Şimdi Ara

Benzinde çok yakan araba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 0.8 motor bir aracım var. Benzinde aşırı fazla yakıyor. Araç normalde iki üç kullanıcıya sorduğumda, full depo ile benimkinin iki katı km gidiyorlar. Mesela ben 200tlye 300km yol gidiyorum. Bu yakıt sarfiyatı çok can sıkıcı olmaya başladı. Ustaya sordum çokta iplemedi. Tavsiyesi olan varsa çok sevinirim.

    Marka model
    Daewoo Matiz 2001



  • aracın performansında ki durum nedir? gaz yememe, boğulma, çekişten düşme gibi sıkıntılar varmı

  • Hava filtresini falan değiştir. Yavas kullanmaya calis. Lastik basinclarini kontrol et. Arabayi rota sok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byeblade -- 13 Şubat 2021; 2:51:26 >
  • Daha önce bir tanıdığımız Matiz'inin triger kayışını değiştirdikten sonra aracın daha çok yakıp gitmediğinden şikayetçi oluyordu. Sizle çok benzer olaylar değiş belki ama bir yol göstermek açısından faydası olabilir.
  • Hiç öyle sorunları yok gayet atık ve çekişi iyi.
  • byeblade kullanıcısına yanıt
    Bütün filtreleri değişti, triger, devir daim, boğaz kelebeği temizlendi, rotçuya sokuldu, teker bilyaları ve on iki tabla değişti. Baya masraf yaptım. Tek sorunu şuan yakıt başka sorunu yok. Yakıtı çok can sıkıyor. Diğer kullanıcılar yakıt konusunda 45-50 Kr yakarken benim aracım 1tl yakıyor neredeyse.
  • 0.8 motor olmasından dolayı sanırım. Arabanın motor hacmi küçük olunca hızlı trafiğe ayak uydurmak için gaza daha fazla basıyorsunuz. Mesela ani hızlanacaksınız büyük motor bu güç isteğini daha kolay karşılarken küçük hacimli motor aynı gücü üretmek için daha fazla devir çevirmek zorunda kalıyor ve bu da daha fazla yakıt demek.
  • Bundan 14 yıl önce 2004 model 1.0 corsam vardı.
    O zaman forumda maximum 1000 CC kulübü başlığında bir konu açıp 5_6 yıl bu tarz küçük motorlu araçlar hakkında tecrübelerimizi paylaşmıştık.
    Ozamanki sohbetlerden/araştırmalardan aklımda kalan şeylerden biriside matizlerin yakıt verimliliğinin çok düşük oldugudur. Yani matizin 0.8 lik motorunun yakıt ekonomisi sunmak için uygun bir motor olmadığı ve kullanıcılarının çoğunun fazla yaktigindan şikayet ettigi aklımda kalmış.
    Şu sarylar altında sizin aracınız 9 litre civarı bir tüketim değeri sergiliyor görünüyor ve aklımda kalanlar doğru ise şehir içi kısa mesafe ve/veya düşük ortalama hızın olduğu durumlarda normal gibi.
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Evet sanırım bir çözümü olmayacak. Aldığım şahıs 35-40krş yakıyor demişti. En çokta yakıttan dolayı övgüler yağdırmıştı araca. Tüpte kullananlarda 30-35 krş yaktığını söylüyorlar. Sanırım tüp taktırmak durumunda kalacağım. Tecrübeleriniz için çok teşekkür ediyorum 🙏
  • Fabrika verisi şehir içinde yaklaşık 8,4 litre, hadi siz 10 yaktırın, yine 1 lira çok fazla gibi geldi, ayrıca 3 silindir 0.8 litre araç 9-10 litreyi neresine yakıyor şaşırtıcı doğrusu, hafif de araç yani. Lpg de çözmez sorununuzu, bence başka bir sorun var.
  • 1.4 benzinli ile ben senden daha az yakıyorum

  • Arabaya 10 40 yag koyuyorsun degil mi?
  • vulpius1905 kullanıcısına yanıt
    220tl depoyu dolduruyorum. Ortalama 300km yol gidiyor. Araç aynen dediğiniz gibi ama maalesef 4-5 depoda denedim sonuç aynı. 5 aydır bende araç. Bütün bakımlarını fazlasıyla yaptırdım. 3 bin TL para harcadım bakımına.
  • escudo76 E kullanıcısına yanıt
    Evet yağı 10-40
  • mhcelik kullanıcısına yanıt

    Bugune kadar araca 10 40 yag koyarak mahfetmissiniz. Bu saatten sonra çözüm zor. Eger km si az ise belki çözüm söyleyebilirim. Benim aklim almiyor. Çöpü niye yag olarak aracınıza koyarsiniz

  • escudo76 E kullanıcısına yanıt
    Valla usta daha iyi biliyor diye karışmıyordum. Km 215 binde. Varsa bir öneriniz sevinirim.
  • mhcelik kullanıcısına yanıt

    Evet usta daha iyi biliyor. 50 tl ekstra kazanmak icin arabanızın icine ediyor. Sizin de daha ucuz olduğu için işinize geliyor. Bir usta da azicik ahlak varsa siz 10 40 yag isteseniz bile koymaması gerekir. 10 40 tam sentetik olmayan bir yağdır. uzun ağlamayalım zararlarını. Ama motoru mahveder. Sizin de 3 kurus ucuz diye bu yagi kullandığınızı düşünüyorum. Ve sizi samimi bulmuyorum. O yuzden yardımcı olmayacagim. Internetten kontrol etme gereği bile duymamışsiniz hangi yag diye. Sonra arabam niye cok yakiyor. Arabanin gittigine şükret

  • Bakım yaptır eğer yaptırmadıysan. Bujiler önemli km’ye göre değişmesi gerekiyorsa ona baktır. Fakat en önemli nokta şu: tüm benzinli modeller şehir içinde her türlü çok yakar uzun yolda bu değişir bayağı az yakar şehir içine göre. Şehir içinde kullanırken tatlı gaz ile kullanmaya çalışın kalkışlarda dip gaz yapmayın gerekmedikçe, fren yapmayın. Bunlar önemli. Hız yapmayın hız sabitleyicisi kullanır gibi kullanın.
  • escudo76 E kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım yağların fiyatını dahi bilmem. Hiç araştırmadım. Ben arabadan hiç anlamıyorum. 3-5 krş hesabı yapan biri olmadım hiçbir zaman. En iyisi neyse onu kullanalım dedim her zaman. Sonuçta bizi taşıyan ve can güvenliği açısından önemli bir varlığımız. Daha önce çok araba kullandım ama bu ilk aracım olduğu için acemilik var okadar. Hiç zahmet etme teşekkür ederim.
  • tonodias kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim 🙏
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.