Şimdi Ara

Biraz İç Dökeceğim Biraz da Tavsiye İsteyeceğim - CFMOTO 250 SR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar, bu konuyu açmamın sebebi şu: benim ehliyetim yok. 32 yaşındayım ve bugüne kadar herhangi motorlu bir araca ilgi duymadım. Toplu taşıma yetiyordu bugüne kadar. Ancak hayatımda şu anda bir şeyler değişiyor ve ben hayatı hiçbir şekilde yaşamadığımı, 4 duvar arasından çıkmadığımı fark ettim. Haftanın 6 günü çalışıyorum ve gerek bazen işe gidip gelmek bazen de çıkıp gezmek için bir motor istiyorum. Şekli benim için çok önemli ve yatırım olarak ya da herhangi bir şekilde takas ederim falan kafasında değilim. Alıp gittiği yere kadar ömürlük kullanmak istiyorum. Ancak bir noktada tıkanıyorum sürekli, trafik kuralları, ehliyet falan filan bu tarz şeylerden asla anlamıyorum ve ehliyet alma süreci beni korkutuyor. Bunun yanı sıra motor kazalarından çok korkuyorum. Ölme korkusu yok, zarar verme veya sakat kalma korkusu var.


    Hız yapacak, makas atacak bir karakterim yok. Hatta başlıkta yazan motoru alırsam egzozuna susturucu falan takmayı düşünüyorum, yüksek ses sevmem. Her neyse konuyu kendi dertlerimle çok dağıttım ancak motorculardan bunlarla ilgili bir şeyler duymaya ihtiyacım var. Bu sebeple sizlere akıl danışmak istedim. Ben genel olarak bu tarz işlerden asla anlamıyorum. Motoru bir ulaşım aracı olarak görüyorum ancak görüntüsü de hoşuma giden bir makinem olsun istiyorum ve bu sebeple CFMOTO 250 SR modelini almaya karar verdim.


    Öncelikle motorla ilgili inceleme videoları izledim ve fiyatına göre fena bir makine olmadığı söyleniyor. Bilen eden varsa onların da yorumlarını alabilirim. Bunun dışında mesajı tamamen okuyan arkadaşlar bana ne tavsiye edebilir çok merak ediyorum. Motor almalı mıyım? Sürekli internette kaza videoları çıkıyor karşıma ve bir tık korkuyorum. Araba almaktan yakın zamanda vazgeçmiştim. Bütçem max 150.000₺ aşırı hız yapmayan ve tipi güzel daha iyi bir tavsiye varsa onu da tavsiye edebilirsiniz ancak ehliyet süreçlerini atlatabilir miyim bilmiyorum. Hatta benim gibi fazla düşünen birine motorun uygun olmadığını söylerseniz bile anlarım. Biraz içimi dökmek istedim konu dağıldıysa kusura bakmayın. Hem mental hem de fiziksel olarak yorgunum, herhangi bir şey yazan herkese şimdiden teşekkürler.


    Edit: Arkadaşlar bu arada bu konulara çok uzak olduğumu anlamışsınızdır, hazır başlığı açmışken şunları da sorayım: ben güngören'de yaşıyorum, pek tekin bir semt değil burası. Motoru aldım diyelim, motor araba gibi park edilip bırakılabilecek bir araç mı? yoksa bi otopark bulup orada mı saklamalıyım? Kilit falan alınır, kalitelisinden de alınır bu hiç sorun değil elbette ancak bu işi sizler nasıl hallediyorsunuz öğrenmek istedim. Tekrardan teşekkürler.



    cfmoto türkiye
    250 SR Motosiklet Modeli — CFMOTO Türkiye
    https://www.cfmoto.com.tr/model/touring/250-sr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 12 Ağustos 2023; 14:19:57 >







  • Öncelikle konuya yumuşak giriş yapmak istediğim için teknik olarak motordan bahsedeceğim, sonrasında ulkemızdekı trafıkten bahsedıp asıl onemlı konuya geleceğim.


    SR250 Motosıklet parasını hakeden bir motor degıl asagı yukarı bajaj rs ıle aynı fıyat olması gerekırdı ama boya kalıtesı olarak bı tık daha ıyı o kadar. Motorda abs olması şart ve abslı motor secmıssın zaten. Bu tıp motorlarda ya tasarıma bakarsın yada ıcındekı makıneye ve teknıgıne. Tasarım guzel, teknık olarak yol tutus vs guzel ama makone dedıgım yanı motor 0-100 hızlanması bıraz gerıde kalıyor. r25 yamaha 250 cc de 0-100'u yaklasık 7 sanıye, bajaj domınar 400'de 7 sanıye sonrasınakı motorlar zaten 10 sanıyelerde gezıyor f/p olarak 7 sanıyede ulasan motorlar bı tık ıyıdır. Son hıza bakmamak lazım zaten ne kadar son hıza cıkarsan o kadar hayatın rıske dırer bos yolda bıle yola kopek fln cıkarsa duramazsın kaza olur.


    Gelelım asıl öenmli konuya o da trafık. Ulkemızde trafık egıtımı kırmızıda durulur yesılde gecilir şeklinde ama gelişmiş ulkelerde hız sınırı 40 olan yerde ısık 5 sanıyede renk değiştirir, 80 olan yerde 8 sanıyede renk değiştirir vs ama bızde 1 sanıyede sıık renk değiştirir ve insanlar kaza yapmaya zorlanır.

    Motosıkletle ılgılı ulkemızde kural yok b sınıfı ehlıyetın varsa 125 lık al sakat kal mantıgı var, elektrıklı scooterla yolda gez ustunden otobus gecsın mantık bu...


    Ama en basıtı Honda surus eğitimleri kitabı var bulabılırsen al orada Japonyadakı motosıkletlerın ayrı trafık kuralları anlatılıyor. Japonya kı herkesın en az 1 arabası 1 de motosıklet ve bisikleti olan bir ulkedır orada trafık kurallarında motosıklet bir otomobıl olarak kabul edılır ve hiçbir arac motosıklete yaklaşamaz. Motosıkletlerın hız sınırı daha dusuktur. motosıkletler, otomobıl suruculerının oturdugu taraftakı teker ızınden surerler ki sagdakı yoldan arac cıkacak olursa onları gorup yola cıkmasın vs vs Trafık akarken motosıkletler ıkı aracın arasından gecemezler ancak kırmızı ısıkta trafık duruyorsa 10 km/sa hızla gecebılırler. Ama ulkemızde bu kuralların hiçbiri yoktur sen kendını eğitende trafıktekı dıger araclar napıyo bu yolun solundan gıdıyor , onumden gidiyor vs dıye senın ustunden gecmeye calısırlar. Vandallık ve magandalıgın ortasına bızzat kendı bedenını atıyorsun birde ustune bu vandalların resmı gorevlı olan FAhrı trafık mufetişleri vb artık cehalette zırve olan bazı ınsanlara da ceza yazma yetkılerı verılmışi olup kendılerı takıp mesafesını korumazlar ama onlerınde her serıt değiştirene bana makas attı dıye ceza yazarlar. Yanı bu ortamd a ölüm tehlıkesı yasamak ve haklıyken bıle ceza yemek kaçınılmaz. Ona göre paranı ayır, trafık sıgortanı mutlaka yaptır ve şansını dene ama pes etme





  • Merhaba, motosiklet kullanmak iki uç konuda hayatını değiştirir. Hem çok keyif alırsın, kendini özgür hissedersin hem de hiç almadığın kadar risk alıp paranoya seviyesinde tedirginlik yaşarsın (kaza yapar mıyım, bi yerimi kırar mıyım, motosiklet çalınır mı...).

    Madem sürat merakın yok ve sadece keyif almak için kullanacaksın, neden bir racing motor düşünesin ki. Öyle bir motorum olsun, 90'ı geçmeyeyim biraz mantıksız bir denklem. Rahat oturuşlu, rüzgar etkisi düşük makinaları tercih edebilirsin. Evet görüntü çok önemli ama inan aldığın motora gözün o kadar alışacak ki, arıza yaşamazsan en güzel motorun o olduğunu düşüneceksin zamanla.

    Bütçeyi biraz daha zorlayıp ya da bekleyip, KTM 250 adv, Suzuki V-Strom 250 gibi enduro tipi makinalar daha mantıklı sanki. Ben hep naked kullandım, ama artık rüzgar yemekten yoruldum galiba. Bir sonraki motorum bu tip (600-800 cc) bir model olur herhalde.

    Aldıktan sonra muhakkak ama muhakkak tüm ekipmanları giyerek kullan (kask, mont, pantolon, bot...). Hava nasıl olursa olsun. Motoru park ettiğinde sağlam bir yere, zintaş ya da muadili kesilmez bir zincirle bağla ve alarmlı disk kilidi kullan. Yani motor haricinde en az bir 20 bin TL kendin ve motorun için harcamak lazım. Bütçeyi buna göre planla.

    Alıp kullanırsan kazasız belasız sürüşler şimdiden.





  • Motorla ilgili konuşmadan önce ben şunu sormak istiyorum. Otomobil ehliyetiniz var mı? Taşıtınız yok anladığım kadarıyla ama şirket aracıdır, eş dost aracıdır araç kullanıyor musunuz? Otomobille de olsa trafik tecrübeniz var mı?

  • Trafik tecrübenizi yoksa hiç motor işine girmeyin illaki gireyim derseniz iyi donanım ile (kask mont bot eldiven) 250 lik bir motor ile başlayın zaten o rüzgar size değdiğinde bir daha bırakamayacaksınız
  • merhaba,


    Bahsettiğiniz motorun parça bulunabilirliği oldukça sıkıntılı. Bir çok yorumda aylarca parça bekleyenler olduğu yazıyor. Bunu da göz önünde bulundurun.

  • Elinde 250 sr sol ayna satan var mı acaba
  • Vlkztrk V kullanıcısına yanıt

    Hangi şehirdesin?

  • quenloth Q kullanıcısına yanıt
    Ankara
  • Vlkztrk V kullanıcısına yanıt

    Parça ihtiyacım olmadı şu ana kadar, CLX 700 kullanıyorum. Ama Mamak'taki Çelikay bayiyinde Mustafa Bey var, kendi satışçı fakat gerekirse parça için yardımcı olurum demişti. Ona yakın bir yerde Ayaz Motor var, Levent (Balcı) usta. Bakıma ona gitmiştim, o da çözebilir.

    Bir de Ironstar diye bir servis varmış Yenimahalle'de. O da iyiymiş duyduğuma göre.

    Hiç biri olmazsa ben UMA'dan bir telefon verebilirim DM'den.

  • quenloth Q kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam aliexpresten verdik sipariş mevcuttakini yapıştırdım geçici olarak devam bakalım bilgiler için teşekkürler tekrardan
  • Aklı Selim A kullanıcısına yanıt

    Trafiğe bisiklet dışında hiç çıkmadım. Bisikletle de çok sakat noktalarda bulundum, birkaç sıkıntı da atlattım. Sürekli bisikletle trafiğe çıkıyorum ancak motorlu bir taşıtla deneyimim yok ve asıl sıkıntı zaten motorlu taşıtla trafiğe çıkmak benim için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.