Şimdi Ara

Bir kazada benden (resimli videolu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Siz suçlusunuz.

    Sola dönüş yasak. ileride düz mecburi yön işareti var. bu işaret varken sola dönemezsiniz U atamazsınız. Sadece düz gidebilirsiniz.


    Bir kazada benden (resimli videolu)
  • Bana da motorcu suçlu gibi geldi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tutanak tutarken sola dönüyordum de. U deme ne olur ne olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Sola dönüş yasak ise yerdeki çizgiler niye kesik çizgi?

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Alakası yok. O işaret kavşaklardan sonra yollar tekrar bölünmüş ise o işaret mecburi yönü gösterir. Yani bölünmüş yolun solundan devam etme diye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Ehliyet uzaktan eğitim mi? Bir kazada benden (resimli videolu) 







    Bir kazada benden (resimli videolu)
  • Geçmiş olsun, neyse ki kimseye bir şey olmamış. Aynı zamanda bir motosiklet sürücüsü olarak otomobil kullananlara not düşeyim. Motosikletler boyut olarak ufak taşıtlar olduğu için aynada gerçekte göründüklerinden daha yakındırlar. Bu sebeple hızlarının algılanması zor taşıtlardır.


    Sinyal verdikten sonra aynaya baktınız mı bilmiyorum. Baktıysanız motosiklet fazla uzakta gibi gelmiş olabilir. Bence de hatanın tamamı motosiklet sürücüsünde gözüküyor.


    Ancak muhtemel kazadan kaçınmak için böyle durumlarda sol şeritte kalıp, ilerdeki kışla girişinde bulunan geniş kısımdan dönmek tüm sürücüler için daha sağlıklı olacaktır.

  • Dönüş yapılmayacak yerde dönmeye kalkıyosunuz.

    Hem de ters şeritten. :) Sola dönüşlerde genişten almanız gerek, bu çok basit bir kuraldır. Herkes de atlar bu kuralı.

    Bu arada ne olursa olsun motorcu hatalı çıkmalı bence. Yol ortasında arızalanmış arabaya vurmak gibi bir şey motorcunun yaptığı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sola donulebilecek veya u donulebilecek yerlerde sola dogru cep olur. Cebe girersiniz ve donersiniz. Burada sola donulecek u atilacak kosullar yok.

    Cizgiler kesik kesik cunku siz duz gitmek zorundaysaniz herkes duz gitmek zorunda degil. Soldaki yoldan ana yola baglananlar da olabilir.

    Ya kavsak hatali ya da surucu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğunluk motorcunun hatalı olduğunu düşünüyor gibi. Aslında nihayetinde arkadan çarpma olayı var. Motor karşı şertten geliyor olsaydı anlardımda. Arkamdasın be kardeşim. Kıçıma ne girion okadar. Sert dönüşte yapmadım. Muhtemelen ya hızlıydı yada dikkat etmiyordu. Çünkü aynaya baktım motor falan görmedim. Hangi ara çıktı anlamadım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,


    Sola dönülmez veya U dönüşü yapılmaz kısıtlaması yok. Sürücü ister sola döner isterse de U dönüşü yapabilir. İki yolun ortasında bulunan birbirine paralel kesikli çizgiler her iki tarafa geçiş yapılacağını gösteriyor. Eğer bir kısıtlama olsaydı çizgilerden biri veya her ikisi düz çizgi olurdu.


    Kazaya gelecek olursam, bence her iki sürücüde de kural hatası var. Motorsiklet sürücüsü yeterli takip mesafesini korumamış. Otomobil sürücüsü şerit değiştirilemez alanda şerit değiştirmiş. (5sn ile dönüşün olduğu 9sn'ye kadar silik de olsa düz çizgi mevcut.)


    Saygılarımla.

  • adam neden tutanak peşine düşmüş ki iş işten geçtikten sonra. Ne düşünüyor Allah bilir..

  • İki seritli yolda seridi ortadan takip ediyorsunuz. Bu bir kusur değil ancak yolu böyle takip ederken; yaptığınız frenin ani olduğunu sol tarafa yavas bir sekilde yaklasarak sonrasında genis alarak donmeniz gerektigini dusunuyorum. Asırı sert bir dönüş olmus siz dönene kadar ben sinyal olmasa döneceğinizi anlamazdım. Motorcunun sucu olup olmadıgını anlamak için arka kameradan görmek gerekiyor ama su durumda ben sizin suclu oldugunuzu dusunuyorum.

  • nemesis kullanıcısına yanıt

    Tek kusurunuz kurtarmak için şeritleri ortalamak. Sol şeritten devam edip dönseniz muhtemelen kaza da olmayacaktı. Aceleci motorcu solunuzda boşluk görüp gazı köklemiş ya da sollamaya kalkmış ama çok geç kalmış gibi duruyor. Sola dönerken en solda bile olsam aynaya bakıyorum ki aradan girmeye çalışan bir motorcuyu sıkıştırmayayım (siz de bakmışsınız). Normalde tek şeritli yolda böyle bir mecburiyetim yok ama aceleci insanlar paranoyak yaptı maalesef. U dönüşüne gelince bence bir engel yok. Soldaki minibüsün olduğu tarafa da dönebilirdiniz.

  • Size sağ taraftan çarpmış olsa siz suçlusunuz derdim. Çünkü dönüş için sinyal verdikten sonra geniş dönebilmek için sağ şerite taşıyorsunuz. Size sol arkadan çarptığı için sorun takip mesafesini korumamasında. Geçmiş olsun iki tarafa da.

  • Yol muhtemelen çift şerit gidişli. Sağ şeritten giderken sol şeride doğru kayıp sonra sağ şeride geri döner gibi yaparak sola U şeridi çekmek neyin nesi? Arabayı tek şeritte tutamıyorsanız kullanmayın bence. Motosiklet sürücüsü hatalı ama sizin de kusursuz olduğunuz söylenemez. Hatta sırf bu hareketinizden dolayı bile kusurun tamamını size verirlerse şaşırmayın.


    Ekleme: kontrolsüzce şerit değiştirerek arkadan gelen aracın takip mesafesini azaltmak suretiyle kazaya sebebiyet verilirse suçlu arkadan çarpan değil öndeki sürücü olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mythology -- 6 Nisan 2022; 13:36:47 >
  • Videonun bir etkisi yokmuş sanırım kurulda. Sonuçta arkayı görmüyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VectrAirliness

    Ehliyet uzaktan eğitim mi?  







    Bu sayede bende öğrenmiş oldum. Tam bu anlama geldiğini bende bilmiyordum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • motorcu suçlu siz manevraya başlamadan yirmi metre evvel sinyali vermişsiniz sol taraftasınız, sizlik bir durum yok. oradan dönülmez, u dönüşü yapılmaz diyen arkadaşlar da maalesef feci yanılıyor. levha ve kuralları öğrenmelerinde fayda var.

  • Agir bakimin orasi degil mi burasi?Benim bildigim askeri araclardan baska donen olmuyor o tarafa.Motorcu da nasil olsa donmez deyip rahat davranmis olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.