Şimdi Ara

Benim gibi gece diş sıkan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Botoks kalıcı bir çözüm değil. Birkaç defa üst üste yapılınca gerekli olduğu süre giderek uzuyor. Botoks olmasa bile gece plağı kullanmanız gerekir dişlerinize çok çok fazla kuvvet geliyor çünkü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yeni_kullanıcı

    Botoks kalıcı bir çözüm değil. Birkaç defa üst üste yapılınca gerekli olduğu süre giderek uzuyor. Botoks olmasa bile gece plağı kullanmanız gerekir dişlerinize çok çok fazla kuvvet geliyor çünkü.

    O zaman hiç botoks işine girmeyeyim. Plağa alışkınım zaten diş teli zamanlarımda aparey(sx plak) kullanmıştım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir alışkanliğim yok.Stresten kaynaklaniyor.Arkadaslarin dediği gibi stresten uzak durun sadece dişleriniz düzelmez fizyolojik ve psikolojik yönden rahata kavuşursunuz.Geçmiş olsun...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de var kendime uyumadan önce telkin ediyorum " dişini sıkarsan dişlerin zarar görür" diye. devamlı buna odaklanıp kendi kendime tekrar ediyorum ve çenemi olması gereken rahat pozsiyona getirip orayı ezberlemeye çalışıyorum. öneririm faydasını gördüm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle geçmiş olsun, diş sıkmanın asıl tedavisi bir psikyatrik yardım almaktır fakat genellikle ilk etapta gece plagı kullandırılır, cok fazla sıkan hastalarda ise botoksla desteklenir. Evet genelde botoxun etkisi 6 ay denir fakat aslında 3. aydan sonra etkisi geçmeye başlar, fakat asıl onemli kısım burda botoks ve gece plağının amacı alışkanlığı kırmak o yüzden etkisi geçiyor diye botoks faydasız değildir. Dediğim gibi şiddetine göre gece plagı artı psikyatrik destek yahut gece palgı+botoks+psikyatrik destek. Tabi burda karar verirken TME dediğiniz kafatasıyla çene kemiği arasında bulunan ekleme sıkıntı var mı ona da bakarım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende pek stres falan yok, ancak bende yaşıyorum bu durumu. Hatta kendimi rahat birisi olarak biliyorum. Kendimi mi tanıyamadım yoksa başka sebepler de mi var ?

  • Bizde de genetik babamda abimde bende var babam düzenli plak kullanımı ile kurtuldu abim düzenli kullanmadığı için devam ediyor ben de plak yaptıramadım daha yaptırmak lazım dişleri kötü etkiliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı kardeşimde de vardı. Küçükken. Stresten oluyor. Ailen sorunludur muhtemelen. Şahsen benim ailem bok gibi. Zazalar. Her gün lanet ediyorum. Kürtler ve Zazaların 40 yaş üstü sınırsız ve inanılmaz seviyede bir cahilliğe sahipler. Yaşayan bilir. Cahillik ile ilgili söylenmiş atasözleri o kadar doğru ki. Cahillerle birlikte yaşayanlar bilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: determinant1

    öncelikle geçmiş olsun, diş sıkmanın asıl tedavisi bir psikyatrik yardım almaktır fakat genellikle ilk etapta gece plagı kullandırılır, cok fazla sıkan hastalarda ise botoksla desteklenir. Evet genelde botoxun etkisi 6 ay denir fakat aslında 3. aydan sonra etkisi geçmeye başlar, fakat asıl onemli kısım burda botoks ve gece plağının amacı alışkanlığı kırmak o yüzden etkisi geçiyor diye botoks faydasız değildir. Dediğim gibi şiddetine göre gece plagı artı psikyatrik destek yahut gece palgı+botoks+psikyatrik destek. Tabi burda karar verirken TME dediğiniz kafatasıyla çene kemiği arasında bulunan ekleme sıkıntı var mı ona da bakarım

    Şu an botoks veya psikiyatrik destek vs. uğraşmak istemiyorum açıkçası. Hem hastaneler dolu hem de yaptıracak bütçem yok. Sadece plak kullansam işe yaramaz mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mortalmahluk

    Bende de var kendime uyumadan önce telkin ediyorum " dişini sıkarsan dişlerin zarar görür" diye. devamlı buna odaklanıp kendi kendime tekrar ediyorum ve çenemi olması gereken rahat pozsiyona getirip orayı ezberlemeye çalışıyorum. öneririm faydasını gördüm

    Telkin yöntemini bazen kullanıyordum, bunun için olmasa da, o yüzden işe yarayacağına inanıyorum, sağ olun  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cübbeli gandalf

    Bizde de genetik babamda abimde bende var babam düzenli plak kullanımı ile kurtuldu abim düzenli kullanmadığı için devam ediyor ben de plak yaptıramadım daha yaptırmak lazım dişleri kötü etkiliyor

    Hala kullanıyor mu yoksa belli bir süre düzenli kullanıp bıraktı mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cross Thread

    Aynısı kardeşimde de vardı. Küçükken. Stresten oluyor. Ailen sorunludur muhtemelen. Şahsen benim ailem bok gibi. Zazalar. Her gün lanet ediyorum. Kürtler ve Zazaların 40 yaş üstü sınırsız ve inanılmaz seviyede bir cahilliğe sahipler. Yaşayan bilir. Cahillik ile ilgili söylenmiş atasözleri o kadar doğru ki. Cahillerle birlikte yaşayanlar bilir.

    Malesef, olabilir... Şu an ayrı eve çıkmam mümkün değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elbette yarar su acıdan kronik diş sıkma tme de (çene ekleminde) zamanla yapısal problemlere neden olur, ayrıca dişlerde zamanla aşınmalar olur, bu bahsettiğim iki problem için en etkili önleme yolu gece plagıdır. çok diş sıkan hastalarda ara ara gece plagını da yenilemek gerekir (tahmini 9 ay - 1 yıl arası) diş hastanelerinde de ücretsiz yapılıyor, fakat suna dikkat edin bazı labaratuarlar ihalede sadece yumuşak gece plagı yaptırıyor, ideal gece plagı sert olmalı, iyi forumlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: determinant1

    elbette yarar su acıdan kronik diş sıkma tme de (çene ekleminde) zamanla yapısal problemlere neden olur, ayrıca dişlerde zamanla aşınmalar olur, bu bahsettiğim iki problem için en etkili önleme yolu gece plagıdır. çok diş sıkan hastalarda ara ara gece plagını da yenilemek gerekir (tahmini 9 ay - 1 yıl arası) diş hastanelerinde de ücretsiz yapılıyor, fakat suna dikkat edin bazı labaratuarlar ihalede sadece yumuşak gece plagı yaptırıyor, ideal gece plagı sert olmalı, iyi forumlar.

    Anladım hocam, teşekkür ederim. Size de iyi forumlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antidepressant kullanıyorsan o neden olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • determinant1 D kullanıcısına yanıt
    Benim en son yaptırdığım gece plağı da yumuşak sizin dediğiniz gibi. Öncekiler hep sertti ve ince olanları hızlı bir şekilde aşınıyordu ve kırılıyordu. Hatta her yaptıracağım zaman kullandıkları malzemenin en kalınından yapmalarını söylüyordum çünkü biliyorum iki günde parçalanacağını. Bu son yapılana da bir günde gider bu demiştim ama yumuşak olduğu için etkilenmedi galib kıramadım :)) Gerçekten bir yararı yok mu bu yumuşak olan gece plaklarının ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dhhesap0238 -- 21 Kasım 2020; 21:11:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende de diş sıkma problemi var. Özellikle stresli zamanlar artıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Altiorem

    Antidepressant kullanıyorsan o neden olabilir.

    Hayır kullanmıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eve hiç uğrama, komşuya git, akrabalarına git, ders çalış, etüde kal, dershaneye git, şehir dışında üniversite oku, yaz aylarında da para biriktir üniversite eğitimin için. 3 aylık çalışıp kazandığın para sana 9 ay yeter büyük bir şehirde üniversite okumuyor isen ve yurtta kalırsan. Bunlar aklıma gelenler. Ha yaşın büyükse o zaman da dediğim gibi işte çalışmak ve eve çok az gelmek, akrabalar, komşular, arkadaşlar vs ile takılmak. En iyi çözümler bunlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cross Thread

    Eve hiç uğrama, komşuya git, akrabalarına git, ders çalış, etüde kal, dershaneye git, şehir dışında üniversite oku, yaz aylarında da para biriktir üniversite eğitimin için. 3 aylık çalışıp kazandığın para sana 9 ay yeter büyük bir şehirde üniversite okumuyor isen ve yurtta kalırsan. Bunlar aklıma gelenler. Ha yaşın büyükse o zaman da dediğim gibi işte çalışmak ve eve çok az gelmek, akrabalar, komşular, arkadaşlar vs ile takılmak. En iyi çözümler bunlar.

    Kendi şehrimde okuyorum zaten son sınıfım. 2. dönem staj için gitmeyi düşünüyorum dediğiniz gibi.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.