Şimdi Ara

Bir kazada benden (resimli videolu) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam üzgünüm ama sağ şerittesiniz ve sola dönüş yapıyorsunuz. Solda olsanız yavaşlayıp da dönseniz sorun yok diyeceğim ama dönüş öncesinde şerit değiştirmeniz gerekirdi. Gittiğiniz yön tek şerit olsa haklı olabilirsiniz ancak en azından %50 kusur size verilecektir. Motorcuya da takip mesafesine uymadığı için kusur verilir.

  • Sağ şeritte değilim. Kamera açısı geniş olduğu için öyle görünüyor olabilir. Sağdaydım sinyal verdim sola yanaştım ve döndüm ama tam sıfır yanaşmadım tabiki. Yoksa dönemem zaten. Refuje çıkarız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun...


    Video kaydına göre; yolun 2 şerit gidiş ve 2 şerit gelişi olan bölünmüş bir yol olduğu, herhangi bir (sola veya U) dönüş yasağının olmadığı ve dönüş yaptığınız yerde ışıklı işaret olduğu belli.


    Sola veya geriye dönüş yapacak araçlar dönüş için uygun mesafeden yolun gidişe ayrılmış olan kısmının soluna geçmesi gerekir. (dönüşle ilgili diğer kuralları yazmaya gerek yok). Siz bu maddeyle ilgili kusurlusunuz.Kavşağa yakın mesafede kırmızı araç sizi solladıktan sonra, gidişe ait sol şeride girmeden (şerit çizgisi üzerinde/her iki şeridi kullanarak) dönüşe geçmişsiniz. Bunu da muhtemelen U dönüşünü tek hamlede yapabilmek için yapmışsınız)

    Hatalı doğrultu değiştirme manevraları sonucu kazaya sebebiyet vermek asli kusurlardandır.


    Motosiklet ise arkadan çarpma asli kusurunu işlemiş.


    Karayolları Trafik Kanununun 84. maddesine göre birden fazla sürücü tarafından asli kusur ile kaza meydana gelirse yönetmelikteki diğer hususlara göre kusur belirlenir der. Yani kusur taksim edilir.


    Kaza sonrası tutanak tutulmamasında da hatalı davranılmış. Şayet motosiklet sürücüsü yaralanmışsa kaza mahalline trafik zabıtası da çağrılması gerekirdi.


    Kendi aranızda tutanak tutulmuş olsa ve yukarıda yazdıklarım tutanakta yer almış olsa kusur her iki sürücüye pay edilir 50/50


    Bir kazada benden (resimli videolu)




  • Eleman tutanaktan vazgeçti. Yandan çarptığını sanıyomuş. Bendeki hasarı ve videoyu gönderince anladı patlayacağını.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Servis düzeltti biraz ama bagaj kapağındaki eğriliği fark etmemiştim. Acayip ayar oldum şimdi



    Bir kazada benden (resimli videolu)

    Bir kazada benden (resimli videolu)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Sola dönüş yasağı görünmüyor ancak yolu ortalayarak gidiyorsunuz , sola dönüş veya U dönüşü için sol şeritte kalmanız gerekiyordu. Ayrıca dönüş yapmadan önce biraz daha ilerleyip askeriyenin giriş açıklığını da kullansaydınız sol şeritten rahatlıkla dönüş alabilirdiniz , yolu ortalamanıza gerek kalmazdı, muhtemelen bu kaza da olmazdı.


    Bana kalırsa tutanak tutun, kime kusur çıkarsa bedelini ödesin. Siz burda vicdanınızı rahatlatacak yorumlar arıyorsunuz ama onun yeri burası değil. Gidin tutanağınızı gerçekçi bir şekilde doldurun.

    Herkes burada motorcu arkadan çarpmış o yüzden suçludur diyor ancak biz arka mesafeyi göremiyoruz. Siz sağ şeritten yarım yamalak çıkıp yolu ortalayınca motorcunun şeridini ihlal ettiniz, motorcuya yeterli mesafe bırakmamış olabilirsiniz bilemeyiz.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.