Şimdi Ara

Bilgisayar Almayın Eski Günlerdeki Gibi Ucuz Degil (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
7.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bouninboun kullanıcısına yanıt
    Yuh diyorum başka bir şey demiyorum. Laptoplar ne kadar pahalı ya. O fiyata 5700XT'lu fıstık gibi sistem alınır.

    Edit : Ama yine de hayırlı uğurlu olsun. Sonuçta laptop'ta kimi kişiler için çok önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kwanon -- 9 Aralık 2020; 22:20:3 >
  • Kwanon K kullanıcısına yanıt

    Sağolun hocam.

    Evet o fiyata çok çok güzel masaüstü toplanabiliyor ama üniversitede olduğum için mecburdum laptop almaya.

    Bir de masaüstünü alıp yatağa kucağa koyup film izleyemiyosun o kötü işte laptop aşırı iyi maskot gibi taşıyosun 

  • Monster abra a5 v15,5 aldım eylülde. win10 + 16 GB ram eklettim 7300 küsur tuttu. Şimdi sadece boş hali 7500.

    Korkunç bir artış.

    Ben gene 1.5 maaşımla almıştım cihazı. Şimdi alsam 2 maaş.

    Zor.

  • 2 yıldır PS4 Pro sahibiyim sadece God of War ve Last of Us bitirdim gerçekten çok güzel oyunlardı, uzun süre de FİFA Ultimate oynadım ama PC'min başında oturmak, internette gezmek, arada oyun açmak bunları yaparken arkadaşlarım ile Discord üzerinden sohbet etmek, oyun aralarında veya yükleme ekranlarında Web'te takılabilmek hep daha cazip geldi bana.


    Bana göre de tek kişilik hikaye bazlı oyunlar için konsol daha ekonomik ve oynaması konforlu bir seçim fakat kişisel olarak, kısıtlı FOV ve kamera hareketleri ile oyun keyfi bana uygun değil. Ayrıca MMO, MMORPG, bazı FPS ve strateji oyuncularının da konsola ısınmasının zor olduğunu düşünüyorum.


    Yıllardır devam eden konsol mu PC mi sorusu yıllarca daha devam edecek olsa da artık konsolun da birkaç yılda bir üst versiyonu gelecek. 2013 yılında PS4, 2016 yılında PS4 PRO, 2020 yılında PS5 çıktığını düşünürsek 3-4 yıl upgrade için çok da uzun süreler değil bu süreler daha da kısalacaktır.


    Son olarak PC de konsol da tercih meselesi, konsol aynı performansta daha ekonomik PC yerine seçin demek tenis oynamayı seven birine voleybol oyna o da aynı hem daha ekonomik demek gibi sonuçta kişi tenis seviyor olabilir paradan bağımsız.





  • Fiyatlar ateş pahası. Bugün şöyle bir göz attım da piyasaya resmen bitmişiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlar hiç de ateş pahası değil. Dünyada ne ise parça fiyatları Türkiye'de de aynı. Ben Türkiye'ye gelip indirimden parçalarımı alıp dönüyorum. Ağlamayın para kazanın alın işte. Herkes Playstation yada iyi PC sahibi olacak değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: psycho1905

    Hocam 30 fps ne Allah askina fotografla isimiz yok, adi ustunde video oyunlari bunlar

    7 yıllık bir pc 7 yıllık bir konsoldan daha fazla performans veriyor. ps4 pro zaten 3/4 yıl önce çıktı.Yani konsola yatırım çöp.

  • O zamanlar PS4 bir maaşım ediyordu şimdi de PS4 bir maaşım ediyor ama 3-4 maaş vermeden ps5 alamıyoruz. Ekran kartı yükseltmek hayal 3060ti bile 6ksa vay halimize. Giriş seviye bu kart giriş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acura07

    Zevk çıbığı ile oyun oynamayı sevenler için tamamen katılıyorum.
    Oyun benim için klavye fare ile oynanır olduğu için beni sarmadı sarmıyor

    Malesef maliyetler çok fazla.
    Giriş orta bir pc 10k oldu. Kaliteli ekipman alırsan 3k da oraya eklenir.
    Sadece oyun için aşırı gereksiz bir harcama. Çok pahalı bir hobi olma yolunda gidiyor.
    2 senede 1 bişi çıkıyor yeni ekran kartı almalısına dönüyor.
    Bu işlemci daha fazla fps veriyor onu al. Daha fazla güç gerekiyor psu al.


    Ülke bu durumda iken hiçbirini almak mantıklı gelmiyor.

    200 300 yuro ya satılan ürünleri ülkemde 7 8k ya almak koymuyor da deil

    ps5 dahil hepsi tak çalıştır destek sağlıyor FPS oyunlarına , en azından bildiklerim , BF - cod - gow5 sanırım fortnite gibi zımbırtı bir kaç oyun daha.


    benimde aklıma takılan , delay yaşıyor olur muyuz? ama sanırım xbox konu olunca sony ye nazaran daha stabil çalışacağından eminim bende. Denemekten zarar çıkmaz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: serothesnake

    Fiyatlar hiç de ateş pahası değil. Dünyada ne ise parça fiyatları Türkiye'de de aynı. Ben Türkiye'ye gelip indirimden parçalarımı alıp dönüyorum. Ağlamayın para kazanın alın işte. Herkes Playstation yada iyi PC sahibi olacak değil.

      teşekkürler , içimie su serptin. Hemen bi 15.000 tl lik , size 1500 birim paraya gelen ürünü toplayayım.

  • konuya ilgi için teşşekkür ederim ama halkımız konuyu okumaktan bile aciz okuyan dostlara teşşekürlerimi iletiyorum

  • İşin sırrı şu. Bilgisayar ile vakit geçiriyorsanız özelliklede oyun oynamayı seviyorsanız. Kurduğunuz bir sistemi o gün için değil gelecek için kurmalısınız. Upgrade açık bir sistem kurmazsanız sonunuz belli Pc yi emekli eder ve sonunda tonla para verip yeni sistem kurmakla karşı karşıya kalırsınız.


    Düne kadar ben intel tercih eden biriydim. Hem Amd nin işlemci performansı düşüklüğü hem de yaşanılan bazı problemlerden dolayı. İntel anakartları 2 nesil destekliyor.


    Ben sistemi kurarken Piyasada bolca z370 vardı. 7. ve 8. nesil işlemciler için. z390 yeni çıkmıştı ve 9 nesil işlemcilerde yoldaydı. Bu iki nesil muhabbetinden dolayı z370 almak bana pek mantıklı gelmedi. Listemde i7 9 nesil bir işlemci vardı. Onu i5 işlemciye düşürüp z390 anakartta karar kıldım. Sonra direk i5 içerisinde en iyi fiyat performans işlemcisini araştırdım. Karşıma i5 8600k çıktı. Oc performansı gayet tatmin ediciydi. Sonuç olarak yaklaşık aynı parayı harcayarak daha düşük performans ile sistemi kurmak zorunda kaldım. Çünkü hedef i9 9600k yada kf versiyonuydu.


    Z390 i5 8600k OC all core 4.7ghz sisteme eski sistemimden kalma Evga GTX 1070FTW ile devam ediyorum. 1070 geçen seneye kadar beni idare etti. En son BF5 oyunu full ayarlar 1080p de 70 80 fps lere düştüğünü gördüm. Uzun bir süredir grafik ayarı yapmıyordum oyunlarda full grafik açıp ortalama 90 fps oynuyordum . BF5 de grafik ayarlarında ayar yapmak zorunda kaldım. 144 hz monitörün dezavantajı da bu maalesef. Oyun içerisinde fps iniz 70 e düştüğü an yenileme hızındaki düşüşü hissediyorsunuz 60 hz de 40 fps ile aynı hissiyat. Bir iki ayarla tekrar 80 fps i yakaladım. Bu ekran kartını artık elde tutmanın bir anlamı yok. Şu anda rtx 3060 ti için bekliyorum tam veriler ortaya düşmedi. Millet alsın youtube da i5 8600k ile performans verileri ortaya çıkar. Darboğaz sorunları olmazsa 1080p de GTX 1070 şi satıp RTX 3060ti ya geçerim. Aksi halde RTX 2000 serisinden fiyat performans kartının ikinci eli de işimi görür.


    Aslında mantıklı olan 1070 i satıp 2060 almak ve akabinde 1 sene sonra işlemciyi değiştirmek. Tonla ekran kartına yatıracağım para ile i9 9900k işlemci almam gerek. Sonrasında RTX 3000 serisi fiyatları oturur ikinci el piyasası da genişlemiş olur.


    İ9 9900k RTX 3060ti fena durmuyor. Bu noktadan sonra belki darboğaz yaşatmayacak bir ekran kartı güncellemesi daha yapılabilir. Sonrası suyunu çıkarana kadar kullanmak.


    İşte tüm mesele bu. Upgrade. Geleceğe dönük olması şart. Z370 alsaydım bugün tepe işlemcisi i7 9600k olacaktı 8 core 8 thread 4.9 ama z390 sayesinde i9 9900k 8 core 16 thread 5Ghz. Bu intel de Amd şuanda müthiş gidiyor ve soket desteği var. Daha uzun ömürlü sistemler kurmak mümkün.


    144 hz monitörü desteklemek için maalesef güçlü ekran kartlarına sahip olmalısınız güçlü ekran kartlarını destekleyecek de güçlü işlemcilere. 60hz de durum biraz daha kolay. O yüzden sistemlerinizi biraz geleceğe dönük ve nesiller arasını kaçırmadan eskisini satıp yenisini alırsanız sürekli güncel bir sisteme sahip olabilirsiniz.





  • Ofiste kullanmak üzere, ofis ve muhasebe programlarını kaldıracak bir masaüstü bilgisayar ihtiyacımız var. (kasa monitör klavye mouse vs. tak çalıştır şekilde.)

    Çok yüksek (gaming vs.) özelliklere sahip olmasına lüzum yok

    (bütçe 1500 civarı)

  • Hafta 2 gün 1-2 Saat FPS oyunları Valorant CS-GO Pubg Lite oynuyorum.

    Xeon E5450

    8GB DDR3 RAM

    775 Pin G41 Anakart'lı bir sistem topladım 700 liraya işimi görüyor bilirsin belki bu oyunları bozulana kadar oynatır.


    Arkadaş 13.500 e sistem topladı ben o parayı bir bilgisayara verirsem gece uyuyamam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar yükseldiği zaman görün bence.

  • Şu klavye fare olayını bir türlü anlayamıyorum. Herkes XBOX'da klavye fare desteği var diyor. Desteklenen oyunlara giriyorum, Gears 5 COD ve Fortnite'dan başka elle tutulur oyun yok. Birisi net olarak şu oyunların listesini gösterebilir mi?


    Mesela Cyberpunk'ı XBOX'da mouse ile oynayabilir miyim?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serothesnake

    Fiyatlar hiç de ateş pahası değil. Dünyada ne ise parça fiyatları Türkiye'de de aynı. Ben Türkiye'ye gelip indirimden parçalarımı alıp dönüyorum. Ağlamayın para kazanın alın işte. Herkes Playstation yada iyi PC sahibi olacak değil.


    Sen ne diyon gardaş ?





  • Series S ve Gamepass ikilisi ilgimi çekiyor ama PC'ye alışkınım. Ayrıca artık Geforce Now ve xCloud gibi hizmetler de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım 4690K ve GTX 1070'i ile mutlu mesut Cyberpunk oynuyor şu anda. Her oyun tüm ayarlar full 4K 240Hz falan oynanmak zorunda değil diye düşünüyorum. Elindeki ile yetinmeyi bilmek lazım. Ben sizin tam aksinize yıllardır herkese bir an önce üst seviye bir sistem toplamalarını söylüyorum gidişat kötü olduğundan.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.