Şimdi Ara

Bilgisayar M. Yurtdışı Oranları , Apple Microsoft Çalışan Sayısı DEV REHBER ( GÜNCELLENDİ !!! ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
86
Favori
30.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yoo değildi.
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Nasıl değildi hocam general Electrics orijinali değil mi işte edisonun kurduğu general electronics ilk kez duydum
  • O da değil hocam. General Electric olacak. Sondaki s fazla olmuş.
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Ha doğru s fazla olmuş evet
  • Yararlı bir konu olmuş, sahibinin eline sağlık
  • Makine Mühendisliği eklendi

  • Teşekkürler hocam büyük hizmet
  • Rica ederim yarın da elektrik elektronik gelecek

  • Arkadaşlar ben de Almanya TUM da Informatik okuyacağım. Bu dönem erasmusla gelmiştim. Gazide fizik okuyordum. Sevdim ve eğitime burda devam etmeye karar verdim. Biz de zoomdan sunum tarzı bir şey yaptırmışlardı. Tüm proflerimin bildiği ve ismini bile telaffuz edebildiği 4 okul var. İTU Bilkent KOÇ ve BOĞAZİÇİ. belki kararınızı etkiler diye düşündüm. Hemen hemen tüm math/physics hocalarım bu ünileri duymuş konferanslara falan gitmişler ya da bu okullardan proflarla contact içindeler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: michealthegod

    Arkadaşlar ben de Almanya TUM da Informatik okuyacağım. Bu dönem erasmusla gelmiştim. Gazide fizik okuyordum. Sevdim ve eğitime burda devam etmeye karar verdim. Biz de zoomdan sunum tarzı bir şey yaptırmışlardı. Tüm proflerimin bildiği ve ismini bile telaffuz edebildiği 4 okul var. İTU Bilkent KOÇ ve BOĞAZİÇİ. belki kararınızı etkiler diye düşündüm. Hemen hemen tüm math/physics hocalarım bu ünileri duymuş konferanslara falan gitmişler ya da bu okullardan proflarla contact içindeler.

    Bilmelerinin sebebi buradan inanılmaz bir göç var. Benim şu an Münih'te İstanbul'dan fazla arkadaşım var. Hala birkaç sene çalıştıktan sonra oraya mastera yeni giden arkadaşlar var, okulda dolaşsan denk gelirsin kesin Türk'e, o biçim.





  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    doğrudur zaten tabloda da en fazla orana sahip üniversitelerden bazıları bunlar. herkes kaçıp gelsin ortam mükemmel. kim kötü derse inanmayın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yirikalische

    Bu konuda biraz üzücü bir şeyler söyleyeceğim.


    Koç mezunuyum, ve mezun olduğumuzda şöyle bir tablo oluştu: tam burslu arkadaşlardan az sayıda insan giderken %50-25 burslu pek çok arkadaş gitti maddi durumu iyi olanlardan.


    Ailesinden böyle bir yardım alamayan arkadaşlar Türkiye'de çalışmaya başladılar, para biriktirdiler. Bir arkadaş mesela 2 sene boyunca ailesinin yanında kaldı, kendisine hiçbir şey almadan çalışıp para biriktirdi sırf Almanya'da mastera gidebilmek için, ki ailesi fakir bile değil, sadece tek başlarına göndermeye yeterli değil, %50 bursluydu bu bahsettiğim arkadaş. Gittiği okul çok iyi bir okul, ama paralı değil, bu para birikimi sırf orada yaşayabilmek içindi.


    Almanya'da genelde ev kiraladığında yanında 3 kira depozito veriyorsun. Yani 1000 euro kirası olan bir ev tutarsan 4000 euro vermen gerekiyor oradaki ilk ayında, 40.478 TL ediyor bu an itibariyle. Bu sadece kira. Burada 34 yaşında arkadaş arabayı satıyor oraya yerleşebilmek için.


    2.5 ortalamayla bu iyi okullara gidenler de var, yani üniversitedeki başarın da aşırı önemli değil.


    Koç ben okuduğumdan beri burslu sayısını azalttı, tam ücretli okuyan çok daha fazla insan var artık, muhtemelen bu nedenle yurt dışına giden mezun sayısı da artmıştır.

    Hocam Almanyada okuyan arkadaşlarım var dediğiniz için birkaç ayrıntı sormak isterim.


    Herkes master yapmayı sadece Almanyada kalmak için bir yol olarak mi görüyor yoksa bunu bir basamak olarak görüp başka yerlerde doktora yapma hedefi olanlar oluyor mu?


    Gidenler genelde master yaparken çalışıyor mu, çalışıyorlarsa aldıkları ücret aileden yardım almadan yaşamalarına yetiyor mu? Tabii iş bulana kadarki sure, ev depozitosu ve 10bin euro bloke hesabi düşününce yine başlangıçta yüklü bir miktar gerekecektir.





  • Sayılar gerçekse müthiş konu. Başka yerde kolay kolay bulunmaz.

  • Hocam endüstri mühendisliği içinde yapar misiniz
  • Elektrik elektronik mühendisliği de eklense güzel olur.
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt

    Hocam onlar bir şekilde hallediliyor. Ben ODTÜ’de, burslarımı biriktirip o sınavlara girmiştim. Sonra burslu kabul aldım Amerika’ya. Gerisi geldi. Benim ODTÜ elektrik mezunu, işçi/memur çocuğu çok arkadaşım var yurtdışına gitmiş. bizim dönem 200 üzeri mezun verdi, yarısından fazlasi yurtdışında. silikon vadisinde, Apple/Google/Facebook vs gibi şirketlerde çalışıyor ODTÜ’den baya arkadaşım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 21 Temmuz 2021; 11:39:45 >
  • magister militum kullanıcısına yanıt

    Şuan öncelikli olarak başka şeyler var ama belki ilerde ekleyebilirim

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.