Şimdi Ara

BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor! (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
931
Cevap
25
Favori
100.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
441 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nasıl yapılmıyor? The Witcher 3 Wild Hunt, The Legend Of Zelda Breath Of The Wild, Divinity Original Sin 2, Disco Elysium, Red Dead Redemption 2, God Of War, Elden Ring, Sekiro, Bloodborne, Persona 5, Factorio, Rimworld, Hades, Sifu, Darkest Dungeon, Neon White, Hollow Knight, Cuphead... Sabaha kadar sayabilirim. Muazzam oyunlar çıkıyor. Ezbere konuşmayalım lütfen. Sizlerden geçmiş artık hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 13 Nisan 2023; 3:8:0 >
  • Cehaletin karşısında şaştım kaldım vallahi. Üzerine bir de anlamsız özgüvenin eklenince kendi kendine rezil olmuşsun. Verdiğin örneklere tek tek bakalım. Sonuçta cehalet kendi kendine geçmez. Eğitim bu yüzden şart.


    The Witcher 3: Witcher 2 ile Skyrim + Dragon Age: Inquisition karşımı. Muazzam senaryosu ve özgün üzerine çok çalışılmış yan görevler dışında bir şey yok. Kütük animasyonlar ve kendini tekrar eden combat sistemi. Sonuçta inovasyon sıfır. Sektöre getirdiği yeni hiç bir şey yok. Ha çok iyi bir oyun mu evet? Ama oyun dünyasında bir kilometre taşı değil.


    The Legend Of Zelda Breath Of The Wild ve Persona 5: Oynamadım. Bilmiyorum.


    Divinity Original Sin 2, Disco Elysium: Baldur's Gate, Icewind Dale, Planescape Torment vb. 90ların sonunda çıkmış pek çok crpg oyunun günümüz versiyonları. Yenilik olarak bir şey yok. Muazzam senaryo ve üzerine ince ince özenilmiş yan görev yapısı. Hepsi bu.  Oyun dünyasında bir kilometre taşı değil.


    Red Dead Redemption 2: GTA oyunlarının atlı versiyonu. Muazzam senaryo. En ince detaylara kadar özenilmiş oyun dünyası vs. Yenilik olarak sunduğu bir şey yok. Oyun dünyasında bir kilometre taşı değil.


    God Of War: PS2 dönemini kasıp kavuran orijinal GOW oyunlarının Dark Souls oyunları ile karışımı. Çok iyi senaryo, eğlenceli kombat vs. Yenilik olarak sunduğu bir şey yok. Oyun dünyasında bir kilometre taşı değil.


    Elden Ring, Sekiro, Bloodborne: 2009'da çıkmış Demon's Souls oyununun kopyala-yapıştır versiyonları. Elden Ring de açık dünya var iken diğerlerinde yok. Çok iyi bir combat sistemi ve karakter gelişimi hissiyatı var. Hepsi bu. Yenilik olarak sunduğu bir şey yok. Oyun dünyasında bir kilometre taşı değil.


    Factorio, Rimworld, Hades, Sifu, Darkest Dungeon, Neon White, Hollow Knight, Cuphead: Indie oyunlar. Kendi türlerinde başarılı ve iyi oyunlar ama hepsi bu. Yenilik olarak sunduğu bir şey yok. Oyun dünyasında bir kilometre taşı değil.


    Türkçen var mı bilmiyorum ama benim bahsettiğim kaliteli oyunların çıkmaması değil, özgün oyunların artık çıkmaması. Ben 30 yaşındayım. Hala ayıla bayıla oyun oynuyorum ve ölene kadar da oynamaya devam edeceğim. Lakin eskisi kadar oyunlardan zevk almıyorum. Çünkü her oyun artık birbirlerinden bir şeyler alıyor. Dolayısıyla günümüzde hangi oyunu oynasam "ben oyunu daha önce oynamıştım" diyorum.


    Bu arada oyun sektöründe kilometre taşı olmuş oyunlar neler dersen ilk aklıma gelenler şunlar:


    Half-Life 2 (2004)

    GTA San Andreas (2004)

    Demon's Souls (2009)

    TES V: Skyrim (2011)

    Batman: Arkham Asylum (2009)

    God of War (2005)

    Resident Evil 4 (2005)

    Uncharted 2: Among Thieves (2009)

    Baldur's Gate II: Shadows of Amn (2000)

    Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (2001)

    SoulCalibur (1999)

    Gran Turismo 3 (2001)

    Call of Duty 4: Modern Warfare (2007)

    Gears of War (2006)

    Halo: Combat Evolved (2001)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2912B0EB8 -- 13 Nisan 2023; 15:59:48 >




  • Asıl ben sizin cehaletinizin karşısında çok şaşırdım. Üstelik bu cehaletinizin muazzam bir cahil özgüveni ile beslenmesi yüzümde müzip bir tebessüm oluşturdu, bilmenizi isterim. Bu kadar neden yükseldiniz anlamadım ama madem emek verip uzun uzun yazdınız cevap vermeden geçmek bana yakışmaz.


    The Witcher 3: The Witcher 3'ün Skyrim ve Dragon Age Inquisition ile nasıl bir alakası var anlayamadım. Bunu daha geniş bir şekilde açıklamanızı istiyorum. The Witcher 3, Skyrim ve Dragon Age gibi oyunlar değil Mass Effect ve Kotor gibi BioWare'e ait RPG oyunlarına öykünmüş bir oyundur. Skyrim ile açık dünya olmaları ve çeşitli RPG mekanikleri dışında pek benzerlik göstermez The Witcher 3. Hakeza sık sık karşılaştırıldığı Red Dead Redemption 2 ile de bir bağ göstermez. Tabî bunu genel oyun dizaynı anlamında söylüyorum. İnternette yapılan bu tarz karşılaştırmalara aldanıp Skyrim adını öne çıkarmanız çok hoşuma gitti, yalan yok. Bununla ilgili Ekşi Sözlük'te bir yazı yazmıştım. Okumak isterseniz diye linkini bıraktım aha hemen şuraya. Ayrıca The Witcher 3 yılların Assassin's Creed serisini başkalaştırmış ve dönüştürmüş bir oyundur. Hakeza 2015 yılından sonra, The Witcher 3'ün yaptığı başarılı işlere öykünmüş olan birçok oyun çıkmıştır piyasaya. The Witcher 3 bir kilometre taşı değildir belki ama bir mihenk taşıdır. Oyun tarihinin en iyi oyunlarından birisidir ki bana göre en iyisidir. Bununla ilgili yazmış olduğum yazıya da şuradan ulaşabilirsiniz. Neden gelmiş geçmiş en iyi oyun olduğunu düşündüğüme dair derin derin irdelemiştim The Witcher 3'ü.


    The Legend Of Zelda Breath Of The Wild ve Persona 5: En yakın zamanda oynayın. The Legend Of Zelda Breath Of The Wild'a öykünen çok fazla oyun var piyasada. Yakın zamanda çıkmış bir Souls-like olan Elden Ring'in açık dünya tasarımını etkilemiş bir oyundur. Persona 5 ise en kaliteli J-RPG oyunlardan birisidir. Çok özgün bir oyun serisidir Persona. Özgünlük arayan birinin Persona serisini gözden kaçırmış olması çok tuhaf doğrusu. Yakuza serisini de denemenizi tavsiye ederim ayrıca. Ek olsun. :)


    Divinity Original Sin 2, Disco Elysium: Divinity Original Sin 2 için yapmış olduğunuz benzetmelere katılabilirim belki sonuçta bahsettiğiniz CRPG oyunlarına fazlasıyla öykünmüş bir oyun olduğu doğrudur ancak DOS 2'nin combat sistemi benzersiz özelliklere sahiptir. Eğer oyunu "gerçekten" oynadıysanız bu düşünceme katılmamanız pek olası değil. Oyun alanını son raddede etkilediğimiz bir combat sistemine sahip olan ve buna ek olarak birçok benzersiz yetenek ve karakter kombinasyonunu bu oyun alanına angaje bir şekilde combat sekanslarına yediren ve taktiklerimizle beraber tamamen kendi bilinçli temayüllerimize göre şekillendirebildiğimiz mutlak özgürlüğü sahip bir oyunun, CRPG türüne bir yenilik veya soluk getirmemiş olduğuna dair iddialarınız çok komik kaçmış doğrusu. Disco Elysium ise daha komik kaçmış. Beynimizle, fikirlerimizle, düşüncelemizle, duygularımızla konuştuğumuz bir RPG örneği verir misiniz bana? Disco Elysium benzeri başka bir oyun piyasada yok hocam. BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor! 


    Red Dead Redemption 2: Atlı GTA mı? BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor! Red Dead Redemption 2'nin oyun sektörüne getirmiş olduğu teknik kalite tam anlamıyla benzersizdir. Oyun dünyasının en ayrıntılı oyunu olmasının yanısıra adeta bir teknoloji demosudur RDR 2. En üst seviyede teknik kaliteye sahip bir oyunu atlı GTA diyerek geçmeniz kahkaha atmama sebep oldu doğrusu. Şu ana kadar piyasaya çıkmış olan tüm GTA oyunlarına RDR 2 kadar emek vermemiştir muhtemelen Rockstar.



    BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor!Zynxizeyoutube
    👍 Can we hit 2000 LIKES?! 👍 📹 Submit a video to us here: https://www.zynxize.com/submit - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - A huge thank you to Paper_Mountains for making this video possible - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ► FOLLOW US ON TWITTER: http://twitter.com/zynxize ► BECOME A FAN ON FACEBOOK: http://www.facebook.com/Zynxize ► FOLLOW US ON INSTAGRAM: https://www.instagram.com/_zynxize - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - On the Zynxize channel, you'll find the most entertaining gaming clips from your favorite games, which are combined with a high-quality and unique style of editing. We spend 14-18 hours completely transforming the clips into something unique you won't find anywhere else - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 🔥 Check the last video out here: https://youtu.be/egQ1UrFrlug 🔥 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - #rdr2 #reddeadredemption #zynxize
    https://www.youtube.com/watch?v=NThHn2IYYs4&ab_channel=Zynxize

    Bana bu kadar ayrıntılara ve detaylara önem vermiş olan bir oyun örneği sunar mısınız?


    God Of War: God Of War'un combat sisteminin tatmin ediciliği ve akıcılığı bir yenilik olmayabilir belki sizin için ancak artık ölmüş olan bir seriyi bu denli şahlandıran bir oyunu bu kadar basit bir şekilde yadsıyamazsınız. Ayrıca Leviathan başlı başına çok özgün bence. Tek bir silah ile bu kadar muazzam bir combat çeşitliliği ve tatmini sağlayabilmiş bir oyun örneği verebilir misiniz bana?


    Elden Ring, Sekiro, Bloodborne: Bu oyunlar combat sisteminin temel mekanikleri hariç birbirlerinden belki de tamamen benzersiz deneyimler veren oyunlar. Sekiro'nun posture sisteminin Demon Souls ile ne alakası var Allah aşkına? Sekiro tamamen özgün bir yapım. Sekiro'daki gibi bir posture sistemi kullanan bir oyun görmedim ben daha önce. Şimdilerde Sifu kullandı onu mesela ki ileride daha fazla oyunda göreceğiz bunu kullanan. BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor! Hakeza Bloodborne Viktorya dönemini temel alan sanat dizayn ve kalitesi ile Souls-like türünü çok ileriye taşıyan bir oyun oldu. Elden Ring zaten zirvesini temsil ediyor bu türün artık. Bu oyunlar bir türü alıp daha ileri taşıdılar. Bir özgünlük taşımalarına illaki ihtiyaçları yok. Ayrıca bir oyundan zevk alabilmek için illa özgün bir şeyler aramanızın saçmalığına girmek bile istemiyorum. Dediğim gibi sizden geçmiş bence artık. Bahaneler üretmenize gerek yok. Neyse sıradakine geçelim.


    Factorio, Rimworld, Hades, Sifu, Darkest Dungeon, Neon White, Hollow Knight, Cuphead: Bu oyunların %80'ini oynamadığınıza neredeyse eminim. Yoksa bu kadar net konuşmazdınız. Indie diyip geçilecek oyunlar değil bunlar. Factorio fabrika otomasyonundan yola çıkıp şunu yapabilecek kadar ilerleyebildiğimiz bir oyun;



    BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor!DaveMcWyoutube
    Soundtrack: https://www.youtube.com/watch?v=y6120QOlsfU How it was made: http://forums.factorio.com/viewtopic.php?t=37490 http://www.factorio.com
    https://www.youtube.com/watch?v=mgfwwqwxdxY&ab_channel=DaveMcW




    Bana bu seviyede bir oyun söylebilir misiniz? Bunları otomasyon, çeşitli ikili kodlamaları vs. kullanarak yapıyor insanlar bu oyunda. Bu minvalde çok video bulabilirsiniz Factorio'dan. Öyle indie diyip geçmek çok kolay tabî, değil mi? BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor! Rimworld, Dwarf Fortress'ı alıp olabilecek en son noktaya getirmiş bir oyun. Oyunda neredeyse her şey var. Yeni din, ideoloji kurmaktan tutun, seri katil olmaya kadar her şeyden bahsediyorum. Rimworld de benzersiz bir oyundur. Muadili yoktur. Sonracığıma, 1940'lı yılların çizgi filmlerini kendine sanat dizaynı olarak seçen ve adeta bir çizgi film izliyormuş izlenimi ve deneyimi veren kaç oyun var piyasada. Ben bir tane biliyorum onun adı da Cuphead. Kendine speedrun yapma oyunu diyebilecek kadar özgün olabilmiş kaç oyun var piyasada? Evet o da bir tane. Ona da Neon White diyoruz. Rogue-like türünü alıp olabilecek en son tatmin raddesine taşıyan Hades'e ne demeli peki, Journey'in veya Flower'ın yarattığı deneyim peki, var mı eşi benzeri? Dediğim gibi indie tarafını sonsuza kadar sürdürebilirim. Çünkü bir iki sene içerisinde bile onlarca farklı özgün ve kaliteli indie yapım piyasaya sürülüyor. Hepsine değinirsem küçürek bir roman yazmış olurum buraya. Böyle bir şey istemiyorum. Zaten yeteri kadar uzadı yazı. Son kısma geçmek istiyorum artık. Son olarak öyle basitçe indie diyip geçemezsiniz. Oyun sektöründe işler çooooook değişti hocam. Bazı indie oyunlar gelmiş geçmiş en iyi oyunlar listelerine ilk 20'den girecek düzeyde hatta daha ilerisini hakedecek düzeyde dahi olabiliyorlar.



    Kilometre taşı oyun diyip Half-Life 2, GTA San Andreas, Demon's Souls, TES V: Skyrim... falan diye devam etmenize çok güldüm açıkçası. Half-Life 2 değil Half Life 1 bir kilometre taşıdır çünkü. GTA San Andreas değil GTA 3 bir kilometre taşıdır, Skyrim değil Morrowind bir kilometre taşıdır. Daha uzatabilirim bunu. Gereği yok. Kilometre taşı diyip The Legend Of Zelda Ocarina Of Time, Super Mario 64, Doom, Quake, Unreal Tournament, Pong, Tomb Raider, Minecraft, Prince Of Persia, Golden Eye 007, Perfect Dark, Super Metroid, World Of Warcraft, Starcraft, Super Smash Bros vs. gibi oyunları en baştan saymamanız asıl cahilin kim olduğunu netleştiriyor bence. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 13 Nisan 2023; 20:41:13 >




  • Bu arada size yazacağım diye yine bu batağa düştüm. BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor! Factorio gerçekten inanılmazdır hocam. Yapılan şeylerin "özgünlüğünün" haddi hesabı yok bu oyunda. Özgünlük arıyordunuz değil mi, bir bakın derim. :) Oyun içinde oyun, film, müzik yapabilmekten bahsediyorum.



    BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor!Namelesshunter Gamingyoutube
    Don't forget to LIKE and SUBSCRIBE SONG: Beethoven - Moonlight Sonata 3rd movement: https://youtu.be/4Tr0otuiQuU blueprint: https://factorioprints.com/view/-LSL0ss44fGk2e-A7jRN I used www.miditorio.com for the blueprint. If you want blueprints or have any other questions let me know. #beethoven #factorio #music
    https://www.youtube.com/watch?v=EtXuUdjBxPQ&ab_channel=NamelesshunterGaming


    BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor!Tritex989youtube
    The music player is gone! Well no, but it's very optimized. Using the same technique as with the Portal Radio song. This whole song fits within the space of one substation (using a total of 140 combinators). I also optimized the display which allowed me to hide the song within it! Still manually programmed over a thousand signals though... The save for this world contains both the large and tiny versions of the song. Factorio Song Saves: https://www.dropbox.com/sh/r9pg7t64tjg0l9t/AAC52x5BePf_PurU-AA8HiFra?dl=0
    https://www.youtube.com/watch?v=-TtA0chzLac&ab_channel=Tritex989


    BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor!arrow in my gluteus maximusyoutube
    I've made a playable version of pacman inside vanilla factorio with combinators and lamps. here is a link to the factorio forum page where you can download the map and find some more information: https://forums.factorio.com/viewtopic.php?f=193&t=52289 And if you wonder why a green ghost... Factorio doesn't support the color orange. help translate this video: http://www.youtube.com/timedtext_video?v=_VR_b9YwqH8&ref=share
    https://www.youtube.com/watch?v=_VR_b9YwqH8&ab_channel=arrowinmygluteusmaximus


    BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor!Tayloryoutube
    Playing a random MIDI arrange of Misirlou by Dick Dale (it happened to match the tempo of express conveyor belts and was the first idea that popped to mind). When I found out that conveyor belts emit pulses when items enter them, and that there were programmable speakers, I knew I had to do this. Some info about how this works and how it was made: Each speaker plays one pitch of one instrument; not very clever, but it's simple and allows different pitches and different instruments to play simultaneously. Instruments are grouped by column; they have different ranges, hence the different positions and column sizes. Each material represents a different note; for example, "copper cable" is "strings". The conveyor belts are set to "pulse" mode, so they emit a signal when an item enters. Since each conveyor belt has two lanes, two instruments can play the same note at the same time. Which is enough most of the time (it was for this song). The "notes" were generated from a MIDI file. I wrote a Python script to read the MIDI and generate Lua code to place items on the conveyors, which I pasted into the console. An example of an individual command is: game.player.surface.find_entity("express-transport-belt", {490, -239}).get_transport_line(2).insert_at_back({name="copper-cable"}); Most other parts of this construction were placed with the help of Lua scripts. You can get to the console with "~", and the API is documented relatively well here: http://lua-api.factorio.com/ I also used the Creative Mode mod for convenience: https://mods.factorio.com/mods/Mooncat/creative-mode
    https://www.youtube.com/watch?v=luSNScJuu08&ab_channel=Taylor


    BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor!dave mcdaveyoutube
    over 80 million items placed in factorio. with a train modded to 7386.3km/h to zoetrope past them all. each frame generated with code from https://mods.factorio.com/mod/mosaic-generator.
    https://www.youtube.com/watch?v=h9xv44qj3mo&ab_channel=davemcdave


    BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor!arrow in my gluteus maximusyoutube
    Version 2.0 of my ray casting engine build entirely inside factorio. No mods are needed to run it. more information and download: https://forums.factorio.com/viewtopic.php?f=193&t=88678 --------------------------------------------------------------------- version 1.0: https://youtu.be/7lVAFcDX4eM my second channel: https://www.youtube.com/channel/UCNQRKtG2pU8LGS08TFiyyAA my twitter: https://twitter.com/ArrowGMaximus --------------------------------------------------------------------- credits: music: vulg by OcularNebula https://www.youtube.com/watch?v=k5lRcjC3bY4 endscreen image: Banana Lord https://www.youtube.com/channel/UCuFfgi1yPu1FacJiwsghpDg idea for the user input mechanism: Kleeb https://www.reddit.com/r/factorio/comments/ao5say/request_for_user_input_mechanisms/efyjo9r/ --------------------------------------------------------------------- the game in this footage: https://factorio.com/ https://store.steampowered.com/app/427520/Factorio/ --------------------------------------------------------------------- 0:00 demonstration 1:05 real-time 1:19 inserter array 1:45 real-time (continued) 2:08 demonstration (continued) 2:28 size comparison 2:40 tour of the map 4:00 end-screen
    https://www.youtube.com/watch?v=28UzqVz1r24&ab_channel=arrowinmygluteusmaximus


    BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor!Aiboyoutube
    Final base: https://www.easyzoom.com/imageaccess/4e69c217cd5d4217bc4a0d83e7cbc0fb Standart settings 27474 screenshots 32 hours of gameplay 00:00 Exploring started zone 00:12 Chop chop 00:18 Basic smelters 00:35 Red science 00:45 Green science 00:59 Black science 01:08 Run out of power/coal 01:17 Railways production 01:24 Ore trickle 01:49 One oil deposit is all i got for today 02:00 Blue science 02:10 Purple science 02:20 Coal liquefaction 02:35 Run out of stone, forced to push biters to the nearest vein 03:47 Yellow science 04:02 Power hunger 04:47 Rocket stuff
    https://www.youtube.com/watch?v=SmzzG437iZ8&ab_channel=Aibo


    BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor!YsVcyoutube
    Int/Float Proccessor made in factorio. Takes about 12 minutes to render one frame at 500 UPS. Song: LAMF - Neon Highway
    https://www.youtube.com/watch?v=nyHzfVnI4J8&ab_channel=YsVc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 13 Nisan 2023; 22:4:59 >




  • 2008-12 yılları arasında gta san andreas , nfs underground 1 ve 2, ve facebook oyunları

    2014-16 yılları arasında wolfteam

    2016-18 yılları arasında gta 4 ve zula

    2021-22 yılları arasında blur

    2014-23 yılları arasında minecraft


    bunları zevkle oynayabildim başka oyunlardan zevk alamadım.

    şuan tek zevk aldığım oyun tek başıma survival kastığım minecraft. başka yok.

  • yaslilikla alakali, cok fazla oyun oynadigin icin de olabilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • büyüyorsun reis.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • minecraftı nasıl sıkılmadan oynayabiliyorsu hocam ben 5 dakika geçince darlanmaya başlıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lasse-Matberg kullanıcısına yanıt

    çok iyi bir seed lazım yoksa benide sıkar. bide modlu oynuyorum, vanilla sıkıyor.

  • Guest-C4151550C G kullanıcısına yanıt

    Evet, Stephen King Jack London´dan daha iyi bir yazardır. :) Şaka bir yana, birisi iyi bir romancı, diğeri iyi bir novellacıdır. King de her zaman Jack London´a saygı duymaktan çekinmez.


    İkiniz arasındaki tartışmaların hepsini okudum ve ikinizi de tebrik ederim; tebrik sebebim ise, her ne kadar tatlı-sert diyalog gütseniz de, genç nesil arasında bu kadar derin tartışmaya girebilecek kabiliyetli insanlar olmamasıdır. Kaliteli tartışmaları özlemişim, sene sanki 2008´mişçesine. :)


    Aslında en rafine, mutlak doğruyu paylaşabileceğimiz cümleyi kurmuşsun: "En büyük parametre o oyunun oyuncuya hissettirdikleridir." Budur işte, daha ötesi yok. Bu bir oyun ve üzerine sayfalarca aforizma kasınca, metnin yarısından çoğu çöpe dönüşüyor. Witcher 3´ü, o süslü püslü görseller veya sinematiğinden ziyade, bana hissettirdiği çevresel öğelerden ve referans sunumlarından dolayı çok sevmiştim. Doğu Avrupa tarihine meraklı olacak kadar entellektüel altyapıya sahip insanlar, bu oyunu farklı bir şekilde ele alır. Kendisi Lehistan Orta Çağ´ına atılmış da, olan biteni gözlemliyormuş kadar zevk alabilir. İşte bu örnekteki kişi benim. Ama sıradan bir oyuncu bunu RPG öğeleriyle, sinematikler, senaryo kalitesi vesaire ile ele alıp beğenebilir.


    "Telefona entegre olmuş bir dünyanın yaratıcılık yoksunluğu ve ruhsal dejenerasyona maruz kalması," kuramına da katılıyorum. Diğer arkadaş, telefondan akademik makalelere dahi ulaşılabildiğinden dolayı bunun bir nimet olduğunu savunmuş. Vallahi telefondan okuduğu metni kavrayabilip ertesi gün hatırlayabiliyorsa tebrik ederim, ben odaklanamıyorum çünkü. Bir masaya geçip okuduğum metinle, ışık saçan bir ekrandan okuduğum metnin bana dönüşü aynı olmuyor.


    Oyundan sıkılma olayı ise tamamen kişinin çevresel değişkenleriyle alakalı bir durum. 35 yaşındayım; çocuk ve evlilik yok. 3 yıldır da bir işte çalışmıyorum. Para sıkıntım sıfır, ülke şartlarında ortalamanın üstünde gelir sahibiyim (yatırımlar pasif gelir vesaire var). Sosyal çevrem geniş sayılır. Ve 8 yaşındayken oyun oynarken sahip olduğum heyecan neyse, şimdi de aynı. Ancak tek bir sorun var; oyun başında uzun süre vakit geçirmek bir yaştan sonra insan sağlığını inanılmaz olumsuz etkiliyor. Bunu emekli profesyonel futbolcu olarak söylüyorum; son yıllarda mental ve ruhsal çözülme başladı ve bunun sebebini ben oyunlarda harcadığım vakte bağlıyorum. Oyunlardan keyif almıyorsanız varsın öyle olsun. Bir kaçış için alternatifler bolca var. Açın kitap okuyun, olmadı çıkın yürüyüş yapın.





  • 38 yaşındayım oyunlardan Ben de eskisi gibi zevk almıyorum Eskiden bir şeylere ulaşmak çok daha zordu şimdi Alım gücü Yıllar geçtikçe her ne kadar düşse de bir şeylere daha kolay ulaşabildiğimiz kesin sevdiğim bir oyun olduğu zaman mesela resident evil serisi defalarca bitirsem sıkılmam oynarım şu anda tek sıkıntım artık bünye gençkenki gibi değil 2-3 saat sonra yoruluyorsun dinlenmen gerekiyor dinleneyim derken uyuyakalıyorum oynamak istediğim bi sürü oyunu oynayamıyorum...😀

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zevk vermeyi bırakalı çok uzun süre oldu ve 19 yaşındayım.
    Vakit harcamak için inanılmaz kötü bir alternatif ama arada giriyorum. Yapacak bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lise zamanında birçok oyunun hayalini kuruyordum (dirt, wrc, nhl, nfl gibi çok spesifik oyunlar) lise biter bitmez abonelik beleş oyun ne varsa aldım

    Ve şu an birçoğunun yüzüne bile bakmıyorum
    (daha 20 yaşımda bile değilim)
    Neden böyle oldu bilmiyorum, muhtemelen sürekli tek oynamaktan. Yine her gün girip oynadığım oyunlar var ama her ne kadar sıkılmayı istemesem de bazen heyecanlı hissettirmiyor.

    En son nba live indirdim bakalım ne kadar idare edecek beni :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçek hayattaki sıkıntılar, gelecek kaygısı tadını kaçırıyor. o yüzden sadece oyundan değil aslında hiç bir şeyden zevk almıyorsun.

  • Yaşlılık sanırım arkadaşlar. Bazen bir heyecanla oturuyorum ama kısa süre sonra sıkılarak kapatıyorum :) ah eski koca monitörde oyun oynadığım günler. Deli gibi nfs underground oynardım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Keşke vakit bulabilsem de pcnin psnin başından kalkmasam. Ne yazık ki yaş aldıkça (28) sanırım sorumluluklar artıyor, biraz da sosyal insansanız zaten eve yatmadan yatmaya giriyorsunuz.

    Sanırım gaming hayatım boyunca bana eşlik edecek. Sıkıldığımı hiç hatırlamıyorum, sadece farklı türler denemiyorum. Mesela souls-like bana hitap etmediği için tercih etmiyorum. Genelde açık dünya aksiyon macera oyunlarına vakit harcıyorum, arada arkadaşlarla multi tabanlı girmekte eğlenceli oluyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Valla ben sıkılmıyorum. Acayip sarıyor. İş güç olmasa oturur, saatlerce oynarım. Oyundaki hikayeyi çözmek, olayları anlamak, toplanır öğeleri toplamak acayip zevk veriyor.

    Zevk almak isteyen önüne hedef koysun, öyle oynasın. Düz mantık, sadece dolanarak oynarsanız kral olsanız sıkılırsınız. Bir şeyleri başarmış olmanın verdiği histen yoksun, bomboş dolanıp durmak size bir şey katmaz.

    Gelin kıyamet vurgunu (the Doomsday Heist) oynayalım, suç dehası challenge yapalım, Elden Ring'de takım olup ilerleyelim, Gran Turismo'da altın lisanslar nasıl yapılır tartışalım falan filan.

    Hedefsiz oynamayın, hedefiniz olsun.

    Hedef platin kupa:

    BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Leon FR kullanıcısına yanıt

    Hocam, kupa kasarken millet trophy’lerimi görsün mantığında mısın, yoksa kendim için yapıyorum, kendim görsem yeterli mi diyorsun? Çünkü insanlar aslında başkalarının kupalarını görmek istemiyor. Aa şunu kazanmış, bunu kazanmış gibisinden bakmıyor hiç. Hangi açıdan bakıyorsun olaya?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 6 Mayıs 2023; 7:43:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    Kendim için oynuyor, kendim için kasıyorum. Böyle yapmak mutlu ediyor beni. Başkası görsün gibi bir gayem yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kupa kasma olayı insanı oyuna daha çok motive ediyor, ekstra bir amacın oluyor adeta. Ben seviyorum, bakıyorum da. Oyunun ne kadar hakkının verildiğinin bir nevi göstergesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.