Şimdi Ara

Bir İntihar Haberi Daha ; 'Borçları Yüzünden Baba İntihar Etti.' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
7.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    Geçmişten, ülke yararına birkaç kişi getirme hakkım olsa birisi de Hz.Ömer olurdu,ülkede rant için Müslümanlık pozu kesen itibardan tasarruf olmazcı haramzade kesime artık nasıl bir işlem uygulardı tahmin etmek zor değil.
  • intihar eden adam her şeyden vazgeçmiştir sevdiklerinden, hayattan en önemlisi Allah'tan, zor çok zor.
  • Herkesin yaşadığı psikoloji farklı kimine 30 bin liralık borç çok gelip intihar ediyor. Kimine göre ailesi ile Avrupa'da 4 5 günlük tatil parası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru diyor etmez ediyorsa da zaten bırakın istediğini yapsın alt tarafı maaşınıza 4/1 haciz yapar o kadar hatta avukatlık bürosundan aradıkları zaman hiç cevap vermeden numarasını engelleyin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ortamlarda intihar edenler maddi sebeplerden intihar etmiyor dersin kim bilecek..

    Her gece bu sonu asil hak eden maasli aktroller ve sevdiklerinin de bu kaderi paylasmasi icin dua ediyorum. Ustunuzde cok ah ellerinizde cok fazla kan var sizi toprak kabul etmez. Bu olaylar olurken imamoglu kayaga gitti diye yarim saatte bir konu acan bankamatikci maasli aktrolleredir bu temennilerim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • isin en kotu yani 26 bin tl para degil aslinda.
  • 26 bin tl icin intihar mi edilir ya. 100 bin olsa ne olur. Cocuklarini dusunmuyo musun hic.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araştırmalara göre intihar haberleri, o bölgedeki ve benzer özellikteki kişilerin intihar sayısını artırıyormuş. Kaynak: "İknanın Psikolojisi" adlı kitap

    Bu tür haberleri paylaşmamak lazım.

    Onun yerine, yardım etmekle emir olunan Müslüman ve Afrika'daki çocukların açlığına üzülen inançsız kişilerin bu tür garibanlara yardım etmesi ve bu tür olayları engellemesi lazım. 26 bin nedir ya, el birliğiyle toplanırdı.
  • Adamın borcu çok büyük bir miktar da değilmiş
  • Kimisi icin 26 bin buyuk paradir, kimisi icin cerez... Bu para icin intihar edilir mi demeyin, depresyon herkeste farkli etki gosteriyor, kimisi takmaz, kimisi buraya kadar der. Bence bir kampanya duzenleyip bu adamin borclarini odemek lazim, buyuk para degil, en azindan cocuklarina, esine kalmasin bu borclar.
  • Maalesef dini bile heba ettiler bu yol uğruna. Allah ıslah etsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kapatıyoruz,insan hayatında damping...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık ulan. Paranın derdi olmaz. Hele Türkiye'de, borç için, hiç olmaz. Ödeme kardeşim, malın yoksa, mülkün yoksa, ödeme yahu? Değer mi canına kıymaya?

    Tak borcu bankaya. Banka düşünsün. Banka adam vurmaz, seni köşede kıstırıp bıçağı takmaz. Neyden korkuyorsun? Ödeyebildiğinde ödersin, ödeyemiyorsan ödemezsin. Maaşına icra koyar. Maaşının %25'inden fazlası kesilemez. Emekli olduğunda da öyle. %25 maksimum kesinti...

    Mal mülk yoksa, sorun da yok. İlk taşınmanda ikametgahını da eski evde bırak git. Yeni evine ikametgah taşıma. Artık adresin belli değil. Mal mülk yoksa, kiradaysan, haciz gelebilecek tek yer evin içi. Onu da adresini belli etmeden yaşayarak çözdün az önce. Nedir yani? Maaşına %25 icra gelir. Asgari ücretin üzerinde maaş alıyorsan onu patronla konuş. Asgari göstersin. Kalanı sana elden versin. Bir 100-200 daha kurtarırsın öyle...

    Bizim çalışanların dünya kadar borcu vardı her yere... İcralar üst üste gelirdi. Ne yapalım yani? Açılmış adam, öderim sanmış ödeyeyememiş. Üç kuruş maaş alan adama maaşının 10 katı limitli kart verirsen borcun ödenmemesi riskini de alıyorsundur, kusura bakma bankacığım... Bu konuda işçiden tarafım. Her türlü adiliği de yapardım patron olarak... Adamın maaşını asgariden göster, asgarinin %25'ini kes, alacaklıya öde, kalan maaşını elden ver falan...

    İki çalışan vardı, vodafone'dan icralık. Almışlar şuursuzlar telefonları, ödeyememişler. Vodafone'a mı üzüleyim? Asgari ücretin azıcık üzerinde maaş alan adama o telefonu veriyorsan bu senin aldığın bir risk güzel kardeşim. Vermeseydin. Bana ne?

    ------------------------

    Velhasıl kelam, işsiz olunmadığı sürece, bir şekilde yaşanır be. Borçlu da olsan yaşanır. Üzüldüm adama. 27.000 değil, 2.7 milyar borçlanıyor bazıları da gece kafayı yastığa koydu mu uyuyor. Öyle olmak lazım. Tabi, 2.7 milyar borçlu batarkan milleti tokatlayacak kadar da değil. Namuslu ama rahat olmak lazım. Değmez.

    İşsizlik zor/imkansız. Borç sorun değil.




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    hüseyin senin mesajını okuduğum zaman kuponum tutuyor hadi bakalım güzel totem
  • ajapai kullanıcısına yanıt
    Hiçbir halt edemez borç mafyaya değilse 120 bin tl borcum var 4 yıldır ödemiyorum arayıp duruyorlar Makara yapıyorum. Hiçbir şeyim yok üstüme

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İNSAN borcum var diye intihar mı eder madem edecem buna maruz bırakanlara ateş et cengizhan yasaları felsefen olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E41A5AE05

    Siz anlamıyorsunuz. Bu olanlar hiçbir akplinin umrunda değil.
    Onlara göre dinleri haricinde hiçbir şeyin önemi yok bu dünyada.

    Biz bizeyiz. Ve bu malum kesimin düşüncesizce oy vermesinin bedelini çekiyoruz.

    Ülkede gelecek için umut yok. Eğitim yok. Adalet birilerine bağlanmış. Çoğunluğun faşizmini iliklerimize kadar hissediyoruz.

    Kendisi dini gereği ot gibi yaşıyor, seni de ot gibi yaşatmaya çalışıyor.

    Ya ben fatura ödemek için çalışmak istemiyorum, yaşamak istiyorum dediğinde, seseha gılışdar batırdı hayin gibi lügatlarındaki sınırlı kelimelerle bir robot edasıyla üzerine yürüyorlar.

    Cidden, artık intihar edenlerin kurtulduğunu düşünmeye başladım. Çünkü bu malum kitledeki hiçbir insana laf anlatamıyorsun.
    Adamlar sırf inandıkları din için ülkenin yıkılmasına göz yumdular.
    Yazık ya. O kadar üzülüyorum ki.
    Dinleri haricinde değil, menfaatleri haricinde hiçbirşeyi umursamıyorlar... Liderleri ne derse o. Muhakeme sıfırın altında.
    Dinlerine hakiki sahip çıksalar bu yaptıklarının hiçbirisine yaklaşamazlardı.
    "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" bizim dinimizin emridir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ekmek arası melemen kullanıcısına yanıt
    Maaşına haciz var çalışmayalım mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.