Şimdi Ara

Bilg. müh. değil de EEM okursam yazılımcı olabilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MERHABA


    İlk tercihim bilgisayar mühendisliği olucak fakat ya olmazsayı düşünmek zorundayım istediğim bir okulda %100 ingilizce elektrik-elektronik mühendisliği bölümü var ortalama bir okul. EEM girip daha ilk yıldan yazılım alanının üstüne düşsem mezun olduğumda yazılım konusunda dezavantajım olur mu bilg. mühendisliği okumadığım için ? yoksa eem okumanın da yazılım için kendine göre +ları var mıdır ? Bu arada bu alana olan merakım sebebiyle yalnızca hobi olarak edindiğim programlama dilleri konusunda, ortalama bir web sitesi tasarlama konusunda temel düzeyde bilgim var yani işin maaş kısmında değil kendimi bu alanda geliştirme kısmındayım. EEM'den çıkıp yazılım pozisyonunda çalışabilme imkanı olduğu her yerde yazıyor fakat bu kadar bilg. ve yazılım mühendisi varken bu mümkün müdür? Son zamanlarda sayısal bir alanda bile okumayıp yazılımcılık yapan kişilerin sayısı oldukça arttı öyleyse bu işte diplomanın bir önemi kalmadı mı, bunca insan boşuna pc, software, eee okuyor olamaz sonuçta. işin içinde olan bilgili kişilerin görüşlerinden faydalanmak isterim şimdiden teşekkürler.








  • Elektrik elektronik 3.sınıfım hocam, bölüm mezunu olup sektörde yazılımcı olarak çalışan birçok kişi var. İstediğin şey mümkün.


    Ancak bölüm kolay bir bölüm değil ve aldığın derslerin neredeyse yarısını kullanmayacaksın eğer tamamen yazılıma kayarsan, haberin olsun.

  • EEE bölüm dersleri ağır, kendi geliştirmeye pek vaktin olmayabilir. Bazı şirketler bakanlıklardan ödenek alıyor bilişim alanında çalışacak adam aldıklarında mezun olduğu bölümü dikkate alıyorlar.

  • zor olur. Yazılımcı olmak istiyorsan bilg müh yaz.

  • Genellikle bir yazılım mühendisi işe almak isteyen ilanlarda görürsün. Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği ve elektrik elektronik mühendisliği mezunları diye. Yani bu iki bölüm bilişime sektörüne, yazılıma daha yakındır. Ben eee deyim ve python, java, c gibi dillerde geliştirme yapabiliyorum bunun yanında freelancer çalışmalar da gerçekleştiriyorum. Yani bu kesinlikle mümkün.

  • gitgide şirketler başka bölümden adam almaktansa bilgisayar,yazılım mühlerinden adam alıyor bence eem okuyacağına matematik müh daha mantıklı

  • mat müh oku

  • f1 pilotu olmak istiyorum motocross eğitimi alsam nasıl olur

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.