Şimdi Ara

Tıp Fakültesini Bırakmayı Düşünüyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
6
Favori
6.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize merhaba forumda yeniyim başlıktan da anlaşıldığı gibi fakülteyi bırakmayı düşünüyorum halihazırda 2.sınıf tıp fak öğrencisiyim hekimlere karşı şiddetin çok artması,ağır çalışma şartları,mesleğin itibarsızlaştırılması,verilen emeğe değmemesi gibi sebeplerden dolayı bırakmak istiyorum.4.2k yapmıştım zamanında geçmeyi düşündüğüm bölüm bilgisayar mühendisliği bu bölümü seçerken de eleme yöntemiyle ilerledim makine ve ee ye özel bir ilgim olmadıgı için tercih etmek istemedim ıe ise gerek dersleri gerek yaptıkları iş pek bana hitap etmiyor.Bilgisayar mühendisliği ilgi anlamında daha yakın geldi önceden kodlama tecrübem olmamasına rağmen.Önümde 2 seçenek var devlette en iyi hacettepe geliyor bir de bilkent cs(ücretli) seçeneğim var ailem bir şekilde okuturuz diyor ama vicdanen kötu hissediyorum alım gücünün gün geçtikçe düştüğü bu dönemde ücretli okumak kumar gibi geliyor.Ayrıyeten 1 sene mezuna bırakıp kazanmıştım yani bölüm değiştirirsem 21 yaşında başlamış olacağım yeni bölümüme bilkentin hazırlığını geçecek kadar ingilizcem yok.Eğer geçemezsem mezuniyetim 26 yaşına denk gelecek bu durum da beni huzursuz ediyor.Ne tavsiye edersiniz bana gerek ingilizce gerek myp kararı konusunda bu ikilem sağlığımı etkilemeye başladı artık bir yola karar vermeliyim düşünmekten geceleri uyuyamıyorum.Şimdiden teşekkür ederim yapıcı yorumları için.


    Konuyu tyt/ayt kısmında açmıştım 2.kere silindi.Konuyu buraya taşıma kararı aldım bursa patlaması konusu duruyor benim konum siliniyor adminler tıp okuyor galiba anlamadım.


    Ek olarak ingilizce için tavsiye istiyorum arkadaşlar ingilizce A2-B1 arası sayılır yoğun tempoda ingilizce çalışsam bilkentin hazırlığını geçebilir miyim? IELTS üzerinde mi atlamaya çalışayım ne tavsiye edersiniz bu konuda ?




  • Hacettepe bilgisayar 1. sınıfım. Burası Bilkent ya da ODTÜ ile denk olmasa da Türkiye standartlarının oldukça üstünde. Bu bölüme ilgi duyuyorsan rahatlıkla tercih edebilirsin.


    Bilkent hazırlığı geçme şansın var ama B2 İngilizce ile girip çalışmasına rağmen hazırlığı geçemeyen arkadaşım da var. Bilkent'i tercih edeceksen 5 yıl okumayı göze almalısın bence. Bilkent'i kafaya koyduysan sırf bilkent muafiyet sınavını geçmeye yönelik kurslar var araştırabilirsin.

  • selam dostum aynı durumdayım benim sıralamam seninki kadar iyi değil. ankara bilgisayara geçmeyi düşünüyorum biraz

    tıpı daha çok garantisi ve prestiji için seçmiştim, kaldıramıyorum sanırım stresini

    tıptan da geç yaşta mezun olacaktın öyle düşün bu arada

  • "hekimlere karşı şiddetin çok artması,ağır çalışma şartları,mesleğin itibarsızlaştırılması,verilen emeğe değmemesi"

    bunları açalım.

    1. hekimlere şiddet:

    bu ülkede insanların iq ortalaması 89. yani buradaki erkeklerin yarıdan fazlası abd gibi vatandaşlarının aptallığı ile dalga geçilen bir ülkede gerizekalı olduğu için askere bile kabul edilmeyecek durumda. ve "gelişmiş geri dönüşüm tesislerimizde" işlemek üzere gelişmiş ülkelerden çöp ithal ediyoruz. fabrikaların atıkları denetlenmiyor, bunlar suya toprağa karışıyor. şu an mesela, ankara için konuşuyorum, mustafa tuna belediye başkanı olana kadar şebeke suyuna kızılırmak suyu karıştırıldı. bu nehire fabrikalar atıklarını arıtmadan atıyor. ankara halkı yıllarca ağır metal içeren su içti. iddia ediyorum, yarın bir gün çalışma yapılsa, 2007-2019 arasında ankarada çocuk olan kişilerde dar gelirliler ile zenginler arasında 20 puan iq oynar. internetten arayın bi "lead poisoning and aggression" diye, korolasyona bakın.

    bir ikincisi, bu ülke sadece maaşlı çalışanlar arasında elit tabaka olan doktorlara zor değil. yaptıklarını savunmuyorum ama birazcık empati.

    2. ağır çalışma şartları:

    hekimlerin çalışma şartlarının ağırlaştırıldığı aşikar. ama bu başka bir çok meslek için geçerli. bilgisayar mühendisliği gül bahçesi vaad etmiyor. bunu gerekçelendirebilirim. şöyle ki:

    • bu ülkede her üniversitede bilgisayar mühendisliği bölümü var. bunların hepsi çok sayıda bilgisayar mühendisi alıyor. bunların mezunlarının hepsi iyi mühendis çıkmıyor ama bu işin piyasasını düşürmelerine engel değil. işveren sana bu parayı vereceğime senin gibi 3 tane alırım kozunu kullanıyor çok kalifiye adama ihtiyaç duyulmayan türkiye şartlarında.
    • birkaç büyük yazılım/e-ticaret/finans şirketi hariç iyi maaşlar kazanılmıyor.
    • iş/özel hayat arasındaki çizgi yok. hele pandemi sonrası uzaktan çalışma furyası başladıktan sonra bilgisayar mühendislerinin durumu daha da kötüleşti.
    • doktorlar şartlar kötüleşti diye iş bırakabilen elit bir meslek grubu, aynı şeyler mühendisler için geçerli değil.

    3. mesleğin itibarsızlıştırılması:

    çok fazla şey söylemeye gerek yok. ortalama mühendis maaşı=asgari ücret + 1000 lira.

    4. verilen emeğe değmemesi:

    yine aynı şekilde.

    sorun meslek değil. bu ülke. hiç bölümünü bırakma, mezun ol ve git.

  • Bugünün şartlarına göre meslek seçimi yapmayın.Bunun 20 30 hatta 40 yıl sonrasını da düşünün.Dolar arttı tıp yazılmaz artık 700-800 dolar için falan diyenler görüyorum.Her şey aynı devam edecek değil.15 20 yıl öncesine kadar doktorlukta şartlar bu kadar kötü değildi.36 saat nöbetler kötü ancak birkaç yıla bunun değişmeyeceğini bilemeyiz.Bir randevu 5 dakika herkes şikayetçi ama gelecekte ne olur bilemeyiz.Herkes bölümünü bırakıp bilgisayara gelmeye başladı.İyi düşünün böyle bir karar almadan önce.Tıpı seviyorsanız sırf bu sebeplerden bırakmayın,karar sizin.

  • Ben bilgisayar mühendisiyim o sıralamayla gideceğin ünide asla pişman olmazsın ben ytü bilgisayar mühendisliği mezunuyum sektörde şartlar çok iyi hatta en iyi şartlar bu alanda diyebilirim mezun olunca hemen yeni başlayan uzman doktorun maaşıyla işe başladım, uzaktan çalışıyorum ve yüksek mesaim yok. Çalıştığım yer büyük kurumsal şirket olmasa belki yüksek mesai çok olabilirdi şirkete göre değişir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SporcuPc -- 28 Nisan 2022; 1:45:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    35k değil net 15k ile başladım yeni başlayan uzman doktoru kastetmistim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hacettepe bilgisayarda 2.sınıfım güzel bir bölüm bende itü makinadan ek madde 1 ile geçiş yaptım gayet memnunum ama geçiş yapcaksan çalışma şartları itibarsızlık tabii ki aklında bulunsun ama ben bu mesleği yıllarca yapabilir miyim diye kendine sor. acele kararlardan sakın. en son olarakta burdan kendisinden ve tecrübesinden bahsetmeyenlerden tavsiye alma. abartı bahsedenlerden teyit iste mutlaka yoksa herkes saçmalıyor duruyor mesela 200 bin yapamamış adam müh kötü tıp oku diyor ne biliyoda konuşuyorsa.

  • Tıp son sınıfım mezuniyete 2 ay var sana duygularımı aktarayım.Ben bu bölüme çok büyük hevesle severek geldim.Yüzlük oran üzerinden belirteyim yüzde yüz hevesle geldiysem şu an yüzde 30-40 civarı hevesim kaldı.Sebebi gerçekten halkımızda maalesef doktora sevgi ve saygı kalmamış ve en ufak birşeyde doktorların davalara maruz kalması fakülte zorluğu şehirden şehire değişmekle birlikte genel olarak yıpranıyorsun çünkü bu işin sonunda tus denen bir süreç var tusa girdikten sonra 1-2 haftaya atanıyorsun pratisyenlikte kura olduğu için tercihin gelmezse genel kuraya kalıp hiç istemeyeceğin yer gelme ihtimalide var bu işin içinden çıkılmaz sorular beni baya karamsarlığa düşürüyor haa bu arada asla parası için yapılacak meslek değil sevenin yapabileceği bir meslek eğer çok seviyorsan devam etmeni tavsiye ederim pişman olmazsın ama sevmiyorsan ömür boyu doktorluk yapmak insanlarla uğraşmak sana çok zor gelir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asilzade101 -- 26 Nisan 2022; 12:55:43 >
  • Ben hala tıpın hala en mantıklı tercih olduğunu düşünüyorum.

    Tabi haberler ve gündem çok fazla can sıkıyor özellikle komite zamanları bunun için mi diye düşünüyorum ama bence olaya yanlış bakıyoruz.


    Öncelikle tıp fakültesi geleneksel bir eğitim tıp eğitimi mutlaka üniversitede alman gerekiyor bu gelecekte mesleği yapmayacaksan bile büyük bir artı ve tıp okurken bir alanda geliştirdiysen bu inanılmaz bir artı.

    tıp fakültesi biz bu ülkeden bakınca öyle görünmüyor ama klinik dışı yapabileceğimiz sürüyle alan var örneğin şuan medikal illüstrasyon ile uğraşıyorum yurt dışında sektörün büyüğü mentörümüzle çoğunluğu doktor grupla birlikte çalışıyoruz. sektöre yeni girmeye başlayan bir beyin cerrahı bir çizimi ufak bir animasyonla 2600£'a satıyor yani başlı başına tıp biliyor olmak her sektörde çok büyük bir artı olduğunu düşünüyorum. sağlık zaten çok büyük bir sektör her dalı ve hekim kadar kimse hakim olamaz.

    hepsini geçiyorum bundan sonra hiçbir zaman devlette hiçbir çalışan zengin olamayacak iyi bir kitleye ve iyi şartlarda hekimlik yapmak istiyorsak özel düşünmeliyiz. sağlık bence özelleşmeli zaten kendi muayenehanen olmadığı sürece kendi piyasamızı oluşturmadığımız sürece hep fakir kalacağız. başka türlü de beleş sağlık hizmetiyle falan yaptığımız işin değeri anlaşılmaz.

    zor bir eğitimi herkes başaramadığı için tıp değerlidir geçici günlere odaklanıp moral bozmamalısın bence.

  • Bilgisayar hakkında bilgi almak isteyen bir arkadaşın konusunu doktorların ağlama duvarına çevirmek max tıpçı zekasını her zamanki gibi belli ediyor. Anne baba parasıyla dershaneye, özele gidip; yatarak, bir insanla muhabbet etmeden lise bitirip yksde nispeten yüksek puanlarla şans eseri garanti(!) bir bölüm kazanıp kendini ilah zanneden, sırtı damar ismi ezberlemekten kamburlaşmış zavallılar Tıp Fakültesini Bırakmayı Düşünüyorum 

  • Teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için tıbbı idealist davranıp yazanan kişilerden değildim.İnsanlara yardım etmeyi seven biyoloji ve kimyadan da hoşlanan biri olduğum için yazdım.Sanırım hata yaptım

  • SporcuPc S kullanıcısına yanıt

    Hocam Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. İngilizcem zayıf. Mezun olana kadar sizce hangi teknolojileri öğrenmeliyim. Daha çok savunma sanayisinde çalışmak istiyorum. Lakin okuduğum üniversite en iyi üniversiteler arasında değil. Yani üniversitem kötü değil ama meşhur da değil. Savunma sanayisinde malum belli başlı üniversitelerden alım alıyor. Hal böyle olunca ister istemez başka yollara sapmak zorunda kalıyor insan.


    Hocam özellikle bu devirde yurtdışından remote işler gittikçe yaygınlaşmaya başladı. Acaba sizde böyle mi çalışıyorsunuz?


    Suanda not ortalamasını yüksek tutmaya çalışıyorum. Insallah 3.50 civarı ortalamayla mezun olmak hedefim. Eğer ortalamam yüksek olursa savunma sanayisi için şansım devam edecek. Ama ben şimdiden mezun olunca sektördeki teknolojilere hakim olmak istiyorum. En azından mezun olunca zalime muhtaç olmayayım.


    Hocam tavsiyelerinizi dört gözle bekliyor çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

    İnşallah daha iyi yerlere gelirsiniz.

  • Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt
    Ben yurtiçindeki bir şirkete remote olarak çalışıyorum henüz yurtdışına çalışmıyorum. Savunma sanayiide cogunlukla görüntü işleme oluyor diye biliyorum bu yüzden bu alan üzerine teknolojiler öğrenmen daha faydalı olur C++ opencv, Python gibi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam odtü bilgisayar mezunu, sektörde 4 yılı geride bırakmış ve bu süreçte birçok adayla işe alım konusunda görüşmüş biri olarak söylüyorum ki;


    Bilkent CS elbette ki çok güzel bir bölüm fakat ücretli kısmı özellikle normal geliri olan bir aileyi zorlayabilir. Bu zorluğa karşın hacettepe tercih edilmez mi, bana göre kesinlikle tercih edilir. Mezunlarının türkiye'de giremediği yer yok ve gördüğüm kadarıyla başarılılar da. Yurtdışı tecrübem yada ilgim olmadığı için o tarafta nasıldır bilemem ama ülke sınırları içerisinde kesinlikle yazılabilecek bir bilgisayar mühendisliği bölümü olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

  • Arkadaşlar bilgisayar mühendisliğinden aileme bahsettim fakat pek iyi bakmıyorlar.Sadece bilgisayar mühendisliği değil interneti ve bilgisayarı olan herkesin seni işinden edebilme potansiyeli hep diken üstünde yaşamana sebep olmaz mı ? şeklinde bir soru yönelttiler açıkçası ne diyeceğimi bilemedim bir de bu durumun yurt içi yurt dışı kısmı var.Ek olarak da 60 yaşıma geldiğimde 20'lerinde olan genç,dinamik bir mühedisin beni işimden edebilme durumundan bahsettiler ? Bu konularda bilgili olan arkadaşlardan yardım bekliyorum şimdiye kadar yazdıgınız bilgilendirici yorumlar için teşekkür ederim

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.