceğini iddia eden arkadaş. Sanırım kripto piyasasının işleyişini bilmiyor. Piyasa binlerce ponzi proje, dolandırcılık amaçlı proje var. Üç beş kişinin bir araya gelip white paper oluşturup para toplayan binlerce altcoin var. Günde onlarca coinin oluşturulup yine onlarcasının ortadan kaybolduğu bir piyasadan bahsediyoruz. Kriptonun boğa sezonunda mantar gibi türeyip milyarlarca dolar toplayıp ortadan kaybolan binlercesi var.


    Bitcoin ile altcoin ayrımını bile yapamıyorsunuz. Bilale anlatır gibi anlattım hala anlamıyorsanız kaybetmeye ve dolandırılmaya mahkumsunuz. Yine anlatayım. Bitcoin herhangi bir şirkete vakfa falan ait değildir. Altın gibidir. İnsanlar nasıl altına bir değer atfediyorsa bitcoine de öyle bir değer atfediliyor. Amaca ve hizmet ettiği sürece altın, kağıt para, dijital para gibi enstrümanlar her zaman değerli olur. Bitcoinin sahibi yoktur. Ben piyasadan para toplayıp kaçayım durumu yoktur. Ancak tamamen risksiz değildir. Tüm ülkeler bitcoin madenciliğini yasaklarsa veya bitcoin üreten tüm sistemler durup yokolursa o zaman bitcoin biter.


    Altcoinlerin tamamının sahibi vardır. Örneğin Ripple, bu coinin sahibi olan şirket ben iflas ettim derse xrp yokolur.

    Avalanche, sahibi olan Türk dükkanı kapattım derse avax tarih olur.

    Ethereum, sahibi olan Rus aynı akıbetlere uğrarsa eth yokolur.

    Bunların haricinde hiçbir işlevi olmayan doge shiba gibi amaçsız binlerce coin var.

    Bu altcoinlerin çoğu sahibi oldukları şirketlerin veya kişilerin tekelindedir. Henüz yasa koyucular bunların hisse senedi mi yoksa para mı olduklarına karar verememişler ancak çoğunluk tarafından hisse senedi gibi görülüyor.



    Ayı-boğa döngüsünde piyasa da bir sürü spekülatif haber yayılır. Geçen yıl kriptoya balon diyenlerin çoğu gözü kapalı evi arabayı satıp tepeden mal alanlardan oluşuyor.

    Ayı sezonunda ise ki ayı sezounda bile değiliz, piyasa da hep olumsuz haber yayılır. Umutlar biter. Tepeden alanların elinde mal kalmıştır.


    Boğada, fiyatlar düşecek diyenleri döverler.

    Ayı da ise fiyatlar yeterince düştü almak lazım diyenleri döverler. O yüzden bu piyasa da fomoya kapılanlar hep kaybeder.


    Kopyala yapıştır diyen arkadaşa tavsiyem acilen fenomenleri takip etmeyi bıraksın. Bu piyasadaysa derhal piyasadan çıksın. Eğer kriptoyla alakası yok ise kendi ilgi alanına yönelsin.


    Eğer kendisine ait orijinal bir fikir varsa paylaşsın. Ekonomiyle alakalı her alanda insanların fikirleri genellikle aynıdır. Dolayısıyla herkes kopyala yapıştır yapmış gibi görünüyor.





  • Kel abi makineler devam ediyor mu..

  • Gecen sene eksi de su kadar kazandim milyoner oldum doyenler vardi adim gibi eminim fazlasini kazanmak icin fazlasini yatirdilar ve hepsi batti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Celsius Network ile Bitcoinin fiyatını aynı sepete koyan cahillik.. Valla iğrendiriyorsunuz yani. Klasik türk mantığı bilmediğin şeyde sus valla yazmayın.

  • alierennet kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    tek merkeziyetsiz ve sahipsiz coin Bitcoindir, diğerleri şirket vakıf gibi özel ve tüzel kişilere ait hisse senedidir




    Gerisini okumaya gerek var mı?

  • alpabi A kullanıcısına yanıt

    Yeminlen sabitlenesi bir yazı olmuş tebrikler.

  • ASıl sebebi bunların alayının üçkağıtçı olmasıdır.

  • Bunları tek çatı altında “tosuncuk piyasası” olarak toplamak lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • stylerbb kullanıcısına yanıt

    Mükemmel özetlemişsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stylerbb kullanıcısına yanıt

    Sizce ne olur coinler yani düşüşe devam eder mi ? Yoksa ilerde mutlaka artar mı ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alt coinlerden 5000 liradan 2000 liradan fazla zararım var. Altcoinlerin büyük çoğunluğunda eski seviyelerin tekrar görülmeme olasılığını çok yüksek görüyorum. Bitcoinde ise üretimi sınırlı olduğundan yeterince bekleyenlerin dolar bazlı olarak zarar etmeyeceğini eninde sonunda 40.000 dolar ve üstü seviyelerin görüleceğini düşünüyorum. Ama paraya ihtiyacı olup bozdurana birşey diyemem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 15 Haziran 2022; 21:27:3 >
  • legolas4121 kullanıcısına yanıt

    Fed faiz arttırınca sert düşecekti di mi. Ama artıyor. Yine ters köşe. Bir arkadaş var gece uyku uyumuyormuş piyasa takibi falan, 29'ken abi artacak 48 olacak diyordu 20 bine düştü. Geldi yine dün, e dedim düştü. Daha da düşecek abi dedi, demiyor ki saçmaladım batırdım parayı, fed med onu da biliyo ama hemen uyum sağlıyo yeni duruma. Düşmesine yatıracakmış parayı. Arttı bugün. Şimdi biraz arttı diye kalan parasını da yatırır yarın düşer o da gider. Bak bu yatırımcı değil kumarbaz kafası. Yatırım metaya olur havaya değil. Artar mı düşer mi bilmem ama coin almayan kazanır.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.