Şimdi Ara

Bilgisayarı temizledikten sonra görüntü gelmiyor acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, arkadaşlar bugün bilgisayarı çıkartıp temizliyim dedim, işlemciyi çıkardım, süpürge ile tozunu aldım, macunu yenileyerek tekrar taktım, ekran kartını çıkarıp süpürge ile temizledim, bilgisayarın içine de bi süpürge tuttum. Temizledikten sonra monitöre görüntü gelmemeye başladı, bios görüntüsü de yok. Ekran kartını söktüm tekrar taktım yine olmadı, ramlerin de bi yerlerini değiştirdim yine olmadı. Ayrıca bilgisayardan seste gelmiyor, yani açılınca Hoş Geldiniz kısmında çıkan ses gelmiyor. Acil yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.



  • CPU yu söktüysen tekrar bak 775 pin ise soketin ,775ler çok hassas soket ayakları çabuk eğilebiliyor.
  • İşlemciyi söktüğümde bir iki ufak dişi yamulmuştu takarken, düzelttim yerleştirdim ama onunla bi alakası olabilir mi acaba? Ben pek alakası yoktur diye düşünmüştüm ama.
  • bu sorunla karşılaşmıştım öncelikle ekran kartının tam oturması lazım sizin ekran kartınız nasıl tam olarak bilemiyorum ama benim ekran kartımı taktığımda altta geçmeli bi bölümü var plastik.onun tam olarak oturması lazım.eğer tam oturmamışsa ekrana görüntü gelmez.eğer oturduğunda yamuk geliyosa kasadaki çıkış yerine aynen öyle sabitleyin başka türlü çalışmıyor çünkü.
  • Sağlam oturtman lazım ekran kartını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanlı

    İşlemciyi söktüğümde bir iki ufak dişi yamulmuştu takarken, düzelttim yerleştirdim ama onunla bi alakası olabilir mi acaba? Ben pek alakası yoktur diye düşünmüştüm ama.

    sokete tekrar bak eğilen ayakların diğerleriyle aynı yükseklikte ve aynı eksende olmasına dikkat et .
  • anakartta kisadevre olabilir. kasa ile temas eden anakart parcasi olmasin. jumper lari kontrol et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabloları iyice taktığına emin misin?
  • Bencede İşlemcideki çivi gibi şeyleri düzelt yamulmuştur hepsini aynı hizata ve yüksekliğe getir
  • Öncelikle ram ve ekran kartının tam oturduğundan emin olun. Sorun devam ediyorsa işlemcinin tam oturduğuna dikkat edin. Pinlerin yamulmasından dolayı işlemci havada kalmış olabilir. Geçmiş olsun
  • Arkadaşlar ekran kartını söktüm tekrar taktım, anakartı da bi vidalarını söküp oynattım ama değişen birşey yok. Birde işlemcinin dişleri yamulmuş olsa oturmazdı bence?
    Ayrıca işlemcisiz de bilgisayar açılmaz mı en azından bios gelir, bende biosta gelmiyor hiç görüntü yok. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanlı -- 8 Ağustos 2013; 17:21:55 >
  • biraz falza derin bir temizlik olmus gecmis olsun.Islemcinin disleri cok hassas yamulduktan sonra duzelteniz dahi calismasi sanstir cogu zaman ebedi bir bozulma olur.Ekran kartindan oldugunu sanmiyorum sonucta ekran karti olsada olmasada o bios acilir.

    Ramleri degisik sekilde takmayi denedim dediniz peki slotlarda nasil bir yol izlediniz 1-1 mi (yan yana) 1-3 mu (biri takili diyei bos diyeri takili) ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanlı

    Arkadaşlar ekran kartını söktüm tekrar taktım, anakartı da bi vidalarını söküp oynattım ama değişen birşey yok. Birde işlemcinin dişleri yamulmuş olsa oturmazdı bence?
    Ayrıca işlemcisiz de bilgisayar açılmaz mı en azından bios gelir, bende biosta gelmiyor hiç görüntü yok. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.

    İşlemci olmadan bios ekranını göremezsiniz. Siz en iyisi soketinize uygun bir işlemci ile deneme yapın.
    Bir de power girişlerini kontrol edin. geniş olan power girişi biraz zor oturuyor temassızlık olabilir. Son olarak 4 pin(sarı-siyah olan) girişinin de tam oturduğundan emin olun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Legends

    biraz falza derin bir temizlik olmus gecmis olsun.Islemcinin disleri cok hassas yamulduktan sonra duzelteniz dahi calismasi sanstir cogu zaman ebedi bir bozulma olur.Ekran kartindan oldugunu sanmiyorum sonucta ekran karti olsada olmasada o bios acilir.

    Ramleri degisik sekilde takmayi denedim dediniz peki slotlarda nasil bir yol izlediniz 1-1 mi (yan yana) 1-3 mu (biri takili diyei bos diyeri takili) ?

    Ekran kartı olmadan bios görüntüyü nasıl görecek?
  • bios neyin goruntusunu gorcucek ? bios dedigimiz sey anakarti kontrol panelidir anakartin uzerine taktiginiz parcalara ayar vermenizi saglayan bir programdir.Biosun ekran kartiyla iliskisi soz konsu olmaz ekrna akrti olmayip biosu olan binlerce pc var.Sizin sorununuz islemciyle oynamis olmaniz ramleri duzgun takmamis olmaniz olabilir.
  • anakartta kısa devre olabilir
  • Arkadaşlar sorun işlemciden kaynaklıymış, başka bir işlemci taktım açıldı. İlgilenenlere teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.