Şimdi Ara

[Bilimsel ANKET Sonucu] domuz gribi (c18) geçirenler >> korona (c-19) bağışıklı olabiliyor !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
3.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kasım başı annem tüm belirtileri fazlasıyla geçirdi say say bitmez burda ve son evrede ağır baş dönmeleri yaşamaya başlayınca doktora gitti defalarca ama bir şey bulamışlar oraya buraya bakarken beynine pıhtı atmış neden olduğunu bilmiyorlar tabi ama şükür bir sorun yok annem kalp ve tansiyon hastası zaten ben öleceğim demiş artık...babamda astım ve tansiyon hastası ama o bayaa zorlansa da annem kadar kötü olmadı ama annemle babamın arasında 3 ay fark var hastalık geçirme olarak ilginç bir durum kasımda annem şubatta babam ocakta bende yanlarındaydım zaten
  • 2019 kasım gibi ağır bir grip geçirdim. Normalde acılı bir çorba filan içerim geçer. Bu geçmedi. Okula gitmedim 2 gün. 3 günde anca geçti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaimaN

    2020 Ocakta ailecek resmen ölüyorduk düşmeyen 39larda 40larda gezen ateş 1 gün aralıksız uyku boğaz patlatan bir öksürük nefes almada zorlanma falan covidle birebir aynı belirtilerdi. Çalıştığımdan dolayı hep toplu taşımadayım kalabalık alanlardayım covid olmadım ya önlemler işe yarıyor ya da geçirdiğim için hastalanmıyorum her türlü win-win durumu yani. Bence corona yapacağını yaptı zaten çoktan
    Aynı durumdayız; ne zaman devlet hastanesine gitsem ağır grip olurdum, bu sefer olan ise çok farklıydı, yataktan kalkacak halim yoktu. Öksürük, ağızda kitlenme ve konuşamama hali bende de oldu ve odamda çevreye donuk donuk baktığımı hissediyordum. İnternette karşılaştığım göz kızarması, bel ağrısı gibi şeyleri de geçirdim...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlar farklı virüsler hiçbir benzerlikleri yok. ben 2019 sonunda H1N1 geçirdim. belki koronavirüstü doktor bilemedi. ayrıntılı test yapmadılar. dün zorunlu olarak acile gittiğim hastaneden covid-19 kapmış olabilirim. covid-19 sebepli ölürsem donanimhaberden kankalarımız kendinize iyi bakın.
  • EVET ağır bir grip geçirdim hatta şiddetli öksürük de vardı. 1 hafta sürdü. HAYIR covid 19a yakalanmadım (!?)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • güncel
  • 2019 yılı içinde ağır grip geçirdiniz mi !?
    Evet.
    daha sonra COVID kaptınız mı !?
    Hayır.

    2019 Ekim ayının son haftalarına doğru ilk önce şiddetli baş ağrısı ve boğaz ağrısı ile başladı. Ertesi gün uynadığımda öksürük, koku ve tat kaybı, boğaz ve baş ağrısı ile devam etti akşama doğru halsizlik, nefes darlığı başladı. Yediğim hiç bir şeyin tadını alamıyordum ağzımda sanki demir yalamış gibi değişik bir tat vardı. Akşam işten çıktım eve çok zor gittim ve kendimi yatağa çok zor attım. Ateş başladı, öksürürken ciğerlerim sanki yerinden çıkacakmış gibi oluyordu. Öksürdükten sonra çok zor nefes alıyordum aldığım nefes yetmiyordu ve boğazım çok fazla acıyordu. Sanki üstümde ağırlık varmış gibi kaburgalarım ve boynum ağrıyordu. Dedim ölücem herhalde Hayatımda geçirdiğim en kötü hastalıktı. Normalde hasta olduğum zaman hiç yatma gereksinimi bile duymazdım ancak 2 gün yataktan kalkamadım. 23 Yaşındayım ve bu şekilde hasta olupta ilk defa hastaneye gittim. İlk defa hasta olduğumda ilaç kullanma gereksinimi duydum. Öncesinde hep ılık suya limon sıkıp içerdim, portakal vs. yerdim hastalığı bir şekil atlatırdım. Ama o geçirdiğim hastalık çok kötüydü Allah düşman başına vermesin.

    Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşıyorum ve çok falza yerli yabancı turist sirkülasyonu oluyor ve işimiz gereği turistlerle çok fazla temasımız oluyordu. Düşünmüyor değilim bu korona belası açıklanan günlerden daha önce mi çıktı diye. Çünkü o zamanlar temas kurmadığım tanıdıklarda bile bu şekilde hastalık geçirenler vardı. Ama bir yandan da o kadar zaman önce gündemde bile yokken gizlenmiş olsa bile bize kısa zamanda nasıl gelecek?

    Ayrıca covid-19 olmuş birisyle teması bulunan arkadaşımın arkadaşı var. Benim arkadaşım covid-19 olan kişiyle temas kuran kişiyle temas kuruyor ve sonrasında arkadaşımda benimle temas kuruyor. Arada 24 saat bile yok ve dolaylı yoldan bende temas etmiş oluyorum. Şuan 3 gün geçti ve herhangi bir belirtim yok. Belirti olursa bu mesajı editlerim.




  • 2019 kışında ağır bir gribe yakalandım 2 gün uyudum ciddiyim 2 gün yeme içme dışında sadece uyudum yatakta takıldım okula falan da gitmedim 3. gün yok denecek kadar az 4.ve sonraki günlerde ise hastalığı atlattım

    Benimle birlikte aynı evde yaşadığım 4 kişi daha hasta oldu ama onların ki 1 haftayı geçti hatta ben 2 günde atlatınca aşırı şaşırdılar (2si hastanelik oldu anca öyle atlatabildiler)

    Muhtemelen onlara göre daha sağlıklı beslenip daha az sigara alkol vb kullandığım için ve gerçekten sağlam dinlendiğim için oldu bilmiyorum

    Şimdi korona muhabbeti çıkınca sana bir şey olmaz 2 gün yatarsın geçer diyorlar ben de size geçmiş olsun şimdiden o zaman diyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu semptomları gösterenlerin C19 olmaması çok ilginç
  • Covid tekrar kapılabilir doktor bir tanıdığım 2 defa geçirdi antikor testi yaptılar antikor gelişmediğini söylediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekskavatör19 E kullanıcısına yanıt
    ben cahilim diyeceğim
    yanlış yorumluyorsun diyen varsa
    doğrusunu bilimsel olarak açıklasın o zaman

    beden antikor geliştiriyorsa ( bağışıklılık kazanıyorsa )
    zaten bunlardan plazma alınıyor sonra diğer hastalara veriyorlar.
    özetle bağışıklılık kazanılmıyor ise ; o zaman plazma alınmazdı. !!!

    bu açıdan 2 veya daha fazla hasta tekrar aynı C19 dan hasta olunmaz
    2. sinde C20 3. C21 türevi olması gerek mez mi !?
  • Aralık sonlarına doğru yoğun öksürük, nefes darlığı yaşadım doktora gittim muayene edip bronşit dediler. Oladabilir bilmiyorum ama hayatımda öyle hasta olmadım 3 hafta sürdü iyileşmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Kasım 2019 başlarında oldu. Radyolojik Görüntülerim de de covid19 var deniliyor. Yapay zeka ile tespit edildi. Sadece ben de değildi işyerindeki herkes şiddetli veya hafif atlattı. Aileleri de dahil.. Benimki göreceli hafif geçti.


    Şuana kadar 3 kere test yapıldı ama aylar sonrası...

    Geçirenlere dair tespit testi var mıdır sanki öyle birşey var gibi...
  • 21/12/2019 tarihli acile gitmiştim
    antibiotik tedavisi sonrası her şey sağlıklı !
    etrafımda hasta kimse yok.
    benim merak ettiğim C19 yaşayanların o dönem filmleri nasıl !?
    21/12/2019 tarihli filmim ( e-nabız sayfasında görünüyor )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 24 Temmuz 2021; 19:17:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProjectMan

    21/12/2019 tarihli acile gitmiştim
    antibiotik tedavisi sonrası her şey sağlıklı !
    etrafımda hasta kimse yok.
    benim merak ettiğim C19 yaşayanların o dönem filmleri nasıl !?
    21/12/2019 tarihli filmim ( e-nabız sayfasında görünüyor )
    Bu bağlantınız yanlış nedenine gelince covid-19 en belirgin ve vurucu yanı nörolojik vakıa etkisi ..gribte bu yok.. hastalığa yakalananlara sorun..(Hastalık sizinle konuşuyor önemli bir tespiit )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelen yorumlardan anladığım şu !

    ister domuz gribi deyin !

    bunun adı aslında C-18

    bi yıl moda olanın bir alt versiyonu

    özetle bunu geçirenler doğal olarak

    C-19 a bağışıklık kazanıyor diye düşünüyorum

    bu düşüncenin aksini şu an bu ankette çürüten bir kişi bile çıkmadı.

    hepinizin doğru söylediğine inanaraktan !
  • ben ve çevremden bir çok kişinin betimlemesi: 2019 kasım-2020 ocak arasında olmak üzere hayatlarımızın hiç bir döneminde bu kadar sert, inatçı ve yüksek ateşli grip geçirmemiştik.
    covid mi değil mi bilmiyorum elbette, yaş aralığı 35-40.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019 Ekim-Kasım civarı ateşli, öksürüklü, sürekli halsizlik-yorgunluk içeren, mide bozmalı ve ishalli bir hastalık geçirdim. 4 gün yatmak zorunda kaldım, sınavıma bile gidemedim. Normal grip ilaçları, mide ilacı ve ağrı kesicilerle kendime geldim. Felaket zamanlardı.

    Yakın zamanda çok yakın temaslarda bulunduğum birisinde covid + çıktı. Buluşalı 8. Gündeyim ve herhangi bir sorunum yok, test yaptırmaya da gitmedim kendimi insanlardan izole ettim 14 gün dolsun diye bekliyorum. Hatta kendisi bana %100 geçtiğinden emin, ailesinde benden 1-2 gün önce görüştüğü bir yakınında çıkmış çünkü. Eğer öyleyse bulaşmama ihtimali yok zaten.

    Her neyse kısaca bu soruya evet ağır hastalık geçirdim, hayır daha corona tanısı konulmadım cevabını veriyorum. O zaman çekilmiş göğüs röntgenimi de bırakıyorum, ben çok anlamadığım için yorumu tıp alanında uzman arkadaşlara bırakıyorum.
    [Bilimsel ANKET Sonucu] domuz gribi (c18) geçirenler >> korona (c-19) bağışıklı olabiliyor !!!

    Edit: Acil röntgeninin çekildiği tarih 25 Ekim'i 26 Ekim'e bağlayan geceymiş. İlk belirtiler 24 Ekim Perşembe gecesi aşırı yorgunluk, bitkinlik ve üşümeyle başlamıştı. Aynı gece uykumdan uyanıp kusmaya gitmiştim hatta. 25 Ekim Cuma günü tek lokma yemek yiyemiyordum çünkü aşırı ishal olduğu için direkt olarak çıkarıyordum. Cumartesi günkü sınava gidemeyeceğimi düşünüp aynı gece acile gitmiştim. Öksürük, üşüme, ishal ve halsizlik şikayetlerimi belirttim; akabinde röntgen çekildim ve iğne vuruldum. Hatta ateşim 38 küsür çıkmıştı. Aynı anda grip olup midemi üşüttüğümü düşünüyorum. Covid belirtilerinin yarısını taşıyor semptomlar aslında ama tek farkı bir lokma yemek yiyemiyordum hatta acile gitmeden önce yolda kötü olmayayım diye su içip biraz bekleyip tuvalete girip gitmiştim o derece



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fil Yutmus Boa Yılanı -- 30 Ağustos 2020; 3:46:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fil Yutmus Boa Yılanı kullanıcısına yanıt
    sağlık durumunuzu her gün bu foruma ( buraya ) yazabilirmisiniz !?

    örneğin ;

    psikolojik moral motivasyonu : iyi / kötü
    fiziksel ağrı sancı sızlama halsizlik bulantı kusma vs : yok / var arada bir oluyor gibi vs
    solunum nefes alma , öksürük , balgam çıkarma ; sorun yok / grip olacakmış gibi vs

    gibi kişisel yorumlarınızı her gün yapabilir misiniz. ?

    şu an bu ucu açık bilimselleştirmeye çalıştığımız anket için ileride önemli verilerin oluşacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 30 Ağustos 2020; 7:1:22 >
  • Hocam her gün yazabilir miyim bilmiyorum da normalim yani bir sıkıntım yok, olunca yazayım isterseniz. Akşam maskeyle tek başıma yürüyüşlere çıkıyor, saha boşken tek başıma basket oynuyorum yani moral motivasyon standart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.