Şimdi Ara

Bilgisayarda D yi göremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Forumda baktım ama konuyla alakalı başlığı göremedim.İnternettede baya eski yıllara ait çözümler olduğu için uygulayamadım.Kısaca sıkıntımı özetleyim.Yeni bir 500 gb lık harici disk aldım.Harici diskin ilk kullanımı ile ilgili olarak bişeyler okurken harici diski bölümlendirmem gerektiği yazıyordu.İşlemi yapayım derken harici diski bölümlendiremedim.Bu bir tarafa ayrıca daha sonra işlemi yarım bırakıp vazgeçtikten sonra bilgisayarda ne D yi görebildim ne de harici diski.Windows 7 ultimate kullanıyorum,konu hakkında lütfen yardımlarınızı esirgemeyiniz.Şimdiden teşekkürler.



  • denetim masasını bıraz arastırın orda sistem ayarlarında bı secenekvar disk yonetımı dıye ordan dıskınıze buyuk ıhtımalle ısım atayınca sorununuz cozulecek suan xp kullanıyorum o yuzden tam tarıf edemıyorum yapamazsanız pm atın yardımcı olurum
  • Masaüstünde Bilgisayarım simgesine sağ tık / Yönet seçeneği / Disk Yönetimi - Burada görünen mavi/gri kutucuk içinde olanlar kullanılır durumda olan bölümler veya disklerdir. Siyah olanlar biçimlenmemiş , hatalı/bozuk veya isim atanmamış olanlardır. Bu bölümlerden olan kutulara sağ tık / Sürücü Harfi Ve Yolu Değiştir tıklayıp harf atayacaksınız. İyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -ExTReMe-

    Masaüstünde Bilgisayarım simgesine sağ tık / Yönet seçeneği / Disk Yönetimi - Burada görünen mavi/gri kutucuk içinde olanlar kullanılır durumda olan bölümler veya disklerdir. Siyah olanlar biçimlenmemiş , hatalı/bozuk veya isim atanmamış olanlardır. Bu bölümlerden olan kutulara sağ tık / Sürücü Harfi Ve Yolu Değiştir tıklayıp harf atayacaksınız. İyi forumlar.

    Bilgisyarım/Yönet/Disk Yönetimi yaptıktan sonra Disk 0 Temel kısmında gri kutucuk bulunmamakta, 2 adet mavi 1 adet açık yeşil kutucuk var.Mavilerden ilkinde 9,77GB Sağlam (Birincil Bölüm) yazıyor ve sağ tıklayınca sadece Birim Sil... ve Yardım tıklanabilir durumda.İkinci mavide ise (C:) 116,44 GB NTFS Sağlam (Sistem,Önyükleme,Disk Belleği Dosyası,Etkin,Kilitlenme Bilgisi,Birincil Bölüm) yazıyor ve Aç,Araştır,Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir... ,Birimi Küçült..., Özellikler,Yardım tıklanabilir durumda.Açık yeşil kutucukta ise 106,68 GB Boş Alan yazmakta vesağ tıklayınca mavilere göre değişik seçenekler çıkıyor ve Yeni Basit Birim...,Bölüm Sil...,Yardım tıklanabilir durumda.
    Bu durumda ne yapmalıyım.Arkadaşlar inşallah verilerim kaybolmamıştır.




  • Forumda partition magicin uçurduğu d bölümünü kurtarma ile ilgili bir bölüm var bulamadım arıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 15 Kasım 2011; 9:45:18 >
  • harddıskı bölumlenrırrken ısım hatasından dolayı görmuyodur sen hardıske yonetımsel araçlardan dısk ten ısım ver sounun çözulur
  • O kısmı bulamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahbekar

    O kısmı bulamadım.


    Diskteki bilgiler önemli değilse


    Pc ye takın hdd yi w7 format dvd sile başlatın disk seçme alanında diskin bölümlerini silme tekrar oluşturma bölümünden bir deneyin.
    Karıştırmamak için diğer hdd yi sökün
    Sonucu bildirin


    eğer önemli bilgiler varsa

    http://forum.donanimhaber.com/m_48897793/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 15 Kasım 2011; 10:44:46 >
  • Arkadaşlar Sorun bende de oldu, format atmadan görünmeyen sürücüme harf atamak istediğimde atılmıyordu.

    Sonrasında C: Sürücüsüne format attım ve aşağıda ki resimdekileri sırasıyla yaptım ve sorunum çözüldü umarım sizinde sorununuz çözülür.

    Öncelikle;
    Denetim Masası - Yönetimsel Araçlar - Bilgisayar Yönetimi - Disk Yönetimi

     Bilgisayarda D yi göremiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.