Şimdi Ara

binek olarak caddy, rifter kullanmak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
0
Favori
14.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Binek olarak , 2016 model Ford Tourneo Courier kullanıcısıyım . B sınıf olmasına rağmen oldukça geniş . (2 kişilik bir aile olduğumuz için fazlasıyla da yetiyor) ...


    Opel Combo ile başladı ticari aracı binek olarak kullanma tutkusu ...(Babam devlet memuru , 2006 senesinde şartlar ya ikinci el otomobile yada sıfır ticari araca yetiyordu .O dönemde 26.500 liraydı ve doblo vip içim gitmişti ama arada 4000 liralık fark olduğu için alamamıştıkbinek olarak caddy, rifter kullanmak )


    Eğer uzun boylu biriyseniz zaten gözünüz rahatlık açısından geniş bir araç arıyor .suv , jeep tarzı araç alma şansınız yoksa zaten ya sedan alacaksınız ya da artık bütçe neye yetiyorsa ki (ben ilk 98 model polo almıştım , aracı ben kullanıyorsam arkamdaki koltuk iptal oluyordu , bu polis akademisinde hightowerin araba kullandığı bir sahne vardı ön koltuğu söküp arka koltuktan kullanıyordu aracı , benimki de ona yakın bi durumdu polo varken binek olarak caddy, rifter kullanmak )


    Aile den gelen gelenek diyelim hem bütçe tasarrufu açısından hem de neredeyse d sınıf araçlarda bulunan özelliklere sahip olabilmek için araç arayışlarına koyuldum .

    Tabi eşe dosta haber bıraktık , bütçemiz bu yardımcı olun vs gibisinden ama araç olarak aklımda ticari otomatik berlingolar vardı araç hem suv tarzı hem de çok güzel dizayn edilmiş.


    Fiyat olarak bütçemin üstünde kaldığı için 0 araç almaktan vazgeçip ikinci el ticarilere yöneldim.(esasında otomatik ticariydi hayalim)

    ikinci ele yönelince hem uygun olsun hem bol özellikli olsun vs derken kendimi bir anda Ford courier ilanlarında buldum hem tip bakımından hem de özellik beni isteklerimi karşılayan bir araç.


    Eylül ayında Ford Courier Titanyum Plus modelini aldım(Otomobil ruhsatlı) 2 el olarak ...

    Dolu dolu otomobilim oldu , hem geniş hem de özellik bakımından zengin ...

    (benim için tek eksi otomatik değil onu da uzun yolda hız sabitleyici ile bir nebze kendimi avutuyorum binek olarak caddy, rifter kullanmak )

    Enişte arabası olarak ben aracımdan çok memnunum , otomobil ruhsatlı olması da cabası .(Ticari ruhsatlı da olsa sonuçta herkesin kullanım alışkanlıkları farklı olduğu için kişiden kişiye farklılık gösterebilir.)


    O yüzden ben binek olarak ticari kullanırdım , aracı alırken kimse bana destek olmuyor para vermiyor , aldıktan sonra da varsın enişte arabası aldı desinler gerekli cevap verilir nasıl olsa....


    tamamen kullanım ve menfaatler doğrultusunda sizi en rahat en güvenli bu enlerde kişiden kişiye değişir , sizin en...lerinize hangi araç karşılık veriyorsa o araç binek de kullanılır ticaride ...





  • en iyisi caravella,hem otomobil ruhsatlı,hem de ticaribinek olarak caddy, rifter kullanmak 

  • Ben ticari araçlara genel olarak uzak bir insandım fakat son zamanlarda çıkan araçlar hem yakışıklı hem de konfor elemanları olarak birçok özelliğe sahip.


    Kendim 1.95 boyundayım SUV araç kullanıyorum Kadjar sahibiyim. Eğer SUV alma imkanım olmasa kesinlikle bu araçlara yönelirdim. Düşük bütçe( düşük dediğimiz de 200bin tl oldu) bu araçlara yönelmek bence daha mantıklı. Ben araç içi genişlik, saklama yerleri gibi konuları oldukça önemsiyorum. Rifter fiyat/performans olarak oldukça öne çıkıyor. Sinan Koç'un incelemelerini de izlemenizi tavsiye ederim gayet güzel her şeyini açıklamış. Araba hem otomatik, hem geniş, hem de bir çok saklama göz alanlarına sahip. GT versiyonunu alırsanız o baya gösterişli cam tavan yanında yeme de yat.


    Aslında bu araçlar alınıp mini karavan bile yapılabilir. Üste araç üstü çadır, arka bagajı da port mutfak olarak bile kullanabilirsiniz.


    Ben kendi aracımı bu şekilde kullanıyorum. Ama ww caddy özellikle dış görünüşü ile oldukça cezbedici fakat fiyat olarak gt versiyonu biraz pahalı.


    Hatta bir gün gidip test etmek istiyorum açıkcası, merak içerisindeydim. Türkiye şartlarına bu araçları almak bence en mantıklı tercihlerden kutu gibi cliolara bu paraları vermektense geniş bir araca sahip olmak benim tercihim olurdu.





  • Bakın öncelikle söyleyeyim. Hiç bir markanın fan boyu vs değilim. Şu PSA grubunun (rifter-berlingo-combo) yenisini sürmeden içine oturmadan test etmeden “ya o araçlar ticari olduğu için arka tarafı konforsuz” cümlesini neye göre söylüyorsunuz? Bağımsız süspansiyonlu bir araç ile karşılaştırırsan tabiki binek araç üstün. Arka koltuklar dik yazmış bir arkadaş. Arkadaki demiri çıkarınca koltuklar biraz daha geriye yatıyor. Tamam yine bir binek değil. Lakin bu araçlar bu kasaları ile olabildiğince bineklere yakın yapılmış. Üzerindeki donanım bir binek de olsa en aşağı 350 bin TL. Aracı kullanmayan ya da kullanıp D sınıfı bir araç konforu ile kıyaslayan ya da standart C sınıfı sürüşü bekleyenlere göre değil. Ayrıca bu araçların MTV si sanıldığı üzere çok değil. 0 km 1.6 motor hacmindeki bir araçtan daha az. 6 yıl sonunda binek araç ile aynı yürütme maliyetine sahip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yorumları ineledim bende bir binek otomobilden ticariye geçen birisi olarak bi kac birşey soylemek istedim :D öncelikle uzun boylu bir insansanız ticarinin hangisi olursa olsun ferah hiçbir sorun yaşamıyorsunuz. aile kullanımı için otomobil in bagajından dolayı değiştirdim yani cocuk arabasını katlamadan direk koyuyorum :D vergiside diğer arkadasların anlatımlarına katılıyorum otomobile 3 sene daha borclanmaktansa ticari almak daha karlı benim için su andaki ticarilere zaten birşey söylemeye gerek yok .konfor vs gayet güzel caddy exclusive dsg kullanıcısıyım koltuk ısıtmam dahi var .ayrıca yeni caddy i burdan kınıyorum ya bune arka camları bari oto yapsaydınız :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfa-x

    Evet yanlış , alakası yok ,işte kulaktan dolma bilgiler, neymiş as 900 kamyon  yok 30 tekerlekli TIR , ön yargıları yıkmak zorrr ,kamyonların hız limitleri doblo kangoo gibi ticarilerden daha düşük


    Bazı EDS lerde otomobil ve hafif ticari 100 -100 iken kamyonlar 85 oluyor.








    Alıntıları Göster

    Köyün uyanığı bana eds örneği vermiş belediyelerin otopark kısıtlamalarından falan yürüseydin

    https://www.hizliresim.com/4YejmS



    binek olarak caddy, rifter kullanmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehrmacht -- 2 Mart 2021; 13:6:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

     



    Ticari araclar cok yol katetti. Burada da yazildigi gibi Rifter gibi binek araclarla ayni platformu paylasanlar var.

    Bence Turkiye kosullarinda cok mantikli. Vergi vermek yerine daha buyuk daha donanimli bir arabaya biniyorsunuz.



    Alıntıları Göster

    Bakın burası daha komik


    binek olarak caddy, rifter kullanmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehrmacht -- 2 Mart 2021; 13:3:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

    aynı bantdan 3008 de çıkıyor


    rifterde..


    biri 520 bin


    diğeri 240 bin..


    motor şanzıman aynı


    ön takım aynı


    aynı dolulukta donanımlar var


    bizim genç takım riftere as 900 diyor..)


    vergiden para kazanmak isteyen yönetici takımıda kamyonet durumu..)


    bizde lexus da kullanılan şanzımanı bu as 900 takan fabrika sayesinde


    240 bine 8 ileri tork konvertörlü tam otomatik şanzımanlı gıertlak dolu kamyonete biniyoruz.


    onların dilinden konuşalım mutlu olsunlar.



    Alıntıları Göster

    As900 iddası bana ait.


    Sanıyorum bana laf atıyorsunuz


    Bu tanımları yapma yetkisine sahip KGM 20 lerde kuruldu


    Pek genç sayılmaz


    Onlar da as 900 ile aynı demiş.


    Gerçi akıl yaşta değil başta.


    Bence yaşınızı lafla vurgulamak veya malınız için reklam yapmak yerine sahibi olduğuzu idda ettiğiniz tecrübeye dayanarak ihtiyatlı çıkışlar yapın.

    Şakşak ile galeyana gelip böyle gereksiz çıkışlar yapmayın eski üyesiniz tanıyoruz sizi saygınlık erozyonuna uğramanız beni mutlu etmez aksine öğüdümü dinlerseniz siz mutlu olursunuz



    binek olarak caddy, rifter kullanmak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

    peki as 900 de şerit takip asistanı


    adaptif hız sabitleme


    tork konvertörlü 8 ileri tam otomatik şanzıman varmı..)


    neden bel altı vurmak zorundasınız


    grekoromen güreşirken unutup bacağa hamle yapıyorsunuz..)


    lütfen bunu yapmayın


    kağıt üzerinde kamyonet yazması onu kamyon yapmaz


    empati.



    Alıntıları Göster

    As 900 de şerit takibe


    adaptif hız sabitleme


    tork konvertörlü 8 ileri şanzımana ihtiyaç varmı..)


    Bel altı vurmuyorum siz aşırı alınganlık gösteriyorsunuz.


    Kağıt üzerinde kamyonet yazması elbette 5 ton yük taşıtmaz ama aynı arabanın yazmayanı nı almadığınızda as 900 ile aynı ksıtlamalara tabi olmanız hız sınırı aynı şerit köprü ve otoyol kısıtlarına her yıl muayene ve kış lastiği bilmem ne standardı gibi fazladan maliyetlere sebebiyet veriyor bunun empati yoksunluğu ile bir ilgisi yok realite...





  • ailemizde 10 yıl hafif ticari (caddy) kullandık. sıradan bir c segment sedana göre kıyaslıyorum

    artıları;

    -bagaj hacmi(pandizota kadar 560, tavana kadar 1000L nin üstünde)

    -altı yüksek(tam yükte bile yükseklik kaybı olmuyor)

    -benzer fiyatlara 5 koltuklu tek alternatif. (örneğin 5008 de 5 koltuk var, 3008 de 4 koltuk, onların da fiyatları malum)

    -direksiyon, vites, donanım vb noktalarda binekten farkı yok.(yani aracın içinde kendinizi kamyona binmiş gibi hissetmiyorsunuz)

    -genelde binek araçlara göre gaz tepkileri daha yüksek.(aynı motorlu araçlarda)

    -ön süspansiyonlar bozuk yollarda daha başarılı

    -yerden yüksek olduğu için uzun yolda karşıdan gelen araçların ışıkları daha az rahatsız ediyor.

    -yüksek hacimli olanları bineklere göre daha az mtv ödüyor.

    -yüksekliği nedeniyle yol sesi çok gelmiyor.


    eksileri;

    -yalıtımı daha zayıf

    -iç trimleri arka taraflarda düşük kalitede

    -arka koltukları dik konumlandırılmış

    -her yıl muayene

    -binek araçlara göre 10 kmh ye varan hız farkı

    -yol tutuş zayıf

    -arka süspansiyonlar sert olabiliyor.

    -rüzgardan etkileniyor.

    -zaman zaman bazı insanlar tarafından as900 ile aynı sınıfa sokulup aşağılama çabasına maruz kalma.


    hızlı araç kullanmayan birisi olarak bozuk yol konforu ve kullanışlılığı sıradan bir c segment sedana göre daha fazla. uzun yolda yüksek süratlerde c sedan daha konforlu. arkadaki yolcular c sedanda daha mutlu.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

    yukarıdaki koca anafikirden bu yargımı çıktı..

    mahalle baskısının forum versiyonu gibisiniz mazallah


    hacim ve fonksiyonellikte fiyat avantajı ile ortaya çıkan bir üründen bahsediyoruz


    kamyonet ruhsatlı olunca büyü bozuldumu yani


    kurtulun şu ön yargılarınızdan


    ötekileştirip,kutuplaştırmak istediğiniz ve bir sıfat takmak halinizden.


    adam aynı bantda 3008 üretip 500 e satıyor o iyi..


    aynı banttaki rifter kamyonet ruhsatlı olunca as 900 ile aynı..)


    olayın büyük resmi aslında toplumdaki bakış açısı..


    tok kapı sesine tav olup araç alanlar..


    aldıkları araca kendini ortak zannedenler..


    çalıyor ama çalışıyor diyen bir seçmen topluluğu


    bunlar aşamadığımız durumlar,biz bir range olmuş demiyoruz zaten fiyat performans ürünü olmuş


    hepsi bu.


    imkan vardıda bizmi almadık



    Alıntıları Göster

    benim için konfor önemlidir. aynı konforu verebiliyorsa, no problem. ancak caddy, cangoo (1 hafta kullandım), doblo'ya bindim ve ferahlık, genişlik tamam da otomobil konforunu alamadım. süspansiyon ve genel konfor malesef istediğim gibi değildi hiçbirinde. donanım sayısının bir önemi yok benim için. konfor ve genişlik önemli.





  • Binek araçların reklamlarında beyaz yakalı görünümlü insanları gösterirlerken ticari araç reklamlarında Safinaz tipli kadınlarla ve orantısız yüzlü erkeklerle aracı konumlandırıyorlar. Sınıf farkı veya fiyat farkı umrumda bile değil de o tiplerin müthiş bir soğutuculuğu var. Çoğu ya ensest ilişkiyle üremiş ya da insan yemiş ve bir noktada evrimi durmuş AK yaşam formları, işte bu noktada ticari araç biraz aile aracı olmaktan çıkıyor. İyi görünümü sahte olan ve binek aracın en pahalısına binenler de aynı şekilde markayı baltalıyorlar; masonik Ford ve Fiat aynı iPhone gibi mesela, zaten eski havaları kalmadı...

    Ömrüm billah zengin arkadaş sevicisi olmadım, farklarda kalite ve hissiyat önemlidir. Bazen bazı şeyler bazı insanlara çok yakışıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 2 Mart 2021; 20:44:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt

    Eee hocam verdigin resimde de hiz sinirlari as900 le ayni degil. Sinifi da farkli N1 vs. N3.


    Ayrica ismin veya siniflandirmanin baska bir aracla ayni olmasinin ne onemi var ki. Isterse metrobusle ayni isimde olsun. Siz o hiz sinirlarina raziysaniz gerisi hikaye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası ben bu fiyatlarla mantıklı buluyorum.Dolu dolu geniş bir araba isterseniz 300 bin liranın üzerinde (230-280 vergi bandı dolayısıyla).Bu yüzden dizel otomatik tam donanım rifter 230 bin lira bandındayken ya da kardeşi berlingo shine bold daha ucuzken onları tercih etmek çok saçma değil.Yürütmesi biraz masraflı hemfikiriz ama binerken keyif verecektir eminim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pbmax

    Özgüveniniz yaşınızdan mı tecrübedenmi bilinmez ama hoşuma gitti.

     



    Alıntıları Göster

    ikisi ilede alakalı değil aslında..


    gördüklerimi ve yaşadıklarımı olduğu gibi yazıyorum hayatın kendisine


    eksik hatalı kusur varsa herkes bundan faydalanıyor


    kendini aldığı ürüne ortak zannedip bu eleştriden zedelenen grup da basıyor veryansını..


    sen nasıl bizim premium aracımıza çöp dersin..)


    çocukluk yıllarımın efsane markası sony yi ekran ölmesi için dize getirip pes ettirmiştim..


    üretim hatalı idi..


    diğer tarafta Dyson denen bir adam varki eve aldığım 2. süpürgeye 5 bin lira verdim


    ilki 15 seneyi devirdi hala süper kondisyonda.


    toz torbasını daha hiç değiştirmedim,yıka kurut tak..


    sonuç olarak tüketim toplumunda kimsenin şakşakcısı ve


    marka yüzü değilim objektifim


    fiyat performans aralığı hangisinde ise odur





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    Eee hocam verdigin resimde de hiz sinirlari as900 le ayni degil. Sinifi da farkli N1 vs. N3.


    Ayrica ismin veya siniflandirmanin baska bir aracla ayni olmasinin ne onemi var ki. Isterse metrobusle ayni isimde olsun. Siz o hiz sinirlarina raziysaniz gerisi hikaye.

    Siz resimdeki otobanda 5km farkı söylüyorsunuz hala da o fark diğer benzerlikler ile birlikte ihmal edilebilir.


    Etmem derseniz

    as900 en az 150hp rifter 110 olabilir.

    as 900ün bağaj hacmi rifterden büyüktür kuşkusuz

    as900 10ton taşır rifter 500kg

    buda onu rifterden üstün yapar.


    resim bana eds örneği ile saçma karşılığı verenedir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    As900 iddası bana ait.


    Sanıyorum bana laf atıyorsunuz


    Bu tanımları yapma yetkisine sahip KGM 20 lerde kuruldu


    Pek genç sayılmaz


    Onlar da as 900 ile aynı demiş.


    Gerçi akıl yaşta değil başta.


    Bence yaşınızı lafla vurgulamak veya malınız için reklam yapmak yerine sahibi olduğuzu idda ettiğiniz tecrübeye dayanarak ihtiyatlı çıkışlar yapın.

    Şakşak ile galeyana gelip böyle gereksiz çıkışlar yapmayın eski üyesiniz tanıyoruz sizi saygınlık erozyonuna uğramanız beni mutlu etmez aksine öğüdümü dinlerseniz siz mutlu olursunuz





    Alıntıları Göster

    2009 üyesiyim


    2009 yılı itibariyle kurduğum ve aktif devam eden bir konu başlığımız var.


    ülkemiz ve dünya bazında üyeler ve arkadaşlarımız var yüzlerce.


    büyüklerimiz ve küçüklerimiz


    aktif olarakta halen hizmet sektöründe bordrolu olarak çalışmaktayım..teknikerim.


    özellikle işim gereği mevki makam ve konum olarak çok farklı gelir ve sosyal statüde insanlarla ilatişim ve diyalog kurmaktayız.


    İvana sert hizmet verdiğimiz şahıslardan biri


    Dilek SABANCI elini tutup iltifat edebileceğim samimiyette ve diyaloglarım oldu.


    gelelim sizin suallerinize,kime nasıl ne şekilde davranacağımı çok iyi bilmekteyim endişe etmeyin


    kullandığım ürünü içeriği ile detaylandırdım


    üretim şekli,muadil diğer ürünlerden farkını fiyatını konforunu gibi


    galeyan gaza gelme yersiz çıkışlar benim yaptığım hadiseler değil içeriklerde buda yok.


    uslubumda erozyona uğrayabileceğim bir detay olmadı olmazda endişe etmeyin


    muadil ürünü uygun fiyata almak hiç bir zaman da bu manaya gelmedi.


    biz bu ürünlere bir e klasse demedik bir 3008 konforu bile demedik.


    çünkü değil


    sizde as 900 derken biraz yazdıklarınızda nasıl erozyona sebebiyet verdiğinizi bir tartın.


    ayrıca herkes yazmış limitleri belli iken siz habire tezi çürütmeye çalışma halleri


    aracın ruhsatı kamyonet limitleri belli


    donanımı yüksek fiyatıda uygun


    hepsi bu


    biraz sakin olun


    yaşınızıda yazarsanız size nasıl hitap edeceğiz


    abi kardeş vs gibi..





  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    benim için konfor önemlidir. aynı konforu verebiliyorsa, no problem. ancak caddy, cangoo (1 hafta kullandım), doblo'ya bindim ve ferahlık, genişlik tamam da otomobil konforunu alamadım. süspansiyon ve genel konfor malesef istediğim gibi değildi hiçbirinde. donanım sayısının bir önemi yok benim için. konfor ve genişlik önemli.



    Alıntıları Göster

    bu araçlarda bir otomobil konforu almak mümkün değil..


    doğruya doğru


    geniş hacimli ve donanımlı ve uygun fiyatlı ürünler..





  • quote:

    Orijinalden alıntı: tubytube

    Binek araçların reklamlarında beyaz yakalı görünümlü insanları gösterirlerken ticari araç reklamlarında Safinaz tipli kadınlarla ve orantısız yüzlü erkeklerle aracı konumlandırıyorlar. Sınıf farkı veya fiyat farkı umrumda bile değil de o tiplerin müthiş bir soğutuculuğu var. Çoğu ya ensest ilişkiyle üremiş ya da insan yemiş ve bir noktada evrimi durmuş AK yaşam formları, işte bu noktada ticari araç biraz aile aracı olmaktan çıkıyor. İyi görünümü sahte olan ve binek aracın en pahalısına binenler de aynı şekilde markayı baltalıyorlar; masonik Ford ve Fiat aynı iPhone gibi mesela, zaten eski havaları kalmadı...

    Ömrüm billah zengin arkadaş sevicisi olmadım, farklarda kalite ve hissiyat önemlidir. Bazen bazı şeyler bazı insanlara çok yakışıyor...

    Güzel bir noktaya değinmişsiniz

    reklam olarak aynen yazdıklarınız gibi oluyor

    tuğralı araçlar habire makas atan ticari ve premium araçları kullanan gösteriş meraklısı sürücü profilleri.

    sakin ve kurallaya uygun kullanan bir bmw görmek bir rifter sahibininde klasik müzik dinleyebileceği

    Luciana Pavarotti hayranı olduğu,umberto eco yu severek okuduğu gerçeği hep göz ardı edilecek.


    toplumun sanırım daha çok zamanı var bunlara





  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    255 bin olmuş hocam gırtlak kamyonetler :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.