Şimdi Ara

Birimciler gelsin:) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
1
Favori
10.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NextMove

    Haklısın, eskiler kahvede vakit harcar, yeniler burada takılıyor. Sanal köy kahvesi. Cehalete Övgü yaparak ancak tribünlere oynarsın. "Vatandaşa anlatıyor"


    Bu kafa ile bu düzen değişmez. Yoksa Vatandaş kendini geliştirmeye kapalı olursa, sen her seferinde anlat anlat dur bakalim..


    Patates soğan üzerinden anlatın. Mentalite aynı ne de olsa,"kardeş".


    Kendinizi geliştirin, biraz eğitime yatırım yapın diyoruz, adam bundan gocunuyor. İster elma ile armut ile anlat istersen araba üzerinden, anlatır mısın anlatırsın evet, ama her seferinde aynı şeyleri konuşur durursun, sonra da halin kalmaz kenara geçer oturursun.

    Ama insanları eğitirsin ne aramaları gerektiğini yazarsın, neye bakmaları gerektiğini öğretisin. Onlar kendi aralarında tartışıp doğruyu bulur.

    Balık vermek değil balık tutmayı öğretmek lazım.


    Anladin mi şimdi "kardeş"?

    Buyur o zaman kardes çık sen anlat teknik izahatla. Pardon, beyefendi demeliydim zannedersem.

    Jakobenlik bu halka ters teper, itici gelir, anlayacağı varsa da anlamaz bunu bil ama.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • CHP bu yüzden sittin senedir %25 leri geçemiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Abi yalniz senin anlamak istemedigin sey orada mcdonalds calistiginda kendine bir seyler alabiliyorsun. Burada calistiginda alamiyorsun. Cocuk 3-4 ay calisacak yazin kopek gibi ama ne oyun bilgisayari toplanir o paraya ne baska bir sey.


    Ufak tefek ust bas alirsin paranin hepsi sana kaliyorsa kalmiyorsa o bile olmaz.


    Bu arada isi buldugunu varsaydim hani o kadar sans verdim is bulmak bile zor.

    Dogru diyorsun da bir sey yapmak hic bir sey yapmamaktan iyidir diye dusunmek lazim. Anliyorum tabiiki para kuculdukce calisma motivasyonu azaliyor. Amerika Dunyanin en buyuk ekonomisi, Dunyanin en zengin ulkelerinden biri zaten orada kazanacagini Turkiyede kazanamayacagin cok acik bunu kabullenmek lazim once. Kabullenmez zaten hic bir iste calisamazsin. Surekli aaa Amerikali benim 5 katim kazaniyor ayni isi yapip deyip uzulursun. Ordakinin kazandigini ya da ordakinin hayatini Turkiye de yasaman cok cok zor. Eger onu istiyorsan zaten tek cozum oraya gitmek. Ki bu da bir cozum.


    Iki secenek var ya bu duzen icinde elinden gelenin en iyisini yapacaksin (belki duzeni degistirmeye calisacaksin ama sana faydasi olmayacak gelecek nesiller icin yapacaksin ancak) ya da baska bir ulkeye gitmek icin caba sarfedeceksin ve oradaki duzen icinde elinden gelenin en iyisini yapacaksin.


    . Ben genel yetisme kulturunden bahsediyorum. COcuk paranin nasil kazanildigini nasil kullanildigini ogrenmis oluyor.

    Biz de ise Anne/baba parasi ile 23-24 yasina kadar geliyor sonra biraz is bakiyor maaslar dusuk diye begenmiyor. Dur ben bir de master yapim diyor. 26 oluyor. Bak 26 yasina kadar bir kurus kazanmamis bir birey. Bu yastan sonra para kazanmayi ogrenmeye calisiyor, harcamayi ogrenmeye calisiyor. Hatta 30 a kadar boyle gidenler var. Bence bu gercekten para ile ilgili degil kultur farki. Amerikada 30 yasina kadar para kazanmayan cocuga ailesi zengin de olsa para vermeyi keser kesinlikle.


    Kultur degisse belki 30-40 yil sonra Turkiyede de fazla kazanilir. Tabi sana bana faydasi olmaz torununa belki:)


    Dedigim gibi ben de bu mantalitede degildim okurken, ben de hic calismadim. Ama kendi istegiyle ekonomik durumu kotu olmadigi halde ufak tefek isler yapmaya calisan arkadaslarim oldu. Ve gercekten is hayatina atildiklarindan daha basarili oldular.


    Turkiyede de aile direk kesmeyebilir ama soyle diyebilir 10 bin liralik bilgisayar mi istiyorsun. Al 7 bin lira, 3 bin lirasini da kendin kazan bilgisayarini al.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 15 Nisan 2021; 17:39:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_



    @kenbalx Olay tamamen bu şekilde. Onlar reform rönesans yaparken bizimkiler rasathane yıkıyordu meleklerin altına bakıyorlar diye. Bugün bir şey değişti mi? Daha 2 yıl öncesine kadar Suudi kadınları araba kullanamıyordu şimdi sanırım yanında eşleri varken kullanıyorlar. Kadınlar insan mı diye forum düzenlediler. Aşı orucu bozar mı tartışması var 2021 yılında.


    Aynı beyin Yahudilerde de vardı bizim dedelerde de vardı. Bizimkiler kullanmamayı seçmiş biz de onların yaptıklarını çekiyoruz. Sömürende de beyin var sömürülende de.

    Bu kadar mı yanlış olur bir görsel!


    Sanki 1015'te modern bilime öncülük edenler dinsiz miydi? Böyle saçmalık olur mu? Pozitif bilimlerin hepsine önderlik edenler Müslüman alimler, genellikle de gayet dindar karakterler. Bu açıdan çok yanıltıcı bir görsel, sanki din ile bilim çatışıyormuş algısı oluşturma amacında.


    Son olarak, bu bakış açısı Avrupa söz konusu olduğunda doğrudur, onlarda yüzyıllar boyunca kilise ve bilim adamları savaşmıştır. İslam dünyasında ise bilimin zirve olduğu dönemde dindarlık da zirvededir. Böyle bir çatışma yoktur.





  • münzevii M kullanıcısına yanıt

    Dinsiz demiyor. Dinle ilgili birbirlerini katletmediler diyor. Bu kadar mi yanlis yorumlanir bir gorsel.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

    Hocam cidden tebrik ediyorum sizi insta ve twitterda bırım hesabı yapanları görmekten gına gelmişti laftanda anlamıyolar ben genel olarak gdp per capitadan karşılaştırırım ulkelerı buda %100 doğru degıl ama aşşağı yukarı bellı edıyo ulkeler arasında ki alım gucu farkını

  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Division Bell

    Evet güzel anlatmışsiniz, hemican adli arkadas bu noktayi kaciriyor. BİRİM hesabi yapan kişinin aklinin diger koşesinde zaten adamin GELİRİ de herdaim birim olarak hazirda bulunuyor ve zihin otomatik olarak ona endeksliyor.

    Yoksa işin gelir ayagini yok sayarak zaten birim hesabi yapilmaz. Mesela Marsta ayni ekran karti 10 dolar/birim olsun. Ama adamin Marstaki maaşi da aylik 1 dolar... Eee şimdi baktiginda marsta adam senin 1000tl/birim e aldin ekran kartini sadece 10 dolara/birime aliyor, ne kadar ucuz degil mi:) degil işte.

    Gelir birimine paritelediginde o adam 10 birimlik ekran kartini 10 aylik maasiyla alabiliyor. Sen ise 1000birim ödedigin ekran kartini 2850birimlik ilk maasinla hemen alabilirsin.

    Yani marstaki adamin alim gucu senden 10 kat daha kötü. Halbusuki ekran karti birim bazinda senin ulkenden tam 100 kat daha ucuzdu...

    Kisacasi birim bazinda karsilastirma yaparken mutlaka ürünün fiyatını birseye paritelemen lazim. Bu maaş olur, calişma saati olur, kisaca karsiliginda odediğin bedel ney ise artik.

    Senin aklinda olabilir ama ben cogunlugun oyle olmadigini dusunuyorum. Maas aklinin bir kosesinde olsa adam gelip Egeadan ucuza Lambo var diye konu acar miydi.

    Bazilarinin da maas aklinda olsa bile ucuk seyler aklinda oluyor diyorki Amerikadaki 500 bin dolar kazaniyor:) Ya da tam tersi Amerikada 800 dolar kazaniyor adam diyen de olabiliyor:)



    ZAten paritelemek demek bir seyi birimsiz hale getirmek demektir. TL/TL ya da Dolar/dolar yapiyorsunuz birimsiz hale geliyor ve karsilastirabilir oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 15 Nisan 2021; 18:9:10 >




  • Birim muhabbeti dönen her mecrada bunu yazdım çizdim anlattım anlamadılar. Linç küfür yedim çoğu zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt

    Siz de konuyu açan kişinin kafasından misiniz?

    Birim hesabı yapanların maaş kıyası yapmadıklarını düşünen tayfaya ne anlatsak boş.

    Avrupa'da yaşayıp aman Türkiye den gelen olmasın diye olayı değişik yerlere çekmenin anlamı Yok.

    Herşey ortada




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 15 Nisan 2021; 18:48:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Division Bell

    CHP bu yüzden sittin senedir %25 leri geçemiyor.

    CHP ile ne alaka şimdi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • münzevii M kullanıcısına yanıt

    Oooo duyarci koşarak gelmişsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    CHP ile ne alaka şimdi



    Alıntıları Göster
    Elitist ve jakoben çalımlarla vatandaşa yukardan baktığı sürece sittin sene başa gelemez. Halk iyice irrite oluyor inadina gidiyor karşı tarafa, kendindenmis gibi görünene oyu veriyor işte.

    Tamam sen toplumun geneline göre okumuş ve daha donanimli olabilirsin lakin gerekiyorsa rol yapacaksin ama halka ineceksin. Siyaset budur. Yoksa daha çok seçim kaybeder.

    Neyse konuyu saptirmayalim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hemican kullanıcısına yanıt
    egea fiyatina lambo olayinda haklilar ama. tr de asgari ucret 3000 , abd de aylim gelir 3000 $ oldugu icin direk 160.000 tl yi 160.000$ olarak birime cevirebilirsin. sifir full mustang 30k$. 10 aylik asgari ucret.
    sifir bos manuel 1.4 easy egea kac asgari ucret?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

    egea fiyatina lambo olayinda haklilar ama. tr de asgari ucret 3000 , abd de aylim gelir 3000 $ oldugu icin direk 160.000 tl yi 160.000$ olarak birime cevirebilirsin. sifir full mustang 30k$. 10 aylik asgari ucret.
    sifir bos manuel 1.4 easy egea kac asgari ucret?
    Adam işin mantığını anlamamakta hala diretiyor :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

    egea fiyatina lambo olayinda haklilar ama. tr de asgari ucret 3000 , abd de aylim gelir 3000 $ oldugu icin direk 160.000 tl yi 160.000$ olarak birime cevirebilirsin. sifir full mustang 30k$. 10 aylik asgari ucret.
    sifir bos manuel 1.4 easy egea kac asgari ucret?

    Abd de Asgari ucret brut 1200 dolar hocam (neti eyalete gore degisir, bazilarinda daha yuksek Asgari ucret de var) Turkiyede brut 3600TL.

    Turkiyede 3000 lira diyerek hemen hemen Asgari ucretli calisan birini alirken Amerikada 3000 dolar diyerek asgari ucretin yaklasik 3 kati kazanan birini aliyorsunuz. O zaman turkiyede de 8 bin kazanan demeniz lazim.


    Abd de Asgari ucret 3000 dolar olsaydi dediginiz dogru olabilirdi ama 3000 dolara yakin bile degil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 15 Nisan 2021; 19:21:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

    Elit düşmanı yönetim sayesinde hiç bir yerde liyakat Yok kahvehane ağzı ile ülke yönetiliyor.

    Neyse anlamayana anlatacak değilim bu ülkede savaştan çıkıp 46 fabrika açılmış bunu yapanlar kahvehane de dij gujler bizi kıskanıyor diyenler değil alanında bilgisi kişiler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Division Bell

    Adam işin mantığını anlamamakta hala diretiyor :))

    Alıntıları Göster

    Abd de Asgari ucretin 3000 dolar oldugunu dusunmuyorsun herhalde 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >








  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.