Şimdi Ara

Bilgisi Olan Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
4
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Öncelikle konuyla alakalı bir avukata gidemedim. Yeni mezun oldum mezuniyet belgemi bekliyorum , çok küçük bir ilçede yaşıyorum ve pandemi yüzünden iş bulamadığımdan 300 400 lira avukat danışmanlık ücreti verebilecek durumda bile değilim. Fakat başımdan bir olay geçti , üniversiteyi okuduğum şehirde birinden 20binliraya yakın alacağım var. Bilgisi olanlar , yardımcı olabilecek olanlar bi bakabilirse çok sevinirim. Bu benim için çok önemli.

    1 Yıl önce üniversiteyi okduğum şehirde arada bir uğradığım bir cafe&pub a ortak oldum. Daha doğrusu sahibini tanıyordum zaten beraber işletelim ortak olalım falan demişti. O zamanlar kullandığım aracımı satıp bu işe girdim. ( Amacım üniversitemin son yılında ailemden para almadan geçimimi sağlamak ve üniversite bittiğinde de cüzzi bir miktara yine ortağıma geri vermekti ) Konuşurken binbir güzellik söyleyerek beni kandırdı ve 25binlira para verdim. Resmi bir ortaklık yoktu yani aramızda yapmıştık bunu, bir kağıda ortak olduğumuza dair tarih verdiğim para ayrılma durumda yapılacaklar vs bir sözleşme yaptık ve TC ile beraber imzalarımızı attık.
    Fakat işler anlattığı gibi değilmiş yaklaşık 5. ayın sonunda ben ayrılma kararı aldım ve verdiğim parayı istedim.( Sözleşmede ayrılmak istersem 1 ay önceden haber verildiğinde 1 ayın sonunda paranın tamamı tek seferde verilecek diye bir madde koymuştuk)
    Bana parasının olmadığını ve taksit taksit verebileceğini söyledi. İşin kokusunu geç de olsa aldığımdan ona da tamam bir şekilde kurtarayım da nasıl olursa olsun.
    Tabiki yine söylediği gibi para vermedi bende zar zor senet imzalattım. Senetleri kendi el yazısıyla kendisine yazdırdım ve borcu 6 -7 takside böldük.
    Velhasıl senetlerin ödeme tarihi yine geçti normalde borcun tamamı bu zamana kadar bitmiş olması gerekiyordu.
    Arayıp para istediğimde de param yok istersen icraya ver üstümde zaten 2 tane icra var sıra sana gelirse paranı alırsın , beni para için arama ben param olursa seni ararım gibi laflar söylüyor.
    Avukata gidecek param yok hatta dosya masraflarını karşılayacak bile param yok ama bir yol gösteren olursa borç bulur birşekilde en azından biryerden başlarım.
    Ne yapmam gerekiyor lütfen bilgisi olan yardımcı olsun.







  • icra takibi.
  • Barodan adli yardim talep edin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.