Şimdi Ara

Bimeks'ten herhangi birşey alacaklara dikkat! (BANDHERO faciası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
4.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ayın 25inde bimeks.com.tr deen Band Hero Super Bundle satın aldım. Normalde 1-3 gün içinde kargoya verilir dediler benimki 4. gün telefon açtım ancak o şekilde verildi. Neyse apartopar verdiler kargoya bugun (30 Aralık) akşamı ürünü teslim aldım kargodan. Güzelce jelatinlemişlerdi jelatini bi söktüm, kutu 10 senelik gibiydi kenarları eskimiş, kutunun rengi açılmış. Heralde uzun süredir depodaydı dedim. İmzaladım kargocunun formunu. Aldım kutuyu açmaya başladım. İyi bantlamışlardı. Neyse kutuyu açtım ilk karşımda gitar vardı üstü leş gibi toz içindeydi çıkardım. Altında bir fatura daha. Daha önce İzmir Bornova Mağzasında bir alana bir bedavaya alınmış ürün. Alanın adı belli satan kasiyerin adı belli. Yanında bi kağıt daha vardı, bi okudum ayıplı ürün iade formu. Baterinin alıcısı çalışmıyor yazıyor. Blu-ray zaten hem jelatini açık hem çizik. Baterinin bir zili yok bide bagetleri yok. Aradım müşteri hizmetlerini bize geri gönderin dediler size yenisini yollarız ürünü kontol edip. Ben de dedim nesini kontrol ediceksiniz kardeşim ürün kullanılmış, bozuk, geç gelmiş, üstüne üstün içinden önceki kullanıcısının faturası ve iade formu çıkıyo bu kadar olurmu. Bende bıçakla orjinal olmayan sonradan yapılmış jelatini kesmeye çalışırken faturanın ucundan azıcık yırttım. Kopmadı. Kadın bana belki değiştirilebilir dedi ürün. Bende sövmeye başladım sizin yapıcağınız işe başlarım diye.
    nu

    Ürünü almaktaki asıl amacım yılbaşı gecesi arkadaşlarla eğlenmekti. O şansımı da kaybettim. Maddi manevi tazminat istiyorum bu firmadan. (Ev telefonum olmadığından ötürü firmayla görüşmem 12tl tuttu + 5 tl ilk görüşmem kargoya vermedikleri için. Bunları da karşılasınlar diye dilekce yazıcam.

    Ürün arızalı çıksa sorun çıkarmam. Ama firma arızalı, içinde ayıplı ürün raporu olan ürün gönderme işini her firma yapamaz. Bide yılbaşı eğlencemiz olacaktı.

    Sakın bimeksten alışveriş yapmayın.







  • Geçmiş olsun ben öyle pek internetten alışveriş yapmam yaparsamda markafoni ve ya D&R den alırım onun dışında gider yerinde alırım sana da tavsiyem bunu yapman
  • yuh buna baska bir sey denemez
  • Çok geçmiş olsun!
    Hem suçlular, hem güçlüler. Zaten bu müşteri temsilcilerini de anlamıyorum ben. Bir de kalite standartları gereği telefon görüşmeleriniz kayıt ediliyor diyorlar ya deliriyorum.
    Olacak iş değil. Ne demektir arızalı iade ürünü yollamak. Tüketiciler derneğine, vs. Her yere başvurunuz bence, bu işin ucunu bırakmayınız. Biraz zahmetlidir, ama hakkınızı
    arayınız. Çok geçmiş olsun!
  • Gold'dan sonra BİMEKS'e de
  • geçmiş olsun uzak durulması gereken bir firma
  • Çok geçmiş olsun. Tüketicilerin yaşadığı bu tür sorunları duyunca veya yaşayınca cok sinir oluyorum. Söyleyecek çok söz var da, banlanmak istemiyorum. Hakkınızı sonuna kadar arayın.
  • Tuketici Haklari Koruma Dernegine, eger cozum ortagi ise sikayetimvar.com'a durumu anlatan $ikayet mektubu yazin. Firmaya da $ikayeti mail ile bildirin, yasal yollara basvuracaginizi da ekleyin. Sonuna kadar haklisiniz.
  • Yani hukuk ne der ki, anca para iade ederler veya yenisini gönderirler. 12 kiloluk kocaman koliyi geri göndermek çok kolay sanki... Yapılan rezillik ötesi bişey, ticaret hukukunda satış rezaleti diye bir madde veya bent varmı bilen varmı?
  • Markafoni ve Trendyol haricinde internet alışverişlerinden uzak duruyorum. Onlarda genelde PS3 oyunu ya da saat falan oluyor. Böyle pahalı şeyleri gidip yerinde görerek almak lazım; Bimeks de uzak durduğum marketler arasında.. Geçmiş olsun hocam, bu kadar laubalilik olmaz gerçekten. Terbiyesizlik resmen, ayıplı ürünü başka bi müşterieye hem de geç kargoyla nası gönderirsin ya ? Dava açmakla tehdit et, tazmanatını ödesinler Her türlü haklısın çünkü..
  • kardeşim ben zamanında batman arkham asylum game of the year edition aldım.Bana da platinum versiyon gönderdiler.Resmen mallık.Olsun bu da farketmez falan mı dediler.Hemen geri gönderdim.
  • okurken delirdim ne kadar şerefsiz firmalar var ya lanet olsun
  • İade hakkın var. Ürünü kargoya ver. İadeli tahhütlü bir mektup ile ürünün yenisi ile değişimi veya bedelin iadesini talep et. Manevi tazminat için sana Türkiye'den bir örnek vereyim. aldığı rakı şişesinin içinde böcek gören adam Adana'da Tüketici Mahkemesine başvurur ve maddi (rakının bedeli), manevi tazminat talep eder. Mahkemeain kararı ve Yargıtay kararı rakının bedelinin ödenmesi ve manevi tazminat talebinin reddi şeklinde gelir. Buradan senin olayına gelirsek malın bedelini alırsın gerisi hikaye maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilotlaw -- 31 Aralık 2011; 20:57:29 >
  • Hocam geçmiş olsun bu olay kulağımıza küpe oldu.
  • geçmiş olsun arkadaşım yasal yollardan hakkını aramanı tavsiye ederim benim şaşırdığım nokta bimeksten 15 üzeri alışverişim oldu hiçbirinde sorun yaşamadim bütün ürünler 1-2 iş gününde elimde oldu keşke paketi açar açmaz iade etseydin
  • tazminat davası aç 100 milyarlık bidaha yapabiliyolarmı bakalım

    kesin kazanırsın

    ciddiyim örnek olur
  • bu kadar saygısızlık olmaz bu demektir ki müşteri salak yerine konuyor gerçekdende ayıp bi an düşündüm benim başıma gelse diye gerçekden çıldırırdım heralde, bide o müşteri hizmetlerinin rahat rahat konusmaları cok sinir bozucu bişey. Artık nerden teknolojik ürün alıcaz gerçekdende belirsiz.
  • Ben Bimeksten bir hafta önce kulaklik aldim 50 tl ye evde bi açtim hoperlorün biri kopmus ve les gibi. Ayni sekilde Teknosadan dvd player almistim. üstü çizik dolu ve yipranmisti. Bu magazalar kullanilmis ve iade olan ürünleri yeniden raflara koyuyorlar. Raflarda 2-3 kez iade olan ürünler bile var. Çok dikkat edin.
  • Sana tavsiyem ilçe kaymakamlıklarında bulunan Tüketici Hakem Heyetine şikayet etmen.Bizim başımızada benzer bir olay gelmişti.Canon Mp610 yazıcım çıktı alırken bozulmuştu.Bizde tamiri için teknik servise vermiştik.Teknik servis yasal süreyi geçirince araştırma yaptık.Beğer adamlar sahte form yapmışlar.Bir de Canon Müşteri Hizmetleri telefon konuşmasında bana hakaret etmişti.Hemen Tüketici Hakem Heyetine şikayet ettik.Canon Türkiye merkezinden müdürleri yasal süre dolmadan "Aman şikayetinizden vazgeçin.1 günde yazıcınızı tamir edeceğiz.Her türlü masraflarını ve ilerdeki tüm masrafları biz ödeyeceğiz" diye aramışlardı.

    Bir de ben Bimeks den ürün alınca bir olaya şahit olmuştum.Müşterinin birine bozuk DVD Player satmışlar.Adam iade etmeye gelmişti ve adamla kavga edip iadeyi almamışlardı.Bimeks hakikaten kalitesiz bir firma.Hiç onlarla muhatap olma.Anlattıklarına bakılırsa Tüketici Hakem Heyeti kesin seni haklı bulacak.Mesajında yazdığın telefon faturasını bile talep edebilirsin.Heyet seni haklı bulursa seve seve hepsini ödemek zorunda kalıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huaserk -- 1 Ocak 2012; 3:04:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maviyolcu

    Ben Bimeksten bir hafta önce kulaklik aldim 50 tl ye evde bi açtim hoperlorün biri kopmus ve les gibi. Ayni sekilde Teknosadan dvd player almistim. üstü çizik dolu ve yipranmisti. Bu magazalar kullanilmis ve iade olan ürünleri yeniden raflara koyuyorlar. Raflarda 2-3 kez iade olan ürünler bile var. Çok dikkat edin.

    Aynı sokak arası DVD'ci mantığı desene.

    (DVD'ciden film veya oyun alınır, bozuk çıkar. DVD geri götürülür ve adam bozuk DVD'yi tekrar diğer DVD'lerin içine koyar)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.