Şimdi Ara

BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
931
Cevap
25
Favori
100.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
441 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Henry Rollins

    aynı sorun bende de vardı ancak sonra farkettim ki hiçbir şeyden zevk almıyormuşum
    bunu yazmaya gelmiştim.
  • Aynen pcyi netflix icin aciyorum uzun zamandir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu biraz da SİNERJİ ile alakalı. 2005 - 2014 döneminde insanların enerjisi daha yüksekti. Burası, inci sözlük, ekşi sözlük yıkılıyodu. Hadi oyun oynamaktan sıkılmak belki anlaşılabilir birşey ama artık neredeyse tüm sosyal medya platformlarında siyaset ve ekonomi konuşuluyor, nefret yaygınlaştı, depresif ve saldırgan insan tipi arttı. Hadi biz 2005 de gençtik o yüzden burası güzel bir forumdu, ne yani yeni jenerasyon genç yok mu burda? Niye şu an tüm platformlar sıkıcı bir yer haline geldi? Ben tamamen ülkenin toplumsal hayat kalitesinin ciddi anlamda düşmesine bağlıyorum. Artık oyuna konsantre olacak, odaklanacak kafaya sahip insan kalmadı. Herkesin maddi ve manevi anlamda kıçında ayı bağırıyor. Bir insanın mutlu olacağı varsa da çevresinde bu kadar mutsuz insan görünce, çaresizlik umutsuzluk görünce içinde kalıyor. Sonuç olarak mutluluk da, mutsuzluk da bulaşıcı. Şu an umutsuz ve mutsuz bir toplum hızla yükseliyor. Doksanlardaki Türkiye'yi düşünüyorum da sokakta oynardık o zamanlar, ben çevremde bir tane depresif genç hatırlamıyorum. En son birkaç yıl önce gittim çocukluğumun gençliğimin geçtiği o mahalleye artık sokakta ne çocuk kalmış ne bişey. Herkes yalnız artık. Belki de 50 yıl sonra mutluluk derken ne demek istediğimizi bile anlayamayacak bir toplum bekliyor bizleri.




  • 2 aydır acmak istediğim konuyu acmıssın süper sistem evde ben suna kafa yoruyorum eskiden ulamasadığımız için güzel gelen şeylere ulasabildigimiz için bi heycanı kalmadı kardeısmın leptobunu 4 gun yatakta yatarken kullandım 1 haftadır kafmaı kemiren bişi var sistemi satıp saglam bir internet için kullana bilcegim leptp alsammı almasammı

    benımde steam +200oyun var ok saglam profilli ama donup suratına bile bakmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Göz-

    Ben Netflix'te paso dizi-film izliyorum.
    imzamdaki pc satıp leptop alasım var cunku bende o bicim kullanıyorum son 1yıldır.
  • Olm daha ne istiyon oynama zaten ömrünü çürütme. Kendine düzgün bir hedef bul ve ona kitlen. Meslek olur dil öğrenme olur ne bileyim faydalı bir şey başar. Başka türlü keyif alamazsın. Hayat sıkıcı ve kısa düzgün yaşayın. Oyun moyun boş işler kabullenin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Keyifli zaman geçirirsin evet ama saatlerce oyundan sonra mal gibi kalkarsın PC başından, asosyal olmak, sağlığa zararı vs... Sabahlara kadar oyun oynadım diye sevin dur, oyun sürelerine bakalım, 2-3k sadece dota oynamış arkadaşım var ki bu saat bu tarz oyunlar için bu süre az. Oyunlara harcadığın yüzlerce saatten memnunsan böyle devam et. Bizde geçtik o yollardan da boş anlamsız işler.


    Kitap okumak ise ufkunu açar, yeni dünyalar keşfedersin, öğrenirsin, kendini geliştirirsin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız değilsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mânâlùx Râpérâ

    yaş ilerledi dostum, ayrıca güzel oyunda yok. aylardır bitirdiğim tek oyun cod mw o da bugün.
    aynen hocam baya baya gecmısten gunumuze tüm oyunları orjinal veya crack torrent bi şekilde oynadım hep mm tarzı ranked multiplayer oyun oynadım güzel gelirdi son 1 senedir hikaye odaklı oyunları oynamay basladım grafik'e yüklenip herşey ultrada +60 fps daha cok tat verdi ama ondanda bıktım.
  • TITAN kullanıcısına yanıt
    O zaman da ülkeden ve mevcut partiden memnun degildiniz geçmiş iyi olduğundan değil,klasik geçmişe özlem sendromu sadece bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olayın hayat şartlarıyla felan ilgisi yok.Pc ile tanışan nesil için oyunlar devrim gibi bir şeydi.Dopamin nörotransmitteri hazla ilişkilidir.Dopamini kökleyen şey ise yeniliktir.Yüksek dopamin salgılatan şeylere zamanla tolerans gelişir ve alınan haz düşer.Bakın şu an pc nin icadı gibi devrimsel bir yenilik gelse aynı o zamanlardaki gibi zevk almaya başlarsınız.Zamanla ondan da sıkılırsınız taa ki yeni bir şey bulana dek.Şu an yeni nesil çatır çatır oyun oynuyor.Niye ??? Çünkü oyunlar onlar için hala "yeni" bir şey.Beyinleri dopamin salgılıyor.Bizde ise tolerans geliştiği için zevk alamıyoruz.Büyüyünce onlar da bizim gibi olacak.Hayatta her şey zevkini yitirmeye mahkumdur.Bu ister oyun olsun ister başka bir şey olsun.Zamanla aldığınız haz düşmek zorundadır.Bu hayatın kuralı gibi bir şey.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyümek, meslek, aile, zamansızlık hepsi tetikliyor bence. Vaktimizi ve enerjimizi başka şeylere odaklamak durumundayız. Ve bu odakladığımız şeylerle beğenilerimiz değişiyor. Eşimle beraber film izlerken aldığım keyfi hiç bir oyunda alamıyorum mesela. Diğer yandan da elimden geldiğince oyun oynama alışkanlığımı kaybetmemeye çalışıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt
    Dostum oyun var oyun var.
    Kitap var kitap var.

    Eğer 2k saati dota veya cs go'ya gömüyotrsan dediğinde haklılık payı var ama tam tersine en az bir roman kadar etkili belki de çok daha etkili şahaser diyebileceğimiz oyunlar var. İçlerinde bir felsefe taşıyan yapımlar var.

    Oyun dediğiniz olay artık bir çocuk işi değil herkese ve her temaya hitap eden çok çoook geniş bir yelpazeden bahsediyoruz...

    bu arada sadece oyun değil herşeyin çoğu insana zarar verir. Çok çalışmakda zararlıdır çok kitap okumakta zararlıdır hatta çok fazla sosyalleşmek bile zararlı olabilir.

    Bu açıdan kestirip atmayı doğru bulmuyorum.
  • 30 yaşındayım benim hikayemde aynı artık keyif alamıyorum. Şu sıralar sadece arkadaşlar çağrırısa cs-go giriyorum başka yok.
    geçen hafta 5 yaşındaki oğluma psp aldım, bende çok heycanlanmştm alr oynarım diye ama 1-2 baktım bıraktm.

    The Moon yada Deponia gibi hikayeli oyunlar az biraz sarıyor şu sıralar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 19 Ocak 2020; 17:22:38 >
  • Ergenken çocukken hayatta problemlerimiz daha azdı normal olarak oyunlar daha fazla zevk veriyordu şimdi güzel oyun oynasan bile aynı zevki alamıyorsun hayatta yaşadığın problemler yüzünden ayrıca eskisi gibi iyi oyun çok kalmadı bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 19 Ocak 2020; 17:36:45 >
  • ben sadece çevrimdışı oyunları oynamaz oldum. eskiden codlar, crysisler, assassinler vs... aklınıza gelebilecek her türlü single oyunu oynarken artık çok amaçsız geliyor. yok şuraya git görev yap buraya git bunu ver şunları öldür.

    ps4'ümü bu yüzden sattım. satmadan son kez zevk alarak oynadığım unchartedlara ve gowa baktım gram zevk alamıyorum.

    artık oyun zevkim tamamen online competitive oyunlara yönelmiş durumda. lol, apex ve pubg atıyorum. başka gerçek kişilerle oynamak çok daha zevk veriyor. reflekslerimi geliştirmek beni mutlu ediyor. tabii eskiye nazaran bunların başında da saatlerce oturmuyorum. haftasonu maks 4 saat hafta içi maks 2 saat...
  • 2013’te 8. sınıftım o zaman vardı oynuyorduk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bazen bana da oluyor ama sonra god of war, red dead gibi oyunlar çıkıyor ve tamamen geçiyor bu his. Daha çok oyunla alakalı benim için. Belki sevdiğin tür oyunları bulamıyorsun yada bu artık senin için hobi olmaktan çıkmış.
  • Zevk meselesi ya da o dönemki psikolojiyle alakalı tamamen. 36 buçuk :) yaşındayım, hala oyun oynarım. Tabi eskisi gibi heyecanladırmıyor her oyun, belirli oyunlar özel ilgi alanımda oluyor. İlk mesajı yazan arkadaşın sorunu da çok oyuna sahip olmasıyla alakalı biraz da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.