Şimdi Ara

Birimciler gelsin:) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
1
Favori
10.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Division Bell

    Ya arkadasim hala olayi yokuşa sürüyorsun. Artik inadina bile bile art niyetle yaptigini dusunmeye basladim?

    Normal bir işi ve geliri olan bir adam abd de Mercedesi kagit uzerinde alir ama yürütemez diyorsun da, ula burdaki normal adam KAĞIT ÜZERİNDE bile alamiyor !!!! Birak yürütmesini. Alim gücü o kadar düşük ki matematik bile caresiz kaliyor?


    Ayrica son 12 yilda nasil fakirleştiğimizi, alim gücümüzün nasil yerle yeksan edildiğini kendi ağzınla itiraf etmişsin... 12 sene önce önce yeni mezun muhendis olarak 3.000tl yani 2000usd ile (usd o zaman 1,5tl idi) işe başlamışsin... Şuan yeni mezun muhendisleri 12 sene sonra hala 3.000tl den başlatiyorlar lakin maaşlari 3.000/8tl=375usd ye düştü !!! Adamin 12 sene onceki alim gücünu koruyabilmesi için şuan 2000x8tl=16.000tl maaş ile işe başlaması lazim. (Daha 12 senedir gelen ötv zamlarindan kaynaklanan alim gücü düşüşünü hesaba bile katmiyorum! O da sadakamız olsun. 16.000i versinler biz ona da razıyız)

    Yani son 12 senede aldiklari maaş yaklaşık 6 kat değersizleşti... +3 puan da son 12 senedir gelen ötv/vergi zamlarindan biniyor oldumu sana 9 kat fakirleşme??

    Hala daha geçmis edebiyat parcaliyorsun. 375 dolar ALOO 375! Irgat degil bu çocuk, koca mühendis. Okumus, dirsek çürütmüş yillarini harcamış muhendis olmuş!

    Artik daha fazla konusup durma bence çunki cidden artik BAYDIN!

    Alıntıları Göster

    Okumuş da bize mi okumuş? Bu ülkede mühendisin değeri 12 sene önce vardı artık yok. Keşke okuyacağına öncelikle yaşadığı ülkenin neresi olduğuna ve nereye gittiğine dikkat etseymiş.


    Üretmeyen ülkede mühendis olsan kaç yazar olmasan kaç yazar...





  • Hocam birim olarak kiyaslarken asgari ucret asagi yukari ayni seviyede olan ulkelerle kiyaslama yapiliyor bilmem farkindamisiniz. Japonyada arac milyon yen ama maas binli mertebelerde degil oda milyon yen... ornegin amerikada asgari alanla Turkiyede asgari alani karsiliyorlar ucretler binli mertebede oldugu icin vede minimum maas oldugu icin. Ayrica genelde yine sizinde dediginiz gibi alim gucunu hessplamak icin o adam asgari maasiyla kac ps5 alabiliyor biz asgari maasla kac ps5 alabiliyoruz diye kiyaslama yapiliyor... bu kiyaslamalar 3 asagi 5 yukari insanlara Turkiyedeki alim gucunun nekadar dusuk oldugunu gosteriyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Japon yeni ornegine kadar iyi gitti ama cehalet JPY orneginde ortaya cikti.

  • ülkedeki en büyük sorunlardan biri konuyu açan arkadaş gibi çok sınırlı zeka ve bilgi seviyesine sahip kardeşlerimizin herşeyi bildiklerini zannetmesi

  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.