Şimdi Ara

Biriken Fatura Borcu ve Avukatlık Ücreti Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Yaklaşık 3 senedir kullandığım Uydunet aboneliğim, 2018 temmuz ve ekim ayları arası 4 faturayı ödemediğim için iptal edildi. Bunun üzerine taahhütten cayma bedeli vs eklendiğinde toplam borcum 400 TL civarıydı. Bu dönemden sonra bana herhangi bir kanaldan ulaşan olmadı ve açıkçası ciddi sağlık problemleri ile uğraştığım için ben bu borcu tamamen unuttum.

    Dün bir avukatlık bürosundan telefon geldi ve ana borcumun 420 TL olduğu, faiz, avukatlık ve dosya masrafları da eklendiğinde borcumun 1.020 TL olduğu, hemen ödemezsem icra işlemleri başlatacakları söylendi. Eğer ödeme durumunuz yoksa 600 600 iki taksit yapalım şeklinde 1 ay için 1.000 TL'ye 200 TL faiz gibi bir teklifte bulundular. Ana borcu istiyorsanız hemen ödeyip meseleyi kapatalım dediğimde, hayır artık dosya bize gelmiş 1.020 lirayı ödeyeceksiniz dediler. Tamam borç dökümünü bana email olarak atın ne ödeyeceğimi bilmek istiyorum dediğimde, biraz söylene söylene email adresimi aldılar ama gelen giden bir şey olmadı.

    Şimdi 400 küsur liralık borç için 550-600 lira avukatlık, dosya vs ücreti alınması normal ve yasal mıdır? Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olabilirsiniz çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigiMortal -- 4 Nisan 2019; 10:1:33 >







  • E-devletten bakın. Adınıza icra takibi henüz açılmamışsa borcu direk uydunete ödeyin. 420 lira olarak. Hiçbişey yapamazlar. Takip açılmışsa da gidin icra dairesinden hesap ettirin öyle ödeyin
  • takip açıldıysa o rakamlar normal
  • gkhngkhn G kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler, şimdi e-devlet'ten girip baktığım da açılış tarihi 4 gün önce olan ve alacaklının TÜRKSAT UYDU HABERLEŞME KABLO TV İŞLT.A.Ş olduğu bir dosya görünüyor.
    Anladığım kadarıyla bu durumda icra dairesine gidip hesaplattırıp ödeme yapmam gerekiyor doğru mudur? Ayrıca ortalama olarak ne kadarlık bir rakam çıkar sizce? Bahsettiğim ekstradan 600 lirayı ödemem gerecek mi?
  • Merhabalar hocam, sözleşmedeki faiz oranı ve aylık fatura bedeliniz/fatura ödeme tarihlerinize bağlı olarak yukarı yönlü bir oynama yapma ihtimali olmak üzere dosyanın şu anki borcu 950-TL'den az olmaz.

    Biriken Fatura Borcu ve Avukatlık Ücreti Hakkında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.