Şimdi Ara

Bill Gates’ten Bezos ve Musk’ın uzay yarışına tepki: Dünya’da daha yapacak çok işimiz var (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kimsenin bir yere kaçtığı yok ki. En iyi ihtimalle bile farklı bir gezegene yerleşme olasılığı belki 50 yıl sonra olabilir o da belki... Şimdiki çaba sadece keşif, bilgi edinme... İleriye hazırlık yapıyorlar bilgi toplayıp maliyeti düşürmeye çalışıyorlar. Belki de ne bezos ne de musk farklı bir gezegeni asla göremeyecek, ama yine de buna yatırım yapıyorlar. Yani hic gidip goremeyecekleri bir yer icin para harciyorlar. O kadar milyarder varken bu ikisinin bunu düşünüp yatirim yapmasi gayet özveri gerektirir. Kaldi ki elona haksiz diyemem. Milyarder bile olsan bu dunya icin yapabileceklerin kısıtlı. Tek basina ne küresel isinmayi engelleyebilirsin ne hastalığı ne üremeyi ne de cehaleti... Ama sifirdan kurulacak bir duzen icin önlem alabilirsin, kurallari baştan yazabilirsin Kaldı ki yaptigi cogu is alaninda öncü oldu. İnsanlara yapılabilir fikri aşıladı... Coin piyasasındaki spekülatif tavırlarını bir kenara koyuyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sniper23

    Bu Bill Gates'de her şeye yorum yapıyor. Enteresan şekilde kimse bir demiyor. Adam virologist değil ama kendi kafasına göre yorum yapabiliyor. İşin enteresan tarafı sıradan bir vatandaş kendi kafasına göre yorum yapınca büyük tepkiler alırken bu eleman bir şeye yazınca hiç bir sıkıntı olmuyor.

    Sanırım zengin olmanın yan etkileri.

    Teknolojiyi yöneten adam sayılır. Neredeyse her sektörde bir girişimi var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyadaki sorunlar çok fazla ama hepsinin de çözümü çok basit şeyler. Ama hiç bir ülke iktidarı bunlara kafa yormuyor. Hep nasıl daha zengin olabiliriz derdinde..

    1-Küresel ısınma hızla artıyor, karbon salınımı giderek artıyor.

    2-Artan nüfus, azalan tarım toprakları, azalan su kaynakları ama nasıl daha fazla verim ve üretim olacak ? Gıda konusu paradox halinde.

    Daha tonlarca madde sayılır. Bu sorunların hepsinin kökten çözümü çok basit nüfus politikası ama tüm dünya çapında. Her ülke de en fazla 2 çocuk hakkı olacak 3. çocuk yasak olacak. Bu sayede 50 sene sonra belki dünya nüfusu azalışa geçer veya stabil kalmaya başlar. Aksi halde gelecek çok karanlık. İşsizlik açlık susuzluk evsiz insanlar hastalıklar giderek artacak. Kaynakları bilinçsiz ve israf ederek kullanıyoruz.

  • Ülkeler silahlanma bütçelerinin 1/10'unu gelişmemiş ülkelere dağıtılsa Dünyada açlık sorunu tamamen ortadan kalkardı..

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.