Şimdi Ara

Bitcoin fiyatı sert düştü, sebebi Celsius Network

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
5.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin fiyatı sert düştü, sebebi Celsius Network



    Geçtiğimiz günlerde kısaca bahsettiğimiz Celsius Network ağında yaşanan gelişmeler kripto para piyasasına ağır bir darbe vurdu. Likidite tarafında sıkıntı yaşayan ağın önemli bir varlığını da elden çıkardığı tespit edildi.



    Celcius Network olayı nedir?



    Yeni bir LUNA vakası olmasından korkulan Celcius Network organize bir atak ile karşı karşıya. Alameda Research tarafından büyük oranda stETH satışı yapılması ağın elindeki varlıkların azalmasına neden olmuştu. Şimdi ise para aktarımları durduruldu.



    Ayrıca Bkz.Ethereum tehdit altında, yeni LUNA vakası mı?



    Yatırımcının havuzda para tutarak kâr payı aldığı ve sistemin de kredi dağıttığı Celsius ağında dün itibariyle depozit ve çekimlerin durdurulduğu haberi geldi. Üstelik son 3 gündür 104 bin adet ETH ve 9500 adet WBTC varlığının FTX borsasına aktarıldığı da tespit edildi. Henüz bu varlıklara ne olacağı bilinmiyor.



    Zaten LUNA olayı ile iyice dibe vuran piyasaya böyle bir haber yayılınca Bitcoin fiyatı 25 bin dolar seviyesinin de altına indi. Aynı şeyleri yaşamak istemeyen yatırımcı piyasadan yüz milyarlarca dolarını çıkarmış oldu. Ethereum, BNB, AVAX, SOL gibi dev para birimleri büyük değer kaybetti. Bu hafta FED toplantısının olması da yükseliş umutlarını azaltıyor.



     












  • Kripto piyasasındaki yaklaşık 20 bin adet olan coin ve tokenların %90'nın piyasadan silineceğini geçen yıl boğa sezonunda söylenirken herkes fomoya kapılmış olduğu için inanmıyorlardı. Piyasadan silinen ilk coin luna oldu. Şimdi Celcius var. Sırada diğerleri geliyor. Ethereum bile aşırı risk taşıyor. Çünkü kripto piyasasında ki tek merkeziyetsiz ve sahipsiz coin Bitcoindir, diğerleri şirket vakıf gibi özel ve tüzel kişilere ait hisse senedidir. Dolayısıyla böylesine aşırı risk barındıran piyasada en güvenilir liman Bitcoindir.


    Kriptoya yatırım yapanlara tavsiyem eğer aşırı zararda değilseniz ayı piyasasında merkezi olan coinlerden uzak dursunlar. Bazı coinlerin kendi ağları vardır. Solana, Cardano, Ethereum ve Tron gibi onlarca ağ vardır. Bu ağların bazıları üzerinde binlerce proje üretilmiştir. Bu projelerin bir kısmı ponzidir. Bu üretilen projelerin kendi tokenları vardır. Problemli ağlar üstüne oluşturulmuş projeler ile ponzi projeler silinme olasılığı çok yüksek olanlardır. Bu gibi projelerin tokenlarından mümkün olduğu kadar uzak durmanız maddi kayıplarınızı azaltacaktır.





    Gelelim Bitcoinin akıbetine.

    Aşağıda ki grafikte görüldüğü gibi Btc haftalık 200 günlük hareketli ortalamaya doğru düşüyor. Zaten haftalıkta ikili tepe oluşturmuş. Bu formasyon sonrası düşüş kaçınılmaz olur. İkili tepenin ardından düşüşte ki hedef fiyat 19,000-20,000 bandıdır. Major trend çizgiside bu fiyat bandından geçiyor.


    Olası destek seviyelerinden tepki olursa 200 günlük hareketli ortalamanın geçtiği fiyat olan 22,000 dolaylarında sert bir tepki alırsa çanak formasyonu oluşturma ihtimalinde hedef fiyat en az 125,000 ila 200,000 olabilir.


    Eğer btc hareketli ortalamada ve major trendde tutunamazsa düşüş dahada derinleşir ve hedef fiyat 10,000 usd olur. Burada da tutunamazsa hedef fiyatlar 6000 usd ve 3000 usd.


    Tüm bu yükseliş ve düşüş senaryolarının gerçekleşeceği tarih 2024 yılına kadardır. Bu tarih btc halving tarihidir. 2024'e kadar btc düşebildiği kadar düşer. Bu tarihten sonra mega ralli başlar ve tahminen 2025-2026 yıllarında btc tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaşır. Dolayısıyla kripto piyasasında bu tarihe kadar ayakta kalmayı başaran diğer coinler bitcoinden katbe kat fiyat artışı sağlar.


    Bitcoin ayı sezonunda olduğu için birçok coin piyasadan silinecektir.



    Bu bitcoin diyorum. Siz de o ne ola ki diyorsunuz. Dijital merkeziyetsiz para diyorum. Eeee bize ne diyorsunuz.

    Şimdi 10 dolar ama artacak diyorum. Yine kimse önemsemiyor. Sonra gazeteye ilan veriyorum. 100 dolar yatırdı ve 1 ayda 12000 doları oldu diye. Parayı bastırıp geleceğin parası diye haberler yaptırıyorum. Pizzacıua verdiğim bitcoin ile şimdi ev alırım diye basına çarşaf çarşaf haber yaptırıyorum Ortaklarımla birlikte yavaş yavaş fiyatını arttırıyoruz.

    Bunu gören kişiler de ufak ufak girmeye başlıyor. 1 saatte 100 lirası 150 lira oluyor. Gelen kolay para nedeniyle çevresine nasıl kazandığını anlatıp bedava reklam yapıyor. Başka insanları teşvik ediyor ve kendi yatırdığı tutarı yükseltiyor. Kimse bunu para yerine kullanırım demiyor. Aldığı fiyatın üzerinde başkasına satma derdinde.



    İşte saadet zinciri böyle kuruluyor. O ilk girenler parayı vurdu gittiler bile. Tüm zararı bırakıyorlar sizlere. Hiç bir ekonomik değeri olmayan bir şeye para yatırmayın artık.

    Eleştirilerin hepsine tek tek cevap vermeyeceğim.

    Kaybedenler klübü diyen arkadaş, 23 yıldır borsalarda trade yapıyorum. Kazancımda oldu kaybettiğimde oldu. Sonuçta burada yazıp pozitif konuşabiliyorsam kaybım kazancımdan az olmuş demek ki. Elimde ki malın çoğunu btc 55 binlerde gezinirken sattım. Sahibinin Türk olmasından dolayı özel ilgi gösterdiğim Avax 70 dolara çıktığında sattım. Ha sonradan 140 dolarları gördü ama üzülmedim çünkü hedef olarak 50 doları belirlemiştim. An itibariyle Avax 15 dolarlarda geziniyor. Tek zararım luna da oldu onuda sıfırlanmadan önce elimden çıkardım.


    Altcoinlerin silinmeyeceğini iddia eden arkadaş. Sanırım kripto piyasasının işleyişini bilmiyor. Piyasa binlerce ponzi proje, dolandırcılık amaçlı proje var. Üç beş kişinin bir araya gelip white paper oluşturup para toplayan binlerce altcoin var. Günde onlarca coinin oluşturulup yine onlarcasının ortadan kaybolduğu bir piyasadan bahsediyoruz. Kriptonun boğa sezonunda mantar gibi türeyip milyarlarca dolar toplayıp ortadan kaybolan binlercesi var.


    Bitcoin ile altcoin ayrımını bile yapamıyorsunuz. Bilale anlatır gibi anlattım hala anlamıyorsanız kaybetmeye ve dolandırılmaya mahkumsunuz. Yine anlatayım. Bitcoin herhangi bir şirkete vakfa falan ait değildir. Altın gibidir. İnsanlar nasıl altına bir değer atfediyorsa bitcoine de öyle bir değer atfediliyor. Amaca ve hizmet ettiği sürece altın, kağıt para, dijital para gibi enstrümanlar her zaman değerli olur. Bitcoinin sahibi yoktur. Ben piyasadan para toplayıp kaçayım durumu yoktur. Ancak tamamen risksiz değildir. Tüm ülkeler bitcoin madenciliğini yasaklarsa veya bitcoin üreten tüm sistemler durup yokolursa o zaman bitcoin biter.


    Altcoinlerin tamamının sahibi vardır. Örneğin Ripple, bu coinin sahibi olan şirket ben iflas ettim derse xrp yokolur.

    Avalanche, sahibi olan Türk dükkanı kapattım derse avax tarih olur.

    Ethereum, sahibi olan Rus aynı akıbetlere uğrarsa eth yokolur.

    Bunların haricinde hiçbir işlevi olmayan doge shiba gibi amaçsız binlerce coin var.

    Bu altcoinlerin çoğu sahibi oldukları şirketlerin veya kişilerin tekelindedir. Henüz yasa koyucular bunların hisse senedi mi yoksa para mı olduklarına karar verememişler ancak çoğunluk tarafından hisse senedi gibi görülüyor.



    Ayı-boğa döngüsünde piyasa da bir sürü spekülatif haber yayılır. Geçen yıl kriptoya balon diyenlerin çoğu gözü kapalı evi arabayı satıp tepeden mal alanlardan oluşuyor.

    Ayı sezonunda ise ki ayı sezounda bile değiliz, piyasa da hep olumsuz haber yayılır. Umutlar biter. Tepeden alanların elinde mal kalmıştır.


    Boğada, fiyatlar düşecek diyenleri döverler.

    Ayı da ise fiyatlar yeterince düştü almak lazım diyenleri döverler. O yüzden bu piyasa da fomoya kapılanlar hep kaybeder.


    Kopyala yapıştır diyen arkadaşa tavsiyem acilen fenomenleri takip etmeyi bıraksın. Bu piyasadaysa derhal piyasadan çıksın. Eğer kriptoyla alakası yok ise kendi ilgi alanına yönelsin.


    Eğer kendisine ait orijinal bir fikir varsa paylaşsın. Ekonomiyle alakalı her alanda insanların fikirleri genellikle aynıdır. Dolayısıyla herkes kopyala yapıştır yapmış gibi görünüyor.

  • Sonuçta hepsi dolara endeksli, o yüzden riskli.

    Eskisi gibi altın standardına dayalı para sistemi gelmediği sürece kripto para da olsa başka birşey de olsa değerini belirleyecek kıyas bir para birimine ihtiyacı var o da dolar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 13 Haziran 2022; 8:27:30 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    Doları kim takar?.. Zamanında abd uyanıklık yapmasa dolar bugünkü seviyesinde olmazdı ve hâlâ itlik peşindeler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Crypto cry'dan türetilmiştir. Cry= ağlama. Şaka bir yana Beş kuruş menfaat için başkalarının ocağına incir ağacı dikenler, bu ponzi sisteminin değirmenine su taşıyanlar bu kriptoların reklamını yapanlar hep ağlayın hiç gülmeyin.

  • Vurgun vurguna...

  • 2. el bol ve ucuz ekran kartlarını göreceğimiz günler yaklaşıyor sanırım.

  • Bazı coinlerde ponzi vardı yavaş yavaş temizlemeye başladılar. Ayrıca uber zeka Amerikalı yöneticiler o kadar para bastılar ki bütün para ekonomiye akacağına coin lere aktı. Şimdi de çıkıyor.

  • sdbz kullanıcısına yanıt
    6900xt ler çıkış fiyatının altında, Türkiye de...

  • Kripto piyasasındaki yaklaşık 20 bin adet olan coin ve tokenların %90'nın piyasadan silineceğini geçen yıl boğa sezonunda söylenirken herkes fomoya kapılmış olduğu için inanmıyorlardı. Piyasadan silinen ilk coin luna oldu. Şimdi Celcius var. Sırada diğerleri geliyor. Ethereum bile aşırı risk taşıyor. Çünkü kripto piyasasında ki tek merkeziyetsiz ve sahipsiz coin Bitcoindir, diğerleri şirket vakıf gibi özel ve tüzel kişilere ait hisse senedidir. Dolayısıyla böylesine aşırı risk barındıran piyasada en güvenilir liman Bitcoindir.


    Kriptoya yatırım yapanlara tavsiyem eğer aşırı zararda değilseniz ayı piyasasında merkezi olan coinlerden uzak dursunlar. Bazı coinlerin kendi ağları vardır. Solana, Cardano, Ethereum ve Tron gibi onlarca ağ vardır. Bu ağların bazıları üzerinde binlerce proje üretilmiştir. Bu projelerin bir kısmı ponzidir. Bu üretilen projelerin kendi tokenları vardır. Problemli ağlar üstüne oluşturulmuş projeler ile ponzi projeler silinme olasılığı çok yüksek olanlardır. Bu gibi projelerin tokenlarından mümkün olduğu kadar uzak durmanız maddi kayıplarınızı azaltacaktır.





    Gelelim Bitcoinin akıbetine.

    Aşağıda ki grafikte görüldüğü gibi Btc haftalık 200 günlük hareketli ortalamaya doğru düşüyor. Zaten haftalıkta ikili tepe oluşturmuş. Bu formasyon sonrası düşüş kaçınılmaz olur. İkili tepenin ardından düşüşte ki hedef fiyat 19,000-20,000 bandıdır. Major trend çizgiside bu fiyat bandından geçiyor.


    Olası destek seviyelerinden tepki olursa 200 günlük hareketli ortalamanın geçtiği fiyat olan 22,000 dolaylarında sert bir tepki alırsa çanak formasyonu oluşturma ihtimalinde hedef fiyat en az 125,000 ila 200,000 olabilir.


    Eğer btc hareketli ortalamada ve major trendde tutunamazsa düşüş dahada derinleşir ve hedef fiyat 10,000 usd olur. Burada da tutunamazsa hedef fiyatlar 6000 usd ve 3000 usd.


    Tüm bu yükseliş ve düşüş senaryolarının gerçekleşeceği tarih 2024 yılına kadardır. Bu tarih btc halving tarihidir. 2024'e kadar btc düşebildiği kadar düşer. Bu tarihten sonra mega ralli başlar ve tahminen 2025-2026 yıllarında btc tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaşır. Dolayısıyla kripto piyasasında bu tarihe kadar ayakta kalmayı başaran diğer coinler bitcoinden katbe kat fiyat artışı sağlar.


    Bitcoin ayı sezonunda olduğu için birçok coin piyasadan silinecektir.



    Bitcoin fiyatı sert düştü, sebebi Celsius Network




  • dolar is king !

  • alierennet kullanıcısına yanıt
    Bitcoin fiyatı sert düştü, sebebi Celsius NetworkMahsun Karacayoutube
    18 TL’den Dolar Kitleyen Trader
    https://www.youtube.com/watch?v=bXSB0aBeZcU&ab_channel=MahsunKaraca
  • Siz s..le ne zaman tamistiniz.

    Boktan uslubunuz aile yadigari mi a a haber esintisi mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Romeo84 kullanıcısına yanıt
    dolar king değil TL yerlerde sürünüyor

  • ekşi turunç E kullanıcısına yanıt
    bu söylediğin sadece kriptoda mı? dünya üzerinde insanın kurduğu her düzen aynı yavşak sistem üzerine kurulu işe gidip çalışman mağazadan x ürün alman vs listeyi ansiklopedi gibi uzatırım, kök temele baktığında dünya bu düzen üzerine kurulu şimdiki dönem modern kölelik sistemi ile herkesin ocağına incir ağacı dikilmekte insanoğlu bu mantığı anlayabildiğinde iş işten geçmiş olacak ne yazık ki

  • Kripto adı geçen Herşey güvensizdir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lawyerdem kullanıcısına yanıt

    kafan iyi mi z kuşağında paramı var bu borsa da oynasın Bitcoin fiyatı sert düştü, sebebi Celsius Network 

  • lawyerdem kullanıcısına yanıt
    İyi de bu coinlerle kafayı bozan sırf 25 yaşına kadar ki tayfa olmadı ki. Gayet 30 lu 40 lılarda epey parasını yatırdı. Yani kuşakla çok alakası yok. Kısa yoldan zengin olma heveslisi her nesilde var. Daha 10 sene önce de saadet zincirine bir ton para kaptırdı önceki kuşak. 10 sene sonrada emin olun yepyeni bir zincir çıkacak ve yine bir ton onu savunup para kaptıran insanlar olacak. Zaten böyle olmasa ülkelerde milli piyangolar, lotolar, şans oyunları barınamazdı. Birileri göktaşı çarpması kadar olasılığı olan olaya inanıp, hayallenip, hatta kafasında daha bileti aldığı anda paraları harcayıp, loto şirketlerini zengin ediyor.

  • Hayır benim anlamadığım dolar altın euro ne bileyim Gümüş Hatta kahve bunların hepsinin piyasada bir karşılığı var biri emtia biri ticari ürün diğerleri gerçek para birimi yani paranın bunlara yatırılmasını anlarım da onları Bitcoin gibi ne idüğü belirsiz piyasada hiçbir karşılığı olmayan tamamen spekülatif hatta bana sorarsanız tamamen bir kumar olan yatırım aracına insanlar nasıl oara yatırıyor kardeşim o zenginlikleri size bana vermezler hiç kimse boşuna ümitlenmesin kripto'dan zengin olan varsa milyonda birkaç kişidir onlar da buralarda takılmıyor zaten o yüzden herkes aklını başına alsın bence...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Coin piyasası yavaş yavaş bir kaç adamın eline geçecek ve en alttan toplayacaklar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.