Şimdi Ara

bitişik nizamda pencere açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Denize yakın fakat yüksek bir noktada bulunan 25 yıllık bir siteden ev aldım. Aşağıdaki resimde aldığım dairenin konumu görünmektedir. Salonun denize bakan cephesinde ve banyoda pencere bulunmuyor. Bunu gören herkes saçmalık olduğunu düşünüyor ama ben sebebinin bitişik nizamdan kaynaklı olduğunu biliyorum. Fotoğrafta görüldüğü gibi iki kat alttaki ev sahibi izinsiz şekilde deniz cephesine pencere açmış fakat belediye gelip ceza yazıp eski haline döndürmüş. Ben bu işlemi kanunu çiğnemeden yasal yollarla ve alttaki komşularında faydalanabileceği şekilde masraflarını karşılayarak yapmak istiyorum. Eğer belediye ile bunu çözemeyecek olursam avukat ile yargıya taşıyacağım. Haklı gerekçe olarak aşağıdaki konuları belirledim ;

    1- Blok giriş kapısının baktığı yan arsada temel çalışmaları var yakında bina yapılacak ve evimin gün ışığı alma süresi çok azalacak (yeni kanundaki enerji verimliliği konusuna dikkat çekilebilir)

    2- Yeni yapılacak bina sebebiyle oluşacak değer düşüklüğünü bu pencereler ile tekrar eski haline getirebilirim.

    3- Yeni pencere sayesinde salon ve banyonun elektrikle aydınlanma ihtiyacı çok çok azalacağından enerji verimliliği artacaktır.

    4- Komşu binanın üstü tamamen çatı ile kaplı olduğundan herhangi bir mahremiyet ihlali durumu yoktur.

    5- Eğer kararda faydası olacaksa, pencereleri açılabilir şekilde değil, mağaza vitrini gibi tek parça da yapmayı teklif edebilirim.

    Bu konu kanunla kesin şekilde yapılamaz denilse bile bizim binanın kademeli oluşundan kaynaklı bir ayrıcalığı olma durumu olur mu? Şu anda pencere açılıp tekrar kapandığı için cephede çirkin bir görüntü mevcut. Ayrıca bu olay sayesinde binanın o duvarının statikle alakası olmadığı da ispatlanmış durumda. Fikirlerinize açığım. Yardımlarınızı bekliyorum.

    Saygılar


    bitişik nizamda pencere açmak
    bitişik nizamda pencere açmakbitişik nizamda pencere açmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3dpeople -- 6 Haziran 2018; 17:21:42 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.