Şimdi Ara

Bir arac alamama oykusu - dertlesme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba.bir suredir kucuk olsada japon arabasi bakiyorum.neyse suzuki swift 2008 model 120 binde arac 34 bin tl civarinda da fiyat isteniyor.3 parca boya var degisen yok yaziyor neyse bugun gittim araci gormeye acikcasi arac baya diri duruyor motor tikir tikir cok guzel disaridan inceledim guzel vesaire

    Saticilar; kari koca cok nezih insanlar ki normal hayatta da tanisam gayet duzgun insanlar.bana dediki aracta onceki saticidan kalma abarti egzos var bende sahsen abarti egzos sevmem boyle araclara bu egzosu takanlarada supheyle bakarim yalan yok cunku cok yoruyorlar araci .herneyse Araci begendim ama araci ekspertize sokmak istedim ekspertizde komple boyali cikti.motorda ?aselerde sikinti yok ama komple islem gorup boyanmis.sahibide bende bilmiyordum dedi. Yani 200 tl bayildim ekspertize ama sanirim iyi oldu cunku o araci o fiyata alip satamazdim. İnanin oylede Sevmistimki araci.. anlatamam..

    bu konuyu acma sebebim kesinlikle arac cicek gibi dursada bi guvenilir ekspertize sokun arkadaslar.yani bende boya olmasin degisen olmasin diyen bir insan degilim boya takintim yok ama size 3 parca boyali denirse ve komple islemli boyali cikarsa gercekten guven olmuyor..Ben de arac sattim ekspertiz yaptirip ,ilana ne varsa yazmistim...yani benim konuyu acma sebebim biraz dertlesmek , birazda insanlarda dikkatli olsun diye aslinda...







  • Geçmiş olsun iyi ki ekspertiz yapmışsın 2.elaraç temiz araç bulmak zor gerçekten ben 4 ay baktım eşim için bulamadım biraz da ben titizim her arabayı beğenmedim
  • Söylediklerinden farklı sonuç çıktığı için ekspertiz masrafını satıcı ödemeliydi bence .
  • beyazakbil B kullanıcısına yanıt
    Satici sanki komple boyali cikmamis gibi bisey olmaz ya o her aracta olur zaten kafasindaydi zaten oda ayri bir sinir bozucu durum neyse
  • ozanelly O kullanıcısına yanıt
    Hocam çok da nezih insan cevabı olmamış adamınki.
  • ozanelly O kullanıcısına yanıt
    Nezihi böyleyse dolandırıcısı evlerden ırak.
  • Aynen ha. Nasıl nezih insan o. Allah korumuş sizi.
  • Her zaman arac almadan once sahibine sorarim aracini taniyormusun diye, fiyati cok uygun bile olsa boya nerde var bilmiyorum diyenden arac kesinlikle almam. Aracini bilenede sorarim bak kardes ekspere sokarim dedigin harici birsey cikarsa eksper parasini odersin diye kabul edenle giderim yaptiririm. Basima geldi gittik 3 parca boya var dedi 4 parca boya cikti adam bana mahcup olup fiyattan 1000 lira daha dustu ve araci aldim. Size tavsiyem her zaman ön konusma ve anlasma
  • Alacağınız aracı gözünüzle inceleyeceksiniz, bir tur süreceksiniz. İçinize sinerse arabanın sahibi ile konuşup ne olursa olsun, bir mekanik ve kaporta ustasına göstereceksiniz. İnsanlar yalan söylüyor, en kötü bazı sıkıntıları söylemiyor.



    Bunun nezih insanı, çakalı, iyisi, kötüsü yok. Böyle bir standart oturtmadıkça birileri sizi kandırır mutlaka. Yazılı olmadıkça hiçbir sözle garantiyi ciddiye almayın.
  • 200 liraya bi boya ölçme cihazı al. Kötü sürprizlerle karşılaşma.
  • Nezih insana bak sen varexli swift kullanıyor :)
  • Abartı egzos ve komple boya olunca o nezih insanların bir zıpır çocuğu olabilir diye düşündürdü açıkçası!
  • birisi de çıkıp söylesin komple boyalı arabanın nesi kötü? 80 lerde 90 larda insanlar kendi keyiflerince araba boyatırlardı. şimdi tampondaki çiziği boyatsan takla atmış muamelesi. insanlar galericilere verip veriştiriyorlar ama iş kendilerine gelince galericilerden aşağı kalmıyorlar. burada da izleyen vardır wheeler dealer programı. adamlar bazen tamponu, kapıyı boyuyor bazen komple boya yapıyor, alıcılardan biri de çıkıp demiyorki niye boyattın fiyattan düşelim aksine boya çok güzel olmuş iyi yapmışsın türünde tepkilerle yaklaşıyorlar. ama biz hep akıllı hep çakal olduğumuz için aman boyalı olmasın.

    not: konuyu açan arkadaşım lafım sana değil, inanılmaz boya takıntısı olan genel türk insanına.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Haklısınız bende isterdim insanlar boyayı takmasın hepimiz arabalarımızı çiçek gibi yapalım her çizildiğinde dahi boyatalım fakat bu piyasa öyle bir piyasaki araba bir parça boyalı olsun fiyat düşüyor birkaç parça boya olsun satamazsın bile ama nerdeee keşke gelse o günler.
  • Boya takıntısı olan çok zeki arkadaşlar ilanda yazdığım ve telefonda söylediğim halde aracın yanına gelince tek parça lokal boya var lafından sonra gözleri fal taşı gibi açılıp koşarak kaçtı.



    En az bunlar kadar boya takıntısı olan bir arkadaş geldi ekspertiz lokal boyalı deyince kalp krizi geçirecek sandım. Bunda boya varmış dedi evet geçen gün telefonda söyledim ya zaten ilanda da yazdım dedim. Alel acele ilanı açtı baktı hakikaten yazıyor telefon konuşmasını da hatırladı herhalde tamam alıyorum dedi.



    Satış işlemi bittikten sonra yağını sordu zamanı geldi ama bakıma sokmadım dedim. Aracı aldı gitti.



    2 ay sonra telefon edip bu aracın bakımı yapılmadı mı neden yaptırmadın dedi.



    Alacakları araç eski lastikli, bakımsız hatta motoru veya şanzımanı bozuk olabilir ama Allah korusun boyalı olmasın boya olunca takla atmış oluyor biliyon mu.
  • Bizim araçların değeri bu kadar yükselmiş mi, şaşırdım. Geçen ay 2009 model, 65.000 km'de aracımı 35.000TL'ye satmaktan vazgeçmiştim yeni araç alamam diye.
  • Garip bir hikaye anlaticam, 2011 model Megane 3 sarmıştım 74 binde. Hiç ağır bakım görmedi fabrika çıkışı 5 bucuk yıllık lastikleriyle üstelik boydan boya çizik anahtar ciziği. Üst tavan çıtaları çalınmıştı.



    Ama arabada nokta boya yoktu eleman geldi kaptı gitti hemde piyasa fiyatının 3 bin üzerine.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.